FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 5 augustus 2005

Coppola gaat boek Jack Kerouac verfilmen

On The RoadAl tientallen jaren wordt er over gepraat en nagedacht, maar nu lijkt het toch eindelijk te gaan gebeuren. Regisseur Francis Ford Coppola wil de legendarische beatroman 'On the Road' van schrijver Jack Kerouac verfilmen. Coppola heeft scenarioschrijver Jose Rivera en regisseur Walter Salles (The Motorcycle Diaries) aangetrokken om de film op poten te zetten.

On the Road kwam in 1957 uit, maar werd zes jaar eerder al geschreven door Kerouac (1922-1969). Het is het waargebeurde verhaal van een groep jonge kunstenaars die eind jaren veertig liftend door de Verenigde Staten trok, onderweg in aanraking komend met drugs, seks en jazz. Onder meer dichter Allen Ginsberg en schrijver William S. Burroughs figureren in het verhaal, dat zich centreert rond Kerouac's alter-ego Sal Paradise en diens maat Dean Moriarty (IRL: Neal Cassady).

Volgens de filmmakers is het verhaal 'van alle tijden', en is het geen probleem dat het zich ruim vijftig jaar geleden afspeelde. Coppola heeft de filmrechten van het boek sinds 1979 in handen, maar kon On the Road naar eigen zeggen nog geen recht doen. "De juiste combinatie van regie en script is nu pas gevonden", aldus de 66-jarige regisseur. Wie de hoofdrollen gaan vertolken is nog niet bekend.

Neal Cassady en Jack Kerouac
Hoofdpersonen Dean Moriarty en Sal Paradise uit On the Road,
IRL bekend als respectievelijk Neal Cassady en Jack Kerouac


Koers Chinese zoekmachine explodeert na beursgang

Van 27 naar 122,54 dollar. Dat was de beurskoers van de Chinese internetzoekmachine Baidu.com op de Dow Jones-beurs in New York. Direct na de beursgang van de site explodeerde de koers. Dat is sinds de nadagen van de internethype niet meer voorgekomen.

Het laatste beursfonds dat zo explosief groeide was InRange Technologies. In september 2000 wist het bedrijf een koerswinst van 189 procent te boeken, een maand ervoor was Active Power goed voor een stijging van 210 procent op de eerste beursdag. De grote zoekmachine Google haalde vorig jaar niet meer dan een koerswinst van 18 procent.

"Het was 'amazing'", zo zegt een beursanalist. "Het kan over-enthousiasme zijn, maar er zijn waarschijnlijk een hoop speculatieve kopers die denken dat dit een Aziatische Google gaat worden."

Voetbal: Ajax wint Johan Cruijff Schaal

Icoon Sport nieuwsAjax heeft dankzij een 2-1 overwinning in de eigen ArenA op PSV de Johan Cruijff Schaal gewonnen. De seizoensouverture is traditioneel de wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar, maar omdat PSV afgelopen seizoen beide prijzen pakte speelden de nummers één en twee van de competitie van het seizoen 2004/2005 tegen elkaar.

De eerste helft bracht weinig spektakel met zich mee. Ajax had het betere van het spel, maar het was PSV dat de beste kansen kreeg. Ajax kreeg één grote kans via Maduro, maar het bleef 0-0 tot het rustsignaal.

Kort na de rust kwam PSV via Wilfred Bouma op een 1-0 voorsprong. Na een kleine zeventig minuten spelen kopte De Jong binnen uit een vrije trap van Boukhari. Dit doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Twee minuten later was er een identieke situatie met een vrije trap van Boukhari. Dit keer schoot Boukhari in één keer en met succes: de 1-1 stond op het scorebord. Niet veel later was Boukhari weer betrokken bij een aanval, hij gaf een voorzet op Ryan Babel die in de verre hoek de 2-1 maakte.

PSV drong niet echt meer aan, waardoor Ajax als winnaar van de Johan Cruijff Schaal 2005 de boeken in gaat. Verrassend, omdat vooraf verwacht werd dat de Amsterdamse club door de vele blessures een zware avond tegemoet zou gaan.

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!

Transfer Postma gaat niet door

De transfer van Stefan Postma van Aston Villa naar Fulham is van de baan. Volgens de club uit Londen is Postma niet fit genoeg om direct onder de lat plaats te nemen.

Na een knieblessure heeft de Utrechtse keeper enige tijd nodig om weer in vorm te raken. Fulham heeft door blessures bij de andere keepers per direct een doelman nodig en daarom blaast het nu de transfer van Postma af. Postma is bij Aston Villa tweede keeper achter Thomas Sorensen.

Ajax wint Johan Cruijff Schaal

Ajax heeft dankzij een 2-1 overwinning in de eigen ArenA op PSV de Johan Cruijff Schaal gewonnen. Het was een wedstrijd tussen de nummer één en twee in de competitie van het seizoen 2004/2005

De eerste helft bracht weinig spektakel met zich mee. Ajax had het betere van het spel, maar het was PSV dat de beste kansen kreeg. Ajax kreeg één grote kans via Maduro, maar het bleef 0-0 tot het rustsignaal.

De tweede helft begon PSV met Robert in plaats van Vennegoor of Hesselink. Kort na het begin van het tweede bedrijf is het Bouma die uit een corner PSV op voorsprong zet. Na een kleine zeventig minuten spelen kopte Nigel de Jong binnen uit een vrije trap van Boukhari. Dit doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Twee minuten later was er een identieke situatie met een vrije trap van Boukhari. Dit keer schoot Boukhari in één keer en met succes: de 1-1 stond op het scorebord. Niet veel later was Boukhari weer betrokken bij een aanval, hij gaf een voorzet op Ryan Babel die in de verre hoek de 2-1 maakte. PSV drong niet echt meer aan, waardoor Ajax als winnaar van de Johan Cruijff Schaal 2005 de boeken in gaat.

Johan Cruijff Schaal: PSV-Ajax
'51 Bouma 1-0
'72 Boukhari 1-1
'78 Babel 1-2

Zakenman de cel in na aanranding in de lucht

Belthazor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen aanranding van een jonge vrouw tijdens een vlucht tussen Dallas en Boston levert een 55-jarige Amerikaanse zakenman zeven jaar cel op. Deepak Jahagirdar greep zijn kans toen het 22-jarige slachtoffer, dat naast hem zat, in slaap dommelde. Hij legde een deken over haar heen en begon vervolgens haar geslachtsdelen te betasten.

Toen de vrouw wakker schrok duwde ze de hand van de aanrander weg en alarmeerde ze de bemanning. Vier leden van de Secret Service die toevallig aan boord waren werden ingeschakeld om Jahagirdar onder controle te houden. Op de luchthaven van Boston werd hij vervolgens overgedragen aan de politie en gearresteerd.

Het voorval vond plaats in 2002. Doordat het delict tijdens een vlucht tussen twee staten plaatsvond moest de zaak door een federale rechtbank behandeld worden.

Zeehond duikt op in Leidse stadsgracht

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsLeidenaren wisten vanmiddag niet wat ze zagen. Op een steiger ter hoogte van jazzcafé The Duke bij het water van de Oude Singel/Oude Vest lag een jonge zeehond uit te rusten. Het diertje trok vrijwel direct veel bekijks. Medewerkers van de dierenambulance Oegstgeest ontfermden zich even later over de zeehond.

"Leiden ligt vlakbij Katwijk en dat ligt aan zee. Misschien is het diertje landinwaarts gezwommen", filosofeerde een getuige over het opduiken van het beestje in de Leidse binnenstad. De medewerkers van de dierenambulance stonden in ieder geval voor een raadsel. De zeehond is inmiddels overgedragen aan het zeehondenopvangcentrum in Pieterburen.

Zoetermeerder kan moorden niet verklaren

Ticootje had ons via de nieuws-submit te melden:

Richard HarteveldZoetermeerder Richard Harteveld zegt niet te weten waarom hij zijn vrouw Claudia en zijn dochtertjes Marieke en Charlotte heeft omgebracht. "Het is ook voor hem nog onduidelijk hoe het zover heeft kunnen komen", zei zijn advocate J. van den Bosch tijdens een pro forma-zitting bij de rechtbank in Den Haag.

De man gaf zijn gezinsleden op 11 april als vermist op. Tien dagen later werd Harteveld door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing. Een dag later bekende hij de moorden, waarna de lichamen in een bos in Brabant werden gevonden.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft Harteveld drie keer moord ten laste gelegd. Hij zou zijn vrouw en kinderen al rond 6 april gedood hebben. Het OM maakte vorige maand bekend dat de verdachte in het weekend van 9 en 10 april een Poolse vriendin op bezoek had. Zij zou niet bij het misdrijf betrokken zijn. Harteveld had haar al eerder wijsgemaakt dat hij weliswaar getrouwd was, maar dat zijn vrouw en kinderen al enkele jaren vermist werden. Advocaat Van den Bosch ging vrijdag niet in op deze lezing van het OM.

