FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 6 augustus 2005

Shell wast gratis auto's na gaslek langs A15

Icoon Binnenlands nieuws Iedereen die vanmiddag over de A15 bij Pernis heeft gereden en die nu last heeft van een plakkerige auto, kan een gratis wasbeurt ophalen bij Shell. Door een lek op het Shell-terrein in Pernis ontsnapte namelijk vanmiddag een gaswolk, die als een plakkerige substantie neersloeg op voorwerpen in de omgeving. Door het lek is de A15 ook enige tijd afgesloten geweest.

Al na een half uur bleek uit metingen van de politie dat er geen enkel gevaar voor de volksgezondheid was, en werd de afsluiting van de snelweg weer opgeheven. Hoewel de wolk misschien niet schadelijk was voor de gezondheid, bleef de omgeving niet onbeschadigd. De Vondelingenweg naast het terrein moest na het lek grondig schoongemaakt worden om de plakkerige substantie te verwijderen.

Automobilisten die vanmiddag over de snelweg hebben gereden en die nu ineens met een plakkerige auto zitten, hoeven niet te proberen de plak zelf weg te halen. Volgens Shell kan dat namelijk vrij lastig zijn. De oliemaatschappij biedt alle gedupeerden dan ook een gratis schoonmaakbeurt aan. Gedupeerden kunnen contact opnemen met Shell via 010-4314295.

Bisdom Californië koopt voor 56 miljoen rechtszaken af

Icoon Buitenlands nieuws Het bisdom van Oakland gaat 56 rechtszaken over vermeend seksueel misbruik door priesters afkopen. Met de schikkingen is een totaalbedrag van 56 miljoen dollar gemoeid, maar het is niet duidelijk hoe dit over de zaken verdeeld wordt. Het is niet voor het eerst dat bisdommen in de Amerikaanse staat Californië rechtszaken over zedenmisdrijven afkopen.

"Het is mijn welgemeende hoop dat deze oplossing de slachtoffers zal helpen met meer zekerheid verder te gaan op het pad van genezing", aldus Allen Vigneron, bisschop van Oakland.

In de Verenigde Staten is de kerk op dit moment massaal bezig met het afkopen van strafzaken. In Californië alleen al werden in juni en juli in drie verschillende bisdommen rechtszaken afgekocht voor de gezamenlijke prijs van 79,5 miljoen dollar.

Dergelijke bedragen zijn echter niets in vergelijking tot monsterschikkingen zoals die in Oakland (ook in Californië) van vorig jaar december. Daar werd 100 miljoen dollar neergeteld voor 87 aanklachten. In de hele Verenigde Staten heeft de katholieke kerk de afgelopen tijd voor meer dan een miljard dollar aan strafzaken afgekocht.

Helsinki sluit havens vanwege terreurdreiging

junkieXXXL en static hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws De havens van de Finse hoofdstad Helsinki zijn zaterdag door de politie afgesloten in verband met een terreurdreiging. Hoewel er een concrete tip binnenkwam bij de politie, is er niet overgegaan tot een algehele evacuatie van het gebied.

"Wij hebben een tip gekregen dat een vrachtwagen met explosieven hier naartoe onderweg kan zijn vanuit Estland", aldus een woordvoerder van de Finse politie. Tussen Helsinki en Tallinn, de hoofdstad van Estland, bestaat een directe verbinding per veerboot.

De veiligheidsmaatregelen in Finland zijn momenteel extra scherp. Het wereldkampioenschap atletiek, waar zo'n drieduizend sporters en functionarissen op af zijn gekomen, is daar namelijk vandaag begonnen.

Vrouwen, vrouwen en nog meer vrouwen...

Vrouwen zoals Jackie Bean zou ik heel erg graag willen ontmoeten.
Stel voor dat dat niet mogelijk zou zijn dan zou mijn 2de voorkeur uitgaan naar de Sportieve Jenna Kay Ricci.

Maar je begrijpt het al deze vrouwen zijn niet de makkelijkste vrouwen om te versieren.
We zullen het versieren maar achterlaten en ik zal jullie gewoon mooie vrouwen foto's laten zien zoals Rita of 2 standaard mooie blonde Dames, Sunrise Adams & Janine

Als je nog meer leuke foto's wilt bekijken, dan kun je dat doen op de volgende website.

Steeds meer problemen bij opvoeding

aloa had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsSteeds meer ouders zoeken hulp bij Bureau Jeugdzorg omdat ze de opvoeding van hun kinderen niet aankunnen. Het percentage hulpzoekenden is de laatste jaren sterk stijgende. Volgens De Telegraaf is in vijf jaar het aantal ouders gestegen met 30 procent.

Minimaal 160.000 kinderen wonen in een huis waarin de leefsituatie problematisch of zelfs onhoudbaar is. De Telegraaf meldt dat de Raad voor de Kinderbescherming steeds vaker wil dat de rechter een zogenoemde beschermingsmaatregel oplegt. Zo is het aantal aanvragen voor een ondertoezichtstelling in de maanden januari tot en met april gestegen tot 2.400, terwijl dit getal in 2003 nog maar op 1.800 lag.

De oorzaak van de stijging van het aantal probleemgezinnen ligt volgens een deskundige veelal aan maatschappelijke ontwikkelingen als echtscheidingen en eenoudergezinnen. Vooral als de omgangsregelingen niet goed geregeld zijn, ontstaan er snel problemen. Daarnaast zijn misbruik van drank van drugs regelmatig oorzaak van de stijging van de hoeveelheid hulpzoekenden.

Amerikanen kunnen gokken op benzineprijs

StefanP had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsInternetgokbedrijf PinnacleSports.com heeft in Amerika een nieuw initiatief gelanceerd: Amerikanen krijgen voor elke ingelegde dollar er 30 terugbetaald als de benzineprijs in Los Angeles en New York aan het eind van dit jaar meer dan 3 dollar per gallon (omgerekend 3,79 liter) kost. De overschrijding van 3 dollar per gallon zou een mijlpaal zijn.

Afgelopen vrijdag kostte een gallon benzine 2,616 dollar, twintig procent meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Niet alleen in Nederland, maar ook in de Verenigde Staten is het fenoneem klagen over hoge benzineprijzen erg bekend.

De maximale inleg voor gokkers bij de weddenschap over de benzineprijzen is 500 dollar. Dit bedrag is relatief laag; zo kunnen bij sportwedstrijden, voor het Amerikaanse bedrijf de belangrijkste bron van inkomsten, de bedragen tot enkele duizenden dollars oplopen.

Wederom gevaarlijke tbs'er ontsnapt

Snotslak had ons via de nieuws-submit te melden:

Opnieuw is er een gevaarlijke tbs'er ontsnapt. De 34-jarige Marciano Ernst wist weg te komen uit de geestelijke gezondheidskliniek in Halsteren, zo heeft de politie zaterdag bekend gemaakt in een opsporingsbericht op televisie.

Ernst is in 1997 veroordeeld en kan als hij zijn medicijnen niet inneemt gevaarlijk worden voor zijn omgeving. Hij werd door de politie herkenbaar in beeld gebracht na het NOS-journaal van 20.00 uur, wat conform is met de nieuwe richtlijn in het geval van ontsnapte tbs'ers. Hoe hij wist te ontsnappen uit de kliniek is niet bekend.

Gouden medailles Pérez, Dibaba

Naast het kogelstoten waren er tijdens de eerste dag van het WK Atletiek nog twee medailleonderdelen. Bij de snelwandelaars over 20 kilometer was Pérez de beste, terwijl Tirunesh Dibaba het haalde op de 10.000 meter voor vrouwen.

Jefferson Pérez rekende op de 20 kilometer snelwandelen af met vooral de Spaanse tegenstand. Daarmee werd hij de allereerste wereldkampioen van dit toernooi. De 31-jarige Ecuadoriaan verlengde bovendien zijn wereldtitel van 2003. Pérez, in 1996 al Olympisch kampioen, versnelde na dertien kilometer en kreeg alleen de Spanjaard Francisco Fernandez met zich mee. Op vier kilometer van de streep liet Pérez zijn metgezel achter. De Spanjaarden Fernandez en Molina legden beslag op de overige medailles. De grote Australische favoriet Nathan Deakes deed wegens een hamstringblessure niet mee aan het nummer. Wellicht is hij er later deze week wel bij als de 50 kilometer wordt afgewerkt.


Uitslag 20 kilometer snelwandelen mannen:
1 Jefferson Pérez ECU 1:18:35
2 Francisco Javier Fernández ESP 1:19:36
3 Juan Manuel Molina ESP 1:19:44
4 André Höhne GER 1:20:00
5 Hatem Ghoula TUN 1:20:19
6 Vladimir Stankin RUS 1:20:25
7 Benjamin Kucinski POL 1:20:34
8 Eder Sánchez MEX 1:20:45

Bij de 10 kilometer voor de vrouwen ging de winst naar de Ethiopische Tirunesh Dibaba. Ze bleef haar landgenoten Berhane Adera en Ejegayehu Dibaba voor. De Engelse Paula Radcliffe maakte tijdens de eerste kilometers het tempo, maar kon nooit loskomen van de Ethiopische en Chinese concurrentie. Radcliffe, die vandaag negende werd, richt zich vooral op de marathon die over ruim een week wordt gelopen.


Uitslag 10.000 meter vrouwen:
1 Tirunesh Dibaba ETH 30:24.02
2 Berhane Adere ETH 30:25.41
3 Ejegayehu Dibaba ETH 30:26.00
4 Huina Xing CHN 30:27.18
5 Edith Masai KEN 30:30.26
6 Werknesh Kidane ETH 30:32.47
7 Yingjie Sun CHN 30:33.53
8 Galina Bogomolova RUS 30:33.75

Alle huizen worden voorzien van energielabel

Ieder Nederlands huis zal vanaf 1 januari 2006 voorzien moeten zijn van een energielabel als het verhuurd of verkocht wordt. De huiseigenaar zal hiervoor een onderzoek uit moeten laten voeren om te kijken hoeveel energie er nodig is om het huis op temperatuur te brengen.

Het besluit moet wel nog goedgekeurd worden door de Tweede Kamer. Dit lijkt echter maar een formaliteit te zijn omdat het een Europees besluit is waar Nederland al mee akkoord is gegaan. Wel bestaat er nog een kans dat controles op de keurmerken uit worden gesteld tot januari 2007.

Het keurmerk zal tien jaar geldig blijven en ingedeeld worden in klassen van A tot en met G, waarbij A het zuinigste is en G waarschijnlijk een erg tochtende woning is met een slechte isolatie. Van origine is de regeling opgezet om de uitstoot van kooldioxide te beperken maar op dit moment wordt hier nog niet veel rekening mee gehouden door huiseigenaren en huurders. Tegelijkertijd zal het keurmerk ook aangeven met hoeveel stookkosten de gebruiker rekening moet houden.

Op dit moment moeten nieuwe huizen al voldoen aan bepaalde eisen waarin ook rekening wordt gehouden met de energie die er nodig is om het huis warm te stoken.

Zilver voor Rutger Smith

Rutger Smith heeft een zilveren medaille veroverd bij het kogelstoten. De 24-jarige Groninger moest alleen de ontketende Amerikaan Nelson voorlaten.

Smith stootte al bij zijn eerste van zes pogingen 21,29 meter, slechts twaalf centimeter onder zijn persoonlijk record. Na dit zeer goede begin zette de Nederlander nog enkele knappe prestaties neer, zoals een 21,23 en een 21,04. Alleen Adam Nelson was Smith de baas. De Amerikaan kwam tot een formidabele afstand van 21,73. Het brons ging naar de Duitser Ralf Bartels, die nooit een serieuze bedreiging werd voor onze landgenoot. Favoriet Christian Cantwell (dit jaar al beter dan 22 meter) viel tegen en werd vijfde.

