Peng breekt door in San Diego

Michel (Baraja)
Na 27 wedstrijden ongeslagen te zijn geweest op het Amerikaanse hardcourt heeft Kim Clijsters weer eens een nederlaag geleden. De Vlaamse verloor in San Diego van een nieuwe tennissensatie, de pas negentienjarige Shuai Peng.

Clijsters ging met twee keer 6-4 onderuit tegen de Chinese nummer 46 van de wereld. Wat de Belgische ook probeerde, ze bleef de hele wedstrijd onder druk staan door de zeer snelle Peng. De Chinese dicteerde de wedstrijd met agressief tennis en won verdiend. In de tweede ronde won ze al van Dementieva, een nieuw toptalent lijkt op te staan. ”Ik ben supergelukkig, ik was niet nerveus, ik probeerde me enkel te concentreren op mijn tennis”, aldus Peng.

Clijsters, die in 2003 voor het laatst verloor op het Amerikaanse circuit, voorspelt een grote toekomst voor Peng: ”Ze is een snellere versie van Monica Seles. Zij kan loeihard en ook precies een bal slaan, vooral met haar backhand. Ze is één van de beste spelers waartegen ik de laatste tijd heb gespeeld. Ik ben er zeker van dat ze binnenkort in de top-3 staat.”.

Morgen speelt Peng in de halve finale tegen Mary Pierce, die Patty Schnyder wist te kloppen. De andere halve finale gaat tussen twee Japanse speelsters. Zowel Ai Sugiyama als Akiko Morigami won namelijk makkelijk hun partij in de kwartfinale. ”Dit is schitterend voor het Japanse tennis. Hopelijk zullen onze prestaties de Japanse jongeren naar het tennisveld lokken”, zei Morigami.