Michelin begrijpt Ferrari-pole niet

Edwin (Wulp87)
Pierre Dupasquier begrijpt niet waar Ferrari en Bridgestone in Hongarije ineens vanuit het niets een pole-position pakte.

Michael Schumacher deelde tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Hongarije een flinke tik uit aan de concurrentie. Hij zette zijn Ferrari op pole-position met maar liefst negen tienden voorsprong op Juan-Pablo Montoya.

Michelin-topman Pierre Dupasquier snapt niet waar dit opeens vandaan kwam. "Ik ben nog vrij nieuw in dit vak dus verbaas ik me nog weleens ergens over. Maar waar Ferrari ineens vandaan kwam begrijp ik echt niet, en hier wil ik graag achter komen" aldus de Fransman. Schumacher bleek tijdens de race niet zo licht als Michelin aanvankelijk dacht. Wat het voor Dupasquier nog mysterieuzer maakte. "Ik snap er ook niets van dat het hele veld dezelfde tijden kon rijden tijdens de eerste ronden van de race als in de kwalificatie, behalve Schumacher." Dupasquier zou graag de data van Bridgestone willen bekijken ook al weet hij dat het hem niets aangaat. Hij wil daar graag aan afleiden waarom het verschil tussen kwalificatie en de beginfase van de race zo groot was bij Schumacher.

"Je hebt tijdens de kwalificatie exact dezelfde motor, afstelling en banden. De auto is in de race zelfs lichter dan tijdens de kwalificatie, door het benzineverbruik in de sessie. Schumacher zou het tempo dus gewoon weer moeten kunnen rijden, dit is dus ook al weer tegenstrijdig!" De enige verklaring die de Fransman kan verzinnen is dat ze het lek tijdens de kwalificatie boven hebben en hier een oplossing voor hebben bedacht.