Volgens Van den Bosch herkent haar cliënt zich niet in de mogelijke oorzaken die politiemensen tijdens de verhoren hebben aangedragen. Hij is in gesprek met een psychiater en psycholoog om erachter te komen wat hem heeft bewogen. Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak, vermoedelijk op 26 september, wil hij zijn eigen verhaal laten horen. "Hij wil zijn verantwoordelijkheid nemen voor de dood van zijn echtgenote Claudia en die van zijn dochters Marieke en Charlotte", aldus Van den Bosch.

Reddingsactie Russische onderzeeër gestart

sportfreak had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe Russische onderzeeër die vanochtend vast is komen te zitten op de zeebodem in de buurt van het oostelijke schiereiland Kamtsjakta, krijgt spoedig hulp. De Russiche marine heeft namelijk vanuit een sleepboot een kabel vastgemaakt aan de onderzeeër. Hiermee wordt geprobeerd de boot weg te slepen naar minder diep water, waar duikers bij kunnen.

In totaal zijn zeven bemanningsleden aan boord van de onderzeëer, die op ongeveer 190 meter diepte voor de kust van het schiereiland ligt. Duidelijkheid over de hoeveelheid beschikbare lucht voor de bemanning is er niet; bronnen spreken elkaar sterk tegen hierover. Om deze reden wordt er haast gemaakt met de reddingsoperatie.

Een aantal landen heeft hulp aangeboden aan de Russen wat betreft materieel. Zo zijn er vaartuigen onderweg vanuit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Japan.

Vodafone teruggefloten door rechter

DHFC had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon economisch nieuwsTelecombedrijf Vodafone is verplicht gesteld twee krantenadvertenties te rectificeren. De voorzieningenrechter in Haarlem heeft dit bepaald. Deze meent dat er sprake is van consumentenmisleiding door Vodafone. In de advertentie werd geclaimd dat mobiel bellen in het buitenland met Vodafone "altijd het goedkoopst" is. Daarnaast vergeleek Vodafone in de advertenties eigen tarieven voor mobiel bellen vanuit en in het buitenland met een aantal concurrenten.

In de rechtszaak, aangespannen door KPN, vond rechter A.J. van de Meer de tarievenvergelijking onjuist en onvolledig, omdat deze volgens Van der Meer niet kunnen worden gecontroleerd door de consument. Ook vindt de rechter dat Vodafone ten onrechte zegt dat zij de goedkoopste maatschappij zijn bij een gesprek van minimaal anderhalf minuut. KPN heeft volgens Van der Meer voldoende bewijzen laten zien waarin blijkt dat dit lang niet altijd zo blijkt te zijn.

Vodafone dient nu binnen korte tijd de advertenties te rectificeren en mag daarnaast niet meer de slogan "Voordeliger dan met Vodafone op vakantie kan niet" gebruiken. Doet het telecombedrijf dit niet, dan hangt er een boete van maximaal 500.000 euro boven het hoofd van Vodafone.

Bridges

Misschien wel een bekende voor sommigen, maar ik heb deze puzzel nog nooit eerder online gezien. Dit spelletje speelde ik vroeger wel eens in de brugklas, tijdens saaie tussenuren. En saai waren ze, want we verslonden heel wat papier voor dit leuke spel.
De bedoeling is dat jij een rood lijntje van links naar rechts 'tekent', terwijl de computer dat ook probeert te bereiken met een blauw lijntje van onder naar boven.
Wie zal het eerst de overkant halen?

En ook hier: post je tactiek ff in de reacties, hebben de anderen er misschien ook wat aan!

Wikipedia legt bewerking aan banden

Het bewerken van de online encyclopedie Wikipedia wordt gedeeltelijk aan banden gelegd. Volgens de Amerikaanse oprichter Jimmy Wales plaatsen 'vandalen' steeds vaker expres verkeerde informatie en beeldmateriaal op de website. Artikelen waarvan nu vaststaat dat ze kloppen, zijn niet meer vrijelijk te bewerken.

Een bekend voorbeeld was de inauguratie van Benedictus XVI. Na deze plechtigheid werd zijn foto vervangen door die van Darth Vader, het duivelse personage uit de Star Wars-films. "De foto was maar even online, maar wie het artikel op dat moment opent, zal geïrriteerd raken en zal ook twijfelen aan onze betrouwbaarheid", zo zegt Wales.

De Nederlandstalige Wikipedia ging in 2001 online en bestaat inmiddels uit meer dan 83.000 artikelen. Wereldwijd is de encyclopedie er in meer dan honderd talen. Overigens vermeldt Wikipedia dat het niet in kan staan voor de juistheid van de informatie.


Darth Vader Paus Benedictus XVI

WRC: Grönholm aan de leiding in thuiswedstrijd

Gisteravond begon ronde tien van het World Rally Championship. Het komend weekeinde rijden de coureurs op de proeven van de Neste Rally Finland. Deze rally, die vroeger bekend stond als de 1000 meren rally, is één van de snelste gravel rally’s op de kalender. Ook zijn er veel jumps op de proeven te vinden waardoor het zowel voor de rijder als voor de auto een zware rally is.

Stage 1
De eerste stage van de rally van Finland was de Killeri Super Special Stage. Zoals te verwachten op een super special waren de verschillen onderling erg klein. Solberg won de proef voor Rovanperä op 0.6 sec. Op de derde plaats eindigden Schwarz en Grönholm met een achterstand van 0.7 sec. Loeb werd zevende op de proef, maar de eerste acht rijders zaten binnen een seconde van de leider dus veel schade heeft de Fransman nog niet opgelopen.

Stage 2
Vanochtend begon de rally dan echt met de eerste snelle proef van de dag, Lankamaa. De eerste drie coureurs waren erg snel, zij deden over de proef van 25 km. slechts 12 min. Velen hadden verwacht dat Grönholm de snelste tijd neer zou zetten maar hij eindigde als tweede op 0.4 sec. van Loeb. De Fransman haalde een gemiddelde snelheid van 125.4 km/h, ongekend snel. Ook Solberg liet zien dat hij voor de winst ging door een derde tijd neer te zetten.


Eén van de vele jumps die er op de proeven van Finland te vinden zijn

Stage 3
Grönholm liet op de derde stage meteen zien dat hij in zijn thuis race aan t werk is. De Fin pakt de overwinning en neemt meteen de leiding in het klassement met 4.2 sec. voorsprong over van Loeb. Teamgenoot van Grönholm, Märtin, finisht als tweede. Loeb pakt de derde plaats maar weet nog wel meer tijd op Gardemeister te pakken die als vierde eindigt. Solberg probeerde om mee te kunnen komen met de leiders maar hij laat een teleurstellende zesde tijd noteren. Hij blijft derde in het algemeen klassement.

Stage 4
Stage vier is de Ruuhimaki stage, met 7.57 km. de kortste proef op de super special na. Het maakt Grönholm allemaal niets uit, hij pakt opnieuw de overwinning op de stage met een kleine voorsprong van 0.4 sec. op Loeb. Solberg werd derde op de proef, Gardemeister finishte achter de Noor om opnieuw een vierde plek te pakken. De Ford rijder staat nu op een vijfde plek in het algemeen klassement op slechts 0.9 sec. van Märtin op plaats vier.

Stage 5
Na de eerste service van de dag gingen de coureurs en hun navigatoren op weg naar stage vijf. Opnieuw weet Grönholm de stage te pakken voor Loeb. De Fransman is op de proef dan wel tweede maar verliest slechts 3.8 sec. op de Fin, en dat over een parcours van 34 km. Solberg kan niet aanpikken bij de twee leiders in het klassement, wel is hij sneller dan iedereen die achter hem zit en hij finisht dan ook op de derde plek.


Solberg in actie met zijn Impreza WRC

Stage 6
Na de reeks van stage overwinningen van Grönholm was het nu de beurt aan Solberg om de snelste tijd op de proef neer te zetten. De Subaru rijder was 1.6 sec. sneller dan Loeb en verkleinde hierdoor zijn achterstand op de leiders. Grönholm finishte slechts op een zevende tijd op 8.1 sec. van Solberg, Loeb’s achterstand op de Fin is geslonken tot minder dan twee seconden. Markko Märtin pakte de derde tijd op de proef, hierdoor vergrootte de Peugeot rijder zijn voorsprong op de nummer vijf in het klassement, Gardemeister.

Stage 7
De Vellipohja stage was dezelfde stage als nummer vijf. Veel navigatoren klaagden na afloop van de proef dat ze last hadden van de harde landingen na de jumps. Nu moest men dus weer opnieuw over de proef en het was maar de vraag of de coureurs in zouden houden ten koste van een snellere tijd.