Vanmorgen al tijdens de kwalificaties verkeerde Smith in een blakende vorm. Tijdens zijn eerste poging haalde hij al de eis om mee te doen aan de finale. Even daarvoor raakte hij geblesseerd aan zijn knie en overwoog een moment het WK te laten schieten. Zijn fysiotherapeut stelde hem echter gerust zodat de man uit Leek Nederland een medaille bezorgt op een WK atletiek.

Voor Nederland is dat de vijfde medaille ooit op een WK. De laatste medaille kreeg het estafetteteam op de 4X100 meter in 2003 in de schoot geworpen, omdat Groot-Brittannië zijn medaille moest inleveren wegens een dopingrel rond Dwain Chambers. In het verleden behaalden verder Bert van Vlaanderen, Rob Druppers en Erik de Bruin een plak voor ons land tijdens de wereldkampioenschappen atletiek.

Uitslag finale kogelstoten:
1. Adam Nelson (USA) 21.73
2. Rutger Smith (Ned) 21.29
3. Ralf Bartels (Dui) 20.99
4. Yuriy Bilonoh (Oek) 20.89
5. Christian Cantwell (USA) 20.87
6. Andrei Mikhnevich (Wru) 20.74
7. Joachim Olsen (Den) 20.73
8. Ville Tiisanoja (Fin) 20.57

Camping weert alle Polen uit horeca

utvoske had ons via de nieuws-submit te melden:

Uitbater Jacques Kastelijns van camping Franklin Parks in Handel (Noord-Brabant) ziet zich genoodzaakt Polen uit het restaurant en de snackbar van de camping te weren. Een bedreiging aan zijn adres vormt de aanleiding. In gebrekkig Engels staat er op een briefje bij de deur: "Polisch people are not welcome In the horeca at this park. This with resents problems in the Past."

Kastelijns zegt te handelen op aanraden van de politie. De politie op haar beurt ontkent dit en zegt nooit zo'n advies aan Kastelijns te hebben gegeven. Bij de politie zijn tot nu toe nog geen aangiftes van discriminatie binnengekomen.

Praktijken als deze zijn niet nieuw in Nederland. Zo werden in 2002 door winkeliers uit Wapenveld groepen asielzoekers uit hun winkel geweerd. De rechter bepaalde in deze zaak dat de bordjes strafbaar waren. In een eerder arrest had de Hoge Raad al besloten dat het begrip 'asielzoeker' op zich al discriminerend is.


Voor Polen verboden!

Trieste uitslag

TNS Nipo heeft onderzoek gedaan naar de pijngrens van Nederlanders waar het gaat om hoofddoekjes. De resultaten zijn nogal teleurstellend te noemen, een meerderheid van de bevolking wil dat er een wet komt die ambtenaren verbiedt een hoofddoek of andere islamitische kledij te dragen omdat ze islamitische kledij interpreteren als een weigering tot aanpassing aan de Nederlandse normen en waarden. Vooral de onderbouwing vind ik vrij dramatisch, kennelijk kan je dus geen Nederlander zijn wanneer je laat zien dat je moslim bent.

Het onderzoek van TNS Nipo werd gedaan in opdracht van Binnenlands Bestuur dat de uitkomst schijnbaar van harte onderschrijft. Nee, zo zal het echt wel goedkomen met de integratie. We vragen moslims gewoon om voortaan op klompen te lopen en alleen nog in achterkamertjes en kelders uiting aan hun geloof te geven. Laten we maar hopen dat deze enquete niet representatief was. Jammer trouwens dat niet direct gevraagd is naar keppeltjes, en andere uitingen van geloof, dat had de enquete toch in een wat breder perspectief gedwongen.

Wel benieuwd hoe dit leeft bij de gemiddelde Fok!weblog bezoeker.

Blair-criticus Cook plotseling overleden

Roel_Jewel en static hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Robin Cook (1946 - 2005)De Britse oud-minister van Buitenlandse Zaken Robin Cook (59) is zaterdag plotseling overleden. Cook was samen met zijn echtgenote bezig met een wandeltocht in het noordwesten van Schotland. Bij de beklimming van de berg Ben Stack (721 meter) werd hij onwel.

Een vlucht per helikopter naar een ziekenhuis in de Schotse stad Inverness mocht niet meer baten. De Labour-politicus stond bekend als een zeer intelligent en scherp debater. Als minister van Buitenlandse Zaken (1997-2001) en voorzitter van het Lagerhuis (2001-2003) was hij één van de belangrijkste steunpilaren van premier Tony Blair.

Cook trad echter uit het kabinet van Blair omdat hij niet kon leven met de beslissing van de premier om oorlog te gaan voeren in Irak. Als parlementslid bleef hij sindsdien zijn kritiek op de Labour-leider uiten. Kort voor de laatste verkiezingen sprak Cook nog de hoop uit dat Gordon Brown, de tweede man van Labour, Blair snel zal opvolgen.

Corradi verhuist naar Parma

Bernardo Corradi speelt het komende seizoen voor AC Parma. De Italiaan wordt een jaartje gehuurd van Valencia, dat al over vier goede spitsen beschikt.

Corradi kwam vorig jaar naar Valencia na een succesvol verblijf bij Lazio Roma. In Spanje kon hij echter nooit zijn status van goalgetter waarmaken; slechts drie goals in 21 wedstrijden zijn wat dat betreft veelzeggend. Na de komst van Kluivert en Villa raakte de kopsterke spits helemaal uit de gratie bij trainer Quique Flores. Naast de genoemde twee aanvallers stonden namelijk ook Di Vaio en Mista hoger in de slagorde der spitsen. Corradi kon ook naar Manchester City of Charlton Athletic maar wilde per se naar de Serie A.

Little boy, big bang.

Op zes augustus 1945 veranderde in de "Gembaku Domu" in een oogwenk waarin ook zeventigduizend mensen hun leven verloren, in de Hiroshima Dome. (Meer.)

De "Little Boy" ging op zes augustus de geschiedenis in als de eerste atoombom die ooit geworpen werd in een oorlog. En samen met de bom op Nagasaki is het tot op de dag van vandaag de enige, en hoe zou de wereld er uit zien als de bom nooit was afgeworpen?

De Amerikaanse Journalist George Weller was een van de eerste verslaggevers die ter plekke was na het werpen van de bom op Nagasaki. Zijn verslagen kwamen indertijd de censuur niet door, maar zijn recentelijk toch nog boven water gekomen en vrijgegeven, lees hier deeltje een, twee, drie en vier.

Werp ook eens een blik in C&H.

Quotes op filmposters blijken verzonnen

Je ziet het vaak op filmposters: lovende teksten uit recensies over hoe goed de film wel niet is. Misschien heb je je weleens afgevraagd of die teksten wel klopten. Sony Filmstudio's is nu tegen de lamp gelopen. Het bedrijf moet 1,2 miljoen euro schadevergoeding aan filmbezoekers betalen omdat er zinnen uit niet-bestaande filmrecensies op de posters zijn gezet.

Bij de films 'Hollow man' en 'A knight's tale' uit 2001 zijn quotes op de filmposters van de recensent David Manning te lezen. Achteraf bleek echter dat deze man helemaal niet bestond en dat Sony de teksten zelf had bedacht. De rechter heeft nu besloten dat iedereen die een van de twee films heeft gezien, vier euro kan terugvorderen via een terugbetalingsregeling van Sony. Overigens weigert de studio nog altijd commentaar en geeft het geen enkele wettelijke aansprakelijkheid toe. Volgens het bedrijf zijn twee medewerkers verantwoordelijk voor de vervalsingen. Mochten er niet genoeg claims komen om de 1,2 miljoen op te maken, dan gaat het restant naar een goed doel.

Overigens zijn er nog meer films waarover de niet bestaande David Manning geweldig commentaar had. Zo staan er quotes van hem op promotiemateriaal van 'The patriot', 'Vertical limit' en 'The animal'. Hij noemde acteur Heath Ledger 'de heetste nieuwe ster van dit jaar' voor zijn rol in 'A knight's tale'.


"De heetste nieuwe ster van dit jaar!"

Michelin begrijpt Ferrari-pole niet

Pierre Dupasquier begrijpt niet waar Ferrari en Bridgestone in Hongarije ineens vanuit het niets een pole-position pakte.

Michael Schumacher deelde tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Hongarije een flinke tik uit aan de concurrentie. Hij zette zijn Ferrari op pole-position met maar liefst negen tienden voorsprong op Juan-Pablo Montoya.

Michelin-topman Pierre Dupasquier snapt niet waar dit opeens vandaan kwam. "Ik ben nog vrij nieuw in dit vak dus verbaas ik me nog weleens ergens over. Maar waar Ferrari ineens vandaan kwam begrijp ik echt niet, en hier wil ik graag achter komen" aldus de Fransman. Schumacher bleek tijdens de race niet zo licht als Michelin aanvankelijk dacht. Wat het voor Dupasquier nog mysterieuzer maakte. "Ik snap er ook niets van dat het hele veld dezelfde tijden kon rijden tijdens de eerste ronden van de race als in de kwalificatie, behalve Schumacher." Dupasquier zou graag de data van Bridgestone willen bekijken ook al weet hij dat het hem niets aangaat. Hij wil daar graag aan afleiden waarom het verschil tussen kwalificatie en de beginfase van de race zo groot was bij Schumacher.

"Je hebt tijdens de kwalificatie exact dezelfde motor, afstelling en banden. De auto is in de race zelfs lichter dan tijdens de kwalificatie, door het benzineverbruik in de sessie. Schumacher zou het tempo dus gewoon weer moeten kunnen rijden, dit is dus ook al weer tegenstrijdig!" De enige verklaring die de Fransman kan verzinnen is dat ze het lek tijdens de kwalificatie boven hebben en hier een oplossing voor hebben bedacht.

Aannemer moet uitkijken voor stoffelijk overschot

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Een aannemer in Limburg is gevraagd door de politie om op te letten bij graafwerkzaamheden voor de A73-Zuid tussen Swalmen en Reuver. Het vermoeden is dat het stoffelijk overschot van een dertig jaar geleden verdwenen meisje er zou liggen.

Het zou gaan om de toendertijd 17-jarige Marjo Winkens die op 1 september 1975 verdween na een bezoek aan de Sittardse kermis. Haar brommerhelm en kledingstukken werden snel gevonden. Precies op de plek waar nu dus gebouwd wordt aan de A73. Er wordt gevreesd dat ze vermoord is. De politie hoopt nu dat ze gevonden wordt op het bouwterrein.

Usher en 50 Cent winnaars Billboard-Awards

Usher en 50 Cent zijn de grote winnaars geworden van de R& B/Hip-Hop Awards van het muziekvakblad Billboard en de Amerikaanse regionale radiozenders. Gisteravond werden de awards in Atlanta uitgereikt. Met drie prijzen bleven de heren Alicia Keys en Mario voor. Zij kregen allebei twee awards. Destiny's Child, Jonathan 'Lil' Jon' Smith en Beyoncé vielen ook in de prijzen.

Nieuwkomers op de lijst met prijswinnaars waren Fantasia en the Game. De single 'I Believe' van Fantasia won de prijs voor beste R&B/hip-hop single en the Game ging ervandoor met de prijs voor beste nieuwkomer. In totaal waren er prijzen in zeventien categorieën. De uitslag werd bepaald aan de hand van verkoopaantallen van cd's en airplay op de radio.


