FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 7 augustus 2005

Zoon valt ouders aan met bijl

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen is een 32-jarige man in de nacht van zaterdag op zondag helemaal door het lint gegaan. Hierbij viel hij zijn eigen vader (67) en moeder (64) met een bijl aan.

Meerdere malen sloeg hij op hen in voordat zijn ouders hem in bedwang hadden. Hij werd door zijn ouders door middel van een riem vastgebonden en de politie werd gealarmeerd. De zoon kampte vroeger ook al met psychische problemen. Hij is nu al langer werkloos. Zijn ouders hebben hem nu gezegd dat hij het huis moest verlaten en andere woonruimte moest zoeken.

'Amsterdam Pride geslaagd, maar nog te wit'

Icoon Binnenlands nieuwsHet jaarlijkse homo-evenement Amsterdam Pride is volgens organisator Siep de Haan nog 'te wit'. Dat zei De Haan zondag tijdens het slotfeest. Het festijn bereikt te weinig allochtonen. Volgens de organisator moet het onderwijs worden ingezet om met name de allochtone jeugd voor de Gay Pride te interesseren.

"We moeten wat minder wiskundelessen geven en wat meer les in respect hebben voor elkaar", bepleitte De Haan, die overigens zelf wiskunde op een middelbare school in Utrecht doceert. Hij sprak grote tevredenheid uit over het verloop van het feest. In vier dagen bezochten ongeveer 450.000 mensen de Amsterdam Pride, met als hoogtepunt de Canal Parade waar 350.000 bezoekers op af kwamen.

De Amerikaanse homoactivist Chris Crain, die tijdens koninginnenacht in Amsterdam werd mishandeld, was eregast van het evenement. Volgens De Haan maakte Crain, die donderdag de Amsterdam Pride opende, indruk. "Ik geloof dat het kwartje is gevallen dat echt iets gedaan moet worden aan het toenemend homogeweld, ook in Amsterdam." Volgens een politiewoordvoerder hebben zich tijdens de Gay Pride nauwelijks ongeregeldheden voorgedaan. In het weekend werden twee mannen gearresteerd die bij wijze van grap via sms met een aanslag dreigden.

Canal Parade 2005

Nederland wint EK schaken

Nederland is in Gothenburg Europees schaakkampioen geworden. Het herenteam versloeg het team van Polen.

Evenals in 2001 bewees ook dit jaar Nederland zich als sterkste schaakland van Europa. Dit jaar was de overwinning nog mooier, aangezien vier jaar geleden een aantal belangrijke concurrenten ontbraken. Dit jaar heeft Nederland kanshebbers als Oekraine, Armenië en Rusland verslagen. De titel werd binnengesleept met een 2,5-1,5 overwinning op Polen. In de finale werd slechts één partij verloren.

DTM presenteert reglement 2006

De DTM heeft de reglementen voor 2006 bekend gemaakt. De nieuwe regels zijn er vooral op gericht om de kosten voor de teams te reduceren.

De belangrijkste componenten van de DTM-wagens van dit jaar worden gehandhaafd. Het chassis, de overlevingscel en kreukelzones zullen volgend jaar gelijk zijn aan die van dit jaar, zodat de teams minder hoeven te besteden aan de verdere ontwikkeling van deze componenten. Ook de gewichtsregels blijven gelijk: nieuwe wagens moeten minstens 1050 kg wegen, wagens van het seizoen 2005 die volgend jaar worden gebruikt, mogen 15 kg lichter zijn. Het systeem van maximaal twintig kilo extra ballast voor goed presterende wagens blijft ook gehandhaafd.

De voornaamste wijzigingen op een rijtje:

- alle electronische hulpmiddelen tijdens pitstops zijn verboden, behalve de aarde van de benzinetoevoer
- maximaal zeven monteurs mogen gelijktijdig aan de auto werken tijdens een pitstop
- maximaal zeven sets nieuwe banden en vier sets gebruikte banden per raceweekend
- elementen van de auto die zonder wijziging van de 2005-wagen moeten worden overgenomen: chassis en rolkooi, tankbehuizing, botsstructuren voor en achter, versnellingsbak en koppelingsbehuizing, brandblussers, voor- en achterlichten, dakluik, kriksysteem, aandrijfas
- de huidige aerodynamische elementen blijven gehandhaafd, met uitzondering van de voorspoiler, achtervleugel, zijdelingse aerodynamica

Australië wil verbod graffiti-game

De lokale autoriteiten in Queensland, Australië, willen Atari vragen de ontwikkeling van Getting Up: Contents Under Pressure stop te zetten. Volgens hen promoot het spel ongewenste activiteiten als graffiti-spuiten, treinsurfen en vechten. Het spel staat op de planning voor september voor de PlayStation 2.

Op de website van Atari wordt het spel aangeprezen met de volgende woorden: "a groundbreaking graffiti gameplay system, designed to sharpen your skills as you tag with aerosol, rollers, markers, wheat paste, stickers and stencils. [...] Risk your life battling city authorities and rival graf gangs - mere obstacles in your attempt to get your tag up. [...] Along your quest, uncover the Mayor's deep, dark secret and use your fighting talents and high-wire graf to expose the city's leader as a corrupt tyrant."

De Local Government Association of Queensland kondigde gisteren aan dat zij er bij Atari op aan gaan dringen het spel niet uit te brengen, met als voornaamste reden dat het kinderen het idee zou geven dat het spuiten van graffiti de normaalste zaak van de wereld is. Ze zijn dan ook bang dat het onvermijdelijk is dat de hoeveelheid graffiti enorm toe zal nemen na de release van het spel. Het stadsbestuur van Brisbane geeft nu al zo'n anderhalf miljoen Australische dollar (ruim 930.000 euro) per jaar uit aan het tegengaan en verwijderen van graffiti.

Of het spel, als het uitkomt, geband zal worden in Australië is nog onduidelijk. "Ik denk niet dat bannen zal helpen. Het zou veel beter zijn als Atari gewoon verstandig genoeg zou zijn om het spel helemaal niet uit te brengen, dat is veel effectiever," aldus loco-burgemeester David Hinchliffe.

Verbeterde Geometry Wars in PGR3

In een interview met Bizarre is gebleken dat Geometry Wars zal terugkeren in het derde deel van Project Gotham Racing. Voor wie dit spel nooit heeft gespeeld een kleine uitleg. Geometry Wars was een 'verborgen' minigame in PGR2 die leek op een echte old-school game met dito 'graphics'. De mini-game zal in deel 3 van PGR de naam Geometry Wars: Retro Evolved meekrijgen en wordt gemaakt door zijn originele schepper: Steve, die het maakt naast zijn normale taken aan het PGR3 project. Er is zelfs al een website voor deze game opgericht waar binnenkort meer info op zal komen. Voor wie meer screenshots wil zien schijnt het Engelse gamemagazine The Edge te moeten kopen.

Geometry Wars in PGR2

Geometry Wars in zijn mogelijke nieuwe jasje

Boogie photography

De in Belgrado geboren straatfotograaf "Boogie" heeft een passie voor het documenteren van mensen. En dat is waarschijnlijk een van de beste beschrijvingen die er voor zijn werk te vinden zijn.

Boogie begon zijn carrière als een freelancefotograaf voor verschillende bladen in Belgrado, maar zodra hij een reis naar de 'States' won vertrok hij naar New York, waar hij Dead by design (Overigens een IE-only site en dus ruq.) opzette en lustig door fotografeerde. En dat kan 'ie zeker.

Werp eens een blik op het werk van Boogie. Zeer indrukwekkende foto's. Maar niet altijd vrolijke.

Fransman opnieuw de beste slakkenspuger

Icoon opmerkelijk nieuwsTerwijl in Helsinki de topatleten strijden om de medailles tijdens de wereldkampioenschappen atletiek werd er op een strand in het Franse Bretagne een sport beoefend die nog niet in Helsinki op het programma staat. 230 mannen en vrouwen uit veertien landen streden er om de wereldtitel in het slakken spugen.

De 44-jarige Fransman Alain Jourden ging daarbij voor de vierde keer met het goud aan de haal. Hij slaagde erin een levende zeeslak 10,11 meter ver te spugen. Dat was overigens nog altijd 29 centimeter verwijderd van het wereldrecord, eveneens in handen van Jourden. Bij de vorige kampioenschappen, vorig jaar in Bretagne, kwam Jourden nog slechts tot 9,38 meter.

Bij het slakken spugen dienen de deelnemers een levende slak in de mond te nemen, om deze vervolgens na een aanloop van twintig meter zo ver mogelijk weg te spuwen.

Slakkenspuger Alain Jourden was opnieuw de beste
Alain Jourden wist zijn slak opnieuw het verst te spugen

[Gerucht] Xbox 360 lanceerdatum en meer prijsinfo

Hoog geplaatste bronnen in de UK hebben aan GamesIndustry.biz gemeld dat de lancering van de Xbox 360 in Europa op 25 november zal plaatsvinden. De Amerikaanse lancering is enkele dagen later. De prijs zal echter waarschijnlijk een stuk hoger komen te liggen dan aanvankelijk werd aangenomen.

Volgens de anonieme bronnen van GamesIndustry, zal Microsoft de lanceerdatum op 15 augustus officieel bevestigen voor haar handelspartners. De publieke aankondiging vindt plaats tijdens Game Convention in Leipzig twee dagen later.

Hoewel de lanceerdata momenteel nog betwistbaar zijn, is de prijs van de console nog minder zeker. Bronnen geven aan dat Microsoft daar zelf ook nog niet helemaal uit is.

"The original plan was UKP 249 pond (358 euro), but now that Sony is talking about the PS3 being expensive, 299 pond (430 euro) is looking more likely."
Ze zeiden erbij dat het hier ging om een "best guess" gebaseerd op informatie van Microsoft, maar dat het zeker geen officieel bedrag is. Dit bedrag is aanzienlijk hoger dan de 300 dollar waar eerst van uit werd gegaan door verschillende marktonderzoekers.

Wat de prijzen van de games zelf betreft is er meer zekerheid. Deze zullen voor ongeveer 45 pond (65 euro) in de schappen komen te liggen. Microsoft zegt zelf ook niet al te blij te zijn met deze hoge prijzen, maar de oorzaak daarvan zou liggen bij third party uitgevers.

Microsoft heeft met een korte "we have nothing to announce at this time" geweigerd commentaar te geven op de berichten.

Bundesliga weer van start

Bayern München heeft de hooggespannen verwachtingen in de eerste competitiewedstrijd weten waar te maken. De Beierse ploeg won met 3-0 van Borussia Mönchengladbach.

