Nederlanders uitgeschakeld op 100 meter

Michel (Baraja)
Guus Hoogmoed en Churandy Martina zijn er niet in geslaagd door te dringen tot de halve finales op de 100 meter. Wereldkampioen Collins plaatste zich ternauwernood voor de laatste zestien.

Hoogmoed en Martina kwamen allebei uit in de tweede kwartfinale, één die werd gelopen onder een straffe tegenwind. Mede hierdoor vielen de tijden van het duo tegen; Hoogmoed liep een tijd van 10,51, terwijl Martina 10,48 liep. Beide bleven ruim boven hun persoonlijke records. Martina bijvoorbeeld liep eerder in dit seizoen 10,10, een Nederlands record, ondanks dat hij loopt in het tenue van de Nederlandse Antillen.

De snelste tijd in de kwartfinales was voor Darrel Brown, de pas twintigjarige atleet uit Trinidad & Tobago. Hij klokte een tijd van 10,10. Hiermee bleef hij Pognon en Frater net voor. Olympisch kampioen Gatlin won zijn kwartfinale, maar zijn tijd viel met 10,27 wat tegen. Ook Kim Collins, de wereldkampioen van 2003, maakte geen indruk: hij ging met een matige 10,32 als zestiende en laatste naar de halve finales. Crawford, Scott, Zakari en Obikwelu zijn ook verzekerd van een ticket voor de halve eindstrijd.