50 Cent

[upd] Vliegtuig komt bij Sicili? in zee terecht

Sport_Life, rena en mic_forever hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen vliegtuig van Tunis Air is voor de kust van het Italiaanse eiland Sicilië in zee terechtgekomen. Het toestel was onderweg van Bari (Italië) naar Djerba in Tunesië, toen het in problemen kwam. Het wilde een noodlanding maken op het vliegveld van Palermo, maar kwam twintig kilometer noordelijker in de Tyrrheense Zee terecht.

Aan boord zouden 35 passagiers zijn. Of er slachtoffers zijn is nog niet bekend. Het toestel drijft op het water, en aanwezige reddingswerkers zeggen dat ze enkele passagiers op de vleugels van het toestel hebben gesignaleerd. Bij de Siciliaanse kust staan ambulances klaar om de overlevenden op te vangen. Waarom het vliegtuig een noodlanding moest maken is niet duidelijk.

Update 19.05 uur
Ten minste veertien mensen zijn omgekomen, en zeker twintig passagiers overleefden de ramp. Behalve de 35 passagiers waren er vier bemanningsleden aan boord. Enkele van de overlevenden zijn zwaargewond. Alle passagiers waren Italianen.

Ruckstuhl zesde na één dag

Karin Ruckstuhl staat na vier onderdelen op de zevenkamp zesde. Laurien Hoos moest vanwege knieproblemen opgeven. In de strijd om de overwinning is het heel spannend: het verschil tussen Barber en Klüft is slechts een luttele twee punten.

Na twee onderdelen stond Ruckstuhl nog knap vijfde, maar een matig optreden tijdens het kogelstoten deed haar een plaats zakken. Ze gooide de kogel slechts 13,19 meter ver. ”Ik heb veel tijd geïnvesteerd in het kogelstoten, maar het levert weinig op. Ik moet gewoon richting de 14 meter kunnen stoten. Ik ben in elk geval niet vermoeider dan bij eerdere meerkampen.”, aldus de zevenkampster. Op de 200 meter herstelde Ruckstuhl zich door in de subtop te eindigen.

Voor Ruckstuhl, die tijdens de Spelen van 2004 zestiende werd op de zevenkamp, was deelname aan dit WK overigens nog hoogst twijfelachtig. Ze kampte namelijk met de ziekte van Lyme na een tekenbeet. Een andere Nederlandse, Laurien Hoos, moest tijdens het hoogspringen met een knieblessure de strijd staken. De 21-jarige atlete besloot zich terug te trekken na overleg met teamdokter Peter Vergouwen. Hoos startte goed in Helsinki door als tiende te eindigen op de 110 meter horden.

In de strijd om de overwinning gaat het tussen Carolina Klüft en Eunice Barber. De Zweedse is geteisterd door een knieblessure, wat haar vooral hinderde gedurende het hoogspringen. Ze werd slechts vijfde op die discipline, terwijl Barber eerste werd. De Française won ook al de 110 meter horden, toen Klüft nog tweede werd. Bij het derde onderdeel, het kogelstoten, deed de Zweedse het weer veel beter dan Barber en op de 200 meter eindigden de twee rivalen nagenoeg gelijk. Na één dag is het verschil tussen de twee kemphanen slechts twee punten in het voordeel van Barber. Kelly Sotherton staat knap derde.

Zondag staan er nog drie onderdelen voor de allroundsters van de atletiek op het programma. ’s Morgens vroeg is er het verspringen en het speerwerpen, terwijl ’s avonds met de 800 meter het afsluitende onderdeel zal plaatsvinden.


Stand zevenkamp na één dag:

1 Eunice Barber (FRA) 3973
2 Carolina Klüft (SWE) 3971
3 Kelly Sotherton (GBR) 3817
4 Austra Skujyte (LTU) 3778
5 Nataliya Dobrynska (UKR) 3697
6 Karin Ruckstuhl (NED) 3677
7 Margaret Simpson (GHA) 3650
8 Jessica Zelinka (CAN) 3640

Justitie: Nederland neemt dreiging serieus

Icoon politiek binnenland nieuwsEen woordvoerder van het ministerie van Justitie heeft gezegd dat Nederland de terroristische dreiging wel degelijk serieus neemt. Dit werd gedaan nadat een adviseur van de Amerikaanse regering kritiek had geüit op de houding van Nederland ten opzichte van de terreurdreiging.

Robert Pape, de betreffende adviseur van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft gezegd dat Nederland van half augustus tot half september ernstig gevaar loopt op terroristische aanslagen door Al-Qaida. Het openbaar vervoer in de hoofdstad zou hierbij het doelwit zijn. Volgens Pape zou Nederland er verstandig aan doen het terreuralarm een niveau hoger te zetten.

De Justitie-woordvoerder benadrukt dat er wel degelijk serieus wordt gekeken naar de terreurdreiging. "We zijn alert. De berichten worden geanalyseerd en onderzocht. En als er concrete aanwijzingen zijn dan zullen we uiteraard maatregelen nemen. Maar dat is nog niet het geval. Wel geldt nog steeds de mededeling van vorige week van Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding T. Joustra dat er in ons land een substantiële terreurdreiging is", aldus de zegsman.

Mini Schuurmachine

Je neemt een vrouwtje die te veel vrije tijd heeft, je zet haar voor een camera en je geeft haar een mini schuurmachine in haar handen.
Je zou denken wat zou zij daarmee kunnen? Inderdaad ja ze kan er mee schuren maar je vraagt je dan af wat gaat ze schuren.

Haar eigen tong.

Het doel daarvan weet ik nog niet en eigenlijk wil ik het ook niet weten want je bent gewoon ziek als je zoiets doet.

Bekijk het filmpje als je wilt.

Regen deert Gay Pride botenparade niet

Icoon Binnenlands nieuwsDe regenbuitjes die zaterdag af en toe vielen leken het publiek nauwelijks te deren. Ook de dreiging van terreuraanslagen schrikte de toeschouwers niet af. Net als vorig kwamen er vandaag ongeveer 350.000 personen op de botenparade met schaars en ondeugend geklede homo's en lesbiennes in Amsterdam.

Het evenement is jaarlijks het hoogtepunt van het homofestival Gay Pride in Amsterdam. De route van de zeventig versierde boten langs de Prinsengracht stond volgepakt en langs de kades lagen veel plezierbootjes met toeschouwers. Volgens de politie hebben zich geen problemen voorgedaan. "Er hangt een goede sfeer in de stad", aldus een woordvoerder.

De Gay Pride duurt nog tot zondagavond. Dan treden op een podium voor het Muziektheater artiesten als Boney M., Willeke Alberti, Johnny Logan en Anneke Grönloh op. Over maatregelen tegen een eventuele terreurdreiging wilde de politie vanmiddag geen informatie geven.

Twee nieuwe Need For Speed: Most Wanted screenshots

Vandaag kunnen we jullie weer verblijden met twee nieuwe screenshots van de aankomende Need for Speed game. Hierbij hebben we het natuurlijk over Need for Speed: Most Wanted welke gepland staat om uit te komen op elk platform. Need for Speed: Most Wanted zal een combinatie worden van een aantal Need for Speed games. Het racen zal weer worden zoals het in de oudere games ging, je zal dus ook weer op de hielen worden gezeten door de politie maar ze hebben het tuning aspect uit Underground gehaald.


Nederlanders uitgeschakeld op 100 meter

Guus Hoogmoed en Churandy Martina zijn er niet in geslaagd door te dringen tot de halve finales op de 100 meter. Wereldkampioen Collins plaatste zich ternauwernood voor de laatste zestien.

Hoogmoed en Martina kwamen allebei uit in de tweede kwartfinale, één die werd gelopen onder een straffe tegenwind. Mede hierdoor vielen de tijden van het duo tegen; Hoogmoed liep een tijd van 10,51, terwijl Martina 10,48 liep. Beide bleven ruim boven hun persoonlijke records. Martina bijvoorbeeld liep eerder in dit seizoen 10,10, een Nederlands record, ondanks dat hij loopt in het tenue van de Nederlandse Antillen.

De snelste tijd in de kwartfinales was voor Darrel Brown, de pas twintigjarige atleet uit Trinidad & Tobago. Hij klokte een tijd van 10,10. Hiermee bleef hij Pognon en Frater net voor. Olympisch kampioen Gatlin won zijn kwartfinale, maar zijn tijd viel met 10,27 wat tegen. Ook Kim Collins, de wereldkampioen van 2003, maakte geen indruk: hij ging met een matige 10,32 als zestiende en laatste naar de halve finales. Crawford, Scott, Zakari en Obikwelu zijn ook verzekerd van een ticket voor de halve eindstrijd.

WRC: Loeb raakt achter op Grönholm

Vandaag werd de tweede dag van de rally van Finland verreden. Er stonden voor vandaag acht stages op het programma met een totale lengte van 144.91 km. De grote vraag van dag twee was of Grönholm en zijn Peugeot voor de Citroën van Loeb kon blijven.

Stage 10
De coureurs begonnen vanochtend vroeg al met de eerste stage, Vaheri. Loeb zette meteen de aanval in en klokte de snelste tijd met 9:45.6. Hiermee was de Fransman 3.5 sec. sneller dan Grönholm die op plaats twee finishte. Het verschil in het algemeen klassement is nu 2.3 sec. in het voordeel van de Fin. Gardemeister wist de derde tijd neer te zetten voor Markko Märtin. De Ford coureur probeert de Peugeot rijder voorbij te gaan in het klassement en heeft nu nog maar een achterstand van 2.8 sec. Sebastian Lindholm startte vanochtend niet aangezien zijn navigator teveel last had van zijn rug na de vele sprongen op het parcours van gisteren.

Stage 11
Stages elf en twaalf zijn de Ouninpohja stages, dit zijn klassieke proeven met een parcours wat niet in veel rally’s aan wordt getroffen. Deze proeven zijn ook favoriet bij de rijders en vaak spelen ze een belanrijke rol in de einduitslag van de rally. Grönholm pakte de snelste tijd en versloeg Gigi Galli met twee seconden. Loeb moest samen met Hirvonen achter de goed rijdende Mitsubishi coureur aansluiten. Solberg pakte na zijn teleurstellende negende plek op de eerste proef van de dag nu een vijfde tijd. Toch dacht de Noor dat er iets mis wat met zijn auto omdat hij vandaag het tempo niet kon volgen.

Stage 12
De zevende stage overwinning van de rally kwam voor Grönholm op de twaalfde proef. Hij wist als enige een tijd onder de acht minuten op de klokken te zetten. Door deze 7:54.5 vergrootte Grönholm zijn voorsprong op Loeb naar 14.8 sec. in het algemeen klassement. Solberg en Märtin zetten dezelfde tijd neer voor plaats twee, hierdoor schoof Loeb op naar plek vier. De strijd om plaats drie in het algemeen klassement begint op deze proef op te laaien. Het gaat tussen Märtin, Gardemeister en Solberg. De Est heeft nog steeds een voorsprong op de andere twee coureurs maar Gardemeister heeft maar een achterstand van 8.6 sec. De Ford rijder daarentegen heeft maar weer een kleine voorsprong van 7.8 sec. op Solberg.


Solberg kan met zijn Impreza niet meer het tempo van dag één vinden

Stage 13
Stage dertien was de tien kilometre lange Urria stage. Deze stage wordt maar eenmaal in de rally gebruikt. De proef staat bekend om zijn enorm hoge jump halverwege het traject. Opnieuw wist Grönholm de overwinning te pakken op 2.5 sec. gevolgd door teamgenootje Märtin. Subaru rijder Chris Atkinson wist de derde tijd neer te zetten voor Gardemeister in de Ford op plek vier.

