Wietkwekerij nekte mede weerman Versteegt

RadioDe reden dat de bekende weerman Jan Versteegt in financiële problemen zit, is mede gelegen in het feit dat in zijn huis in Bourtange in 2005 een enorme hennepkwekerij is opgerold. De weerman van onder meer Radio 2 verhuurde zijn kapitale huis aan iemand die er - zonder dat hij daarvan op de hoogte was - een grote, illegale hennepplantage begon.

Versteegt is door justitie vrijgepleit van de kwekerij, maar stroomleverancier Essent verhaalde wel de kosten op de weerman, zijnde 85.000 euro. Die kan hij echter niet betalen. Daarom is er beslag gelegd op de woning. Overigens kampen Versteegt en zijn vrouw ook met belastingschulden.

De 54-jarige weerman vroeg begin deze maand zijn luisteraars nog om een vrijwillige donatie op zijn bankrekening te doen, om hem en zijn vrouw Ellen de zomer door te helpen. Dit omdat ook zijn loon niet meer werd uitbetaald door de de Stichting Tiros. Een arts verklaarde Versteegt hierop voorlopig arbeidsongeschikt, omdat de weerman tegen overspannenheid aanzat. Inmiddels krijgt hij weer wel loon. Volgens de stichting zijn de financiële problemen van Versteegt zijn eigen schuld. Zijn vrouw zou er toen ze er de leiding had, een puinhoop van hebben gemaakt.

Jan Versteegt keerde overigens begin deze week weer terug als weerman op Radio 2. Vanaf maandag houdt hij ook zijn weerpraatjes weer op Radio M Utrecht.


Versteegt terug op de radio