De Nederlandse spits Roy Makaay bewees dat hij het scoren niet verleerd is. Na een half uur kwam Bayern in de gloednieuwe Alianz Arena via Owen Hargreaves op een 1-0 voorsprong. De club van Roy Makaay maakte het zichzelf onnodig lastig toen Ismaël, één van de nieuwelingen bij de Duitsers, nog voor rust zijn tweede gele kaart zag en kon douchen. Toch wist Bayern de voorsprong uit te bouwen, via twee doelpunten van Makaay werd het 3-0.

Hamburger SV en Werder Bremen begonnen het seizoen in de Duitse Bundesliga ook sterk. De club van Van der Vaart won thuis met 3-0 van Nurnberg. Werder Bremen begon met een 5-2 overwinning thuis op Arminia Bielefeld.

Uitslagen 1e Speeldag:

MSV Duisburg - VFB Stuttgart 1-1
Hamburger SV - Nurnberg 3-0
Hannover 96 - Hertha BSC 2-2
FC Koln - FSV Mainz 1-0
Werder Bremen - Arminia Bielefeld 5-2
VFL Wolfsburg - Borussia Dortmund 2-2
Bayern Munchen - Borussia Monchengladbach 3-0
Frankfurt - Leverkusen 1-4
Schalk 04 - K'lautern 2-1

Op Britney wachtende paparazzo beschoten

JohnLennon had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsEen fotograaf die hoopte de zwangere zangeres Britney Spears op de foto te kunnen zetten is door een onbekende met een airsoft-wapen in het been geschoten. De paparazzo stond samen met een aantal collega's in een tuin van een huis in het Californische Malibu, waar op dat moment een huwelijksfeestje gaande was.

La Spears zou aanwezig zijn geweest op het betreffende feestje. Slachtoffer Brad Diaz stond buiten te wachten in de hoop een glimp van de zangeres op te vangen, toen hij door een kogel geraakt werd. "Iedereen die langs liep, of langs reed, had hem kunnen beschieten", zegt Steve Smith, de sheriff van Malibu die het incident in onderzoek heeft. Een woordvoerder van Britney wilde nog niet reageren.

Ziekte Kylie verdubbelt borstkankertests

Garudo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsHet nieuws over de borstkanker van Kylie Minogue heeft in haar moederland Australië geleid tot een verdubbeling van het aantal aanvragen voor tests. De openhartigheid van de populaire 37-jarige zangeres zorgde ervoor dat veel vrouwen zich wilden laten onderzoeken op de gevreesde ziekte.

"Een toename van 100 procent hebben we nooit gezien", liet onderzoeker Simon Chapman van de universiteit van Sydney weten. Veel vrouwen die zich lieten onderzoeken zeiden dat Kylie ze op dat idee had gebracht. De zangeres maakte in mei wereldkundig dat ze aan de ziekte leed. Ze ondergaat momenteel chemotherapie in een ziekenhuis in Parijs, na eerder in Melbourne te zijn behandeld.

Häkkinen: 'Schumi' is de beste

Voormalig Formule 1-coureur en wereldkampioen van 1998 en 1999 Mika Häkkinen vindt Michael Schumacher de beste coureur in F1.

De Finse DTM-coureur heeft tijdens zijn laatste jaren in de F1 vaak met Schumacher gevochten voor de wereldtitel. Häkkinen heeft nu toegegeven de Duitser nog altijd de beste coureur binnen de Formule 1. "Niemand kan Schumacher vervangen in de koningsklasse van de autosport. Michael heeft al vaak laten zien wat hij kan. Hij is de laatste jaren bezig met non-stop winnen. Ik denk dat er niemand in staat is dat na te doen. Zowel Fernando Alonso als Kimi Räikkönen komen niet in de buurt. Michael is gewoon de allerbeste," aldus de 36-jarige Fin.

Ondanks dat het dit seizoen wat minder gaat met Schumacher krijgt hij steun uit onverwachte hoek. Häkkinen zou echter niet willen dat de zevenvoudig wereldkampioen na zijn F1-loopbaan de overstap naar DTM maakt. "Ik denk dat hij daar weinig plezier aan zal beleven. Hij moet er niet eens aan denken om DTM te gaan rijden. Als Michael DTM zou gaan rijden zouden we weer hard met elkaar in gevecht moeten gaan. Ik hoop niet dat het ooit nog zo ver komt."

Ook stak Häkkinen zijn landgenoot Räikkönen een hart onder de riem. "Ooit zal Kimi het wereldkampioenschap winnen. Hij heeft nu nog teveel pech waardoor hij per race zijn kansen kleiner ziet worden. Maar zelfs als het ongeluk aanhoudt zou Kimi nooit opgeven tot het kampioenschap definitief beslist is."

Wereldtitels voor Alekna, Smith

Niet alleen op de 100 meter bij de mannen werden vandaag WK-medailles uitgedeeld. Ook de finales van het discuswerpen voor mannen en het hinkstapspringen voor vrouwen stonden op het programma.

Bij het discuswerpen werd Virgilijus Alekna op een heroïsche wijze wereldkampioen. Na vijf pogingen leidde de Est Gerd Kanter nog de dans, maar Alekna sloeg toe tijdens zijn laatste kans. Met een afstand van 70,17 meter verbrak de Litouwer meteen het kampioenschapsrecord. Alekna, die vorig jaar goud won in Athene, was in 2003 ook al de beste tijdens het WK. Het brons was voor de Duitser Michael Möllenbeck, die zich maar ternauwernood had gekwalificeerd voor de finale. Lars Riedel, vijfvoudig wereldkampioen, eindigde als negende in de finale.

Uitslag Discuswerpen Mannen:
1 Virgilijus Alekna LTU 70.17
2 Gerd Kanter EST 68.57
3 Michael Möllenbeck GER 65.95
4 Aleksander Tammert EST 64.84
5 Ian Waltz USA 64.27
6 Frantz Kruger RSA 64.23
7 Jarred Rome USA 64.22
8 Jason Tunks CAN 63.77


Trecia Smith is de nieuwe wereldkampioen bij het hinkstapspringen voor vrouwen, een onderdeel dat pas sinds 1993 wordt afgewerkt tijdens mondiale evenementen. De Jamaicaanse bleef de Cubaanse Savigne en de Russin Pyatyhk ruim voor. Dit onderdeel was echter een beetje gedevalueerd door de afzegging van Tatiana Lebedeva. De Russische favoriete kampte met een achillespeesblessure. Lebedeva is één van de atleten die nog kans maakt op de Golden League-jackpot van 1 miljoen dollar. Juist tijdens zo’n Golden League wedstrijd liep ze haar blessure op. Ook een topfitte Lebedeva zou echter grote moeite hebben gehad met de fantastische prestatie van Smith, die vorig jaar in Athene nét niet een bronzen medaille won.

Uitslag Hinkstapspringen Vrouwen:
1 Trecia Smith JAM 15.11
2 Yargelis Savigne CUB 14.82
3 Anna Pyatykh RUS 14.78
4 Yamilé Aldama SUD 14.72
5 Hrysopiyí Devetzí GRE 14.64
6 Kéné Ndoye SEN 14.47
7 Baya Rahouli ALG 14.40
8 Magdelín Martínez ITA 14.31

Motorrijder = Doodrijder

Er zullen best motorrijders zijn die zich aan de snelheid weten te houden en dus niet als een stelletje waaghalzen over de weg scheuren. Misschien dat de motorrijders die wel als een gek over de weg rijden zich nog altijd niet beseffen dat ze zeer kwetsbaar zijn als ze zich op de weg begeven.

Als je met een motor een ongeluk krigjt is de kans groot dat je iets breekt en er bestaat ook een grote kans dat je nooit meer motor kunt rijden. Is rijden als een gek zoiets dan waard? Nee toch...

Daarnaast komt er nog bij dat er vaak ook onschuldige veerkeersdeelnemers slachtoffers worden van deze idiote wegmisbruikers. Zoals al eerder vermeld doen niet alle motorrijders hier aan mee, maar in Zweden zijn door toedoen van zo een waaghaals drie mensen om het leven gekomen waarvan twee mensen onschuldig. De motor reed zo hard (250 km/h) dat hij zich bijna een weg boorde door de auto heen.

Lees en bekijk hier een kort verslag en de foto's van de motor die in de auto geboord zit. De foto's zijn gemaakt na het ongeluk en er is dus niets meer te zien van het ongeluk zelf, toch kunnen de foto's er schokkend uit zien.

Gatlin met overmacht wereldkampioen

Na zijn Olympische titel is Justin Gatlin ook wereldkampioen. De 23-jarige Amerikaan bleef met een snelle tijd van 9,88 de verrassende Michael Frater en Kim Collins voor.

Gatlin was met grote overmacht de beste in Helsinki: Frater eindigde op zeventien honderdste van een seconde als best of the rest. Kim Collins, wereldkampioen in 2003, bewees met een bronzen medaille opnieuw te kunnen pieken op momenten die er echt toe doen. De grote tegenvaller in de finale was Francis Obikwelu, die in Athene nog zilver veroverde. Ook van Leonard Scott werd meer verwacht dan een zesde positie. Afwezig waren Shawn Crawford (uitgeschakeld in de halve finale) en wereldrecordhouder Asafa Powell (liesblessure). Maurice Greene plaatste zich niet op de Amerikaanse trials.

Justin Gatlin liep met 9,88 zijn op één na beste tijd ooit; alleen tijdens de Spelen was hij sneller. Nochtans was de Amerikaan slecht weg, pas na zo’n dertig meter kwam hij in zijn ritme en ging hij ruimschoots als eerste over de streep. Later deze week start de sprinter ook nog op de 200 meter en 4X100 meter estafette. Met de winst vanavond doet Gatlin hetzelfde wat Greene in 2001 deed: na winst tijdens de Spelen het jaar erop ook het WK domineren.


Uitslag 100 meter Mannen:
1 Justin Gatlin USA 9.88
2 Michael Frater JAM 10.05
3 Kim Collins SKN 10.05
4 Francis Obikwelu POR 10.07
5 Dwight Thomas JAM 10.09
6 Leonard Scott USA 10.13
7 Marc Burns TRI 10.14
8 Aziz Zakari GHA 10.20

Renault World Series: Van Lagen 7e en 4e

Dit weekend vond op het circuit van Oschersleben de Renault World Series plaats. Hieronder vind je een klein verslag van afgelopen weekend.

F.Renault 3.5

De Pool Robert Kubica mocht voor de derde en vierde maal dit seizoen het hoogste schavot van het erepodium beklimmen, want hij wist zowel de eerste als de tweede race op zijn naam te schrijven. Kubica werd in de eerste race daarbij geflankeerd door KTR-rijder Tristan Gommendy en Andreas Zuber (Carlin Motorsport). Bovendien deed Kubica met deze overwinning prima zaken in het World Series klassement, want zijn grote concurrent Will Power reed de race niet uit.

