NOS zeer tevreden met WK

De NOS is zeer tevreden met zowel de kijkcijfers als met de TV-registratie van het WK. Niet alleen worden de wedstrijden van Oranje goed bekeken, ook het late-avond programma Studio Sportzomer weten veel mensen te vinden

De TV-registratie van de WK-wedstrijden vindt Maarten Nooter, hoofdredacteur van Studio Sport, passen in de lijn van de NOS. ”De nadruk ligt bij de Duitse TV, net als bij ons, op het totaalbeeld, waardoor de kijker niet wordt afgeleid en zelf kan zien welke keuzes de spelers maken in het veld”, aldus Nooter. De welbekende uitzondering op de regel was de wedstrijd Nederland – Ivoorkust. In plaats van een Duitse regisseur was de regie toen in handen van een Fransman. Hierdoor waren er volgens Nooter veel te veel herhalingen te zien. Hierover heeft de NOS zijn beklag gedaan, zonder veel succes. ”Eergisteren zat hij doodleuk weer aan de knoppen bij Spanje-Tunesië. Je mag dan 15 camera’s tot je beschikking hebben, dat wil nog niet zeggen dat je ze allemaal te pas en te onpas moet gebruiken”, aldus een geïrriteerde Nooter.

Ook is Nooter zeer tevreden met het programma Studio Sportzomer. Van alle Oranje-programma’s scoort dit programma verreweg het beste. ”Dit weekeinde noteerden we zelfs 1,9 miljoen kijkers. We hebben bewust gekozen voor dezelfde opzet als tijdens het EK in Portugal. Dus kleinschalig, intiem en met gasten met passie voor de sport”, aldus Nooter. De presentatie is, net als vorige keren, in handen van Jack van Gelder.

Eerder liet de NOS al weten zeer content te zijn met de vele Vlaamse kijkers

Submitter:  Bron: Fok!Sport