Grönholm pakte opnieuw de snelste tijd, hij bouwde hiermee zijn voorsprong in het algemeen klassement weer uit met 2.6 sec. ten opzichte van Loeb die als tweede eindigde. Gardemeister pakte de derde tijd met een voorsprong van slechts 0.1 sec op de nummer vier, Petter Solberg.


Rovanperä op de proeven met de Lancer WRC

Stage 8
Stage acht bezorgde Solberg niet zijn tweede overwinning van de dag. De Noor vloog van de weg en beschadigde zijn ophanging daardoor. Hij verloor meer dan 20 sec. op Loeb, die de snelste tijd op de proef klokte. Hierdoor valt Solberg terug tot achter Märtin in het algemeen klassement. De Peugeot rijder eindigde op de derde plaats net achter zijn teamgenoot Grönholm op plaats twee.

Stage 9
Peugeot sloot met een goed gevoel de eerste dag af. Grönholm en Märtin zetten de twee snelste tijden neer op de Killeri Super Special stage. Dit was alweer de vijfde stage overwinning van de Fin in deze rally. Hiermee vergroot hij zijn voorsprong op Loeb naar 5.9 sec. Solberg had nog steeds problemen met zijn beschadigde Impreza. Hij finishte niet in de top tien en viel in het algemeen klassement terug tot achter Gardemeister op plaats vier met een achterstand van 0.1 sec.

Morgen is dag twee van de rally waarbij Loeb in de aanval zal moeten om zijn reeks van rally overwinningen door te zetten. Grönholm zal er echter alles aan doen om zijn voorsprong uit te bouwen en zijn thuiswedstrijd te winnen.

Tussenklassement Neste Rally Finland na dag 1

positiecoureurteamtijdachterstand
1M. GrönholmPeugeot1:12:01.8-
2S. LoebCitroën1:12:07.75.9
3M. MärtinPeugeot1:12:49.247.4
4T. GardemeisterFord1:12:53.751.9
5P. SolbergSubaru1:12:53.852.0
6M. HirvonenFord1:13:13.61:11.8
7H. RovanperäMitsubishi1:13:54.81:53.0
8F. DuvalCitroën1:14:11.62:09.8
9H. SolbergFord1:14:26.72:24.9
10J. TuohinoSkoda1:14:57.02:55.2

Pandiani definitief naar Birmingham

Walter Pandiani vertrekt definitief naar Birmingham City. De Uruguayaan was het afgelopen seizoen al op huurbasis actief voor de Engelse club, maar wordt nu pas gekocht van Deportivo la Coruna.

Met de komst van Pandiani heeft Birmingham de beschikking over vier topaanvallers. Naast de Uruguayaan spelen namelijk ook Morrison, Heskey en Forsell voor The Blues. Het afgelopen halfjaar groeide de 29-jarige Pandiani uit tot een publiekslieveling op St. Andrews, door te scoren tegen Liverpool, Arsenal en Chelsea. Desondanks duurde het lang voordat Birmingham Pandiani definitief kon losweken van Depor, omdat de Spanjaarden het onderste uit de kan wilden halen. Uiteindelijk betaalt Birmingham zo’n drie miljoen pond voor de spits.

Ook Thuram weer beschikbaar

Lilian Thuram heeft zich weer beschikbaar gesteld voor de Franse nationale ploeg. Dat heeft zijn trainer bij Juventus, Fabio Capello, bevestigd.

Thuram bedankte voor de Franse nationale ploeg na de uitschakeling op Euro 2004 in de kwartfinale tegen Griekenland. Ook onder meer Zinedine Zidane gaf er toen de brui aan. Maar ‘Zizou’ keerde deze week op zijn schreden terug en stelde zich weer beschikbaar. In zijn kielzog volgde Claude Makelele.

Nu keert dus ook de centrale verdediger van ‘Juve’ weer terug bij Les Bleus, al is Capello daar niet zo mee blij: ”Thuram heeft een uitnodiging van de Franse ploeg voor de oefenwedstrijd van 17 augustus. Het is leuk voor hem, maar ik vrees dat hij overbelast raakt. Ik denk dat hij het fysiek erg zwaar gaat krijgen.” Capello heeft naast Thuram ook al de Franse internationals Zebina, Trezeguet en Vieira in zijn selectie.

Met de rentree van Zidane, Thuram en Makelele lijkt Frankrijk plots weer in de race voor een WK-ticket. Nu staat de wereldkampioen van 1998 slechts vierde in zijn kwalificatiegroep, achter Ierland, Zwitserland en Israël. Op 17 augustus speelt Frankrijk een oefenwedstrijd tegen Ivoorkust en dan zal het trio weer zijn opgenomen in de selectie van Raymond Domenech.

Volleybalsters naderen WK

De Nederlandse volleybalsters hebben de eerste horde op weg naar het WK genomen. Oekraïne werd met 3-1 in sets verslagen.

Nederland speelt dit weekend in Turkije om kwalificatie voor het WK van 2006, dat in Japan wordt georganiseerd. De nummers één en twee van iedere poule kwalificeren zich rechtstreeks voor het wereldkampioenschap. Nederland is ingedeeld in een groep met Oekraïne, België en gastland Turkije.

Vandaag speelde oranje in de Atatürk Sport Hall in Ankara zijn eerste wedstrijd tegen Oekraïne. De ploeg van Avital Selinger startte overtuigend het kwalificatietoernooi door met 26-24, 25-17, 17-25 en 25-21 de Oost-Europese opponent te verslaan. Selinger was te spreken over het resultaat: ”We hebben hier hard voor gewerkt, want we wisten dat Oekraïne een sterke ploeg is. Vanaf de derde set was het spannend, ik ben blij dat we hebben gewonnen.” Nederland is met de zege heel dicht bij het WK. Morgen kan het ticket veilig worden gesteld in het duel met België.

Dance Valley valt in het water

static en kloj00h hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het zit de organisatie van Dance Valley niet mee. Vanmiddag begon het driedaagse dansevenement, maar het terrein in Spaarnwoude is praktisch onbegaanbaar. Het programma is dan ook aangepast. Alle buitenpodia zijn gesloten. In enkele tenten gaat het evenement nog wel door.

"Het is zonde om een dure dj op te laten treden voor vijf mensen", vindt organisator R. Bout. De verschillende programma-onderdelen zijn ingekort, zodat alle artiesten binnen in de tenten toch te horen zullen zijn. Er zijn 13.000 kaarten verkocht voor vandaag. De organisatie schat dat er ruim 10.000 mensen aanwezig zijn in de tenten.

Bout heeft goede hoop dat het weer nog opklaart. "En als het droog blijft, sluit ik niet uit dat de mainstage alsnog open gaat." Waarschijnlijk is dit valse hoop. Volgens het KNMI zullen morgen talloze buien over het land trekken, waarvan sommige met onweer. Bang dat mensen zaterdag thuis zullen blijven, is B. Bout niet. "De mensen hebben toch redelijk wat geld betaald voor een kaartje. Die laten zich echt niet tegenhouden door wat regen."

RNN7 verliest kort geding tegen RTL7

Notorious had ons via de nieuws-submit te melden:

RTL Nederland kan haar zender Yorin gewoon RTL7 gaan noemen. De Rotterdamse commerciële regionale zender RNN7 wilde dat in kort geding voorkomen, maar de rechter stelde de zender in het ongelijk.

De uitspraak van de rechter kwam al na tien minuten. Hij bepaalde dat de namen niet tot verwarring zouden leiden. RNN7 vindt dat de naamswijziging van Yorin de eigen landelijke plannen in de weg staat. Volgens advocaat J. van Maanen zijn de rechten van RTL ouder dan die van RNN7. RTL deponeerde die in 1996, RNN7 gebruikt zijn naam sinds 2003.


De naam RTL7 gaat gebruikt worden in het nieuwe tv-seizoen als andere naam voor Yorin. De zender krijgt dan ook een meer mannelijke uitstraling. Een aantal Yorinprogramma's zal verhuizen naar RTL5.

Metroid Prime 3 info

Op de officiële website van Metroid Prime 3 is een interview verschenen met de developers van deze game, Retro Studio's. In dit interview worden een aantal dingen opgehelderd. Zo zal Samus Aran nog steeds de heldin zijn in deze First-Person shooter. De man verantwoordelijk voor de muziek in Metroid Prime 2, Kenji Yamamoto, zal ook weer meedoen met dit project net als zijn collega Andrew Jones welke Concept Artist is en medeverantwoordelijk voor de vele omgevingen die je in Metroid Prime 2 bent tegengekomen. Ook in deel 3 zal je dus weer veel gevarieerde omgevingen gaan tegenkomen. De mysterieuze substantie, Phazon genaamd, zal ook een zeer grote rol gaan spelen in Metroid Prime 3.

