Vliegende Hollander haalt dit seizoen niet meer

Icoon AlgemeenDe directie van de Efteling heeft besloten om de de nieuwe attractie "De Vliegende Hollander" dit seizoen nog niet te openen. Het was de bedoeling dat de attractie dit seizoen klaar zou zijn en in gebruik zou worden genomen, maar vanwege de complexiteit van de attractie nam de bouw veel meer tijd in beslag dan gepland.

Ronald van der Zijl, een van de directieleden van de Efteling vertelt: "Dit is écht balen. De afgelopen maanden hebben onze medewerkers dag en nacht gewerkt om de attractie voor het publiek te kunnen openen. De teleurstelling bij hen en ons is bijzonder groot nu blijkt dat voor een bepaald gedeelte van de baan méér tijd nodig is."

De Vliegende Hollander moet een attractie worden waarin verschillende achtbaantechnieken verwerkt zitten. "Een dergelijke attractie is uniek en nog nergens ter wereld gebouwd. Tijdens het testen bleek de overgang van 'varen' naar 'vliegen' (de aanloop naar de 45° steile lift) niet altijd betrouwbaar en comfortabel genoeg te zijn waardoor we onszelf genoodzaakt zien om andere technieken toe te passen. Bij De Vliegende Hollander gelden uiteraard ook de hoge kwaliteits- en veiligheidseisen die de bezoekers van ons gewend zijn. Dat gaat echter zoveel tijd in beslag nemen dat we nu besloten hebben om De Vliegende Hollander dit seizoen niet meer in gebruik te
nemen."


Met dank aan voor de submit.
Submitter:  Bron: Persbericht Efteling