Net zoals bij de Mégane Trophy was ook hier de regen de spelbreker. De start moest hierom worden uitgesteld, zodat alle teams de mogelijkheid kregen om regenrubbers te monteren en over te schakelen op de 'wet' afstelling. De wagens van Van Lagen, Pavlovic en Kosta waren nog steeds niet klaar toen het bord '5 minuten' werd getoond en de drie rijders kregen tijdens de wedstrijd een drive-through penalty.

De Nederlander Jaap van Lagen eindigde in de eerste race als zevende, in de tweede op een mooie vierde plaats.

Uitslag race een

positiecoureurteamachterstand
1R. KubicaEpsilon Euskadi 21 ronden
2T. GommendyKTR+ 1,728
3A. ZuberCarlin Motorsport+17,164
4A. DanielssonDams+ 17,595
5A. VallesPons Racing+ 20,414

Uitslag race twee

positiecoureurteamachterstand
1R. KubicaEpsilon Euskadi 29 ronden
2T. GommendyKTR+ 6,183
3M. WinkelhockDraco Multiracing Usa+11,788
4J. van LagenKTR+ 44,870
5C. MiguezPons Racing+ 55,526


Eurocup F.Renault 2.0

Kamui Kobayashi heeft zaterdagnamiddag op het circuit van Oschersleben zijn tweede zege van dit seizoen in de Eurocup F.R.2.0-klasse geboekt. Voor de start regende het, maar de baan droog in de loop van de race langzaam op.

De tweede race was een overwinning voor de Duitser Ammermuller, met een halve seconde voorsprong op de Fransman Clairay, die in de eerste race ook al als tweede eindigde. De Nederlander Carlo van Dam veroverde de derde plaats.

Uitslag race een

positiecoureurteamachterstand
1K. KobayashiPrema Power Team 15 ronden
2Y. ClairaySG Formula+ 4,558
3F. AlbuquerqueMotopark Oschersleben+ 9,610
4S. AfanasievLukoil Racing Team+ 10,000
5K. AndersenTeam Formula Sport+ 10,251

Uitslag race twee

positiecoureurteamachterstand
1M. AmmermullerJenzer Motorsport18 ronden
2Y. ClairaySG Formula+ 0,551
3C. van DamSG Formula+ 7,604
4K. KobayashiPrema Power Team+ 9,014
5F. Albuqerque Motopark Oschersleben+ 10,319

Eurocup Megane Trophy

Racing for Belgium-rijder Cesar Campaniço wist zijn eerste race te winnen. De Portugees leidde de wedstrijd van begin tot einde. Als tweede eindigde Renaud Derlot en Nicolas Gianniberti werd derde.

In de tweede race kon Ludovic Badey maar net Jeffrey Van Hooydonck achter zich houden, maar toch boekte Van Hooydonck zijn eerste overwinning van dit seizoen. Badey kreeg na de finish een tijdstraf van 60 seconden voor de tik die hij uitdeelde aan Coekelberghs en werd als elfde geklasseerd.

Uitslag race een

positiecoureurteamachterstand
1C. CampancioRacing for Belgium17 ronden
2R. DerlotTP Competition+ 2,473
3N. GiannibertiOregon Team+ 3,450
4J. RavierEpsilon Euskadi+ 4,465
5F. GabillonTeam Lompech Sport+ 13,991

Uitslag race twee

positiecoureurteamachterstand
1J. van HooydonkThierry Boutsen Racing14 ronden
2R. DerlotTP Competition+ 6,691
3C. CampancioRacing for Belgium+7,051
4M. LahayeTech 1 Racing+ 18,156
5F. GabillonTeam Lompech Sport+ 22,438

Netanyahu treedt af door Gazaplan

Icoon Buitenlands nieuwsBenjamin Netanyahu, de Israëlische minister van Financiën, is afgetreden. Dit is bekendgemaakt door zijn woordvoerder. Het besluit van Netanyahu komt vlak voor de goedkeuring van het Israëlische kabinet aan de eerste fase van het ontruimingsplan van de Gazastrook. De goedkeuring volgde uit een stemming onder kabinetsleden.

Uit de stemming bleek dat zeventien kabinetsleden voor het onruimingsplan waren en vijf waren tegen. Netanyahu is een grote tegenstander van de ontruiming van de Gazastrook en het ontruimingsplan.

Ondanks het feit dat het kabinet en het parlement eerder een akkoord hadden over het omstreden plan van Sharon, is in juni 2004 afgesproken dat voor de ontruiming van elke nederzetting apart gestemd zou worden. Het is niet duidelijk welke nederzettingen ontruimd worden nu met een meerderheid voor is gestemd.

Verzamelaar ontdekt Russische Kamasutra

JohnLennon had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn een afgelegen Russisch dorp is een historisch boek met gedetailleerde beschrijvingen van Russische seksuele gebruiken opgedoken. Verzamelaar Mikhail Surov had twee oude kerkboeken aangeschaft, en kreeg de 'Russische Kamasutra' er gratis bij. Surov vermoedt dat het achttiende-eeuwse boek toebehoorde aan een soort kloosterorde.

Het erotische boek beschrijft een groot aantal vormen van seks, waaronder anale en orale seks en mannelijke en vrouwelijke masturbatie. De verhalen worden voorgesteld als vragen, die priesters stellen aan aspirant-monniken en -nonnen. "De verhalen in het boek deden me blozen. Ik dacht dat ik wel wat van seks wist, maar ik zat kennelijk fout", zegt Surov.

Behalve de erotische beschrijvingen bevat het boek een gedeelte met instructies en aanbevelingen om van zich van sekszonden te zuiveren. Zo staat er een gebed in dat 400 tot 800 keer moet worden opgezegd, afhankelijk van de zonde. Volgens een lokale priester zou het boek daarom een soort naslagwerk voor geestelijken kunnen zijn, om 'moeilijke' vragen van parochianen te beantwoorden. Geschiedkundigen sluiten echter niet uit dat het om een 'verboden boek' gaat, dat door de Orthodoxe Kerk in de ban is gedaan.

Verliefd paar wil trouwen met veel rust

grafsteenEen verloofd paar uit het Amerikaanse Evansville wil wel op een hele opmerkelijke plek trouwen, de gemeentelijke begraafplaats. Als tiener ging de nu 22-jarige Jamie Sue Smithhart vaak naar de begraafplaats Oak Hill Cemetery om rust te vinden.

Ze leerden elkaar kennen op de middelbare school. Een voormalige leerkracht vond het koppel altijd 'al een beetje anders'. Afgelopen vrijdag is de aanvraag besproken. Gemeenteraadsleden lieten weten dat ze het niet tegen probeerden te houden maar het zou nog wel een week duren voordat het licht op groen gezet zal worden.

Klüft wint zevenkamp, Ruckstuhl achtste

Carolina Klüft heeft haar wereldtitel op de zevenkamp met succes verdedigd. De Zweedse Olympische kampioen besliste de spannende tweestrijd met Eunice Barber op de afsluitende 800 meter.

De dag begon met een voorsprong van twee punten in het voordeel van Eunice Barber, die gisteren een uitstekende dag beleefde. Met onder meer nog het verspringen op het programma (Barber is wereldkampioene op die discipline) was de Française aan het begin van de dag nog de grote favoriete. Het was echter Klüft die de beste sprong liet noteren. De Zweedse deed het twaalf centimeter beter dan Barber en heroverde de leiding in het klassement.

Bij het speerwerpen pakte Barber twintig punten terug op Klüft en zo was het verschil voorafgaand aan de 800 meter slechts achttien punten, omgerekend 1,2 seconde, in het voordeel van Klüft. Barber zette alles op alles en ging als een raket weg op de 800 meter. Zo’n 200 meter voor de finish passeerde Klüft haar echter en stelde zo haar tweede wereldtitel veilig. De Zweedse liep met 2.08.89 een persoonlijk record. Het is al de twaalfde zevenkamp op rij die ze winnend afsluit. De Ghanese Simpson veroverde het brons, vooral dankzij sterke prestaties bij het kogelstoten en het speerwerpen.

Karin Ruckstuhl eindigde als achtste op de zevenkamp. Dat is veel beter dan haar zestiende plaats tijdens de Spelen van Athene. Ruckstuhl begon uitstekend aan de tweede dag door als derde te eindigen bij het verspringen. De van geboorte Zwitserse zette een sprong van 6,25 meter neer en hoefde alleen Klüft en Barber voor te laten gaan. Bij het speerwerpen ging het echter een stuk minder goed voor Ruckstuhl; ze werd bijna laatste met een afstand van slechts 36,84 meter. Hierdoor zakte ze van de vierde naar de achtste plaats in het tussenklassement. Op de afsluitende 800 meter consolideerde ze haar positie.


Uitslag zevenkamp:
1 Carolina Klüft SWE 6887
2 Eunice Barber FRA 6824
3 Margaret Simpson GHA 6375
4 Austra Skujyte LTU 6360
5 Kelly Sotherton GBR 6325
6 Marie Collonvillé FRA 6248
7 Naide Gomes POR 6189
8 Karin Ruckstuhl NED 6174

Rijke Rus voor miljoenen 'het schip in'

Icoon opmerkelijk nieuwsEen foutje kostte miljardair Roman Abramovitsj, onder meer bekend als eigenaar van de Britse voetbalclub Chelsea, onlangs miljoenen. De bemanning van zijn jacht Pelorus had de tank van het schip gevuld met benzine, terwijl er diesel in moest. Behalve een flinke schadepost leverde dat uitstel van de vakantie van het gezin Abramovitsj op.

Een volle tank, voldoende voor een reis om de wereld, kost ongeveer 170.000 euro. Voor het leeghalen en reinigen van de tank en motor moet volgens specialisten minimaal 1,5 miljoen euro worden uitgetrokken. Indien de motor beschadigd is kunnen de kosten oplopen tot tien miljoen euro.

De Pelorus, met een nieuwprijs van meer dan honderd miljoen euro, is met zijn lengte van 115 meter het op vier na grootste jacht ter wereld. De Russische Abramovitsj, zijn echtgenote, en hun vijf kinderen konden uiteindelijk eind juli hun vakantie op de Middellandse Zee aanvangen, twee weken later dan aanvankelijk de bedoeling was.

De Pelorus, het jacht van Roman Abramovitsj
De Pelorus, het jacht van miljardair Roman Abramovitsj

Hirayama drie jaar naar Heracles

Sota Hirayama speelt de komende drie seizoenen voor Heracles Almelo. De Japanse jeugdinternational werd gisteren nog afgetest door Feyenoord.