Stage 14
In de middagsessie warden de Ouninpohja stages opnieuw verreden. Grönholm pakte weer een stage overwinnnig voor Loeb op 1.9 sec. De Fin heeft nu een redelijk grote voorsprong van 20 seconden op de Fransman. Märtin pakt de derde plek, slechts een seconde achter Loeb. Hiermee vergroot hij iedere keer zijn voorsprong weer op Gardemeister om zijn derde plaats veilig te stellen. Solberg verloor 20 sec. op de proef ten opzichte van Grönholm, na de klap die de Noor gisteren met zijn Impreza maakte is er, ondanks reparaties, duidelijk iets mis met de auto.

Stage 15
Grönholm pakte zijn tiende stage overwinning op de tweede van de Ouninpohja stages. Loeb probeert de Fin bij te houden maar toch verliest hij elke keer een paar seconden. Op deze proef slechts 2.5 sec. maar genoeg om zijn voorsprong in het algemeen klassement te zien stijgen naar 23.3 sec. Opnieuw zorgt Märtin ervoor dat er twee Peugeots in de top drie van de proef staan. Atkinson lijkt zich ook steeds meer thuis te voelen in de rally aangezien hij opnieuw een vierde tijd laat noteren.


Rovanperä blijft constant rijden in zijn thuiswedstrijd

Stage 16
Stage zestien is de langste van de rally, de Moksi-Leustu proef van 40 km. Het vertrouwde beeld laat zich weer zien in de stand. Grönholm wint de stage voor Loeb en Märtin. Vooral de prestatie van Märtin is knap te noemen. De Est is vandaag de hele dag snel, in eerdere rally’s had hij nogal eens problemen om aan zijn 307 WRC te wennen. Gardemeister valt ver terug nadat hij lek reed en ligt nu op een zevende plaats op 13.6 sec. van de constant rijdende Rovanperä.

Stage 17
De laatste proef van dag twee, Himos, zorgde voor de eerste stage overwinning van Gardemeister. Hij was 0.6 sec. sneller dan Grönholm op plaats twee. De Ford rijder komt hierdoor dichterbij aan Rovanperä op plaats zes met een achterstand van slechts 3.8 sec. Loeb verloor op deze proef 37.6 sec. op Grönholm aangezien de Fransman een lekke band kreeg. Hierdoor heeft hij nu een achterstand van meer dan een minuut op de Fin wat normaliter betekent dat deze de rally heeft gewonnen.

Algemeen klassement Neste Rally Finland na dag 2

positiecoureurteamtijdachterstand
1M. GrönholmPeugeot2:22:30.7-
2S. LoebCitroën2:23:37.71:07.0
3M. MärtinPeugeot2:24:13.11:42.4
4P. SolbergSubaru2:24:52.92:22.2
5M. HirvonenFord2:24:56.62:25.9
6H. RovanperäMitsubishi2:26:03.43:32.7
7T. GardemeisterFord2:26:07.23:36.5
8F. DuvalCitroën2:27:26.94:56.2
9H. SolbergFord2:28:14.65:43.9
10J. TuohinoSkoda2:28:24.65:53.9

Softbalsters niet naar EK-finale

De Nederlandse softbalsters zijn er bij de Europese titelstrijd in Praag niet in geslaagd om de eindstrijd te behalen. Oranje verloor met 1-2 van Italië, dat later vandaag de finale speelt tegen Griekenland.

De Nederlandse dames zijn door het nipte verlies zodoende als derde geëindigd. Naast een bronze plak levert dat Oranje ook een ticket voor de wereldtitelstrijd in Peking op, die in 2006 plaatsvindt.

Beroemde Kinderen en Tieners...

...maar dan de sterren van tegenwoordig zoals ze er vroeger uit zagen.
Netuurlijk zijn alle beroemde personen ook jong geweest en natuurlijk zijn daar ook foto's van in omloop. Op deze site zijn van vele beroemde mensen een jeugdfoto neergezet.
Bekijk dus onder andere de "Pipi Langkous"-look van Jennifer Lopez of het tennisracket dat bijna groter is dan Anna Kournikova zelf. Natuurlijk zijn niet alleen de vrouwelijke beroemdheden op de stie vertegenwoordigd, maar ook de mannelijke zoals; Ayrton Senna op zijn looptractor maar ook Jean-Claude van Damme inclusief bril.
Bekijk dus zelf hoe de sterren er vroeger uitzagen en oordeel zelf of ze er nu beter uit zien of vroeger.

Mancebo verhuist naar AG2R

Francisco Mancebo rijdt vanaf volgend seizoen voor het Franse AG2R. Hij tekende een contract voor twee jaar.

De Spanjaarde, die dit jaar als vierde eindigde in de Tour de France, reed de laatste twee jaar in Spaanse dienst bij Illes Balears. Naast 'Paco' Mancebo had AG2R eerder al de beste Fransman van de afgelopen Tour, Christophe Moreau, gecontracteerd. De 29-jarige Spanjaard neemt ook nog een landgenoot mee, David Navas.

DTM: Kwalificatie en Super Pole

Gary Paffett zal morgen van pole position vertrekken voor de DTM-race op de Nürburgring. De leider in het kampioenschap zette, na een vierde plaats in de kwalificatie, tijdens de Super Pole de snelste tijd neer. Mika Häkkinen zal naast hem starten.

Uitslag kwalificatie:

positiecoureurwagenaantal rondestijd
1Mattias EkströmAudi A481:22.793
2Tom KristensenAudi A471:22.900
3Christian AbtAudi A491:23.035
4Gary PaffettAMG-Mercedes C-klasse81:23.171
5Allan McNishAudi A491:23.299
6Martin TomczykAudi A491:23.398
7Laurent AielloOpel Vectra91:23.431
8Bernd SchneiderAMG-Mercedes C-klasse81:23.443
9Heinz-Harald FrentzenOpel Vectra81:23.476
10Mika HäkkinenAMG-Mercedes C-klasse91:23.545
11Jamie GreenAMG-Mercedes C-klasse91:23.601
12Marcel FässlerOpel Vectra91:23.603
13Jean AlesiAMG-Mercedes C-klasse91:23.626
14Frank StipplerAudi A491:23.701
15Bruno SpenglerAMG-Mercedes C-klasse91:23.773
16Manuel ReuterOpel Vectra81:23.862
17Rinaldo CapelloAudi A491:24.106
18Stefan MückeAMG-Mercedes C-klasse91:24.138
19Pierre KafferAudi A491:24.190
20Alexandros MargaritisAMG-Mercedes C-klasse81:24.308

Uitslag Super Pole:

positiecoureurwagentijd
1Gary PaffettAMG-Mercedes C-klasse1:23.161
2Mika HäkkinenAMG-Mercedes C-klasse1:23.415
3Mattias EkströmAudi A41:23.516
4Bernd SchneiderAMG-Mercedes C-klasse1:23.598
5Laurent AielloOpel Vectra1:23.611
6Tom KristensenAudi A41:23.653
7Martin TomczykAudi A41:23.676
8Allan McNishAudi A41:23.789
9Christian AbtAudi A41:23.813
10Heinz-Harald FrentzenOpel Vectra1:23.850

ProTour in 2006 zonder grote rondes

De ProTour wordt in 2006 helemaal uitgekleed. De internationale wielerbond UCI kon geen akkoord bereiken met ASO (het samenwerkingsverband van de drie grote rondes).

Volgens UCI-voorzitter Hein Verbruggen stelt ASO (Amaury Sport Organisation) onmogelijke eisen: ”Ik ben klaar met ASO. Hun bemoeienis is nu voorbij. Ik ben blij dat ik er niets meer mee heb te maken. Met de arrogantie waarmee ASO iedereen tegemoet treedt, valt niets te beginnen.” In 2004 waren er ook al grote problemen met de grote drie wielerrondes (Giro, Tour en Vuelta), maar toen kon het conflict nog ternauwernood worden opgelost.

Nu zal de ProTour in fors afgeslankte vorm verder gaan. De ASO organiseert namelijk niet alleen de grote rondes, maar ook enkele andere koersen zoals Parijs-Nice, de Tirreno-Adriatico en Parijs-Tours. De UCI dreigt nu tijdens de Giro en Vuelta ProTour-koersen te organiseren, waar alle twintig topteams verplicht aan moeten deelnemen. Gedacht wordt onder meer aan een ‘Ronde van Centraal Europa’. De Tour zal echter geen concurrentie krijgen van andere wedstrijden. De huidige ProTour-ploegen staan overigens unaniem achter de UCI.

Davis rondt lange vlucht af

Allen Davis heeft de derde etappe in de ENECO Tour gewonnen. Rik Verbrugghe herovert de leiderstrui, omdat Max van Heeswijk niet met de favorieten meekon op het lastige parcours in Limburg.

Davis bleef als enige renner over van een kopgroep van dertien coureurs, die al na zeventig kilometer waren ontsnapt. Het is de vierde zege voor de renner van Liberty Seguros dit seizoen, die vooral te boek staat als een sprinter. In de Tour de France liet hij echter al zien dat hij enorm veelzijdig is, want hij ging op avontuur in de koninginnerit en hield toen nog lang stand in de kopgroep.

De derde etappe in de ENECO Tour ging van Beek naar Landgraaf over een afstand van liefst 206,3 kilometer op een parcours dat veel weg had van de Amstel Gold Race. Al om 10.45 uur zaten de overgebleven 174 coureurs op de fiets voor een rit die ze langs enkele fameuze beklimmingen zou voeren: de Cauberg, de Loorberg en de Eyserbosweg.

In het eerste uur regende het van de aanvallen. De eerste interessante vlucht ontstond na ongeveer twintig kilometer. Onder meer Frank Vandenbroucke en Steven de Jongh maakten deel uit van een omvangrijke groep van zestien renners. Deze ontsnapping werd echter snel weer ongedaan gemaakt door de hoofdmacht. Ook enkele pogingen van Bram de Groot liepen op niets uit.

Na zeventig kilometer koers ontstond de kopgroep die de rest van de dag het beeld zou bepalen. Eerst demarreerden Moerenhout, Hoste en Davis uit het peloton. Even later vinden de volgende tien coureurs aansluiting bij dit drietal: Guesdon, De Jongh, Baumann, Blaudzun, Scheirlinckx, Roche, Furlan, Andrle, Smink en Boucher. Op de Cauberg komt Eric Baumann (T-Mobile) als eerste boven. De voorsprong van de dertien leiders loopt heel snel op, tot zo’n 6.30 op honderd kilometer van de finish.

Rabobank onderhield het tempo ondertussen in het peloton. Af en toe kreeg het steun van Quick-Step en Gerolsteiner. De voorsprong van de leiders slonk ondertussen razendsnel door alle lastige kuitenbijters onderweg. Eén voor één losten renners uit de kopgroep, totdat er vier man (Hoste, Davis, Moerenhout en Blaudzun) langs de eerste passage in Landgraaf kwamen. Op het plaatselijke parcours moesten drie ronden worden afgelegd.

In het peloton was de schifting ook al begonnen op de Eyserbosweg. Leider Van Heeswijk moest de rol lossen, maar de favorieten waren allemaal present: Boogerd, Rebellin, Van Petegem, Erik Dekker, Julich, Van Petegem, Barredo, Thomas Dekker en Verbrugghe. Moerenhout was ondertussen helemaal op en liet zich terugzakken naar de groep der favorieten. De drie overgebleven koplopers passeerden op één ronde van de meet nog vlak voor de elitegroep de finish.

Op drie kilometer van de finish probeerde Davis het in z’n eentje. Blaudzun en Hoste konden niet meer reageren op deze tempoversnelling. Ook het peloton zou niet meer terugkomen: op een magistrale wijze wint de Australiër deze Gold Race in het klein. Vorige week was hij ook al derde in de HEW-Cyclassics, maar toen liet zijn sprint hem in de steek. Erik Dekker won de spurt van het achtervolgende groepje, waar ook Rik Verbrugghe zich bevond. De Belg neemt hierdoor de rode leiderstrui over van Van Heeswijk.