Het verhaal in deel 3 is zo goed als klaar en je kan rekenen op zowel nieuwe als oude vrienden en vijanden. "The plot of Prime 3 is about closure, told against the backdrop of an epic struggle." Het is nog niet duidelijk of hiermee bedoeld wordt dat de Metroid-serie bij dit deel stopt of dat alleen de verhaallijn anders zal worden.

Zoals te verwachten viel is de hele engine gemodificeerd. "Our engineers are a very talented and dedicated bunch, and they're constantly looking for ways to make our games run smoother with more detail." Ook zal Retro Studio's de speciale functies van de Revolution volledig gaan benutten, zo ook die van de Controller. Hier werden echter verder geen uitspraken over gedaan.

Als je het hele interview wilt lezen zal je een MyNintendo account moeten aanmaken op nintendo.com.

Episode 11 van The Scene is gereleased

Jawel, traditiegetrouw posten we hem weer, The Scene heeft een nieuwe aflevering! In deze serie gaat over een fictieve warezgroep genaamd Dust (voorheen bekend als CPX). Als je even je geheugen wilt opfrissen kan je hier zien hoe het ook al weer zat met de personages. De aflevering is hier via diverse peer to peer-netwerken te downloaden.

Om mee te praten over The Scene kan je meechatten via IRC. Dit kanaal is te bereiken op irc.chatchannel.org. Het kanaal is #TheScene. Je kan ook via deze link meechatten via een plugin voor in je browser. Als je wilt chatten met ons kan je ons natuurlijk altijd vinden op irc.fok.nl, in kanaal #gam .

AZ haalt De Zeeuw

Demy de Zeeuw speelt volgend seizoen voor AZ. De middenvelder komt over van Go Ahead Eagles.

Als de medische keuring naar wens verloopt tekent De Zeeuw een vierjarig contract bij de club van Louis van Gaal. AZ betaalt een gelimiteerde transfersom voor de 22-jarige speler, want De Zeeuw had nog een contract tot medio 2006. Louis van Gaal raakte onder de indruk van de middenvelder tijdens een oefenwedstrijd tegen de Eagles: ”Hij deed het goed in die wedstrijd tegen ons, twee weken geleden. Ik zag hem toen voor het eerst.”

Demy de Zeeuw stond ook in de belangstelling van FC Groningen. Eerder dit jaar werd hij ook al met verschillende eredivisieclubs in verband gebracht. De Zeeuw speelde in vier jaar 65 competitiewedstrijden voor Go Ahead, waarin hij zeven doelpunten maakte.

Dr. Phil nog tot 2014 op tv

Fans van Dr. Phil komen voorlopig nog voldoende aan hun trekken. De Amerikaanse televisiepsycholoog heeft zijn contract namelijk verlengd en zal nu nog tot het seizoen 2013-2014 te zien zijn. "Het is een eer om bij miljoenen kijkers in de wereld via de buis uitgenodigd te zijn in de huiskamer. Mijn show drijft op wat kijkers relevant vinden", zo reageert Phil McGraw zelf. In Nederland zendt Yorin het programma uit.

Ook de productiemaatschappij van Phil is blij. "Dr. Phil is in recordtijd een Amerikaans icoon geworden en de kijkcijfers van zijn shows worden steeds hoger en hoger", zegt Roger King van King World Productions. De show is in Amerika een enorm succes. In 2002 begonnen de uitzendingen van het programma, dat nu al op de tweede plaats van de meest bekeken talkshows staat. Oprah Winfrey staat nog altijd op de eerste plaats.

Trauma Center screens

Altijd al chirurg willen worden? Trauma Center: Under the knife biedt je deze kans zonder een opleiding die jaren duurt! Pak je stylus en probeer patienten van de dood te redden door de infecties uit de wonden te halen, de wonden te verzorgen en dicht te naaien. Doe je het goed dan is de patient blij met je hulp, maar doe je het fout en verliest de patient bijvoorbeeld te veel bloed dan overlijdt de patient.

Trauma Center: Under the Knife verschijnt op 18 oktober van dit jaar en zal alleen voor de Nintendo DS te koop zijn.





Italianen domineren finale in Sittard

Simone Cadamuro heeft de tweede etappe in de Eneco Tour gewonnen. Deze etappe liep van Geldrop naar Sittard over 178 kilometer met een aankomstcircuit bij de finish waar er twee rondes moesten worden gereden.

Tijdens de etappes waren er verschillende ontsnappingen, maar zoals verwacht ging het peloton achter elk groepje aan wat een paar seconden kreeg. Onderweg waren nog tussensprints waar punten en bonificatieseconden te verdienen waren. Erik Dekker wist bij twee van deze sprintjes als tweede over de streep te komen en pakte daardoor vier seconden terug op klassementsleider Van Heeswijk.

Voordat de renners het aankomstcircuit opdraaiden werd er door de politie al een waarschuwing afgegeven dat het parcours glad was. Dat bleek al meteen toen een aantal renners in een bocht voor de finishstreep vielen. Tegelijkertijd reed ook Erik Zabel lek en de sympathieke Duitser wist niet meer terug in het peloton te komen.

Aan het einde van de eerste ronde was er daarna nog een zware valpartij waarbij renners van Phonak, Fassa Bortolo, Euskaltel en Quick Step betrokken waren. Kevin Hulsmans van Quick Step was de meest ongelukkige van het viertal. Hij bleef lang liggen met last aan zijn schouder, maar stapte wel weer op om de etappe uit te rijden. Hij kwam over de finish met de ambulance achter hem om de renner meteen af te voeren.

In de laatste ronde kwam er een demarrage van Manuel Quinziato van de Saunier Duval ploeg. De Italiaan kon het peloton lang voorblijven, en zelfs Max van Heeswijk moest vol in de achtervolging. Uiteindelijk werd Quinziato op enkele meters van de streep voorbij gereden door de winnaar van de etappe, Simone Cadamuro van Domina Vacanze.

Cadamuro bewees daarna tijdens de huldiging dat hij ook in is voor een geintje. De Italiaan vroeg de microfoon van de omroeper en bedankte het publiek "voor die bloemen". Van Heeswijk blijft in de rode leiderstrui met een voorsprong van drie seconden op Rik Verbrugghe, de winnaar van de proloog.

Uitslag tweede etappe Eneco Tour

Pos.NaamTeamLandVerschil
1 Simone CadamuroDomina VacanzeItalië4.14.48
2 ZanottiLiquigasItaliëz.t.
3 GasparottoLiquigasItaliëz.t.
4 Manuel QuinziatoSaunier DuvalItaliëz.t.
5 Stefan van DijckMrBookmaker.comNederlandz.t.

Chiel van Praag kwaad op Noordzee FM

Chiel van Praag heeft een kort geding aangespannen tegen Noordzee FM. De normaal zo goedlachse TROS-presentator van 'Staatsloterij Muziekland' is het niet eens met uitspraken die zijn vroegere zakenpartner Tom Smitsloo deed in de ochtendshow op de zender. Smitsloo zei dat het evenementenbureau van Van Praag in financieel zwaar weer zit. Volgens Chiel van Praag is dit laster. Volgens zijn advocaat wil Van Praag nu een schadevergoeding van 15.000 en een rectificatie op Noordzee FM.

Het is niet de eerste keer dat Smitsloo en Van Praag met elkaar overhoop liggen. "In 1995 claimde Smitsloo 10.000 euro van Van Praag omdat hij voor de Veronica Drive In Show een sponsor zou hebben binnengehaald", zo zegt de advocaat van Van Praag. In 2004 werd die zaak uiteindelijk behandeld en betaalde Van Praag 20.000 euro, mede door de opgelopen rente. Hij tekende wel meteen hoger beroep aan. Nu Smitsloo de uitspraken op de radio heeft gedaan, is er onmiddelijk beslag gelegd op dat geld. "Daarover liep anderhalve week geleden een kort geding." De uitspraak hiervan is op donderdag 11 augustus in Amsterdam, dezelfde dag dat de zaak over de laster dient in Den Haag.

Noordzee FM snapt de commotie niet. "Zowel Smitsloo als Van Praag hebben de kans gekregen hun verhaal te doen op de radio", zegt een woordvoerder.

Stunten op je PSP met GripShift

GripShift is een combinatie tussen stunten, puzzels oplossen en gewoon racen. Spelers zullen in een auto een bochtig parcours af moeten leggen waarbij power-ups kunnen worden verzameld en valkuilen omzeild zullen moeten worden. En ondertussen natuurlijk ook nog proberen te winnen.

