Einde WK voor Owen, Zweden content

Michel (Baraja)
Zowel Engeland als Zweden keek tevreden terug op de 2-2 remise. De groepswinst van Engeland werd echter overschaduwd door de blessure van Michael Owen.

Owen verdraaide al in de eerste minuut, zonder dat er een tegenstander zich in de buurt bevond, zijn rechterknie. Vandaag zal een scan de ernst naar voren brengen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Boy Wonder dit WK nog in actie komt. ”Het WK kan voor hem voorbij zijn, maar we hopen dat het zo erg niet is. Ik heb Rooney gewisseld om hem te sparen. Hij kan nog geen hele wedstrijd aan. Hij was inderdaad kwaad na zijn wissel, maar vooral op zichzelf”, liet bondscoach Sven-Göran Eriksson weten.

”Wat de wedstrijd betreft, hebben we wat we wilden: een punt en de eerste plaats in de groep. We hebben goed gespeeld maar niet goed verdedigd. Twee goals slikken op een stilstaande fase, dat mag niet. Dat zal ik voor komend weekend moeten oplossen. Nu moeten we tegen Ecuador. Ik ken dat team niet”, vervolgde Eriksson. Steven Gerrard vindt dat Engeland aan de beterende hand is: ” Onze prestatie gaat in stijgende lijn, maar we blijven kwetsbaar op standaardfases en kunnen niet altijd in hetzelfde hoge tempo blijven spelen. Ik viel in om de ploeg extra impulsen te geven.”

De Zweedse bondscoach Lagerbäck vond de puntendeling conform de verhoudingen: ”Engeland speelde erg goed in de eerste helft. We verloren teveel persoonlijke duels en opereerden onrustig. Na de pauze ging het beter. We roken zelfs aan de overwinning.” Henrik Larsson, na zijn doelpunt trefzeker op drie verschillende WK’s, keek al vooruit: ” Duitsland is absoluut favoriet in de achtste finale. Eigenlijk kent Duitsland geen zwakke plekken. We zullen er echter alles aan doen om het gastland in de problemen te brengen.”