Interview: Rob Stenders

miss_bleu:
Wat maakt KXradio nou anders dan alle andere stations die er op dit moment al zijn? Wat is de kracht erachter.
We zijn free form dus je hoort echt alles door elkaar en Djs draaien alleen hun favoriete muziek. Ze krijgen geen enkele restrictie mee.

F1sven:
Wat wil je bereiken met KXRadio, en komen er nog meer DJ's op die zender?
Een station zijn waar muziekliefhebbers, die zich niet begraven hebben in 1 genre, een thuisbasis hebben. Uiteindelijk is het doel ook bewijzen dat er naast heel strak geformateerde stations ook ruimte is voor een " 4 the love of music"-station. Misschien zal het nooit zo groot worden als 538, maar met dezelfde middelen wel groter dan iedereen verw8!

F1sven:
Geloof je echt in het medium internetradio, dat het net zo groot kan worden als gewone (ether)radio?
Ja, uiteindelijk wel, omdat internetstations strax van de technische beperking af zijn en ook overal te ontvangen zijn. Dan zullen er zeker een paar echt heel groot worden. Je moet nu heel veel poen hebben om overal te ontvangen te zijn. Strax kan een eenling met een geweldig idee ineens groter worden dan een project van RTL, John de Mol of SBS.

Stonehead:
Jullie zijn bezig om KXradio als podcast aan te bieden. Het schijnt dat de Buma/Stemra de zaak nogal vertraagt. Waarom duurt dat zo lang? En wordt KXradio dan de eerste legale muziekpodcast in Nederland?
We streven daar zeker naar, maar het is jammer dat zowel politiek als Buma/Stemra zo langzaam gaan met regelgeving. Ze lopen altijd een paar jaar achter, terwijl ze gebruik moeten maken van de technische vooruitgang in plaats van het steeds als een bedreiging te zien.

Net als platenmaatschappijen hebben ze het te lang gezien als een ontwikkeling die gestopt moest worden. Nee, je moet altijd anticiperen en snel regelgeving voor verzinnen waardoor iedereen vrij snel weet waar ze aan toe zijn. Ik weet niet of KX de eerste is maar we zijn er technisch wel klaar voor.


Copycat:
Klopt het dat je aankomende reallife soap een ludiek onderdeel is van je eigen radiostation? Kun je ons er al iets meer over vertellen?
Nou ja, real life soap... het is meer een real live soap, zoals ook op de site staat. Dus als Margje (mijn vriendin) of ik gaan uitzenden, dat is dat dus réal-live... snappie? En ja, we geven dan wel inzage in het leven van die dag maar Peepers die hopen Margje naakt onder de douche te zien, komen bedrogen uit.

Mangoworks2002:
Zou je naar Talpa willen als je gevraagd werd, zo ja waarom?
Ha ha ha ha, ik geloof niet dat ik ze veel te bieden heb!

Paxlie:
Had je graag een talkshow willen hebben zoals Jensen die ook heeft?
Nee, daar ben ik veel te saai voor. Ik zou die mensen écht gaan interviewen en daar zit niemand op te w8en.

Asskicker14:
Aan welke studiogast heb je bijzondere herinneringen overgehouden? En waarom is dat zo'n bijzondere herinnering.
Anita van 2 Unlimited. Ze kwam jaren na het suc6 van No limits bij mij een jaren 90 medley doen, want we hadden bij 3FM toen een 90's-request week.

Ik probeerde haar een compliment te maken over haar uiterlijk maar ze zag dat als een grove belediging. Toen kwamen al mijn plaagstootjes er blijkbaar uit die ik ten tijden van 2 Unlimited had uitgedeelt. Die Ray had me daar ook ooit op aangesproken, maar bij haar zat dat kennelijk ook nog hoog. Ze heeft me uit staan schelden op zender en hield ook echt niet meer op. Het ergste was dat ik er bij mezelf achter kwam dat ik ook verknipt ben, want ik kon alleen maar denken; "Gave radio, scoren, ga door...." Ze heeft daarna toch staan zingen, maar 3 minuten met de middelvinger omhoog in mijn richting. Terwijl ik in essentie echt oprecht alleen maar wilde zeggen dat ze er echt heerlijk uitzag.

Tong80:
Verlang je wel eens terug naar Stenders en van Inkel? Toen mocht je zo'n beetje alles doen wat je wilde.
Nee, dat is echt een misverstand. Het was wel een heerlijk radioprogramma om te doen. Het was een groot avontuur en zonder Stenders en van Inkel was ik een heel fundementalistische Jan Douwe Kroeske geworden en had ik allang geen plekje meer gehad in mainstream radio.

Ik heb dankzij van Inkel gezien hoe leuk entertainen kan zijn en dat je ook wel eens plaatje moet draaien waar je zelf niet zoveel mee hebt. Dan komt het plaatje waar je echt iets mee hebt niet alleen in je eigen kleine parochie terecht. Maar we mochten eigenlijk helemaal niet zoveel. We zaten echt elke week op het strafbankje en hadden altijd gezeik om de hoeveelheid gesproken woord, de "moeilijke" muziek en de uitgesprokenheid van ons. Het lijkt nu helemaal geen big deal meer, maar toen was het echt niet gangbaar om tegen iemand rechtstreeks te zeggen dat ie een kutplaat of een kutprogramma had. Ik bemoeide me ook nog wel eens aktief met politiek op de zender en dat kon helemaal niet. Nee, die vrijheid namen we, want we hadden het niet.


R_ON:
Wat is voor jou de Ultieme 'Freakandel-speciaal' plaat?
Stand - Sly & the Family Stone, absoluut!

Dutchfan:
Welke albums vind jij een must have voor iedere muziek liefhebber en waarom?
Dat zijn er echt veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel om Rob te noemen... ik zou zeggen, luister maar naar KX, dan krijg je een indruk!

Duiveltja:
Kende je FOK! al? Zo ja, waar kom je dan meestal en post je er wel eens?
Ja, we plunderen FOK voor het programma Stenders Vroeg Op en nee, ik post er niet op.