Uiteraard is het mogelijk om GripShift met meerdere spelers te spelen en het tegen elkaar op te nemen. Het is ook mogelijk om je eigen level te ontwerpen en deze uit te wisselen met vrienden. Het spel zal ergens in de herfst voor de PSP verschijnen.

quote
Features
* Original Combination of Genres: Stunt Driving, Platform-Action and Puzzle Solving genres combined offer the ultimate on-the-go driving experience.
* Vibrant 3D Environments: Stunt through more than 100 diverse levels in 4 themed worlds (Desert, Jungle, Ice and Horror) that come alive with brilliant 3D graphics, stunning lighting and dynamic visual effects
* Puzzle-like challenges: Multiple routes, short-cuts, loops, jumps, ramps, power-ups and dangers to avoid will challenge the most skilled drivers
* Exciting Race Mode: Additional racing circuits provide action for players to race against the CPU or human drivers
* 8 Bonus Games: Penguin Bowling, Bomb Pool, Soccer Crazy, Snaker, Ice Hockey and more offer new challenges for you to conquer solo or with up to 3 of your friends.
* Wireless Multiplayer Gameplay: Single player or multiplayer action for up to 4 players through the PSP system's wireless feature
* Customizable Levels: Create custom levels with the in-game Track Editor and share them wirelessly with friends
* Six Playable Characters: Play as one of 6 playable characters and customize your vehicles for a unique look
* Intuitive control system: Optimized gameplay and aerial physics allow for awesome jumps with massive hang-time





Een Hond op een Fiets

Voor sommige mensen is het de normaalste zaak van de wereld, maar voor honden is het weer een ander geval.
Het is ook iets onnatuurlijks om een hond op een fiets te zien fietsen. Je zult wel denken ja het zal wel maar ik zou het niet vertellen zonder dat ik enig bewijs zou hebben hiervan.
Het ziet er heel erg raar uit en het is toch wel lachen om er naar te kijken want je verwacht zulke dingen niet van een hond.

Geloof je me niet, bekijk het filmpje.

Zoekactie naar verstopt jongetje

Star666 en patje30 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een 12-jarige jongen uit Zeeland die in het water was gevallen, was zo bang dat zijn ouders kwaad zouden worden, dat hij zich verstopte. Het gevolg was dat de hulpdiensten uitrukten om op zoek te gaan naar de vermiste jongen. Dit alles gebeurde gisteravond.

De jongen was in het bootje van zijn vader gestapt en probeerde de buitenmotor eraf te halen. Het bootje begon te schommelen, waardoor de jongen in het water tuimelde. Zijn broertje zag het allemaal gebeuren en rende naar huis om zijn ouders te waarschuwen. Ondertussen klom de drenkeling op de kant waar hij zich vervolgens verstopte. Toen duikers van de brandweer het water in wilden gaan om naar de jongen te zoeken, kwam hij tevoorschijn.

Mohammed B. geen bewaker door strafblad

Ticootje en static hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Mohammed B. was zeven jaar geleden bijna bewaker geworden op Schiphol. De moordenaar van Theo van Gogh, die afgelopen maand veroordeeld is tot levenslange gevangenisstraf, had het uniform en de toegangspas voor zijn nieuwe baan al klaarliggen, toen een negatief advies van de politie roet in het eten gooide. B. was betrokken geweest bij een vechtpartij met agenten in een coffeeshop.

Het incident vond plaats in november 1997, ongeveer een jaar voordat B. solliciteerde bij beveiligingsbedrijf Group 4 Securitas uit Rijswijk. Hij zou politie-agenten hebben bedreigd en uitgescholden. Nadat hij vanwege die feiten werd aangehouden ging B. schoppen en slaan, waarbij twee agenten een vuistslag opliepen. B. kreeg voor het incident een boete van vijfhonderd gulden. Hij dacht dat de zaak daarmee was afgedaan en dat het strafblad een vergissing was.

De feiten blijken uit vertrouwelijke stukken uit het politiedossier over Mohammed B.. Volgens een brief van de politie Haaglanden werd B. niet enkel vanwege het incident in de coffeeshop afgewezen, maar ook vanwege 'andere bekende en relevante feiten'. Over de aard van deze feiten zijn destijds geen mededelingen gedaan. De in 1998 20-jarige Mohammed B. zou indertijd nog niet in de ban zijn geweest van de extremistische islam.

Blair gaat radicale moslims aanpakken

De Britse premier Tony Blair heeft het helemaal gehad met de radicale islam na de aanslagen in Londen. Hij wil maatregelen nemen om extreme types sneller te kunnen uitzetten. Bovendien zullen een aantal organisaties verboden worden.

Volgens Blair hebben bepaalde moslims de Britse gastvrijheid misbruikt: ''Mensen moeten nu beseffen dat de regels van het spel veranderen. Als je naar ons land komt, neem je geen extremisme mee. Als je hier bent, raak je er ook niet bij betrokken. Want als je dat doet, dan mag je vertrekken.'' Blair wil zo nodig de wet die mensenrechten regelt aanpassen als die snelle uitzetting in de weg staat.

'Londonistan'
Twee radicale moslimgroeperingen worden verboden. Ten eerste betreft dat Hizb ut-Tahrir, die afgelopen weekend nog vrijuit kon vergaderen in Londen. De groepering streeft ernaar om in Centraal-Azië een islamitische staat op te richten. De radicale beweging is al in een aantal Europese landen verboden, zoals in Duitsland, vanwege haar anti-westerse en antisemitische karakter. De tweede groepering die verboden wordt is de opvolger van de beweging al-Muhajiroun, een groepering die de aanslagen in de VS van 11 september 2001, op luidruchtige wijze vierde.

Blair lag de laatste tijd onder vuur van critici die vinden dat de Britse regeringen veel te tolerant zijn geweest tegenover radicale geestelijken. Zij doopten de Britse hoofdstad eerder al om in 'Londonistan', verwijzend naar Afghanistan, als broedplaats voor radicale moslims.

De Britse premier wees erop dat moslims die zich gewoon aan de wet houden in Groot-Brittannië, ''uiteraard niets hebben te vrezen.'' De maatregelen zijn uitsluitend gericht tegen extremisten die niet de islam vertegenwoordigen, zo zei de premier.

Keller naar RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft zich versterkt met de Zwitserse speler Stephan Keller. De 26-jarige verdediger was vorige week op proef bij de Waalwijkers en speelde toen mee in de oefenwedstrijd tegen AA Gent (1-1). De drievoudig international, die eerder actief was voor Neuchâtel Xamax, SC Kriens, FC Zürich, FC Aarau en Rot-Weiß Erfurt, tekende voor een jaar met een optie voor nog twee seizoenen.

Bovendien maakte RKC bekend dat Virgilio Teixeira binnenkort een nieuw contract zal ondertekenen. De bijna 32-jarige verdediger stond in de belangstelling van RBC Roosendaal, maar koos toch voor een langer verblijf in Waalwijk. Zijn tot medio 2006 lopende verbintenis zal nu met twee jaar worden verlengd.

Belg aan de wandel met een python

Moet kunnen toch?Een Belg heeft gisteren in het plaatsje Quaregnon (provincie Henegouwen) marktbezoekers schrik aangejaagd door met een twee meter lange python rond zijn nek voorbij te lopen. De man was op weg naar vrienden om zijn huisdier te laten zien.

De lokale politie hield de man op de marktplaats aan en waarschuwde de milieudienst van de federale politie. Deze liet het beest in beslag nemen omdat het dier, dat kan doden door verstikking, te gevaarlijk was. Bovendien had de slangendrager helemaal geen vergunning voor het houden van een python. De slang is vanochtend overgebracht naar een dierenpark.

Dronken zeiler valt in slaap op schip

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 56-jarige man werd gisteravond ruw uit zijn slaap gehaald door de schijnwerper van een zeeschip. De man had die avond wat te diep in het glaasje gekeken en was vervolgens op zijn boot in slaap gevallen, waarna de boot de drukbevaren Westerschelde opdobberde.

De schipper was vanuit Dover vertrokken naar IJmuiden. In het Belgische Blankenberge ging hij een hapje eten en dronk hij er ook enkele glaasjes bij. Op het schip viel hij in slaap, maar voordat dit gebeurde, wist de man wel nog het grote voorzeil te hijsen. Hierdoor kwam het schip in beweging en zeilde langs de Belgische kust de Westerschelde op. In de buurt van de haven van Vlissingen werd de man dan gewekt door het felle licht van het zeeschip.

Taxi rijdt over klant heen

In Hoofddorp is afgelopen nacht een dronken Brit (33) overreden door een taxi die hij zelf besteld had. Nadat de Brit gebeld had ging hij net na een bocht, languit op het wegdek liggen wachten op de komst van het vervoer.

