Man steekt patatkraam in brand

Icoon BinnenlandsEen 34-jarige man uit Breda heeft geprobeerd om een lokale patatkraam in lichterlaaie te zetten. Na zijn pyromanische activiteit ging hij rustig op het terras zitten van de frietzaak bij De Toerist aan de Teteringsedijk in Breda. De eigenaar is stomverbaasd dat de man gewoon naar de vlammen ging zitten kijken. De man is opgepakt.

Afgelopen maandagmiddag kwam de man rond een uur of vier rustig het terras van café De Toerist oplopen. Hij at daar een patatje en dronk daarna een stuk of zes pilsjes, meldt eigenaar Cor van Rijsbergen. Zo'n twee uur later zag een medewerkster van de frituur hem ineens rondlopen met een glas met vloeistof. De man was de vloeistof op het pand aan het sprenkelen. In eerste instantie leek het water, maar even later stak de man de vloeistof aan en begon het te branden. "Als het goed had gefikt had ze als een rat in de val gezeten", aldus de eigenaar.

Een collega van de medewerkster spurtte vervolgens direct naar binnen en pakte een brandblusser. Het vuur kon nog worden gedoofd voordat de vlammen om zich heen grepen. De dader zat nog steeds doodleuk naar alle commotie te kijken. Toen de eigenaar vroeg waarom de man het deed antwoordde hij dat één friettent in de straat wel genoeg was. Omstanders van het geheel hebben de man vastgehouden tot de politie kwam. "Hij heeft ook zijn rekening nog niet betaald."

De politie heeft de man vervolgens aangehouden, maar de Bredanaar heeft nog geen verklaring afgelegd. De schade bleef beperkt tot een paar duizend euro. "Uiteraard wordt dit geen verzekeringwerk."

Met dank aan Crusty2004 voor de submit.