Morgen volgt ook een zware rit van ruim 230 kilometer, van Landgraaf naar Verviers, weer terug naar België dus. Er liggen liefst zeven beklimmingen op het parcours die meetellen voor het bergklassement. De rit van maandag is vooral in het begin lastig en zal weinig doen veranderen in het klassement. Op dinsdag lijkt een massasprint weer in de maak, terwijl woensdag de ENECO Tour eindigt met een tijdrit van 26 kilometer.

Uitslag derde etappe Beek-Landgraaf:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 163A. DavisLIBAUS4.54.30
2 001E. DekkerRABNED0'05"
3 123D. BennatiLAMITA0'05"
4 044S. IvanovTMORUS0'05'''
5 223P. MertensCHOBEL0'05"

Klassement na drie etappes:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 028R. VerbruggheQUIBEL
2 163A. DavisLIBAUS0'02"
3 068M. BlaudzunCSCDEN0'08"

Grap Uithalen

Mensen kunnen grappen soms op verkeerde momenten uithalen maar er zijn natuurlijk weer mensen die goede grappen op juiste momenten kunnen uithalen.

Je zit in de auto en je zit lekker te slapen. Je ligt zodanig te slapen dat je al in dromenland bent en op dat moment halen je vrienden een leuke grap uit.
Ze beginnen met z'n allen hard te schreeuwen waardoor het net lijkt dat ze crashen en het leuke van het hele verhaal is dat jij net zo hard mee schreeuwt zonder reden.

Bekijk de grap hier.

Kleuter komt om in wasmachine

aloa had ons via de nieuws-submit te melden:

In Egypte is een driejarig jongetje op tragische wijze omgekomen in de wasmachine van zijn moeder. De moeder zal vooralsnog niet worden vervolgd, aangezien onduidelijk is hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Het ongeluk vond plaats toen de vrouw even de deur uit was. Het jongetje wist bovenop de machine te klimmen en het bovendeksel te openen. De kleuter viel vervolgens in de draaiende trommel, waar de temperatuur opliep tot zo'n 70 graden Celsius. Het slachtoffertje wist dit alles niet te overleven.

FOK!voetbalmanager 2005 online

Vrijdag 12 augustus begint de competitie en dus is het tijd voor een nieuwe FOK!voetbalmanager. Vanavond is deze online gegaan en je kan dus vanaf dit moment je team samenstellen en je eigen subleague oprichten.

Door in het menu 'Manager' op aanmelden te klikken begin je je deelname. Kies vervolgens Teammanagement en je kan je eigen team samenstellen. Kies het beste team en win aan het einde van de competitie mooie prijzen.

Je moet je team voor 12 augustus 18:00u af hebben om mee te doen. Dit betekent dat je op dat moment een team van elf spelers moet bezitten. Er is de afgelopen tijd druk gewerkt om alle spelers up-to-date in de database te krijgen en we zullen gedurende de komende tijd dit zo snel mogelijk bijwerken als er veranderingen zijn.

FOK!sport wenst je een mooi voetbalseizoen en daarbij een succesvolle manager.

Naar de Voetbalmanager.

Update

Door het later nog aanpassen van spelerswaarden zijn er teams ontstaan die een grotere totaalwaarde dan het maximale budget hebben gekregen, deze situatie is opgelost door alle teams te resetten. Iedereen zal zijn team dus opnieuw moeten opstellen. Wij bieden onze excuses aan voor deze overlast.

Dylan-song 'veranderde de wereld'

Icoon Muziek nieuws'Like A Rolling Stone' heeft de wereld veranderd. Dat is de uitkomst van een onderzoek van het Britse tijdschrift Uncut. Het lied van singer-songwriter Bob Dylan is de nummer één in een lijst van muziek, films, tv-shows en boeken die inspireerden, shockeerden of een nieuw tijdperk inluidden.

Verschillende beroemde artiesten hielpen mee met het samenstellen van de lijst. Zo koos Beatle Paul McCartney voor 'Heartbreak Hotel' van Elvis Presley als persoonlijke eye-opener. "Alsof hij het uit de krochten van de hel zingt. Muzikaal gezien is het perfect", stelt Sir Paul. Behalve McCartney waren Noel Gallagher (Oasis), Keith Richards (Stones), Brian Wilson (Beach Boys), Lou Reed en acteurs als Edward Norton, Robert Downey Jr en Juliette Lewis betrokken bij het samenstellen van de lijst.

De meest invloedrijke film in de lijst is 'A Clockwork Orange' van regisseur Stanley Kubrick. De eerste twee delen van The Godfather staan gezamenlijk een plek lager, op nummer zes. Het hoogstgenoteerde boek is Jack Kerouac's On the Road, op negentien in de lijst.

De top 10
1. Bob Dylan - Like a Rolling Stone (lied)
2. Elvis Presley - Heartbreak Hotel (lied)
3. The Beatles - She Loves You (lied)
4. The Rolling Stones - (I Can't Get No) Satisfaction (lied)
5. A Clockwork Orange (film)
6. The Godfather en The Godfather II (film)
7. David Bowie - The Rise and Fall of Ziggy Stardust (album)
8. Taxi Driver (film)
9. Sex Pistols - Never Mind The Bollocks Here's the Sex Pistols (album)
10. The Prisoner (tv-serie)

Jump van de Duikplank

Het is een van de moeilijkste sporten die er zijn. De mannen en vrouwen die van zo'n lage of hoge duikplank springen hebben lef en natuurlijk hebben ze lang
getraind daarvoor. Ik zou het persoonlijk niet kunnen en ik zou het ook niet willen leren eigenlijk want stel je eens voor dat je omhoog springt en daarna je positie inneemt van je salto's en je begint te draaien, draaien en je raakt de duikplank ofzo?

De duikplank is hard, baksteen ook maar toch een duikplank is hard.

Zo ondervond de springster in het volgend filmpje dat ook.

Verliefde moeder dumpt tienerdochter

Icoon opmerkelijk nieuwsStel, je bent vijftien jaar oud, je komt op een dag uit school, en wat blijkt? Je moeder is vertrokken naar het buitenland om een nieuw leven te beginnen met haar nieuwe liefde. Het overkwam Laura uit het Britse Yorkshire, die vervolgens tevens tot de ontdekking kwam dat de huur van haar woning was opgezegd.

Politie en maatschappelijk werk hebben de zaak inmiddels in onderzoek. De verliefde moeder zou samen met een zeventienjarige dochter naar Turkije zijn afgereisd. Ze had 25 pond (bijna 38 euro) voor haar jongste dochter laten liggen om van te leven. De achtergebleven Laura is voorlopig gastvrij opgenomen in het gezin van een van haar vriendinnen.

WK Atletiek: Boonstra kansloos in series

Miranda Boonstra is uitgeschakeld op de 3000 meter steeplechase. De Nederlandse eindigde als laatste in haar serie.

Boonstra werd twaalfde en laatste in de eerste serie, op liefst 33 seconden van Zadorozhnaya. Dat was bij lange na niet genoeg voor een finaleplaats; daarvoor had ze bij de eerste drie moeten zitten of bij de zes snelste verliezers. De 32-jarige atlete liep een tijd van 10.09,91, ruim achttien seconden boven haar persoonlijk record, dat stamt uit 2004.

Boonstra was ontgoocheld over haar prestatie: ”Dit was geen reclame voor de steeple. Het was tien keer niets. Prutswerk. Ik kwam hier in vorm naar toe, wilde hier per se een Nederlands record lopen. Ik kwam gewoon niet over de balken, had geen lucht, knalde tegen mensen aan. Ik ben weliswaar een debutante, maar geen beginneling. Dit was niet representatief voor wat ik kan.” De 3000 meter steeplechase wordt dit WK voor het eerst gelopen door de vrouwen, het is ook nog geen Olympisch onderdeel. De mannen lopen wel al jaren dit nummer. Maandag volgt de finale.

Nintendo start met DS downloadservice

Goed nieuws voor de DS fans. Vanaf vandaag is Nintendo begonnen met de WiFi downloadservice voor de DS, die het mogelijk maakt om demo's te downloaden van Nintendogs en Jump Super Stars.

Toen een prototype van de downloadservice getoond werd op de E3 waren fans en andere publiek direct enthousiast over het concept dat toen nog in de beginfase stond. Momenteel is de downloadservice alleen nog maar beschikbaar op 326 DS hotspots in het land van de rijzende zon, wat ons een aardig voorproefje verschaft van wat de Europese DS'ers kunnen gaan verwachten wanneer het volledige WiFi multiplayernetwerk ook hier beschikbaar komt. Als alles volgens planning gaat is dit nog voor het einde van het jaar.

'Peter R. de Vries moet af van rechts imago'

Peter R. de VriesWannabe-politicus en misdaadjournalist Peter R. de Vries moet iets doen aan zijn rechtse imago. Dat zegt onderzoeker Remco Frerichs van TNS NIPO. De kiezer associeert De Vries met rechts, maar daar valt door concurrentie van onder meer Geert Wilders maar nauwelijks politieke winst te halen.

De PRDV, de partij van De Vries en Jan Nagel (ex-Leefbaar Nederland), komt in de laatste NIPO-peiling niet verder dan drie zetels. In recentere peilingen van bureau Interview/NSS en Peil.nl van Maurice de Hond scoort De Vries nog slechter; respectievelijk nul en één zetel. In het rechtse kamp valt ook waarschijnlijk niet meer zoveel te halen. "In die vijver vissen er al veel. Hij zou links van het midden moeten gaan zitten", aldus Frerichs. Het kiezerspotentieel van de PRDV komt vooralsnog niet verder dan maximaal zeven zetels, fors minder dan de minimaal twintig zetels die De Vries in het vooruitzicht denkt te hebben.

In bepaalde opzichten noemt Peter R. de Vries zichzelf 'links'. Zo is hij tegen de doodstraf, noemt hij zichzelf republikein en is hij tegen het principe van erfopvolging. "Zijn insteek lijkt goed", vindt Frerichs dan ook. "Zijn partij wordt door de Nederlandse kiezer echter niet als een 'links van het midden'-partij beschouwd, maar als 'rechts van het midden'."

WK Atletiek: Martina, Hoogmoed door

Guus Hoogmoed en Churandy Martina hebben zich geplaatst voor de kwartfinales op de 100 meter. Er waren geen verrassingen in de series.

De eerste drie van elke serie gingen door, aangevuld met de acht tijdsnelsten die niet bij de eerste drie in een serie eindigden. Hoogmoed eindigde als vierde in de tweede serie, maar deed dat in een tijd van 10,31, slechts zeshonderdste boven zijn persoonlijk record. Daarmee mag hij als tijdsnelste naar de kwartfinales. Martina, die loopt in een shirt van de Nederlandse Antillen, liet het niet afhangen van anderen en ging als derde over de meet in zijn serie. Hij liep een matige tijd van 10,46.

De snelste van de series was Leonard Scott. De Amerikaan liet een tijd van 10,12 noteren. Daarmee bleef hij Thomas, Pognon en de grote favoriet Gatlin nipt voor. Ook wereldkampioen Collins schaarde zich bij de laatste 32, net als Obikwelu en Crawford. Vanavond om 17.45 uur zijn de kwartfinales, morgenavond is al de finale.

Benzineprijzen stijgen opnieuw

De benzineprijzen in Nederland staan wederom op recordhoogte. Marktleider Shell verhoogt met ingang van vandaag de adviesprijzen voor benzines en diesel. De prijzen zijn voor zowel benzine als diesel met een halve cent omhoog gegaan.

