Man dreigt dochtertje van balkon te gooien

Icoon PolitieEen 33-jarige man heeft gisteravond in Vijfhuizen gedreigd zijn tweejarige dochtertje van het balkon, gelegen op een hoogte van zes meter, op straat te gooien. Ook bedreigde hij zijn vijfjarige zoontje met de dood. Adequaat optreden van de politie heeft kunnen voorkomen dat het gebeuren op een drama opliep. Niemand is gewond geraakt.

Agenten hebben de man, geboren in Congo, een uur aan de praat gehouden alvorens een arrestatieteam het huis kon binnen dringen en de man overmeesterde. De dader is een bekende van de politie. Woordvoerder Dick van Egmond van de politie meldde dat de man op het moment van de gijzeling ernstig verward was. Over zijn motieven wil de politie nog geen uitspraken doen.

De man hield gisteren ook de moeder van de twee kinderen gegijzeld in de woning. Buurtbewoners kwamen massaal kijken naar wat zich afspeelde, maar zij werden na enige tijd uit het zicht van de dader gehouden. Volgens ooggetuigen heeft de actie van de man mogelijk te maken met een verblijfsvergunning.

Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.