De taxichauffeur zag de op de weg liggende klant echter over het hoofd en reed pardoes over zijn onderbeen heen. De Brit hield er een gebroken enkel aan over. In plaats van naar zijn oorspronkelijke reisdoel werd hij nu naar het ziekenhuis getransporteerd.

WK Atletiek: Kluft kampt met pijnlijke enkel

Carolina Kluft, de olympische en wereldkampioene op de zevenkamp, zal haar titel met een pijnlijke enkel moeten verdedigen. De Zweedse verzwikte het gewricht tijdens de afsluitende training.

"Carolina was bang dat het een ernstige blessure zou zijn, maar het valt wel mee", zei haar vader. Met ingetapte voet zal de 22-jarige atlete zaterdag en zondag dan ook in actie komen bij de zevenkamp. Op deze veelzijdige discipline is de Zweedse al enkele jaren ongenaakbaar. Sinds 2001 won ze immers alle twaalf zevenkampen waaraan ze deelnam.

Rose trekt naar Sparta

Yuri Rose speelt komend seizoen op het Kasteel. De 26-jarige aanvaller verruilt SC Heerenveen voor Sparta en tekent een contract voor drie seizoenen.

Eerder leek Rose zijn voetballoopbaan voort te zetten in Portugal, bij Maritimo Funchal, maar die transfer ketste op het laatste moment af. De aanvaller speelde vorige seizoen negentien wedstrijden bij de Friese club, waarvan de meeste als invaller. Daarvoor kwam hij uit voor Heracles en Volendam.

Biologen verwachten weinig wespen, wel veel muggen

Wespen zul je de komende maand weinig zien, maar muggen wel. Dat zegt biologe M. van Damm van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Veldbiologie (NNNV). Volgens haar komt dit door de strenge vorst van begin maart. "De lente was toen al in aantocht en de wespen bereidden zich daar al op voor. Daardoor gingen veel wespen dood", zo zegt ze. "Door zachte winters ontstaan al vroeg in de zomer wespenplagen, maar dat is dit jaar niet het geval."

Doordat er weinig wespen zijn, hebben muggen juist weer vrij spel. Wespen eten namelijk veel muggenlarven en vliegen. Als de temperatuur in augustus nog oploopt, kunnen de larven snel uitgroeien tot volwassen muggen. Overigens valt het tot nu toe allemaal nog mee met de muggen, al ziet de NNNV wel veel vliegen.

Hiddink: "geen juridische stappen"

De zaak-Kalou heeft ook in het kamp van PSV gezorgd voor onrust. Technisch directeur Guus Hiddink blijkt namelijk niet achter het plan te staan van voorzitter Rob Westerhof om juridische stappen te nemen.

Donderdag zei Westerhof dat de directie van de Eindhovense club juristen wil inschakelen om te bekijken of en hoe Salomon Kalou onder zijn nog twee jaar doorlopende contract bij Feyenoord uit kan komen. Maar deze actie gaat echter buiten technisch directeur Hiddink om.

"Als wordt gemeld dat de directie van PSV dit wil doen, kan ik daar niet achter staan. De afspraak is dat wij als PSV niets doen en dat de bal in het kamp van Kalou zelf ligt. Dan loopt dit daar een beetje doorheen. Ik vraag niet om een juridisch onderzoek of om initiatieven in die richting. Dat is niet aan de orde. Wij moeten de rust bewaren en eventuele bewegingen in Rotterdam afwachten," aldus Hiddink.

Man schiet nagel in zijn hart

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De Brit Nigel Kirk is aan de dood ontsnapt toen hij een nagel in zijn hart schoot. Hij was bodemplanken aan het vastnagelen in zijn badkamer, toen hij struikelde en per ongeluk de trekker van het nagelpistool overhaalde. Hij wist nog net het alarmnummer te bellen en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Doktoren konden de nagel met een operatie verwijderen. De Brit heeft veel geluk gehad, aangezien de nagel precies één millimeter van een vitale slagader vast bleef zitten. Daarnaast heeft hard littekenweefsel dat hij 30 jaar geleden door een ziekte kreeg, hem gered.

"Ik voelde helemaal niks, dus ik dacht dat de nagel tegen het toilet of de muur was geketst", zo zegt Kirk over de gebeurtenis. "Toen ik opstond voelde ik echter pijn in mijn hart." Als hij zelf de nagel uit zijn hart had proberen te halen, had hij het volgens de artsen nooit gered.

Natasha Bedingfield krijgt kameo in From Russia with Love

EA heeft voor haar nieuwste James Bond game, From Russia with Love, Natasha Bedingfield gecontracteerd. Ze zal de rol van Elizabeth Stark gaan vervullen, de ontvoerde dochter van de premier van het Verenigd Koninkrijk. Het is aan James Bond om haar weer terug te halen.



James Bond zal ingesproken worden door Sean Connery. Natasha was vooral hier erg blij mee, ze greep de kans om een echte Bond-girl te worden dan ook meteen aan:
quote
"I am thrilled to be featured alongside Sean Connery in the game version of one of my favorite Bond films. It's not every day you get to become a Bond Girl so this is a great honour."

Je kunt From Russia with love deze herfst in de winkels verwachten.

Essien gaat in staking bij Olympique Lyon

De Ghanese voetballer Michaël Essien wil een vertrek bij Olympique Lyon forceren. De 22-jarige middenvelder weigert uit onvrede over het uitblijven van een overgang naar het Engelse Chelsea nog langer voor de Franse club te spelen. Chelsea heeft 31 miljoen euro geboden voor Essien, maar Lyon wil ruim 47 miljoen euro voor de speler hebben.

Essien heeft nog een driejarig contract bij de Franse club, maar zijn toekomst ligt naar eigen zeggen in Londen. "De club weet dat ik weg wil, maar ze gedragen zich niet netjes. De voorzitter van Lyon zegt dat andere Engelse clubs zoals Arsenal en Manchester United me willen kopen, maar ik wil alleen naar Chelsea. Daarom ben ik zo teleurgesteld over de hele situatie. Ze zeggen iets anders tegen me dan ze doen en dat is niet goed voor mij, de trainer van Lyon en de ploeg. Het is beter voor iedereen als dit zo snel mogelijk wordt opgelost."

WK Atletiek: Martina niet op de 200 meter

Churandy Martina zal tijdens het wereldkampioenschap atletiek in Helsinki, dat zaterdag van start gaat, ontbreken op de 200 meter. De Antiliaan, die onlangs het Nederlands record op de 100 meter aanscherpte tot 10,18, heeft zich te laat aangemeld voor dit nummer.

Vanwege het drukke programma, hij loopt in Helsinki de 100 en de 4 x 100 meter estafette, wilde Martina aanvankelijk de 200 meter laten schieten. Maar omdat slechts zes van de overige WK-deelnemers op de 200 meter dit seizoen sneller waren, dichtte Martina zich kansen toe om de finale te bereiken.

Maar de inschrijving van Martina voor de 200 meter arriveerde echter een dag te laat bij de internationale atletiekbond IAAF. Voor de 100 en de 4 x 100 meter had hij zich wel op tijd ingeschreven.

Posthuma langer bij Rabobank

De wielerploeg van Rabobank heeft het lopende contract van wielrenner Joost Posthuma opengebroken en verlengd.

De 24-jarige renner had nog een contract tot eind 2006, maar verlengde dat met een jaar tot eind 2007. Posthuma won dit seizoen een etappe in Parijs-Nice.

Eerder deze week verlengde Jan Boven ook al zijn contract, de 33-jarige Boven rijdt al sinds de oprichting bij de Rabobank.

Ponk eerste doelman Sparta

Sparta-trainer Wiljan Vloet heeft een beslissing genomen wie de eerste doelman van Sparta wordt: René Ponk heeft de voorkeur gekregen boven Frank Kooiman.

Vloet vindt dat Ponk de achterhoede beter organiseert en dat hij ook beter is in spelhervattingen. "Sparta heeft alleen bij de keepers te maken met superconcurrentie. Ik moest een keuze maken", aldus de nieuwe oefenmeester van Sparta.

Frank Kooiman is zwaar teleurgesteld en is vol onbegrip: "Hier snap ik helemaal niets van. Er is geen enkel sportief argument om mij te passeren. Vloet heeft zelfs gezegd dat ik sneller ben. En technisch en voetballend beter".

Ponk, die transfervrij overkwam van FC Utrecht, houdt er een eigen mening op na: "Ik zou ook teleurgesteld zijn. We zitten een week voor de competitie, dus er moest een beslissing vallen. Frank is op en top sportman en zal zich ongetwijfeld terug proberen te vechten."

Stoeprandje!

