Pedofiel krijgt wroeging

Icoon MisdaadWoordvoerder Somsen van het Openbaar Ministerie meldt dat een 36-jarige pedofiel Hans M. zich vorige week bij de politie heeft gemeld. Hij verklaarde dat hij vier meisjes, in de leeftijd van acht tot dertien jaar, heeft misbruikt. Het gaat om meisjes uit de wijken Overvecht en Ondiep in Utrecht. "Het moet stoppen. Niet nog meer kinderen mogen het slachtoffer van mij worden", aldus de pedofiel Hans M.

De politie kreeg twee keer, in 1998 en in 2002, een melding over het verdachte gedrag van Hans M. "De politie is toen in gesprek gegaan met de ouders, de kinderen en de verdachte. Er zijn toen geen strafbare feiten aan het licht gekomen. De wijkagent is alert geweest, maar we hebben de verdachte niet echt in de gaten gehouden. Dat was ook niet gewenst want er was geen directe aanleiding toe. Achteraf vallen dingen op hun plek, maar we hadden het destijds niet anders kunnen doen", aldus woordvoerder Somsen. In zijn huidige woonplaats Houten zou hij geen kinderen hebben misbruikt. Dit wordt door het OM bevestigd.

Er zijn de afgelopen dagen geen nieuwe aangiften binnengekomen bij de politie. Wel hebben veel ouders met vragen gebeld. Op de aard van de delicten die de man pleegde met de minderjarige meisjes wil het OM niet ingaan.


Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.