Zwaar weer voor Radio 2-weerman Versteegt

RadioJan Versteegt, de bekende weerman van Radio 2, is aan het bedelen geslagen. Volgens hem zit hij op zwart zaad omdat de stichting Weerstation Tiros zijn salaris al twee maanden niet zou hebben uitbetaald. Op zijn website schrijft de 54-jarige Versteegt ''Nooit had ik gedacht aan iemand ooit om een financiële bijdrage te moeten vragen. Nu is het zover gekomen dat ik u vraag mij te willen steunen.''

Volgens Versteegt heeft hij een conflict met de stichting Tiros, waarvan hij ooit zelf voorzitter was. Tiros int de vergoedingen van omroepen voor Versteegts radiobijdragen en betaalt die vervolgens door naar de weerman. Althans, dat is de afspraak. ''Radio 2 en RTV Utrecht betalen iedere maand op tijd het afgesproken bedrag aan Tiros uit. Tiros dus echter niet aan mij'', aldus Versteegt.

Versteegt zit al sinds april in de ziektewet. De bedrijfsarts heeft hem dinsdag arbeidsongeschikt verklaard. Op de hoofdwoning van Versteegt in het Oost-Groningse Bourtange heeft schuldeiser Essent voor 85.000 euro beslag gelegd. Versteegt en zijn vrouw Ellen bezitten ook een tweede huis in Frankrijk. Volgens Ellen Versteegt wordt dat huis verhuurd. Van die huur wordt de hypotheek betaald. Verkopen van dat huis lost volgens haar dan ook niets op: ''Dan is het weg'', zo laat ze vandaag in De Telegraaf weten.

Tiros-voorzitter Willem Hammer wilde in De Telegraaf niet reageren op de kwestie. Hij wil eerst overleggen met zijn advocaat.

-
De gehele bedelbrief van Versteegt.