Hirayama zat bij de Japanse ploeg die deelnam aan het WK onder-20. De lange aanvaller scoorde zelfs tegen Nederland. Feyenoord zag wel wat in de spits en nodige hem uit voor een testperiode. In wedstrijden tegen Charlton Athletic en Schijndel kon de Japanner echter geen indruk maken op Erwin Koeman. Heracles was er hierna meteen als de kippen bij om Hirayama over te nemen van het Japanse universiteitsteam Tsukuba United. Eerder deze zomer kocht de nieuwbakken eredivisionist al zeven spelers: Martin Pieckenhagen (Hamburger SV), Chris Wijnterp (FC Twente), Ragnar Klavan (Vålerengen IF), Jan Wuytens (PSV), Rob Maas (MSV Duisburg), Bernhard Hofstede (VVV Venlo) en Denis Calincov (RSC Anderlecht).

Ubisoft komt met fantasie firstperson actiegame

Ubisoft is bezig met het spel Dark Messiah of Might & Magic. Dit is een first-person actiegame die wordt ontwikkeld voor de PC en gebruik maakt van Valves Source engine.

De ontwikkeling van Dark Messiah of Might & Magic is in handen van Arkane Studios (verantwoordelijk voor de RPG Arx Fatalis). Er is nog niet veel bekend over het spel op dit moment, maar als we Ubisoft moeten geloven staat ons aardig wat te wachten: "the world's first fantasy action game to feature a complete first-person combat system". Ze liet ook weten dat het spel gebruikt maakt van Source engine features als "character animation, advanced AI, real-world physics and shader-based rendering".

Dark Messiah of Might & Magic staat gepland voor de zomer van 2006 en zal voor het eerst te zien zijn op de Games Convention in Duitsland op 17 augustus. De verwachting is dat screenshots snel zullen volgen. We zijn benieuwd.

'Vakantiegangers blijven kaartjes sturen'

Icoon Binnenlands nieuwsOndanks alle moderne communicatieapparatuur volhardt de Nederlandse vakantieganger in het sturen van een kaartje naar familie en vrienden thuis. Volgens een woordvoerster van TPG Post is het aantal ansichtkaartjes dat iedere zomer wordt verwerkt al jaren stabiel, net als bijvoorbeeld kerstkaartjes.

"Blijkbaar zien de mensen het sturen van een kaart aan oma of een buurvrouw die op de planten past, toch als een persoonlijke attentie. Of de vakantiegangers willen gewoon laten zien hoe mooi het is of laten weten dat ze het naar hun zin hebben", denkt de zegsvrouwe van het Nederlandse postbedrijf. De meeste kaarten die naar Nederland worden verstuurd komen uit Frankrijk.

Sms'ers 'dreigden' met aanslag tijdens Gay Pride

Icoon Binnenlands nieuwsEen 25-jarige man is zaterdagavond aangehouden en ingesloten nadat hij in sms-bericht dreigde met een aanslag tijdens Gay Pride. Een 27-jarige persoon werd voor hetzelfde vergrijp zondagochtend opgespoord. Het was de bedoeling dat de berichten op een meters groot scherm werden geprojecteerd voor een feestende menigte.

De beide mannen verklaarden na hun arrestatie dat de berichten 'als geintje' werden verzonden. Een moderator van de berichtenservice onderschepte zaterdag de berichten en waarschuwde de politie. Hierop werd de 25-jarige op het Rembrandtplein in de hoofdstad aangehouden. Hij moest de nacht doorbrengen in een politiecel. Hoe de politie de mannen precies heeft opgespoord wil ze niet zeggen.

De politie heeft de zaak inmiddels overgedragen aan justitie. De twee mannen, die onafhankelijk van elkaar opereerden, krijgen waarschijnlijk een boete voor het vergrijp.

Kung Fu Voetbal

...Maar dan op een Japanse manier. Zelf noemen ze het "Shaolin Soccer", maar een betere naam ervoor is "Kung-Fu Soccer" want hier lijken de bewegingen nog het meeste op. Deze sport is natuurlijk echt weer iets voor die gekke japanners.
De acties die sommige Braziliänen uitvoeren op het veld zijn echt geweldig te noemen denk maar aan Ronaldo. Ook sommige Fransen kunnen er iets van zoals Zidane. Toch vallen de acties die zij maken in het niets als je de acties van de Japanners ziet.

Ballan wint etappe na soap

Alessandro Ballan heeft de vierde etappe van de Eneco Tour gewonnen. Hij deed dit na een bizar verlopen etappe waarbij het peloton verkeerd reed, waarop de koplopers gesommeerd werd om te stoppen.

Bij de eerste tussensprint is het Erik Dekker die drie en Allan Davis twee seconden terugpakken op leider Verbrugghe. Davis komt hierdoor op gelijke hoogte met de Belg. Er gaan vier man proberen om een succesvolle vlucht op te zetten: Bart Dockx, Christian Vandevelde, Jason McCartney en Jussi Veikkanen. Terwijl is het Kim Kirchen die opgeeft. De voorsprong van het kwartet groeit snel en loopt op tot maximaal tien minuten.

Op ruim zestig kilometer van de streep staat er op een splitsing geen commissaris, waardoor het peloton in een afdaling rechtdoor rijdt, terwijl er links gegaan had moeten worden. De voorsprong van de vier bedraagt op dat moment ongeveer zes minuten. Die koplopers, en Bruseghin, die in de achtervolging is gegaan, volgen wel gewoon het parcours. Voor het peloton en de karavaan auto's is het onmogelijk om te keren op de smalle weg, daarom wordt besloten om door te rijden. Dit betekent dat er een aantal kilometer omgereden moet worden en een extra helling moet worden beklommen.

Door het omrijden van het peloton is de voorsprong van de leiders opgelopen tot bijna een kwartier, Bruseghin heeft tien minuten op het peloton en is virtueel leider. De jury besluit vervolgens om de verschillen zoals deze voor het fout rijden van het peloton te herstellen en wil de koplopers tot stoppen manen. De koplopers zijn zich van geen kwaad bewust, omdat zij gewoon het parcours hebben gevolgd en ontwijken het jurylid en rijden gewoon verder, de afdaling in. Daarin is het te gevaarlijk om de renners te stoppen, maar eenmaal beneden komen er een aantal motoragenten die de renners fysiek tegenhouden door ze vast te pakken. De kopgroep staat stil op ongeveer veertig kilometer van de streep in Verviers. Er zijn een hoop protesten, onder andere van CSC-ploegleider Tristan Hoffman, "het peloton rijdt toch verkeerd?". Ook de Belg uit de kopgroep, Dockx uitte zijn ongenoegen aan de verslaggevers: "Eerst heb je in Nederland al die vluchtheuvels en rotondes en dan dit. We kunnen beter een Leffe gaan drinken in het café."

Het peloton komt minuten later op dezelfde plaats aan en moet ook stoppen. Vervolgens mogen de drie overgebleven koplopers vertrekken, Bruseghin vertrekt drie minuten later. Het peloton krijgt twee minuten cadeau, omdat ze een extra helling hebben genomen en mag vier minuten na de koplopers weer op de fiets klimmen. Onder aanvoering van de ploeg van Davis, Liberty Seguros, wordt de achtervolging ingezet. Brusegin wordt op 25 kilometer van de streep ingerekend. In het peloton zijn het Ivanov en Erik Dekker die proberen weg te komen bij de andere favorieten, zonder resultaat. Net voor de koplopers worden bijgehaald, op twintig kilometer van de finish gaat José Ivan Gutierrez op avontuur. Hij rijdt alleen naar de koplopers toe en gaat alleen door. Vanuit het peloton komt er reactie van de favorieten voor de eindzege, drie man kunnen bij de Spaanse tijdrijder in het wiel komen: Bobby Julich, Davide Rebellin en Sergei Ivanov. De rest moet passen, waardoor ploeggenoten van de kopmannen moeten werken om alles weer bijeen te brengen. Het gat blijft over een afstand van bijna tien kilometer steeds tussen de tien en twintig seconden. Onder aanvoering van vooral Thomas Dekker komt de groep weer terug en is het peloton weer compleet.

In de straten van Verviers moet er gesprint worden door een groepje van ongeveer dertig renners om de zege in deze gedenkwaardige etappe. Het is weer Ivanov die als eerste aangaat, alleen Lampre-renner Ballan kan met hem mee. De Italiaan kan doorgaan, Ivanov valt stil. Daarachter komt de klassementsleider, Rik Verbrugghe sterk opzetten, maar hij komt niet meer over Ballan die de vierde etappe in de Eneco Tour op zijn naam schrijft. Verbrugghe wordt wel tweede en pakt daardoor nog zes bonificatieseconden.

Uitslag vierde etappe Landgraaf - Verviers (232 km):

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 122A. BallanLampreITA6.06.05
2 028R. VerbruggheQuick StepBELz.t.
3 034L. HosteDiscovery ChannelBELz.t.
4 163A. DavisLiberty SegurosSPAz.t.
5 036J. van den BroeckDiscovery ChannelBELz.t.

Klassement na vierde etappe:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 028R. VerbruggheQUIBEL
2 163A. DavisLIBAUS0'06"
3 068M. BlaudzunCSCDEN0'14"

DTM: Ekström wint regenrace

Mattias Ekström heeft de DTM-race op de Nürburgring gewonnen. In een natte race bleef de Zweed zijn teamgenoot Tom Kristensen voor. Poleman Gary Paffett werd derde.

Vlak voor de race begon het te regenen op de Nürburgring, dus de raceleiding besloot tot een rollende start achter de safety car. Paffett behield de leiding, met Häkkinen, Ekström en Schneider vlak achter hem. Manuel Reuter kwam in contact met Stefan Mücke en ging de grindbak in, maar wist na wat hulp van de marshalls zijn weg te vervolgen.

Na een aantal rondes begon de baan op te drogen en begonnen de coureurs last te krijgen van slechte grip van hun regenbanden. Ekström had de grootste moeite om iedereen achter zich te houden en dook snel de pits in om droogweerbanden te laten monteren. Niet lang daarna kwam ook de rest van het veld binnen voor slicks en Paffett kwam als leider uit de eerste serie stops.

Tijdens de tweede ronde pitstops wist Ekström zich net voor de Mercedes van Häkkinen te wurmen, die in een bruuske poging zijn plek weer terug te krijgen, van de baan spinde. Ondertussen had Paffett na zijn tweede pitstop de witte lijn bij de pitsuitgang overschreden en moest opnieuw naar de pits, voor een drive through-penalty.

Met Ekström aan de leiding begon het zes rondes voor de finish opnieuw te regenen. De motregen veranderde al snel in zwaardere neerslag, maar Ekström wist veilig de finish te halen. Met zijn overwinning neemt de Zweed de leiding in het kampioenschap over van Paffett, zij het met slechts één punt.

