Halal burgers bij Franse 'Beurger King'

StefanP had ons via de nieuws-submit onderstaand vertaald bericht te melden:

Beurger KingIn Frankrijk opende vorige maand de nieuwe fast-food keten gericht op Moslims, Beurger King Muslim (BKM), de deuren van haar eerste restaurant in een buitenwijk van Parijs waar veel allochtonen wonen. 'Beur' is het Franse woord voor tweede-generatie Noord-Afrikanen woonachtig in Frankrijk. Frankrijk heeft de grootste populatie moslims in West-Europa en de oprichters zagen een gat in de markt na soortgelijke restaurants in onder meer Algerije gezien te hebben.

Beurger King Muslim serveert het standaard fast-food assortiment als burgers, soft drinks en friet, maar dan in de Halal-variant. Wat zoveel betekent als dat het vlees geslacht en bereid is op Islamitische wijze. De medewerkers van Beurger King mogen gekleed gaan met een hoofddoek, in tegenstelling tot bij andere fast-food ketens. Veel klanten op de openingsdag waren soortgelijk gekleed, vaak helemaal bedekt in zwarte gewaden op hun handen en gezicht na. Ze spraken over de media-hetze tegen de Islam, die na de aanvallen in Londen begon met de demonisering van hun geloof.

De grote keten Burger King heeft geen vestigingen in Frankrijk, en bij navraag bleek dat ze van de zaak op de hoogte zijn maar verder momenteel enkel informatie verzamelen.