Daardoor staat een liter euro ongelood weer op 1,419 euro, een recordniveau dat begin vorige maand voor het eerst werd bereikt. Een liter super kost nu 1,473 euro, terwijl de literprijs voor diesel uitkomt op 1,055 euro. De verwachting is dat de prijzen nog verder zullen stijgen.

De benzineprijzen zijn gebaseerd op internationale productnoteringen, in het bijzonder die van ruwe olie. Eerder deze week werden op de termijnmarkt in New York nieuwe records gebroken. Voor een vat ruwe olie dient ruim 62 dollar betaald te worden.

DVD: Finisterre, a film about London

Welk moment is nou beter om een documentaire op DVD uit te brengen over de Engelse hoofdstad Londen? Een stad die na de recente aanslagen zo sterk en veerkrachtig bleek dat de hele wereld er bewondering voor had. Deze film toont de kracht van deze metropool, maar dan op een gewone dag. Een portret van 24 uur, waarbij alle facetten van deze wereldstad aan de orde komen. Een film die niet als zelfstandige documentaire is ontstaan, maar voortkomt uit een project voor de 'pop'groep Saint Etienne.


Koeienverkrachter krijgt 6 maanden cel

Een 24-jarige man is in Zwitserland door de rechter veroordeeld tot zes maanden cel en een boete van 640 euro. Ook moet hij 600 euro veeartskosten betalen. Dit alles omdat hij zich zeven keer vergrepen heeft aan een koe.

Drie jaar geleden begon het allemaal toen hij geen vriendin kon krijgen en hij naar video's met bestialiteiten erop ging kijken. Op een gegeven moment ging hij de video's naspelen en dat bracht hem in de stal waar het slachtoffer stond. Maar al snel werd de man opgemerkt. De laatste keer deed de koe niet wat hij wou en uit woede sloeg hij met een melkstoeltje op de koe. De verwondingen die de koe had werden al snel gezien door de boer. Die schakelde een arts in die het zwaar beschadigde geslachtsdeel van de koe meteen zag.

De man werd snel opgepakt. Zeer waarschijnlijk moet hij naast de boetes ook nog eens een schadevergoeding betalen mocht de koe niet meer zwanger kunnen raken.

'Feyenoorder Kalou is al verkocht'

NielsTriple had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsAan de soap rond Feyenoord-aanvaller Salomon Kalou kan een nieuw hoofdstuk worden toegevoegd. Volgens het Algemeen Dagblad is de aanvaller, zonder het zelf te weten, voor een bedrag van negen miljoen euro verkocht aan de investeringsmaatschappij Soccer Investments and Representations (SIR).

SIR wil de speler ter beschikking stellen aan Benfica, waar Ronald Koeman trainer is, met de bedoeling om hem daar één of twee jaar te laten spelen en daarna voor een nog groter bedrag te verkopen aan een Europese topclub. Omdat de wereldbond FIFA echter alleen overeenkomsten tussen clubs accepteert, zal er dus nog een overeenkomst tussen Feyenoord en de Portugese club moeten komen. Daarnaast zal Kalou zelf nog tot een akkoord moeten komen met Benfica.

Het is nog maar de vraag of Kalou naar Benfica wil. De aanvaller heeft altijd aangegeven naar PSV te willen, omdat hij uiteindelijk ook in aanmerking wil komen voor een Nederlands paspoort om zodoende voor Oranje te kunnen spelen. Feyenoord heeft tot nu toe altijd het standpunt gehad Kalou niet aan PSV te willen verkopen, omdat het de concurrentie in Nederland niet wil versterken.

Salomon Kalou (midden)
Salomon Kalou (midden), hier nog in Feyenoord-shirt

Overigens wordt het gerucht op de website van Feyenoord door voorzitter Jorien van den Herik ontkend. "Het lijkt wel of de halve wereld met Kalou bezig is. Maar we hebben maar één duidelijk en helder standpunt en dat is dat we Salomon Kalou aan zijn contract houden, punt uit", stelt Van den Herik, die zegt de stemmingmakerij rond zijn aanvaller te betreuren. "Het enige wat juist is, is dat we al heel lang bezig zijn met de oprichting van een spelersfonds met professionele partijen. Maar daar staat de zaak van Kalou volledig buiten."

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Snelheid

Als je naar zo'n 100 meter sprint wedstrijd kijkt dan denk je bij je eigen Wow die mensen zijn echt vliegensvlug, maar daar ga je anders over denken zodra je het onderstaande filmpje hebt bekeken.
Het filmpje gaat eigenlijk over iemand die wordt aangevallen door een hele groep mensen maar zich heel erg gemakkelijk overal tussen door kan wringen.
Ze krijgen hem ook niet te pakken omdat hij veel te snel is.

Bekijk het filmpje.

Smith naar finale, Godina niet

Rutger Smith heeft zich vanochtend gekwalificeerd voor de finale van het kogelstoten tijdens de wereldkampioenschappen atletiek. De Groninger haalde al bij zijn eerste poging de eis van 20,25 meter.

Enkele minuten voor aanvang van de kwalificatieronde overwoog Smith zich nog terug te trekken wegens een blessure aan zijn knie. Eenmaal toch in actie kwam Smith bij zijn eerste poging al tot een afstand van 20,26 meter, genoeg voor kwalificatie voor de finale. De noorderling is opgelucht dat zijn blessure meeviel: ”De fysiotherapeut is er bij geweest en die heeft gezegd dat ik in mijn knie niets kapot kan maken. Het is slechts verrekt, al zal het bij het stoten nog wel even pijn blijven doen.”

Smith is één van de kanshebbers op een medaille, zeker nadat John Godina sensationeel werd uitgeschakeld. De wereldkampioen van 2003 kwam niet verder dan 19,54 meter. Godina is ook de leider van de wereldranglijst en de enige kogelstoter die in 2005 meer dan 22 meter stootte. Vanavond is vanaf 20.00 uur de finale.

'Salomon Kalou is al verkocht'

Aan de soap rond Feyenoord-aanvaller Salomon Kalou kan een nieuw hoofdstuk worden toegevoegd. Volgens het AD is de aanvaller, zonder het zelf te weten, voor een bedrag van negen miljoen Euro verkocht aan de investeringsmaatschappij Soccer Investments and Representations (SIR).

SIR wil de speler overdoen aan Benfica, waar Ronald Koeman trainer is, met de bedoeling om hem daar één of twee jaar te laten spelen en daarna voor een nog groter bedrag te verkopen aan een Europese topclub.

Omdat de wereldbond FIFA echter alleen overeenkomsten tussen clubs accepteert, zal er dus nog een overeenkomst tussen Feyenoord en de Portugese club moeten komen. Daarnaast zal Kalou zelf nog tot een akkoord moeten komen met Benfica.

Het is nog maar de vraag of Kalou naar Benfica wil. De aanvaller heeft altijd aangegeven naar PSV te willen, omdat hij uiteindelijk ook in aanmerking wil komen voor een Nederlands paspoort om zodoende voor Oranje te kunnen spelen. Feyenoord heeft tot nu toe altijd het standpunt gehad Kalou niet aan PSV te willen verkopen, omdat het de concurrentie in Nederland niet wil versterken.

Brandweerman 'doof' na ontgroeningsgrap

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuws Van je collega's moet je het hebben. Dat zal een brandweerman van ECN in Petten zeker niet gedacht hebben. Wat een ludieke ontgroening door collega's zou zijn, werd uiteindelijk een incident met grote gevolgen. Een tweetal collega's bestookte de man met vuurwerk. Uiteindelijk hield het slachtoffer een chronisch oorsuizen aan het voorval over.

Jan Maarten Kaan uit Petten, het slachtoffer, was destijds (november 2003) net begonnen bij de bedrijfsbrandweer van ECN. Als ludieke ontgroeningsgrap gooide een collega, een nu 57-jarige hoofd brandwacht uit Tuitjenhorn, een rotje tot ontploffing in het laadruim van zijn busje. In het busje was Kaan aan het klussen.

De 'grappenmaker' was via zijn chef in het bezit van het vuurwerk gekomen. Na het voorval werden beiden geschorst gedurende een intern onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat de veiligheid niet in het geding was geweest. Ook zou het slachtoffer geen blijvende schade aan het voorval overhouden. De twee kregen een reprimande.

Voor Kaan gaf de afwikkeling van de zaak geen gerechtigheid. Daarom stapte hij later naar de politie. Sindsdien werd hij door zijn collega's met de nek aangekeken. Zo ontstond volgens ECN-woordvoerder H. IJskes een 'onwerkbare situatie' bij de bedrijfsbrandweer. Met als gevolg dat Kaan nu wordt ontslagen. De twee daders blijven wel in dienst bij ECN.

Dader al eerder in de fout
Het was niet de eerste keer dat de dader een dergelijke grap uithaalde. In de jaren negentig gooide hij al eens vuurwerk tussen de benen van een chef, die op dat moment aan het werk was met een slijptol. En even voordat hij Kaan te grazen nam, had hij een slapende collega in de meldkamer laten opschrikken.

Donderdag was de uitspraak van de Alkmaarse politierechter. Die achtte het tweetal schuldig en legde een werkstraf en voorwaardelijke celstraf en een geldboete op. Intern is volgens de woordvoerder van ECN de zaak afgesloten.

Haug: "Niemand heeft 1000 pk"

Norbert Haug van Mercedes heeft ontkend dat de nieuwste V10 van Mercedes meer dan duizend pk kan leveren. Volgens geruchten zou de motor dit wel leveren, èn zou Honda een duizend pk-V10 in de planning hebben.

Haug verklaarde tegenover het blad Kicker dat de motor die McLaren Mercedes momenteel gebruikt weliswaar een van de beste van het veld is, maar geen duizend paardenkrachten levert. Wel gaf hij toe dat Mercedes er niet ver vanaf zit en in ieder geval boven de negenhonderd pk zit.

Hij voegde verder nog toe dat op dit moment geen enkele motor in de Formule 1 boven de duizend pk-grens zit. Overigens wordt er van Honda een motor verwacht die dat wel kan leveren. Die motor zou dan tijdens de Grand Prix van China worden gebruikt.

Cambodjaans echtpaar blijkt broer en zus

KRIBBET had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Cambodja is een echtpaar er na 25 jaar achtergekomen dat ze broer en zus van elkaar zijn. Ondertussen hebben ze vier kinderen.

Toen ze kinderen waren in het jaar 1975 werden Tep Song(nu 35) en Tep Ly(nu 38) door de Rode Khmer, op vijf- en achtjarige leeftijd, uit huis gehaald en van elkaar gescheiden. Ze ontmoetten elkaar weer toen Song als zeventienjarige in een ziekenhuis lag. In datzelfde ziekenhuis werkte Ly als verpleegkundige. Ze werden verliefd en gingen vervolgens trouwen en kregen kinderen.

De man ging op een gegeven moment op zoek naar zijn moeder en toen hij haar vond kende Ly alle familienamen die de vrouw noemde. Ook anekdotes van vroeger kwamen overeen. Al snel werd duiddelijk dat het de ouders van hun allebei waren. "Ze zijn er allebei ziek van", aldus een hulpverlener.

Montoya tevreden bij McLaren

Juan Pablo Montoya is tevreden bij McLaren Mercedes. Hij is aan het begin van dit seizoen overgestapt naar zijn huidige team en heeft daar geen spijt van.

Montoya zei dat in een interview met de Spaanse krant La Marca. De Colombiaan lichtte toe dat de McLaren misschien niet de betrouwbaarste wagen is, maar wel de snelste. "Zelfs als ik de race niet kan finishen, is dat beter dan finishen in een kansloze positie in een Williams."

Overigens had Montoya aan het begin van dit seizoen nog wel zijn twijfels over zijn overstap. "Ik dacht: Dit is een ramp. Ik kende de wagen niet en ik kende de mensen niet. Maar toen ik me op mijn werk stortte, voelde ik me al snel beter op mijn plaats."