Uitslag:

positiecoureurwagenaantal rondenachterstand
1Mattias EkströmAudi A443 
2Tom KristensenAudi A4431.088 sec
3Gary PaffettMercedes C-klasse434.585
4Mika HäkkinenMercedes C-klasse435.245
5Bernd SchneiderMercedes C-klasse4310.527
6Allan McNishAudi A44317.706
7Jean AlesiMercedes C-klasse4320.934
8Jamie GreenMercedes C-klasse4324.652
9Laurent AielloOpel Vectra4327.758
10Christian AbtAudi A44328.673
11Martin TomczykAudi A44332.883
12Heinz-Harald FrentzenOpel Vectra4333.790
13Marcel FässlerOpel Vectra4334.148
14Frank StipplerAudi A44356.317
15Bruno SpenglerMercedes C-klasse4357.098
16Alexandros MargaritisMercedes C-klasse4357.808
17Stefan MückeMercedes C-klasse431:22.357
18Pierre KafferAudi A4431:22.787
19Rinaldo CapelloAudi A4421 ronde
20Manuel ReuterOpel Vectra412 ronden

Chaos troef na blunder in Eneco Tour

KRIBBET en geldropse_polleke hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De organisatie van de Eneco Tour, de wielerronde door Nederland en België, heeft vandaag in de vierde etappe van Landgraaf naar Verviers geblunderd door het peloton in België een verkeerde afslag te laten nemen. Daardoor konden drie koplopers hun voorsprong vergroten van 6 naar 14 minuten.

De organisatie maande daarop de drie koplopers tijdelijk te stoppen, totdat het tijdsverschil weer 6 minuten zou bedragen. Die lieten zich echter niet tegenhouden en zetten de koers voort. Daarop werd de politie ingeschakeld om de drie tot stoppen te dwingen.

Bart Dockx, een Belg uit de kopgroep van drie, gooide zijn fiets op de grond en ging erbij zitten. ''Belachelijk, we rijden onze nek eraf en dan gebeurt er dit. Dit is gewoon belachelijk'', zei hij tegen een tv-verslaggever. Toen de drie weifelend weer gingen fietsen greep de politie opnieuw in. Later bleek dat ploegleider Tristan Hoffman van CSC een andere renner uit de kopgroep, Christian Vandevelde, opdracht had gegeven om door te rijden.

Uiteindelijk kwam het peloton bij de drie aan, waarna het trio weer mocht vertrekken. Het peloton werd toen tegengehouden en na ongeveer 4 minuten losgelaten. Ze kregen een 'bonuskorting' omdat ze door de omweg een extra heuvel hadden moeten nemen. Op 20 kilometer voor de meet werden de drie koplopers 'in het echt' ingelopen door het peloton. Uiteindelijk wist de Italiaan Alessandro Ballan de eindspurt te winnen.

Monfils wint eerste ATP-toernooi

Gaël Monfils is de eindwinnaar op het gravel in Sopot. Het is de eerste toernooizege voor het pas achttienjarige toptalent.

Het slachtoffer in de finale was Florian Mayer, die na drie spannende sets het hoofd moest buigen: 7-6, 4-6 en 7-5. Mayer won gisteren van topfavoriet Guillermo Coria en daardoor leek hij de beste papieren te hebben voor de eindzege. Toch trok de Fransman op de belangrijke punten steeds aan het langste eind. Het toernooi in Polen werd overigens geteisterd door afzeggingen. Zo gaven onder meer Nadal en Gaudio forfait voor het gravelevenement. Mariano Puerta verloor al in de eerste ronde.

Monfils was in 2004 een opvallende figuur bij de junioren. Hij won zowel de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon. Op de US Open verloor hij in de tweede ronde, anders had hij historie geschreven. Momenteel staat hij al 65e op de wereldranglijst en zal hij morgen wellicht in de top-50 staan als de nieuwe ATP-ranking bekend wordt.

Nieuwe boot belangrijker dan baby

ummagumma en junkieXXXL hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een ouderpaar uit Woudenberg was gisteravond in het Gelderse Eck en Wiel zo in de ban van hun net gekochte nieuwe boot, dat ze vergaten om hun baby uit de auto te halen. Surveillerende agenten ontdekten het 7-maanden oude slapende kind in een auto op het parkeerterrein.

Toen de agenten een tijd bij de auto gewacht hadden besloten ze op onderzoek uit te gaan. Op een bijgelegen haventerrein troffen ze de ouders aan, die hun baby in de auto helemaal vergeten waren. De poltie gaat een proces-verbaal opmaken en naar de Raad voor de Kinderbescherming sturen.

Basso eindwinnaar in Denemarken

Ivan Basso heeft precies twee weken na de slotrit in de Tour de France de Ronde van Denemarken gewonnen. Andre Greipel won de laatste etappe in een massaspurt.

Tijdens de slotrit waagden vele coureurs een kans, maar niemand kwam weg. In het peloton werkten de ploegen van de sprinters, Panaria en Wiesenhof, goed samen. Uiteindelijk was de Duitser Greipel de rapste in Frederiksberg, voor Vaitkus en Grillo. Het is de eerste profzege voor de snelle renner van Wiesenhof.

Ivan Basso is de verdiende eindwinnaar in Denemarken. De runner-up van de Tour de France won liefst vier van de zes etappes. In de eerste twee vlakke etappes ontsnapte hij uit het peloton en kwam solo aan. Een dag later boekte hij een knappe overwinning in de lastige bergrit. Gisteren besliste hij de ronde definitief door de tijdrit winnend af te sluiten. Kurt-Asle Arvesen en Rory Sutherland (Rabobank) staan naast Basso op het eindpodium.

Eindklassement Ronde van Denemarken:

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 002I. BassoCSCITA19.58.37
2 001K. ArvesenCSCNOO2'21''
3 026R. SutherlandRABAUS2'51''
4 032T. VaitkusAGRLIT2'55''
5 011D. NardelloTMOITA3'07''

Verklaring traagheid FOK!

Bezoekers van het forum en de fp zullen het wel gemerkt hebben: het is wat traag de afgelopen dagen. Dit komt niet door de hardware of door de software, maar door een groep mensen die er schijnbaar lol uithalen om het forum en de FP aan te vallen.

Kortom: heb geduld we zijn bezig met dit probleem op te lossen en als je de groetjes wil doen aan de koters die bezig zijn met deze aanval, dan ben je hier prima op zijn plek.

Niks anders te doen??

Op het Internet zijn veel vechtfilmpjes te vinden, sommige ruzies beginnen met een reden maar sommige ook weer niet.
Vechten zonder reden is onnodig en waarom zou je het doen terwijl je het misschien wel kunt uitpraten, wat er dan ook aan de hand is in ieder geval.

De jeugd van tegenwoordig weet ook niks anders te doen dus wat doen ze? Ze nemen een camera en een paar gozers die bereid zijn tegen elkaar te gaan vechten en ze beginnen uit het Nietz te rammen.

Bekijk het zinloos geweld filmpje.

Drie mensen aangereden bij vlucht voor politie

In het Belgische Charleroi heeft een automobilist vanmiddag drie voetgangers omvergereden. Dat gebeurde bij een poging de politie te ontvluchten.

Voordat hij de drie jonge slachtoffers aan had gereden had hij eerst al op een rotonde een andere auto aangereden. Na de aanrijding van de slachtoffers reed hij tegen een paal aan waarna hij te voet verder moest. Daarbij kon hij door de lokale politie snel in de kraag gevat worden. De dader was dronken. Eén van de slachtoffers raakte zwaargewond.

Leer mij geschiedenis

De enorme stenen rollen traag over de boomstammen. 'Trek. Duw. Harder.' Een paar mannen veegt het zweet van hun gezicht. Hoelang doen ze dit nu al? Hoeveel stenen hebben ze al over hoeveel kilometers verplaatst? Geen heeft een idee. Anderen kreunen, mopperen, krijgen water toegediend van de vrouwen die met de karavaan meereizen. Bruingebronste lichamen lichten fel op in de late namiddagzon. 'Doorgaan,' klinkt het bevel. De touwen trekken zich strak, spieren spannen, dieprode striemen schrijnen over het lichaam. De heuvel in de verte ligt er verlaten bij, over een maand is zij het middelpunt van verering. Over duizend jaar weet niemand meer waarom.

Autodiefstal blijkt productiefout fabrikant

PV had ons via de nieuws-submit te melden:

Wat eerst op een autodiefstal leek bleek later een fout te zijn in de productie van de auto van een vijftigjarige man uit Beekbergen. Autosleutels blijken soms op meerdere auto's van hetzelfde merk te passen.

Hij had de auto geparkeerd in Apeldoorn. Toen hij terug op die plek kwam stond hij er niet meer. Een stukje verder stond wel precies dezelfde auto met dezelfde kleur. Alleen het nummerbord was anders. Hij achterhaalde het adres van de eigenaar van die auto en daar aangekomen stond zijn eigen auto voor die deur. Het bleek dus geen diefstal te zijn maar een vergissing. De auto werd weer geruild en de twee konden weer gerust ademhalen.

Volgens politiewoordvoerder Anton de Ronde komt het wel vaker voor dat autosleutels op meerdere exemplaren van hetzelfde merk passen. 'Om de fabrikant niet in verlegenheid te brengen' wordt er niet gezegd om welk merk het gaat.

Submitjes

Helaas kunnen we niet alle submits posten omdat sommige linkjes al geweest zijn.
Hier een greep uit de submit:
- Pas op met katten want als ze geïrriteerd raken flippen ze hem uit.
- De Big Tasty reclame van McDonalds.
- Een SWf open dir met veel funny swf files.
- Hier ook nog een klein MP3 open dirretje.
- Als laatste nog een leuke trucage filmpje.

Met dank aan veekeend, autocue, coz, Plonky en JackReacher voor de submits

'Atlantis bestaat toch'

JohnLennon had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuwsDe Iraanse Amerikaan Robert Sarmast denkt met behulp van sonaronderzoek de mythische verzonken stad Atlantis gevonden te hebben. Tachtig Kilometer voor de kust van Cyprus zouden zich namelijk duidelijke overblijfselen bevinden van door de mens gemaakte gebouwen.

De onderzoeker toonde donderdag aan verslaggevers een aantal kleurendia's van de ruïnes die omgeven waren door een stadsmuur. Volgens Sarmast is dit het bewijs dat Cyprus ooit deel uitmaakte van een veel grotere landmassa die deels gezonken is naar de zeebodem. In november claimde hij al dat hij Atlantis gevonden had.

Sarmast baseert zijn onderzoeken op geschriften van de Griekse filosoof Plato. Hij haalde op zijn beurt weer auteurs aan die beweren dat Atlantis een zeer rijke stad was die negenduizend jaar voor Christus door een grote aardbeving verdween.

Ebbinge naar RBC

Arjan Ebbinge verhuist van NEC naar RBC Roosendaal. De verdediger tekent een contract voor twee jaar bij zijn nieuwe club.