American History X is een zeer goede films. Het is zeker een aanrader voor de mensen die hem nog niet gezien hebben. In deze film zit een specifieke geweldadige scene waarbij een Zwarte man zijn tanden op de stoeprand moet zetten waardoor de Nazi hem kei hard op zijn kop stampt.
Het is in ieder geval een schokkend stukje, maar het blijkt dat sommige mensen dit leuk vinden en dit bij andere personen uitvoeren.

Bekijk het filmpje, maar je bent gewaarschuwd het kan voor sommige mensen zeer schokkend zijn.

Voor de mensen die het misschien willen weten, je ziet geen bloed.

Onzekerheid over deelname Safin aan US Open

Het is onzeker of de Rus Marat Safin mee kan doen aan de US Open, die 29 augustus van start gaat. De tennisser onderging op 7 juli een operatie aan zijn knie en de revalidatie daarvan duurt langer dan men had verwacht.

Vrijdag maakte de Rus op zijn website bekend dat hij zich heeft afgemeld voor het toernooi in het Canadese Montreal, een van de voorbereidingstoernooien op de Amerikaanse Grand Slam. De nummer vier van de wereld hoopt wel te kunnen deelnemen aan het toernooi van Cincinnati, dat op 15 augustus begint. Als Safin zich ook voor dat evenement zal moeten afmelden, dan lijkt het onwaarschijnlijk dat hij aan de US Open zal deelnemen.

Koop PGR2 en krijg er een jaar Xbox Live bij

Nog steeds geen Xbox Live? Microsoft heeft voor deze laatbloeiers een leuk pakketje samengesteld. Het gaat om het Xbox Live Starters Pack. Dit pakket bevat niet alleen het spel Project Gotham Racing 2, maar ook een Xbox Live Communicator Headset en een Live-account voor twaalf maanden. Het pakket gaat over de toonbank voor $69.99.

Voor de mensen die dit toch nog wat aan de hoge kant vinden heeft Microsoft nog een ander pakket in de aanbieding. Dit pakket bestaat uit een headset, een Live account voor drie maanden en demo's van MechAssault 2 en OutRun 2. Deze gaat $39.99 kosten.

Mocht je gedurende de abonnementsperiode besluiten om over te gaan op een Xbox 360, dan blijft je Live-account natuurlijk gewoon geldig.

WK Atletiek: Bekele niet op de 5000 meter

De Ethiopiër Kenenisa Bekele zal tijdens het wereldkampioenschap atletiek in het Finse Helsinki alleen uitkomen op de 10.000 meter, de 5000 meter zal hij aan zich voorbij laten gaan.

Zowel op de vijf als op de tien kilometer is Bekele wereldrecordhouder. Bij de afgelopen Olympische Spelen in Athene won hij goud op de 10.000 meter en veroverde hij het zilver op de 5 kilometer.

"Kenenisa heeft besloten niet voor de dubbel te gaan. Maar het kan nog wel gebeuren dat de Ethiopische bond het hem verplicht,"[/i] aldus de manager van Bekele, Jos Hermens.

Woede om internetspel 7/7

In het Verenigd Koninkrijk is de nodige commotie ontstaan over een spel op het internet. In 'Mind the bombs' is het de bedoeling dat je voorkomt dat zelfmoordterroristen zichzelf op de Londense metro opblazen. Britse autoriteiten zijn bepaald niet te spreken over het spel.

In het spel staat de terrorist op een volle trein, en de speler moet zijn explosieven zien onschadelijk te maken. Wanneer je daar niet in slaagt, zie je op het scherm de terrorist zich opblazen. Dit op eenzelfde manier als bij de aanslagen van zeven juli.

Onder meer het metropersoneel heeft geschokt gereageerd op het bestaan van het spel. "Passagiers en personeel hebben op zeven juli verschrikkelijke scènes meegemaakt. Wie er ook achter dit spel zit, hij zou er beter aan doen het te stoppen. We zullen de slachtoffers van de aanslagen blijven eren", aldus een woordvoerder.
_
Het spel is hier te spelen.

Vandenbussche teleurgesteld door keuze Verbeek


Doelman Boy Waterman zal opnieuw het vertrouwen van SC Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek krijgen. Verbeek zal het nieuwe voetbalseizoen beginnen met Waterman op doel, waardoor Brian Vandenbussche zich zal moeten schikken in een plek op de reservebank.

De keuze van Verbeek voor Waterman is opmerkelijk, omdat Vandenbussche afgelopen seizoen bewees dat hij het niveau van de Eredivisie én de UEFA Cup aan kan. De Belgische keeper is daarom erg teleurgesteld. "Ik was ontgoocheld natuurlijk. Ik heb vorig jaar veel wedstrijden gekeept en vond dat ik wel een betrouwbare indruk achter heb gelaten. Ik was ook goed bezig op de training".

De Belg heeft door dde keuze van zijn trainer een aardige mentale klap gekregen. "Ik had er echt veel zin in. Ik was goed in vorm en dat ben ik nog altijd."

Vorig seizoen raakte Waterman al na vier competitiewedstrijden geblesseerd, waardoor Vandenbussche de overige dertig wedstrijden mocht keepen. "Je weet het nooit. Boy heeft vorig seizoen ook een paar blessures gehad. Ik wens het hem natuurlijk helemaal niet toe, want zo ben ik gewoon niet. Het is echter wel mijn enige kans. Als je eenmaal geproefd hebt van de Eredivisie, de supporters en die mooie Europese uitwedstrijden... Ik was er weer klaar voor, maar het heeft niet zo mogen zijn."

Hete Meid en Snelle Auto

quote:
Vrouwen kunnen niet rijden
Dit is een zin die vaak gebruikt wordt door mannen die liever niet hebben dat hun vrouwtje de auto meeneemt en een eindje gaat rijden. Als de dame in kwestie ook nog blond is, dan is het al helemaal erg.
De mannen die zo over vrouwen denken moeten maar eens goed naar het volgende filmpje kijken, want hierin rijd een leuke blonde dame een mooie rode sportauto, iets waar de meeste mannen alleen maar over dromen om eens in te mogen rijden.

Meer afkeer tegen moslimdracht ambtenaren

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Steeds meer Nederlanders hebben een afkeer tegen moslimdracht bij ambtenaren. Een meerderheid wil dat er een wet komt die ambtenaren verbiedt een hoofddoek of andere islamitische kledij te dragen. Een onderzoek gehouden door TNS Nipo in opdracht van het onafhankelijk weekblad Binnenlands Bestuur toont deze resultaten.

Van de ondervraagden zegt 63 procent voorstander te zijn van een wettelijk verbod op het dragen van een hoofddoek door ambtenaren. Vier op de vijf ondervraagden onderschrijft de stelling dat er een wet moet komen die het dragen van alle islamitische kledij door ambtenaren verbiedt.

In 2003 vond een meerderheid van de Nederlanders een hoofddoek bij ambtenaren nog acceptabel. Nu heeft 57 procent van de burgers principieel bezwaar tegen een lerares met een hoofddoek, 77 procent wil geen politieagentes met hoofddoek en 81 procent wil niet dat een rechter die draagt.

Tot op heden is een overgrote meerderheid in de Tweede Kamer tegen een verbod op religieuze uitingen van ambtenaren, zoals hoofddoekjes,geweest. Dat vinden wethouders eveneens, zolang het maar niet verhullende sluiers of djellaba's betreft.

Bejaarde man steekt eigen scootmobiel in brand

Een bejaarde man uit Oud-Beijerland heeft woensdagavond per ongeluk zijn nieuwe scootmobiel in de brand gestoken. De brand ontstond op de kamer van de 82-jarige man, die in een seniorenflat woont.

De man had zojuist zijn scootmobiel geleverd gekregen, en deze zat nog in de folie verpakt. Om de folie te verwijderen wilde de man een aansteker gebruiken. In plaats van het gewenste effect, vloog het hele vervoermiddel in de brand.

De brandweer kon het vuur bijtijds blussen, waardoor de schade tot één kamer beperkt bleef. De oude man kon door werknemers van de flat uit zijn kamer worden gered. Hij liep één verbrande vinger op. Eén van de vogeltjes van de man overleefde de brand niet.

Waterloo voor Russische tennisvrouwen in San Diego

Van alle Russische tennissters bij het tennistoernooi in het Amerikaanse San Diego heeft alleen Anna Chakvetadze de kwartfinales gehaald. Chakvetadze klopte haar landgenote Elena Likhovtseva in twee sets, setstanden waren 6-3, 6-1. Zowel Svetlana Kuznetsova als Dinara Safina werden uitgeschakeld.