Halal burgers bij Franse 'Beurger King'

StefanP had ons via de nieuws-submit onderstaand vertaald bericht te melden:

Beurger KingIn Frankrijk opende vorige maand de nieuwe fast-food keten gericht op Moslims, Beurger King Muslim (BKM), de deuren van haar eerste restaurant in een buitenwijk van Parijs waar veel allochtonen wonen. 'Beur' is het Franse woord voor tweede-generatie Noord-Afrikanen woonachtig in Frankrijk. Frankrijk heeft de grootste populatie moslims in West-Europa en de oprichters zagen een gat in de markt na soortgelijke restaurants in onder meer Algerije gezien te hebben.

Beurger King Muslim serveert het standaard fast-food assortiment als burgers, soft drinks en friet, maar dan in de Halal-variant. Wat zoveel betekent als dat het vlees geslacht en bereid is op Islamitische wijze. De medewerkers van Beurger King mogen gekleed gaan met een hoofddoek, in tegenstelling tot bij andere fast-food ketens. Veel klanten op de openingsdag waren soortgelijk gekleed, vaak helemaal bedekt in zwarte gewaden op hun handen en gezicht na. Ze spraken over de media-hetze tegen de Islam, die na de aanvallen in Londen begon met de demonisering van hun geloof.

De grote keten Burger King heeft geen vestigingen in Frankrijk, en bij navraag bleek dat ze van de zaak op de hoogte zijn maar verder momenteel enkel informatie verzamelen.

'De grootste terrorist ter wereld is George Bush'

Icoon Buitenlands nieuwsDe omstreden Britse parlementariër George Galloway heeft vrijdag flink uitgehaald naar de Britse premier Blair en de Amerikaanse president Bush. Zij zouden meer bloed aan hun handen hebben dan aanslagplegers van Londen.

Volgens Galloway zijn Amerikaanse en Britse militairen verantwoordelijk voor de dood van vele onschuldige Irakezen. Blair wil hier niet op reageren. Ook de aanslagen in Londen zouden door de oorlog in Irak komen hoewel hij ze wel veroordeelt. Het beleid van de westerse landen, zoals steun voor corrupte koningen in moslimlanden, is de reden van de opkomst van Al-Qaida en aanverwante groeperingen, aldus Galloway.

'Hoogopgeleide Marokkanen gewild door bedrijfsleven'

Volgens Mohamed Elkourchi, directeur van 100% Talent, staan Nederlandse bedrijven in de rij om hoogopgeleide jongeren van Marokkaanse afkomst aan te nemen. ''Bedrijven zitten te springen om ons. Vooral aan de grote accountantskantoren, verzekeraars en advocatenkantoren kunnen we veel jongeren koppelen'', aldus Elkourchi vandaag in De Telegraaf.

Hij startte een halfjaar geleden met zijn bedrijfje, dat gespecialiseerd is in de arbeidsbemiddeling tussen middelbaar en hoogopgeleide Marokkaanse jongeren en bedrijven. Volgens hem loopt het storm en hebben zich al 1.800 Marokkanen ingeschreven.

Elkourchi startte zijn bedrijf omdat bleek dat Marokkaanse jongeren met een hbo- of universitaire opleiding moeite hadden een passende baan te vinden. Bedrijven weten echter dat organisaties beter scoren als ze een divers personeelsbestand hebben, aldus Elkourchi. ''De vraag was er, alleen konden ze elkaar nog niet goed vinden''.

De ondernemer wijst erop dat Marokkanen niet worden aangenomen omdat ze alleen maar Marokkaan zijn. Het kan een pluspunt zijn als bedrijven op zoek zijn naar etnische diversiteit in hun personeelsbestand, maar er wordt als eerste gekeken naar de kwaliteiten die een persoon heeft.

Peng breekt door in San Diego

Na 27 wedstrijden ongeslagen te zijn geweest op het Amerikaanse hardcourt heeft Kim Clijsters weer eens een nederlaag geleden. De Vlaamse verloor in San Diego van een nieuwe tennissensatie, de pas negentienjarige Shuai Peng.

Clijsters ging met twee keer 6-4 onderuit tegen de Chinese nummer 46 van de wereld. Wat de Belgische ook probeerde, ze bleef de hele wedstrijd onder druk staan door de zeer snelle Peng. De Chinese dicteerde de wedstrijd met agressief tennis en won verdiend. In de tweede ronde won ze al van Dementieva, een nieuw toptalent lijkt op te staan. ”Ik ben supergelukkig, ik was niet nerveus, ik probeerde me enkel te concentreren op mijn tennis”, aldus Peng.

Clijsters, die in 2003 voor het laatst verloor op het Amerikaanse circuit, voorspelt een grote toekomst voor Peng: ”Ze is een snellere versie van Monica Seles. Zij kan loeihard en ook precies een bal slaan, vooral met haar backhand. Ze is één van de beste spelers waartegen ik de laatste tijd heb gespeeld. Ik ben er zeker van dat ze binnenkort in de top-3 staat.”.

Morgen speelt Peng in de halve finale tegen Mary Pierce, die Patty Schnyder wist te kloppen. De andere halve finale gaat tussen twee Japanse speelsters. Zowel Ai Sugiyama als Akiko Morigami won namelijk makkelijk hun partij in de kwartfinale. ”Dit is schitterend voor het Japanse tennis. Hopelijk zullen onze prestaties de Japanse jongeren naar het tennisveld lokken”, zei Morigami.

Videobericht

Er is een nieuwe motorola uitgebracht waarbij je een videofilmpje als bericht kunt opsturen naar je vrienden.
Het leuke hiervan is dat je hiermee eigenlijk je eigen vriendje kan plagen. Je neemt je zelf op tijdens een private stripshow en dit stuur je dan naar hem op.
Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat je eigen vriendje dit berichtje ontvangt en dat hij hem alleen moet bekijken want anders genieten er ook andere mensen mee.

Dat is niet de bedoeling, bekijk het filmpje.

Interview: Rob Stenders

De stem van Rob Stenders klinkt vertrouwd. Niet zo gek. Rob Stenders (40) begon zijn carrière bij de VARA, vertrok naar Veronica, stroomde door naar Power FM, ging weer naar Veronica en keerde uiteindelijk terug bij de VARA. Zijn stem is al jaren in de ether te horen. De mens bij de stem wekt al net zo snel het vertrouwen. Sympathiek. Jongensachtig. Rap van tong en op dit moment zowel werkzaam voor Yorin FM als druk bezig met zijn eigen KXradio. Een zeer goede presentator met een enorme kennis van muziek.

De users van FOK! kregen een tijdje de kans om vragen aan Rob te stellen, en daar hebben wij een interview van gemaakt. Rob heeft de tijd genomen om deze vragen te beantwoorden. Wil je dus weten of je vraag erbij zat en wat het antwoord is, lees dan verder...

Nederlandse terreurverdachte kondigde aanslag zelf aan

Wesam al D.Uit beelden die de actualiteitenrubriek Netwerk gisteren uitzond, blijkt dat de Amersfoortse terreurverdachte Wesam al D. zelf aankondigt een aanslag te zullen plegen op Amerikaanse soldaten in Irak. Op een videoband, die in zijn woning is aangetroffen, staat Al D. samen met anderen (allen gemaskerd) in het Arabisch te praten. De Amersfoorter verklaart op de tape dat ze Amerikanen te grazen willen nemen en dat ze bommen hebben die ze op afstand kunnen bedienen. Ook is te zien dat hij met z'n handen aan een ingegraven explosief zit.

De opnamen - van de zogeheten Strijders van Fallujah - dateren van oktober 2003 en zijn in Irak gemaakt. Wesam al D. zit sinds juni in voorarrest. De Verenigde Staten hebben om zijn uitlevering gevraagd. Ze willen de Nederlander van Iraakse komaf berechten wegens onder meer 'samenzwering voor het doden van Amerikanen buiten de VS'.

De rechtbank moet nog oordelen of Al D. aan de VS uitgeleverd mag worden. Minister Donner van Justitie neemt daarna de definitieve beslissing. Hij heeft al wel de vervolging van Al D. in Nederland laten stopzetten. Het kan nog maanden duren voordat duidelijk is of hij wordt uitgeleverd. De Amerikanen zouden al hebben laten weten Al D. niet ter dood te zullen veroordelen. Een dergelijke verklaring is noodzakelijk omdat Nederland anders op voorhand niet uitlevert.

In brand
Het tv-programma NOVA besteedde deze week ook aandacht aan Al D. Vrienden van hem zeiden daarbij dat Wesam niet meer dan een aandachtzoeker is en geen terrorist. Ook verklaarden ze dat Al D. zichzelf in 2003 niet in brand heeft gestoken tijdens een anti-oorlogsdemonstratie in Amsterdam. Hij zou vlam hebben gevat toen iemand met een Amerikaanse vlag zwaaide die in de brand stond. Bij die brand raakte hij ernstig gewond waardoor hij zijn beroep als kapper niet meer kon uitoefenen.

Wesams vrienden noemen het verhaal van het zichzelf in brandsteken, typerend voor de aandachtstrekkerij die hij tentoonspreidt. De politie van Amsterdam liet in een reactie in NOVA echter weten dat Al D. zichzelf wél degelijk in brand heeft gestoken.

De reden dat de 32-jarige Wesam naar Irak afreisde, was volgens zijn vrienden niet om aanslagen te plegen, maar om te trouwen met een 24-jarige nicht van hem. Tijdens een bezoek aan zijn familie bij de Irakese stad Falluja zou hij door Irakese strijders zijn ontvoerd en in elkaar geslagen. ''Ze wantrouwden hem omdat hij met een camera aan het filmen was, ze dachten dat hij een spion was. Vervolgens hebben de strijders hem gedwongen om de video met zijn eigen camera te maken'', aldus vrienden van de terreurverdachte.

TV-interview
Opmerkelijk is overigens dat Al D. zich na 'de in brandsteking' in 2003 heeft laten interviewen door een Canadese tv-journaliste. Daarbij zei hij onder meer: ''Ik heb mezelf op een demonstratie met benzine in brand gestoken omdat ik boos ben om wat er nu gebeurt in mijn land; dat Amerikanen en Britten ons land vernietigen. De Amerikanen en de Britten komen naar ons land om de olie te stelen en iedereen weet dat. De Amerikanen en Britten gooien bommen op onze mensen. Voor de Amerikanen is het belangrijk om de oorlog te winnen. Maar ze denken helemaal niet aan onschuldige mensen, aan de vrouwen en de kinderen.''

Op de vraag of hij het niet erg vindt, dat hij levenslang littekens houdt, antwoordt hij: ''Het kan me niet schelen of ik mezelf dood of niet. Ik wil mezelf opofferen voor mijn land, voor mijn volk. Ik ben niks minder dan de vrouwen en de kinderen die je nu op televisie ziet en die nu sterven door Amerika.''

Vrienden van Wesam betitelen dit interview als een grote grap en niet serieus.

-
Berichtgeving en uitzending Netwerk.
Berichtgeving en uitzending NOVA.
Persbericht die het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft laten doen uitgaan.

Roddick overleeft 29 aces

Andy Roddick staat in de halve finales van het ATP-toernooi in Washington. De als eerste geplaatste Amerikaan overleefde het servicegeweld van zijn Kroatische opponent Ivo Karlovic: 6-7, 7-5 en 6-4.

