Shell wast gratis auto's na gaslek langs A15

Icoon Binnenlands nieuws Iedereen die vanmiddag over de A15 bij Pernis heeft gereden en die nu last heeft van een plakkerige auto, kan een gratis wasbeurt ophalen bij Shell. Door een lek op het Shell-terrein in Pernis ontsnapte namelijk vanmiddag een gaswolk, die als een plakkerige substantie neersloeg op voorwerpen in de omgeving. Door het lek is de A15 ook enige tijd afgesloten geweest.

Al na een half uur bleek uit metingen van de politie dat er geen enkel gevaar voor de volksgezondheid was, en werd de afsluiting van de snelweg weer opgeheven. Hoewel de wolk misschien niet schadelijk was voor de gezondheid, bleef de omgeving niet onbeschadigd. De Vondelingenweg naast het terrein moest na het lek grondig schoongemaakt worden om de plakkerige substantie te verwijderen.

Automobilisten die vanmiddag over de snelweg hebben gereden en die nu ineens met een plakkerige auto zitten, hoeven niet te proberen de plak zelf weg te halen. Volgens Shell kan dat namelijk vrij lastig zijn. De oliemaatschappij biedt alle gedupeerden dan ook een gratis schoonmaakbeurt aan. Gedupeerden kunnen contact opnemen met Shell via 010-4314295.