Interviews: sterren vermaken zich op Dutch Comic Con

6. Tommy Walker (Francis, Daredevil)

Dat Daredevil misschien wel een doorbraak kan betekenen voor zijn vriend Peter Shinkoda is duidelijk, Tommy Walker zelf is daar iets nuchterder over. Zijn rol als Francis in die serie heeft hem ook naar dit evenement gebracht.

"Het is al een stukje rustiger dan de Cons in Amerika, daar kun je je echt niet bewegen. Hier is het heerlijk smooth. Alleen zestienjarige meisjes komen op me af en worden gek omdat ze net Tommy Walker hebben gezien. Het helpt ook mee dat ik in de serie bruin haar heb en mijn eigen haarkleur blond is, dus daaraan val ik niet zo makkelijk te herkennen. Ook in mijn acteerwerk verander ik steeds, ik ben een beetje een kameleon, ik probeer elke keer een andere rol te spelen." Het had heel anders kunnen aflopen voor Walker wat betreft Daredevil: "Ik deed auditie voor een heel kleine rol, en ik werd zelfs daarvoor afgewezen. Maar drie maanden later werd ik teruggebeld voor de rol van Francis, met de boodschap dat ze een rol hadden gevonden die misschien wat beter bij me zou passen; er zou veelpotentie zijn voor dat personage, en ik nam de rol eigenlijk meteen aan om maar deel uit te maken van dit geweldige universum, dat is ook iets waar ik als acteur mee bezig ben. Ik heb dat wel te danken aan de casting regisseur van Daredevil die risico's durfde te nemen en bijvoorbeeld geen obstakel zag in de kleur van mijn haar."

Acteren was voor Walker niet meteen iets waar hij meer mee wilde: "Op de middelbare school was ik vooral bezig met basketball, daar was ik ook redelijk goed in, maar ik wilde op zich wel acteren. Dus heb ik toen tegen mezelf gezegd dat als ik de hoofdrol kreeg in het stuk waar ik in moest spelen voor een verplicht vak, dan zou ik acteren serieuzer gaan nastreven. Dat gebeurde en de rest is eigenlijk geschiedenis." Walker heeft ook veel aan de fans van de serie: "De fans zijn zo motiverend, ze houden van de show en ik ben wel eens naar dit soort Cons geweest als bezoeker, maar om nu ook aan de andere kant van de tafel te zitten is iets wat ik niet voor mogelijk had gehouden." Wel is er soms weleens negativiteit: "Je hebt altijd personen die geen filter hebben en naar je toe komen om te vertellen dat ze de show echt helemaal niks vinden. Vandaag nog zei iemand tegen me dat hij Avengers: Age of Ultron haatte en dat het de slechtste film was die hij ooit gezien had. Dan moet ik me inhouden om te vermelden dat ik dat cool vind, maar helemaal niet in die film speel." De fans van Walker hebben ook iets bijzonders op touw gezet: "Het feit alleen al dat ik fans heb was iets geweldigs voor me, maar ze zijn er dus nu mee bezig om mij in een Booster Gold-film te krijgen, wat dus echt mijn favoriete DC-personage allertijden is. Als je ook naar me kijkt en me vergelijkt met die figuur zou ik er wel geschikt voor zijn, maar de fans hebben zelfs al een petitie opgezet en zijn er constant mee bezig op Twitter. Het motiveert me ook als acteur, ik wil gewoon werken en ook goed werk afleveren en dat is alles wat ik ooit heb gewild. De fans die er onderweg bij komen zijn echt een toffe bonus." 

Walker kreeg ook de ruimte voor zijn eigen invulling: "Er was niet echt een achtergrondverhaal voor Francis. Dat is ook iets wat me gevraagd werd op een andere Con, maar ik kreeg daar echt de ruimte voor. Ik heb het dan ook zelf bedacht. Hij moest vooral zijn als Rambo en dus genaaid door de overheid. Dat is de achtergrond die ik heb bedacht. De uitvoerende producenten vonden dat best: als er problemen waren namen ze contact met me op, was dat niet het geval dan lieten ze me gewoon mijn ding doen." Er is één acteur in het bijzonder waar Walker veel respect voor heeft en tegenop kijkt: "Sylvester Stallone heeft zichzelf gevestigd in de business in een tijd dat dat niet zo gemakkelijk ging. Hij is slim en heeft laten zien dat vechten voor jezelf zoveel kan betekenen. Mensen geven hem te weinig credit voor wat hij doet. Voor zijn rol in Creed had hij gewoon die Oscar moeten krijgen, hij is beroofd van dat beeldje. Hij heeft de kracht om je te laten huilen in de juiste situatie. Ik zou hem ook graag willen ontmoeten, hij staat zeker op mijn lijstje, ondanks dat ik al zoveel toffe mensen heb mogen ontmoeten. En ondanks mijn ervaringen ben ik nog steeds starstruck als ik die mensen ontmoet. Het is allemaal zo gek dat ik soms echt even moet bedenken waar ik dit allemaal aan te danken heb, en dat is voornamelijk aan Daredevil. En daar is misschien ook wel aan te danken dat ik straks te zien ben als Booster Gold, in ieder geval kent niemand het personage beter dan ik."