Ebbinge leek geen kanshebber op een basisplaats bij NEC. Ook tijdens het afgelopen seizoen was de verdediger al geen vaste waarde meer onder de nieuwe trainer Cees Lok. Twee jaar geleden moest Ebbinge de opvolger worden van Danny Hesp bij NEC, die toen naar RBC verkaste. Nu zal Ebbinge óók in Roosendaal dienen af te rekenen met de erfenis van Hesp. De nieuwste aanwinst van RBC speelde eerder voor FC Groningen, BV Veendam, SC Heerenveen en Helmond Sport.

Ook Duits bedrijf heeft Talpa-logo

Het logo van de nieuwe televisiezender Talpa lijkt wel erg op dat van de Duitse firma Treffert. Vorige maand werd ook al bekend dat het logo erg leek op dat van het Britse bedrijf Welcome Telecom. Het Beierse Treffert verkoopt onder meer isolatiematerialen. Daarnaast wordt de firmanaam gebruikt voor de wereldwijde verkoop van onder andere houtlakken en coatings.

Talpa sloot afgelopen week met Welcome Telecom al een nietaanvalsverdrag. De zender wil nu ook met Treffert goede afspraken gaan maken. "Een eerste gesprek verliep uiterst vriendelijk", laat een Talpa-woordvoerder weten.


Het logo van Welcome Telecom (links) en Treffert

Donner om opheldering gevraagd over tbs'er

Icoon misdaad nieuwsDe PvdA en de VVD zijn geschokt over het nieuws dat opnieuw een gevaarlijke tbs'er is ontsnapt. Gisteren maakte de politie bekend dat de 34-jarige Marciano Ernst is weggelopen uit een kliniek in het Brabantse Halsteren. VVD-kamerlid Frans Weekers wil van Donner weten of alle afspraken die de bewindsman onlangs met de Kamer maakte worden nagekomen.

De Surinamer Ernst mocht zonder begeleiding rondlopen op het terrein van de geestelijke gezondheidskliniek, en kon donderdag zonder problemen van het niet afgesloten terrein aflopen. Volgens het politiebericht kan de man gewelddadig worden op het moment dat hij zijn medicijnen niet gebruikt. De man werd in 1997 veroordeeld wegens een geweldsdelict in Rotterdam.

Marciano Ernst
De 34-jarige Marciano Ernst

Tijdens het debat naar aanleiding van de in juni ontsnapte Wilhelm Schippers, die tijdens zijn vlucht een moord pleegde, zei minister Donner de Kamer toe dat voortaan 48 uur na het ontsnappen van een tbs'er de media wordt ingeseind. Conform deze nieuwe richtlijn gaf het Openbaar Ministerie gisteren een foto en het signalement vrij. VVD'er Weekers is blij dat dit inderdaad gebeurd is, maar zet vraagtekens bij de omstandigheden rond de ontsnapping. "Hoe kan het dat er gesloten paviljoens zijn, zonder kennelijk enige vorm van toezicht? Je zit toch niet voor niets in zo'n kliniek. Justitie heeft zelf toegegeven dat deze man gevaarlijk is. Ik zou dan zeggen: 'bij twijfel niet oversteken."

Aleid Wolfsen van de PvdA deelt de schrik van Weekers. Hij betwijfelt of Justitie wel voldoende oog heeft gehad voor de veiligheid toen besloten werd dat Ernst onbegeleid op het terrein van de GGZ-kliniek mocht rondlopen. Volgens Wolfsen maakt de situatie in Halsteren 'een nogal naïeve indruk'. Overigens zullen een aantal Kamerleden binnenkort werkbezoeken afleggen aan verschillende klinieken, waarna in het najaar een nieuw debat plaatsvindt over het tbs-beleid.

Ik voorspel....

We hebben weer eens iemand gevonden met "voorspellende" gaves. Onze vriend Brian droomt 's nachts regelmatig en volgens hem komen zijn dromen vaak uit. En speciaal voor ons krabbelt hij zijn dromen neer op een stukje papier zodat wat mee kunnen genieten.

Nog niet overtuigd??? Kijk de komende twee maanden dan maar goed naar het nieuws want er staat een grote ramp in Duitsland te gebeuren...

Hou zijn site dagelijks in de gaten en wees gewaarschuwd.....

Vroemen naar finale steeple

Simon Vroemen verkeert in een blakende vorm. De Nederlandse atleet kwalificeerde zich als derde voor de finale van de 3000 meter steeple chase.

Vroemen liep een tijd van 8.13,08 en dat was zijn beste race van dit seizoen. Hij eindigde als derde in zijn serie en werd ook derde in totaal. Onze 36-jarige landgenoot moest alleen wereldkampioen Saif Saaeed Shaheen en favoriet Ezekiel Kemboi voor laten gaan. De eerste drie van elke serie gingen naar de finale aangevuld met de zes snelste verliezers. Vroemen was dus direct gekwalificeerd. De finale van de 3000 meter steeple vindt aanstaande dinsdag plaats.

Cubaanse zanger Ibrahim Ferrer overleden

thomas26 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuwsIn de Cubaanse hoofdstad Havanna is zaterdag de zanger Ibrahim Ferrer (78) overleden. Ferrer werd vooral bekend door zijn deelname aan de Buena Vista Social Club, een project van filmmaker Wim Wenders en muzikant Ry Cooder waarin een aantal Cubaanse muzikanten op leeftijd de hoofdrol speelden.

Ferrer, de zanger met de onafscheidelijke pet, was onlangs ziek teruggekeerd van een Europese tournee, en belandde een paar dagen geleden met maagklachten in het ziekenhuis. Hij trad vorige maand nog op op het North Sea Jazz Festival in Den Haag, en zou later dit jaar opnieuw optreden in Nederland. Na Compay Segundo en Rubén Gonzalez, die beiden in 2003 overleden, is Ferrer het derde kopstuk van de Buena Vista Social Club die het tijdelijke met het eeuwige heeft verwisseld.

De film en de cd van de Buena Vista Social Club waren eind jaren negentig een muzikale sensatie, en zorgden voor internationale aandacht voor de Cubaanse muziekcultuur. Ferrer bracht daarna nog twee solo-cd's uit, de 'Buena Vista Social Club Presents Ibrahim Ferrer' in 1999 en 'Buenos Hermanos' in 2003. In 2000 viel hem de Latijnse Grammy ten deel als 'beste nieuwe artiest'. Ferrer, die al jong als straatzanger aan de weg timmerde en op veertienjarige leeftijd zijn professionele muzikale loopbaan was begonnen, verkreeg in de jaren vijftig al een grote nationale bekendheid in zijn land, met zijn indringende stemgeluid en zijn emotionele uitvoering van Cubaanse liederen.

Ibrahim Ferrer (1927 - 2005)
Ibrahim Ferrer (1927 - 2005), met onafscheidelijke pet

WK Atletiek: wereldrecord Ivanova

Olimpiada Ivanova heeft de 20 kilometer snelwandelen bij de vrouwen gewonnen. De Russische verbeterde en passant het wereldrecord.

Al na vijf kilometer liet Ivanova al haar concurrentes achter zich. De 34-jarige atlete kreeg het nog 'makkelijker' toen de nummer twee Jin Jiang werd gediskwalificeerd. Bovendien kreeg even later ook de Olympisch kampioen Tsoumeléka een rode kaart van één van de officials. Op bijna anderhalve minuut achterstand finishte Ryta Turava als tweede, voor Susana Feitor.

Haar rivales gaven de overwinning van Ivanova misschien geen cachet, een wereldrecord zorgde daar wel voor. Ze liep een tijd van 1.25,41, ruim veertig seconden beter dan het oude record van 1.26,22. Dat oude record was in handen van twee atletes: Yan Wang en Jelena Nikolajeva. Ivanova loopt bovendien het eerste wereldrecord tijdens dit WK.

Uitslag 20 kilometer snelwandelen vrouwen:
1 Olimpiada Ivanova RUS 1:25:41 (WR)
2 Ryta Turava BLR 1:27:05
3 Susana Feitor POR 1:28:44
4 María Vasco ESP 1:28:51
5 Barbora Dibelková CZE 1:29:05
6 Athiná Papayiánni GRE 1:29:21
7 Elisa Rigaudo ITA 1:29:52
8 Claudia Stef ROM 1:30:07

Snelle Vrachtauto

Een vrachtauto is meestal een groot en langzaam rijdend voertuig. Ze worden gebruikt om grote hoeveelheden goederen via de weg te transporteren.
Er worden ook races gehouden met vrachtauto's en dat ziet er erg vet uit. Toch zullen deze vrachtauto's ook nooit de snelheid halen van gewone raceauto's. Maar er is één vrachtauto die wel sneller is dan alle raceauto's. Maar of die dan net zo snel is als de Thrust SCC is nog maar de grote vraag...

"Räikkönen in 2006 naar Ferrari"

Kimi Räikkönen vervangt volgend jaar Michael Schumacher bij Scuderia Ferrari. Dat zou althans een anonieme bron binnen het team hebben verteld aan de Engelse krant News of the World.

Een insider van het Ferrariteam zou hebben verklaard dat Schumacher er mee zou stoppen als hij het laatste grote record in de Formule 1, het grootste aantal pole positions, ook binnen zou hebben gehaald. De Duitser heeft nog slechts twee poles nodig om het record van Ayrton Senna te passeren.

Räikkönen zou ondertussen niet tevreden zijn bij McLaren Mercedes en wellicht het team verlaten als hij dit seizoen niet de wereldtitel binnen weet te halen. Wat er waar is van deze geruchten, is onduidelijk. Räikkönen weigert het hele seizoen al om iets los te laten over volgend jaar en Schumacher heeft gezegd dat hij door blijft racen zolang hij er plezier aan blijft beleven.

WRC: Grönholm wint thuisrally

Op de derde en laatste dag van de rally van Finland werden er vier special stages verreden over een totale lengte van 66,16 km. De strijd om de overwinning is eigenlijk al beslist, maar daarachter zijn nog een aantal interessante gevechten onder andere om plaats drie tussen Märtin, Solberg en Hirvonen.

Stage 18
Vandaag zullen er maar twee proeven worden gebruikt die allebei tweemaal zullen worden verreden. De eerste hiervan is Kuohu een korte maar zeer snelle proef over acht km. Het had vannacht geregend dus de ondergrond was niet optimaal voor de coureurs. De Ford coureurs konden zich het beste aanpassen en Gardemeister pakte dan ook de stageoverwinning. Zijn teamgenoot Hirvonen pakte de derde plaats, Solberg zat ertussen met zijn Impreza en pakte plaats twee. Leider in de rally, Marcus Grönholm, zette de vierde tijd neer.

