Justitie: Nederland neemt dreiging serieus

Icoon politiek binnenland nieuwsEen woordvoerder van het ministerie van Justitie heeft gezegd dat Nederland de terroristische dreiging wel degelijk serieus neemt. Dit werd gedaan nadat een adviseur van de Amerikaanse regering kritiek had geüit op de houding van Nederland ten opzichte van de terreurdreiging.

Robert Pape, de betreffende adviseur van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft gezegd dat Nederland van half augustus tot half september ernstig gevaar loopt op terroristische aanslagen door Al-Qaida. Het openbaar vervoer in de hoofdstad zou hierbij het doelwit zijn. Volgens Pape zou Nederland er verstandig aan doen het terreuralarm een niveau hoger te zetten.

De Justitie-woordvoerder benadrukt dat er wel degelijk serieus wordt gekeken naar de terreurdreiging. "We zijn alert. De berichten worden geanalyseerd en onderzocht. En als er concrete aanwijzingen zijn dan zullen we uiteraard maatregelen nemen. Maar dat is nog niet het geval. Wel geldt nog steeds de mededeling van vorige week van Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding T. Joustra dat er in ons land een substantiële terreurdreiging is", aldus de zegsman.