Op de plaatsingslijst van de Acura Classic stonden naast Kuznetsova, Likhovtseva en Safina ook Elena Dementieva, Nadia Petrova en Vera Zvonareva. Zij verloren al in de tweede ronde van het toernooi. Kuznetsova verloor in de derde ronde van de Japanse Ai Sugiyama met 6-2, 4-6, 3-6. Safina ging met 7-6 en 6-0 onderuit tegen de Chinese Shuai Peng, die eerder ook al Dementieva naar huis stuurde.

Patty Schnyder, Mary Pierce en Kim Clijsters bereikten alledrie wel de laatste acht in San Diego. Schnyder versloeg de Italiaanse Francesca Schiavone Pierce was te sterk voor haar landgenote Nathalie Dechy met 7-5, 6-3 en Clijsters had weinig moeite met Jelena Jankovic.

"Grote" Bier-reclame

Relames worden gebruikt door televisiezenders om wat meer geld binnen te halen. Meestal zijn deze reclames erg irritant, want net op het spannendste gedeelte van de film wordt deze onderbroken door, meestal, k*t-reclames.
Bij sommige zenders is het zelf zo erg dat de film tussen de reclames door gespeeld wordt en niet de reclame tussen de film door. Gelukkig zijn niet alle reclamefilmpjes irritant. Het volgende "grote" reclamefilmpje laat dit dan ook zien en wat het al helemaal goed maakt is dat het een reclame voor bier is.

Softbalsters onderuit tegen Tsjechië en Italië

Het Nederlands vrouwensoftbalteam heeft donderdag bij het Europees kampioenschap in Tsjechië ook de tweede wedstrijd van de dag verloren. Gastland Tsjechië was na acht innings met 4-3 te sterk. Eerder op de dag verloren de Nederlandse vrouwen met 3-2 van Italië. Nederland staat derde in de finalepoule met twee punten uit vier wedstrijden.

Italië (8 uit 4) en Griekenland (6 uit 4) hebben zich beiden geplaatst voor de halve finales. De nummers drie en vier uit de finalepoule plaatsen zich tevens voor de vier. Oranje speelt vrijdag nog tegen Groot-Brittanië.

Ontsnap uit het Museum

Jij kijkt omhoog naar het gebouw van Anode & Cathode, terwijl je met je hoofd nog altijd bij het ontsnappen uit het kantoor is. Opeens loopt er iemand tegen je aan en rent snel weg en je ziet dat hij een papier op de grond heeft laten vallen. Hier staat op: 'Anode & Cathode Museum, Laan van het onmogelijke. Je hebt bijna geen tijd meer.' Je denkt bij je zelf wat je zult doen, want wat zal er nu onmogelijk zijn. Terwijl je in de taxi zit naar het museum ben je maar opgehouden met vragen stellen aan jezelf. Speel "Escape the Museum" en kijk zelf wat onmogelijk is.

Deze dus, succes...

Pools meisje verdronken in zee voor 's Gravenzande

22339 had ons via de nieuws-submit te melden:

Voor de kust van 's Gravenzande is gisteravond een zeventienjarig Pools meisje verdronken. Met kleren aan is ze om 20.30 uur met een groepje vrienden het water in gegaan waarna zij als enige niet meer boven water kwam.

Op die plek kunnen sterke onderstromingen voorkomen. Haar vrienden hebben direct alarm geslagen bij de reddingsbrigade die gelijk een zoek/reddings-actie ondernam. Niet veel later werd de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) ingeschakeld die drie schepen en een helikopter inschakelden. Na een tijdje zoeken vond de helikopter het meisje om 23.15 uur. Ze dreef zo'n twee kilometer van de plek waar ze verdween.

Russische onderzeeër vast op zeebodem

Een onderzeeër van de Russische marine is vastgeraakt aan de zeebodem, in de buurt van het oostelijke schiereiland Kamtsjakta. De duikboot is zo'n 13,5 meter lang, heeft zeven matrozen aan boord en ligt op een diepte van zo'n 190 meter. Er is een reddingsoperatie begonnen.

Hoeveel zuurstof er nog aan boord is, is onduidelijk. De duikboot zit mogelijk vast aan een metalen kabel of een gezonken schip. Het Russische persbureau Itar-Tass meldt dat de marine bezig was met een oefening, toen het vast kwam te zitten. Een woordvoerder van de Russische marine zei eerder op de dag dat de toestand van de bemanning "normaal" is.

In 2000 verging de Russische kernonderzeeër Koersk. Bij deze grote ramp kwamen destijds alle 118 bemanningsleden om het leven.

Brouwers weg bij Roda

Als Roel Brouwers door de medische keuring heen komt zal hij komend seizoen uitkomen voor het Duitse SC Paderborn. Roda JC en de Duitsers zijn het al eens over de tijdelijke transfer.

Bij Paderborn zal Brouwers niet de enige Nederlander zijn, de trainer is Jos Luhukay die ooit voor VVV-Venlo uitkwam en deze zomer kwam Dennis Schulp ook al over. Paderborn promoveerde afgelopen seizoen naar de Tweede Bundesliga.

Waarschijnlijk zal de speler, die in de ogen van Roda trainer Huub Stevens niet goed genoeg is voor de club, komende zondag tegen SpVgg Unterhaching zijn debuut al maken.

Arrogant of gewoon naïef?

Twee van de agenten die na alle ophef een paar maanden geleden, waren ontslagen door de politie Zuid-Holland Zuid in verband met nachtelijke ritjes naar toeristische trekpleisters in o.a. Amsterdam, zijn nu weer doodleuk aangenomen door het politiekorps Haaglanden.

Na hun onstlag schreeuwde de politievakbond direct al moord en brand over de zwaarte van deze sanctie, die "disproportioneel" en "grotesk" zou zijn en kennelijk dachten meer mensen er nu zo over. Dit zal ongetwijfeld weer leiden tot een discussie of het ontslag wel of niet terecht was, maar dat is niet aan de orde. Het ontslagvraagstuk speelde een paar maanden geleden en toen is besloten dat ontslag terecht was. Wanneer dat ontslag nu alsnog door de ambtarenrechter onterecht wordt bevonden dan moet dat uiteraard worden teruggedraaid, maar dat is heel iets anders dan op slinkse wijze deze agenten bij een ander korps onderbrengen.

Hiermee is weer eens bewezen dat een deel van de overheid gewoon overal lak aan denkt te kunnen hebben of is het gewoon naïviteit en denkt men nog steeds met bepaalde dingen ongezien weg te komen? In ieder geval roept dit weer een beeld op van onschendbaarheid van de politie en de imagoschade zal dus (terecht) groot zijn.

Sportfan die vrouw vermoordde krijgt doodstraf

opmerkelijk nieuwsEen 30-jarige Amerikaan die uit woede zijn vrouw doodsloeg toen zij na een vrijpartij wilde knuffelen, is woensdag ter dood veroordeeld. De vrouw wilde nog even knuffelen en bleef maar vragen of hij terug naar bed kwam terwijl hij liever naar sport op tv keek. Hij ontstak in woede en sloeg haar zeventig keer met een hamer op haar hoofd. In de rechtszaal sprak de man geen woord, maar in een eerder gegeven interview zei hij dat zij het verdiende te sterven.

Extreem-rechtse Belg op Schiphol aangehouden

Verbeke (archieffoto)Op Schiphol is donderdagavond de rechts-extremist Siegfried Verbeke aangehouden. De Belgische publicist die de holocaust ontkent, kan aan Duitsland uitgeleverd worden omdat hij via internet twijfel zaait over de moord op zes miljoen joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In 2004 vroeg Duitsland al aan België om zijn uitlevering, maar een Belgische rechter weigerde dat. Sindsdien staat Verbeke wel internationaal gesignaleerd.

Holocaustontkenner Verbeke is in België al wel veroordeeld voor negationisme (het ontkennen van de jodenvervolging door nazi-Duitsland). Sinds 1995 is de negationismewet bij onze zuiderburen van toepassing. Het ontkennen, minimaliseren, rechtvaardigen of goedkeuren van de holocaust is daarmee een strafbaar feit geworden. De 64-jarige Verbeke kreeg in 2004 één jaar cel en 2.500 euro boete opgelegd en werd voor 10 jaar uit zijn burgerrechten gezet.

Met de broek op de knieën is rennen moeilijk

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Tip: Ren nooit voor de politie weg als je de broek nog op de knieën hebt hangen. Daar kan een 23-jarige man uit Bergen over meepraten.

In de nacht van woensdag op donderdag moest de man nodig plassen en besloot dat tegen een politieauto te gaan doen. De agenten spraken hem hierop aan en hij zou aangehouden worden. Hij was het daar niet mee eens en koos het hazenpad. Het lullige alleen is dat in zijn vluchtpoging zijn broek weer naar beneden gleed en hij daardoor ten val kwam. Hierbij raakte hij gewond aan zijn kin.

Hij wilde niet geholpen worden aan zijn verwonding en is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.