Stage 19
De tweede stage van de dag was de Kruununpera proef die ook als afsluiter van dit weekend zal dienen. Loeb was het snelste met 11:52.2, hiermee was hij sneller dan Märtin op plaats twee. De Peugeot rijder gaf echter maar 0.7 sec. toe op de tijd van de Fransman. Gardemeister zette opnieuw een goede prestatie neer en pakte plaats drie met een voorsprong van 0.1 sec. op Solberg die de vierde tijd neer wist te zetten. Hirvonen werd vijfde maar kon dus opnieuw geen tijd goedmaken op Solberg om zijn vierde plaats in het klassement over te nemen.

Stage 20
De laatste twee stages van de rally van Finland worden gekenmerkt door het gevecht om plaats vier tussen de teamgenoten van vorig jaar Solberg en Hirvonen. Hirvonen was het snelste op deze proef en greep daarmee zijn eerste stageoverwinning van de rally. Solberg finishte als tweede maar wist de schade te beperken door maar 1.9 sec. toe te geven. Het onderlinge verschil in het klassement is nu geslonken tot slechts 5.2 sec. De andere coureurs deden het rustig aan om geen stukken aan de wagens te krijgen en op het laatst nog een positie te verspelen.

Stage 21
De laatste stage van de rally was een prooi voor Petter Solberg en zijn Subaru. De Noor wist Hirvonen voor te blijven met een miniem verschil van 0.4 sec. Henning Solberg klokte de derde tijd op de proef en was 4.6 sec. langzamer met zijn Focus dan zijn jongere broer Petter. Doordat de leiders in het klassement geen gekke dingen meer uithaalden op deze proef was de eindoverwinning voor Marcus Grönholm. Hij zorgde voor Peugeot’s en zijn eerste overwinning van het seizoen 2005.

De volgende rally is de OMV ADAC Rallye Deutschland van 26 tot 28 augustus in de omgeving van Trier.

Einduitslag Neste Rally Finland

positiecoureurteamtijdachterstand
1M. GrönholmPeugeot2:54:11.0-
2S. LoebCitroën2:55:17.71:06.7
3M. MärtinPeugeot2:55:46.61:35.6
4P. SolbergSubaru2:56:19.02:08.0
5M. HirvonenFord2:56:24.62:13.6
6T. GardemeisterFord2:57:43.43:32.4
7H. RovanperäMitsubishi2:58:38.94:27.9
8F. DuvalCitroën2:59:21.45:10.4
9H. SolbergFord2:59:56.85:45.8
10J. TuohinoSkoda3:00:53.36:42.3

Valverde mist wellicht Vuelta

De deelname van Alejandro Valverde aan de Ronde van Spanje is nog allerminst zeker. De jonge Spanjaard van Illes Balears kampt met knieproblemen die hij deze maand opliep na intensieve trainingen.

In de Tour de France moest Valverde al opgeven wegens een peesontsteking in zijn knie. Op het moment van opgave stond de renner vijfde in het algemeen klassement en was hij de drager van de witte trui. Bovendien won hij de bergetappe met aankomst in Courchevel.

De komende week maakt Valverde bekend of hij meedoet aan de Classica San Sebastian (die zaterdag wordt afgewerkt) en de Ronde van Spanje. Tijdens de afgelopen twee edities van de Vuelta was Valverde nog één van de smaakmakers, door onder meer drie etappes te winnen en in 2003 zelfs als derde te eindigen in het eindklassement.

Bike Crash

Je hebt een nieuwe Motor gekocht en je denkt ik ga even een stukje rijden, maar dat stukje rijden loopt natuurlijk anders af dan dat je verwacht had.
Je komt aanrijden bij een kruispunt waar je gewoon moet wachten maar je rijdt met je stomme kop gewoon door en op dat moment komt er een zware bus voorbij.
Je zou denken rem dan maar dat gebeurd niet. Misschien was hij dronken of stoned ik weet het niet.

Bekijk het filmpje.

Russische onderzeeër weer aan de oppervlakte

Vince_Taylor, gammapooka en macromarkt.nl hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe bemanning van de Russische onderzeeër die sinds donderdag op de zeebodem vastzat, is uit haar benauwde positie bevrijd. Met de hulp van een Britse onbemande onderzeeër konden de kabels waaraan de onderzeeër vastzat, losgeknipt worden.

Om half zes Nederlandse tijd kwam de onderzeeër op eigen kracht boven water. Alle zeven bemanningsleden maakten het naar omstandigheden goed. Dit heeft een woordvoerder van de Russische vloot bekendgemaakt.

De 13,5 meter lange AS-28 lag op een diepte van 190 meter vast en werd met behulp van een Britse minionderzeeër losgemaakt. Deze zogenaamde Scorpio is 1,2 bij 1,2 meter groot en 2,4 meter hoog en is voorzien van robotarmen met krachtige kniptangen. De maximale duikdiepte van de Scorpio is 1520 meter. Ook de Amerikanen hadden twee van deze apparaten gestuurd.


Een foto van een Scorpio onder water.

[update] 4-jarig Tiels ventje weer thuis

--HOOLIE-- had ons via de nieuws-submit te melden:

In Tiel is een grootscheepse zoekactie bezig naar een 4-jarig jongetje dat vanochtend uit huis is verdwenen. De ouders van Luciano ontdekten om 5.45 dat zijn bedje leeg was. Het vermoeden bestaat dat hij zelfstandig naar buiten is gegaan.

Luciano draagt waarschijnlijk een wit T-shirt en een onderbroek. Hij verdween uit een woning aan de Maurikstraat. De zoekactie wordt uitgevoerd door politie, brandweer en de ambulancedienst. Er is ook een helikopter ingezet.

Update 11:52
Het jongetje uit Tiel is terecht. Het ventje, dat inderdaad uit eigen beweging aan de wandel was gegaan, bleek ergens te hebben aangebeld en onderdak te hebben gekregen.

'Turken verijdelen aanslag op Israëlisch cruiseschip'

Volgens de Israëlische krant Yediot Aharonot heeft Turkije een aanslag verijdeld op een Israëlisch cruiseschip. Er werd donderdag in de havenstad Alanya een schip aangetroffen met 400 kilo explosieven aan boord. Een aantal Turken werden gearresteerd.

De verdachten zouden banden onderhouden met al-Qaeda. Vrijdag gaf de regering van Israel vier cruiseschepen met in totaal 3.500 Israëlische passagiers opdracht de havens van Turkije te mijden.

Alligatorschildpad bij de IJssel gevonden

Stratenmakers hebben deze week nabij Olst in de uiterwaarden van de IJssel een grote zoetwaterschildpad gevonden. Het bijna een halve meter grote dier werd door de stratenmakers met blote handen in een cementkuip geplaatst. Achteraf blijkt dat nog een gevaarlijk klusje te zijn geweest, want het aangetroffen reptiel is een alligatorschildpad. Deze staan erom bekend dat ze agressief zijn en stevig kunnen bijten. Het dier heeft een soort uitschuifnek die naar voren komt als hij een prooi in het vizier heeft.

Medewerkers van de dierenambulance uit Deventer hebben het beest opgehaald en naar een schildpaddenopvang gebracht. Bij het verplaatsen beet de zoetwaterschildpad iemand. Deze persoon moest door een dokter worden behandeld aan de bijtwond.

De alligatorschildpad komt officieel niet in vrije natuur van Nederland voor. Waarschijnlijk heeft iemand hem gedumpt toen hij te groot was. Een medewerker van de schildpaddenopvang in Almelo zegt dat de schild van het dier is misvormd. ''Dat betekent dat hij de verkeerde voeding heeft gehad. Ik denk dat hij gewoon moest overleven in de uiterwaarden en alles heeft gegeten wat ie vond. We denken dat hij zich al jaren in leven heeft gehouden in de uiterwaarden van de IJssel''. Het reptiel kan tot 100 kilo zwaar worden, is de grootste zoetwaterschildpad van de wereld en komt oorspronkelijk uit Amerika.

foto: De Telegraaf
De Olster alligatorschildpad


Info over de alligatorschildpad.

Pierce stuit opmars Peng

Mary Pierce gaat morgen voor haar zeventiende toernooizege in haar carrière. In de halve finale van San Diego rekende de Française soepeltjes af met Shuai Peng. Morgen ontmoet ze in de finale met Ai Sugiyama een andere Aziatische.

De 19-jarige Peng won eerder in San Diego van Elena Dementieva en Kim Clijsters. Ze kon tegen Pierce echter niet bevestigen: het werd 6-2 en 6-2 voor de runner-up van Roland Garros. De 30-jarige routinier wist heel waarmee ze bezig was: ”De sleutel is om de ballen hard en diep te slaan, agressief spelen dus, en naar te voren te komen als het kan.”

Pierce speelt in de finale van de Acura Classic tegen Ai Sugiyama. De Japanse rekende af met haar landgenote Akiko Morigama, die in de tweede set met een knieblessure moest opgeven. Op dat moment stond het al 6-4 en 4-3 voor Sugiyama. Pierce kan morgen pas haar eerste titel op Amerikaans hardcourt winnen. ”Het is fijn om te weten dat ik nog steeds nieuwe dingen kan bereiken. Het zou fantastisch zijn dit toernooi te winnen,” aldus de ervaren Pierce.

Spreekverbod voor Feyenoord-spelers

Omdat de berichtgeving rond Salomon Kalou maar blijft aanhouden, heeft Feyenoord-trainer Erwin Koeman de Rotterdamse selectie na de teleurstellend verlopen oefenwedstrijd tegen Schijndel een spreekverbod opgelegd.

De oefenmeester grijpt naar deze maatregel omdat hij de rust rond de ploeg wil bewaren: 'De mensen van de pers willen anders iedereen vragen hoe het zit, wat de rust niet ten goede komt. Ik ben de enige die er op reageert. Sommigen willen schijnbaar niet dat er rust is rondom Feyenoord en dat heeft vooral met eigen belang te maken. Kalou had het krantenartikel niet eens gelezen toen ik het hem vertelde, hij is zeker niet de kwade genius. Het is triest dat dit gebeurt´

Volleybalsters naar WK

De Nederlandse volleybalsters mogen volgend jaar afreizen naar Japan voor het WK. Het team van Avital Selinger won gisteren namelijk ook zijn tweede kwalificatiewedstrijd tegen België.

Nederland had nog verrassend veel moeite met de Belgen: het werd slechts 3-2 voor de veel sterker geachte Nederlanders: 25-20, 21-25, 24-26, 25-8 en 19-17. Na drie sets keek Nederland nog tegen een achterstand aan en was er een donderspeech van Selinger nodig om de dolende ploeg weer op de rails te zetten. Omdat Turkije later op de avond van Oekraïne won hebben zowel Turkije als Nederland vier punten. Beide landen zijn nu gekwalificeerd voor het WK.

