Roddick overleeft 29 aces

Michel (Baraja)
Andy Roddick staat in de halve finales van het ATP-toernooi in Washington. De als eerste geplaatste Amerikaan overleefde het servicegeweld van zijn Kroatische opponent Ivo Karlovic: 6-7, 7-5 en 6-4.

De ruim twee meter lange Karlovic speelde zijn eerste kwartfinale ooit op hardcourt, maar dat belette hem niet de eerste set te winnen. In de tiebreak was hij met 9-7 de meerdere van Roddick. Na dat verrassende begin stelde ‘A-rod’ orde op zaken en wist in de volgende twee sets zijn tegenstander één keer te breaken. Het was steeds wachten op kansen voor Roddick, omdat Karlovic liefst 29 aces sloeg: ”Ik was steeds aan het hopen op een tweede service. Gelukkig kwamen die er steeds meer in de derde set, volgens mij werd hij toen moe.”

Roddick, die op de wereldranglijst is gezakt naar een vijfde plaats, speelt in de halve finale tegen Srichaphan, die Horna eenvoudig versloeg. De andere halve finale gaat tussen James Blake en Tomas Berdych. Blake versloeg Arnaud Clément, terwijl Berdych in twee tiebreaks won van Bobby Reynolds, één van de verrassingen van dit toernooi.