De ruim twee meter lange Karlovic speelde zijn eerste kwartfinale ooit op hardcourt, maar dat belette hem niet de eerste set te winnen. In de tiebreak was hij met 9-7 de meerdere van Roddick. Na dat verrassende begin stelde ‘A-rod’ orde op zaken en wist in de volgende twee sets zijn tegenstander één keer te breaken. Het was steeds wachten op kansen voor Roddick, omdat Karlovic liefst 29 aces sloeg: ”Ik was steeds aan het hopen op een tweede service. Gelukkig kwamen die er steeds meer in de derde set, volgens mij werd hij toen moe.”

Roddick, die op de wereldranglijst is gezakt naar een vijfde plaats, speelt in de halve finale tegen Srichaphan, die Horna eenvoudig versloeg. De andere halve finale gaat tussen James Blake en Tomas Berdych. Blake versloeg Arnaud Clément, terwijl Berdych in twee tiebreaks won van Bobby Reynolds, één van de verrassingen van dit toernooi.

De zendelingen van Bush

Twee zendelingen van Bush waren de afgelopen week druk bezig met Nederland. Terrorisme-expert Zeyno Baran kwam vertellen dat Balkenende een slapjanus is en Wilders een splijtzwam en dat het zeker is dat Nederland zal worden getroffen door een aanslag omdat we ons niet realiseren wat er aan de hand is.

Daarnaast trad Robert Pape, adviseur van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, gisteren op in NOVA en die vertelde nog even precies wanneer die aanslag plaats zal vinden, namelijk tussen half augustus en half september. Pape heeft een analyse gemaakt van de terreurdreiging die uitgaat van Abu Hafs al Masri, een aan al-Qaeda gelieerde groepering die onlangs vertelde dat Nederland 'aan de beurt is' en hij vindt dat Nederland deze bedreiging serieuzer moet nemen. Klinkt als een goedbedoeld advies en veel Nederlander zullen zich wel in zijn boodschap kunnen vinden.

Het betoog van mevrouw Zeyno Baran is van een heel andere orde. Deze dame kwam ons duidelijk de les lezen en vertelt dat we altijd veel te soft zijn geweest en hoe we in de toekomst wel met moslims moeten omgaan en integratie alsnog op de rit kunnen krijgen. Een vrij slap betoog vol vage algemeenheden, maar aan het einde van het verhaal komt de aap alsnog uit de mouw. We moeten volgens Zeyno namelijk helemaal niet werken aan integratie, we moeten moslims alleen het gevoel geven dat Nederland om hen geeft. Daarmee is het ook gelijk duidelijk wat zij hier kwam doen, namelijk ons het gevoel geven dat Amerika om ons geeft maar eigenlijk gewoon zieltjes winnen voor Bush.

De glazen bol

Ooit kocht ik een glazen bol bij zigeunerin Socceria, speciaal om te kunnen zien hoe het in nieuwe voetbalseizoenen zou vergaan. Het was een koopje en de bol bleek niet altijd even betrouwbaar. Zo tipte die toch echt Ajax als kampioen vorig seizoen en Frankrijk als winnaar van het EK 2004. Desondanks wil ik je de beelden die ik in mijn glazen bol zag omtrent het nieuwe eredivisieseizoen niet onthouden. Want dit is wat ik zag:

Atoombom Hiroshima 60 jaar geleden

Precies 60 jaar geleden ontplofte boven Hiroshima de uraniumbom Little Boy, afgeworpen door de Amerikaanse bommenwerper Enola Gay. Drie dagen later onderging Nagasaki eenzelfde lot. 's Werelds eerste en enige atoomaanvallen werden op 15 augustus 1945 gevolgd door de overgave van Japan wat het einde van de Tweede Wereldoorlog betekende. Of de bommen enig verschil hebben gemaakt valt te betwisten aangezien Japan voor 6 augustus al aan Rusland had laten weten zich over te willen geven. Vandaag wordt de aanval over de gehele wereld herdacht, in Hiroshima vindt momenteel een herdenking plaats bij de Atoombomkoepel, een gebouw dat zich op 160 meter afstand van Ground Zero bevindt maar desondanks overeind bleef staan.

Hiroshima was doelwit omdat het een havenstad en belangrijk militair centrum was. Verder was het nauwelijks door conventionele oorlogsvoering aangetast waardoor de effecten van een atoomaanval goed gemeten zouden kunnen worden. De Amerikanen hadden voor november een invasie van Japan gepland, maar toen de atoomproeven van het Manhattanproject eindelijk succesvol uitpakten werd tot de atoomaanval besloten, ook gezien rapporten het aantal slachtoffers van een invasie op zo'n 1 miljoen schatten. Volgens verschillende hooggeplaatste militairen waaronder generaal Eisenhower zou zo'n invasie echter helemaal niet nodig zijn geweest aangezien Japan al praktisch op de knieën was gedwongen door de oorlog in combinatie met zeeblokkades.

Toen de bom op 6 augustus 1945 om 08:15 lokale tijd boven Hiroshima ontplofte, steeg de buitentemperatuur korte tijd tot zo'n 3000 graden celsius en volgde een verwoestende schokgolf die een oppervlak van dertien vierkante kilometer nagenoeg met de grond gelijk maakte. Ruim 70 duizend mensen kwamen onmiddelijk om. In de uren die volgden stierven nog eens 70 duizend mensen. Talloze anderen overleden weken, maanden en zelfs jaren na de aanval aan de gevolgen van stralingsziekten; het totale aantal slachtoffers wordt op zo'n 230.000 geschat. In Nagasaki overleden in totaal nog eens zo'n 120.000 mensen.

Na de oorlog werd Hiroshima herbouwd en werd rondom de Atoombomkoepel een herdenkingsmonument en een vredespark aangelegd. De stad werd door de Japanse regering als 'Stad van Vrede' aangemerkt, en tot op de dag van vandaag zetten inwoners zich in voor een kernwapenvrije wereld.


De Atoombomkoepel toen en nu

Vanavond om 22:35 is op de Belgische zender Canvas de film Hiroshima te zien, waarin de voorbereidingen, de atoomaanval zelf en de nasleep worden getoond aan de hand van een combinatie van authentieke beelden en gedramatiseerde reconstructies.

Development Stargate SG-1: The Alliance gestaakt

JoWooD heeft vandaag bekend gemaakt dat de development van Stargate SG-1: The Alliance is gestaakt. De game die door de Australische developer Perception werd gemaakt zou oktober dit jaar nog uitkomen. De reden achter deze actie is dat JoWooD niet tevreden is met de kwaliteit van het spel.

"We will not release anything that does not do justice to this well known license" aldus Albert Seidl, CEO JoWooD Productions Software AG. Volgens het contract is de licentie voor de game nog steeds bij JoWooD en moet Perception de source-code aan hun overdragen. Zodra dit is gebeurd zal JoWooD gaan kijken of het nog rendabel is om deze game toch af te maken. Michael Paeck, Executive Producer van JoWooD zegt het volgende "We are, however, not prepared to release anything but a top quality title. Fans of the show as well as gamers would not accept anything less. There are several options to consider, among them potentially moving to next-gen consoles for the title."

Man overleden na sloop vakantiehuisje

In het Gelderse Hierden is vrijdag een 65-jarige man uit Dalfsen om het leven gekomen doordat hij bedolven werd onder het dak van een vakantiehuisje. Het slachtoffer werd samen met nog iemand anders gevraagd door de eigenaar van het huisje het pand samen met hem af te breken.

De drie slopers begonnen eerst met het weghalen van de inventaris en de keuken en daarna wilden ze de buitenmuren weghalen. Daardoor leunde het dak enkel nog op vier palen. Het dak stortte in en viel boven op het slachtoffer. De twee andere slopers bleven ongedeerd want ze stonden niet onder het dak.

Het is nog onduidelijk waarom ze voor deze werkwijze kozen maar omdat het nog te pijnlijk is om de vraag te beantwoorden wacht de politie nog even met deze vraag aan de slopers.

Deelnemer postcodeloterij wint 9,8 miljoen

shredder had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Een gelukkige inwoner van Delfzijl heeft vrijdag de hoogste individuele prijs in de geschiedenis van de Nationale Postcode Loterij in ontvangst mogen nemen. Hij kreeg een cheque van maar liefst 9,8 miljoen euro uitgereikt voor zijn tien loten met jackpotverdubbelaar.

In totaal won de wijk in het Groningse plaatsje voor 13,6 miljoen euro aan prijzengeld. Er speelden ongeveer 550 mensen mee met in totaal 997 loten.

Nederland gewaarschuwd voor aanslagen

geldropse_polleke en Rowdie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsRobert A. Pape, adviseur van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, zegt dat Nederland serieus rekening moet houden met een terroristische aanslag. Pape heeft in opdracht van minister Donald Rumsfeld (Defensie) een analyse gemaakt van de Abu Hafs al-Masri, een aan al-Qaeda gelieerde groepering, die de aanslagen in Londen en Madrid opeiste.

De Abu Hafs al-Masri waarschuwde op 16 juli Nederland en een aantal andere landen om binnen een maand de steun aan de Amerikanen in Irak en Afghanistan te staken, 'anders zouden binnensteden in een hel veranderen'. Volgens Pape neemt Nederland die dreiging niet serieus genoeg. "Als je dreiging nu onderschat, is de kans groot dat de groepering zich aangemoedigd voelt de beoogde aanslagen te plegen", zo zei Pape in een interview in het tv-programma NOVA.

Pape vindt dat de Nederlandse regering het terreuralarm moet opkrikken naar een hoger niveau, omdat er van 15 augustus tot half september een serieus gevaar is dat Nederland doelwit wordt. Voorzorgsmaatregelen zijn volgens hem van levensbelang. Het Tweede-Kamerlid Geert Wilders heeft naar aanleiding van de uitlatingen van Pape schriftelijke Kamervragen gesteld. Hij wil weten of de AIVD en de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding (NCTB) inmiddels actiever en serieuzer met de dreiging bezig zijn.

'Airbus Toronto landde halverwege de baan'

Icoon Buitenlands nieuws Het toestel van Air France dat dinsdag op de luchthaven van Toronto verongelukte en in brand vloog, landde vermoedelijk pas halverwege de landingsbaan. Dat heeft de onderzoeksleider naar de crash vrijdag gemeld. Door de landing op de verkeerde plaats was de baan te kort, en schoof de Airbus 200 meter van de baan af.

"Er zijn nogal wat getuigen die hebben verklaard dat het vliegtuig pas halverwege de landingsbaan landde", aldus de onderzoeksleider. Een Canadese minister had eerder ook al verklaard het als mogelijk te zien dat het toestel 'iets te ver' op de baan aan de grond was gekomen.

Direct na het ongeluk, waarbij ongeveer veertig passagiers en bemanningsleden lichtgewond raakten, werd blikseminslag als één van de mogelijke oorzaken genoemd. Ooggetuigen zouden de bliksem hebben zien inslaan. Ook wervel- of rukwinden werden als een mogelijke oorzaak genoemd, omdat het erg slecht weer was in de regio.


De Airbus 340 brandde bijna volledig uit

PS3 versie Bioshock krijgt extra moeilijkheidsgraad

Na het grote succes van Bioshock op de PC en Xbox 360, komt er deze herfst een versie uit voor de Playstation 3. Deze versie zal niet een simpele port zijn van de andere versies, maar zal unieke dingen bevatten. Zo was al bekend dat je nieuwe gebieden zal kunnen verkennen in de enge stad.

Nu is bekend geworden dat de PS3 een unieke moeilijkheidsgraad zal bevatten. Deze zal Survivor gaan heten en zal een stuk moeilijker zijn dan dat de game al is. Je zal zelf een stuk zwakker zijn, je vijanden een stuk sterker en je zal minder resources hebben. Ook zullen Vita-chambers in deze mode niet al je EVE terug geven als je dood bent gegaan, waardoor het geen goed idee is om dood te gaan.



Straks nog moeilijker
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.