Nederland gewaarschuwd voor aanslagen

geldropse_polleke en Rowdie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsRobert A. Pape, adviseur van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, zegt dat Nederland serieus rekening moet houden met een terroristische aanslag. Pape heeft in opdracht van minister Donald Rumsfeld (Defensie) een analyse gemaakt van de Abu Hafs al-Masri, een aan al-Qaeda gelieerde groepering, die de aanslagen in Londen en Madrid opeiste.

De Abu Hafs al-Masri waarschuwde op 16 juli Nederland en een aantal andere landen om binnen een maand de steun aan de Amerikanen in Irak en Afghanistan te staken, 'anders zouden binnensteden in een hel veranderen'. Volgens Pape neemt Nederland die dreiging niet serieus genoeg. "Als je dreiging nu onderschat, is de kans groot dat de groepering zich aangemoedigd voelt de beoogde aanslagen te plegen", zo zei Pape in een interview in het tv-programma NOVA.

Pape vindt dat de Nederlandse regering het terreuralarm moet opkrikken naar een hoger niveau, omdat er van 15 augustus tot half september een serieus gevaar is dat Nederland doelwit wordt. Voorzorgsmaatregelen zijn volgens hem van levensbelang. Het Tweede-Kamerlid Geert Wilders heeft naar aanleiding van de uitlatingen van Pape schriftelijke Kamervragen gesteld. Hij wil weten of de AIVD en de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding (NCTB) inmiddels actiever en serieuzer met de dreiging bezig zijn.