Manon Flier was opgelucht: ”Het was een zware wedstrijd. Misschien kwam dat omdat we nog nooit tegen België hebben gespeeld.” Volgens Selinger pakte zijn ploeg ‘dankzij de ervaring’ de winst. Vandaag speelt oranje nog tegen Turkije in de Atatürk Sport Hall, maar die wedstrijd is louter voor de statistieken.

Roddick, Blake in finale Washington

De finale van het ATP-toernooi in Washington gaat tussen Andy Roddick en James Blake. Beide spelers wonnen in twee sets hun halve eindstrijd.

Roddick gaat morgen voor zijn vierde titel van dit seizoen na eerder te hebben gewonnen in San Jose, Houston en Queen’s. De Amerikaan lijkt in topvorm, want hij was al na 82 minuten klaar tegen Paradorn Srichaphan: 7-6 en 6-2. De eerste set leverde het klassieke beeld op tijdens een partij van Roddick. De Amerikaan zelf die op zijn dooie gemak zijn servicegames wint en zijn tegenstander die hard moet vechten om zijn service te behouden. In het eerste bedrijf lukte dat Srichaphan wonderwel, maar de tiebreak was voor ‘A-rod’: 4-7.

In de tweede set was het gedaan met Srichaphan, die zich twee keer liet breken en met 6-2 de set naar Roddick zag gaan. De hardhitter voelt zich erg goed momenteel: ”Ik probeerde de hele tijd om me te focussen en dat ging goed. Ik doe nu precies wat ik wil.” Morgen treft Roddick in de finale zijn landgenoot James Blake, die bezig is aan een comeback na een jaar van blessureleed. Blake won met 6-4 en 6-3 van de Tsjech Tomas Berdych.

Uitslagen oefenwedstrijden 6 augustus

De eredivisieclubs zijn volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen en ook gisteren werd er weer geoefend. Hieronder vind je de uitslagen van de zaterdag gespeelde vriendschappelijke duels.

Feyenoord blameerde zich door met 2-2 gelijk te spelen tegen Schijndel. Erwin Koeman greep de ingelaste oefenwedstrijd vooral aan om Bosschaart en Boussaboun na één maand blessureleed aan het werk te zien. Er was ook een basisplaats voor de Japanse proefspeler Hirayama. Na acht minuten kopte Derijck de Rotterdamse ploeg op voorsprong, uit een voorzet van Hofs. Vlak hierna maakte Schijndel alweer gelijk. In het tweede bedrijf was het uiteraard Feyenoord dat kansen kreeg en de dominante ploeg was, maar alleen Boussaboun wist nog te scoren via een strafschop. In de blessuretijd zorgde Kuijpers voor de gelijkmaker na een periode waarin Feyenoord verzuimde door te drukken.

Koeman, die Hofs en Vincken geblesseerd zag uitvallen, hecht niet veel waarde aan de uitslag: ”De uitslag zegt me niks, ook omdat er vandaag een ander elftal stond. Ik maak me wel kwaad over het gebrek aan concentratie. Bij de warming-up zag ik al dat enkele spelers niet volledig geconcentreerd waren en helaas bleek dat ik gelijk had bij het uitvallen van spelers.“ Wel was de coach blij met de rentree van Bosschaart en Boussaboun: ” Bosschaart ziet er fit uit. En Boussaboun was gretig. Die jongen heeft het hart op de goede plek, dat soort jongens heb ik nodig.”

Uitslagen oefenwedstrijden:

Schijndel – Feyenoord 2-2
Doelpunten Feyenoord: Derijck, Boussaboun

AZ – Sunderland 0-1

Haaglandia – Sparta Rotterdam 2-4
Doelpunten Sparta Rotterdam: Cvetkov (3), Van den Bergh

Bolton Wanderers – SC Heerenveen 1-1
Doelpunt SC Heerenveen: eigen doelpunt van Ben Haim

Uitslagen 1e Ronde Amstel Cup

In de eerste ronde van de Amstel Cup vond er gisteren slechts één grote verrassing plaats: Stormvogels Telstar ging onderuit bij HSC’21/Brein: 1-0. FC Twente ontsnapte tegen Quick Boys.

FC Twente nam pas in de verlenging afstand van de zaterdaghoofdklasser. Het werd 2-0 dankzij doelpunten van aanwinst Kennedy Bakircioglü en Jeroen Heubach. Volgens trainer Rini Coolen lag de nipte winst zeker niet aan de instelling van zijn spelers: ”Tegen amateurclubs komt het vaak voor dat de instelling en motivatie beneden peil zijn, maar tegen Quick Boys was dat niet het geval. Normaal spreek ik de spelers vlak na de wedstrijd nooit toe, maar nu heb ik dat gedaan om te voorkomen dat spelers ermee blijven zitten. Met name omdat we nog een lange terugreis voor de boeg hebben. We hebben een flink aantal kansen gecreëerd, alleen in de afronding waren we niet gelukkig.”

Stormvogels Telstar ging wél onderuit. HSC’21, getraind door Peter Boeve, bleek met 1-0 te sterk voor de eerstedivisionist. Top Oss kwam met de schrik vrij: pas na strafschoppen werd Westlandia verslagen. Doelman De Vogt onderscheidde zich door drie penalty’s te stoppen. FC Omniworld won zijn eerste officiële wedstrijd als betaald voetbalclub door Urk met 4-1 te verslaan.

Het verloop van de ontmoeting tussen UDI ’19 en Capelle was merkwaardig. Na negentig minuten liet de scheidsrechter al strafschoppen nemen, in plaats van na de verlengingen. UDI ’19 bleek het koelst vanaf elf meter, maar de tuchtcommissie van de KNVB zal zich over deze zaak gaan buigen. Woensdag volgen er nog vele wedstrijden in de eerste ronde van de Amstel Cup.


Uitslagen Amstel Cup:

Voorronde:
AFC – Be Quick ’28 1-0

1e Ronde:
FC Vinkenslag – NAC Breda 0-6
Quick Boys - FC Twente 0-2
Kozakken Boys – RKC Waalwijk 0-4
Hoek – FC Eindhoven 0-3
VUC - MVV 1-4
IJsselmeervogels - BV Veendam 1-3
UDI '19/Beter Bed (wns) Capelle 0-0
Urk - FC Omniworld 1-4
ACV - FC Volendam 1-3
HSC '21 - Telstar 1-0
Nuenen - Helmond Sport 0-8
Türkiyemspor - Rijnsburgse Boys 0-1
Harkemase Boys - Vitesse 1-4
Westlandia - TOP Oss (wns) 1-1
SC Joure - Ajax 2 0-2
EVV - FC Dordrecht 1-4
Ajax (amateurs)- Go Ahead 0-4
SV Triborgh - Roda JC 0-5
Ceasar - ASWH 0-5
WKE - Cambuur Leeuwarden 1-4


CD: Cursive - The Difference Between Houses And Homes

Cursive, dat is de band van Tim Kasher. Wie Tim Kasher is? Liefhebbers van de muziek van Conor Oberst, beter bekend als Bright Eyes, zullen hem ongetwijfeld kennen. Kasher doet mee op sommige nummers op het Bright Eyes-album Lifted... en in één van de nummers op die plaat zingt Oberst Tim, I heard your album and it's better than good. Voeg daar de sterke plaat The Ugly Organ uit 2003 aan toe en mijn interesse in dit album is gewekt. Is dat terecht?

Zelda

Hebben jullie ook uren en uren en uren Zelda gespeeld? Van Dark naar Light, van oud naar jong, en weer terug. Dat melodietje dat je de rest van je leven niet meer uit je hoofd krijgt: ta tah tahdahdaadaadaadaaaaa, tahtahtahtah taaaaaa tatatatahtahtaataaa.

Nu is er Zelda, maar dan anders. Korter, spannender en je komt er ook nog achter waarom de burgers bij McDonalds zo lekker smaken.

Met dank aan JackReacher voor de submit

Televisie jungle

Ik ben de weg kwijt! Ik krijg flashbacks van enige jaren geleden. Toen vochten SBS en Veronica om wie er bij de mensen thuis op positie 6 mocht staan. Nu wordt Yorin, een naamswijziging die niet zo gek lang geleden heeft plaatsgevonden, RTL7 en zou die logischerwijs op 7 moeten komen en dan hebben we de logo-dieven van talpa die op 10 willen. Dan willen Discovery Channel en TMF allebei op 9 en zitten we nog immer met het probleem van RTL5 en Net5. Oh ja, en National Geographic wil op 11.

In ben al jaren gewend aan mijn eigen vertouwde indeling en ik kan die indeling dan ook wel dromen. Nederland 1 tot en met 3 op de eerste drie plaatsen, RTL4, Net5, Yorin, SBS6, Belgie 1 en 2 en Veronica. Ik ben niet echt van plan om die indeling te gaan veranderen, als ik iets wil zien dan heb ik een afstandsbediening met nummertjes die mij in staat stellen om direct naar het kanaal te gaan.

Ik snap de ophef van Discovery Channel en National Geographic ook niet zo. De meeste mensen vinden er niets aan en de mensen die het wel zenders vinden die het kijken waard zijn, waar ik er een van ben, die kijken toch wel. Tip voor de mensen die de Da Vinci Code een interessante theorie bevatte: morgen om 20.00 uur een mooie documentaire op Discovery Channel.

En dan heb je Talpa. Daar is ook al genoeg ophef over geweest. Zo gingen ze de oorlog aan met de foto fuckers van Retecool en pikte ook nog eens het foto fuck idee. Vanaf zaterdag 13 augustus moet Talpa zijn prut de wereld in slingeren. Het enige waar ik echt benieuwd naar ben is de sport, want ik wil weten hoe mijn geliefde club het doet in de competitie. Daarna zap ik snel voor het echte werk naar Studio Voetbal voor mensen die wel een beetje verstand van voetbal hebben.

En dan hebben we onze grote vriendin Medi van der Laan nog die ingefluisterd werd dat zij het gehele publieke bestel moet ontdoen van het amusement. Terloops meldde ze ook nog even dat ze NPS de nek omdraait en daarmee de aantal allochtonen in televisieland nog even omlaag brengt. Want met mensen als Jorgen Raymann en Prem Radhakishun is de NPS misschien wel de omroep met de meeste alochtonen in dienst. Iets wat naar ik meen door de regering nogal gestimuleerd wordt.

Tenslotte gooien de mensen achter RTL ook nog eens alle programma’s om. Programma’s gaan van Yorin naar RTL5 en van RTL4 naar RTL7 en ongetwijfeld nog veel meer. Het geheel is nogal broedplaats voor wat onzekerheid en onduidelijkheid. Ik laat het gewoon over me heen komen en laat voorlopig mijn zender indeling zoals deze is en ik hoop dat de mensen van RTL5 gewoon M*A*S*H blijven herhalen.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.