FOK! op het spoor van De Mol 2013 - Aflevering 3

Dit jaar doen naast René en Martijn ook wederom andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een FOK!sporter en een FOK!filmer. Wie heeft aan het eind van het seizoen De Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!

Username: debuurvrouw
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Kees Tol
Want: 
Het kookt in mijn hoofd! Er gebeurde hélemaal niks en veel te veel tegelijk. Helaas viel Tania niet af en daarmee is ze met stip naar de tweede plaats gestegen op mijn Molverdachtenlijstje. Of eigenlijk misschien wel naar de eerste plaats. Maar ik wil er nog niet aan. Ik heb namelijk ook geen redenen om Kees níet te verdenken. Met z'n verrekijker achter een rots. Ik verwacht dat hij, of dat groepje, precies van een verkeerd bord een foto heeft gemaakt. Er viel niet zoveel te mollen deze aflevering dus heb ik véél gemist (en ik ga er net als de rest van uit dat Tim terugkomt. Want geen rood scherm, net als Joris al eens eerder). Vooralsnog heb ik niks om Kees op te verdenken en al de anderen kan ik koppelen aan mollenstreken. Dat is nu mijn houvast. In mijn mollentunnel. Zonder lichtje aan het eind van de tunnel. En zonder samenhang in mijn tekst. ik ben echt een beetje in de war....

Username: Borizzz
Functie: Eindredactie Film
Verdenkt nu: Daniël Boissevain
Want: Vandaag viel Tim af; althans zo leek het. Een mooie mindfuck. Maar hij kreeg echter geen rood scherm dus het zou zo maar kunnen dat hij een "Gijs Stavermannetje" gaat doen. Tim was voor mij eigenlijk nooit de mol, dat is zo in het begin van de serie veel te duidelijk. Nee, de mol is nu lekker onopvallend en laat de medekandidaten lekker uitrazen. Kees zou de Mol dan ook prima kunnen zijn. Maar ik laat de titel "tunnelvisie" zijn naam eer aan doen: ik blijf op Daniël. Die heeft niet zoveel kunnen mollen in een aflevering waarin verder ook (op de onmogelijke bootopdracht na) weinig te mollen viel. Het was een mooie aflevering waarvan ik niet veel wijzer ben geworden.  Het ongeluk van Janine werd overigens stijlvol in beeld gebracht. Ik hoop dat haar revalidatie goed verloopt.

Voornaam: Annelies (liesje1979)
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Zarayda Groenhart
Want: Aaargh! Complete verwarring hier. Tim valt nu echt af. Niet omdat ik denk dat hij de afvaller van deze week is maar het moet toch een beetje een verrassing blijven allemaal natuurlijk en bij Tim ligt het er wel heel dik bovenop. Of hij is wel echt de afvaller maar ik heb geen rood scherm gezien dus lijkt me sterk. Hij was wel weer lekker aan het mollen vandaag....Maar goed, tijd om de deur van de tunnel voorlopig in ieder geval keihard dicht te gooien. Een blinde gok dan maar een keer. Ik heb me vanwege wat tunnelvisie nog niet teveel op de andere kandidaten gelet maar ik vond haar vandaag met de kokertjes erg opvallend. Verder vond ik het een heftige uitzending, waarbij ze het ongeluk stijlvol brachten. En wat weer een mooie beelden. Zuid-Afrika lijkt me prachtig.

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdenkt nu: Paulien Cornelisse
Want: Sodeju. Dit was me nog eens een aflevering. Een geweldige aflevering, hoewel ik erg afgeleid werd door het ongeluk van Janine. Geen idee of ze dit leest, maar ik wens haar alle sterkte ondanks ze al weer redelijk goed in orde zou zijn. Paulien is nog altijd mijn Mol, hoewel ik merk dat ik begin te twijfelen. Vooral Kees en Carolien vind ik erg verdacht. Maar ja, Paulien blijft, zoals Tim al zei, het onopvallendste en ze heeft tot nu toe geen tot erg weinig geld opgebracht. En dat zijn simpelweg wel de eigenschappen van de Mol. Oh en denk maar niet dat Tim eruit is. Geen rood scherm is niet weg uit de Mol zeg ik altijd.

Naam: Martin (DaMart)
Functie: Moderator en PR
Verdenkt nu: Paulien Cornelisse
Want: We hebben geen rood scherm gezien, dus ik verwacht hem volgende week wel weer terug, maar de mol zal hij niet zijn. Paulien, mijn mol van vorige week, koos ervoor om van de klif te springen, terwijl ze in de eerste aflevering nog hoogtevrees had. Tenzij ze weet dat er nog een opdracht komt om geld uit de pot te halen, maakt dit haar minder verdacht. Van de andere 5 kandidaten hebben Daniël, Carolien en Kees ook al actief bijgedragen aan de pot. Alleen Tania en Zarayda hebben nog niet echt veel verdiend. Het is dan ook verleidelijk om een van hen te gaan verdenken. Maar toch houd ik even vast aan mijn mol van vorige week, omdat zij eigenlijk behoorlijk passief is en dus ook weinig bijdraagt aan het laten slagen van opdrachten. De sprong voor 500 euro zie ik maar even als afleidingsmanoeuvre van Paulien. De aflevering heette immers toch al 'tunnelvisie'.

Naam: franklop
Functie:
Eindredactie Sport
Verdenkt nu:
Kees Tol
Want:
Goed mijn ‘Mol’ Tim is blijkbaar afgevallen. Althans, niets is wat het lijkt in deze serie natuurlijk. Maar voor mij is hij gedurende de aflevering afgevallen als Mol. Hij speelt het gewoon veel te duidelijk, zoals Art dat ooit deed twee seizoenen terug.  Al vind ik dan het ‘mollen’ van het bord van vorige week dan wel weer knap gevonden als dat een aanwijzing is. Maar goed, als Tim de Mol dan niet is, wie is het dan wel? Ik haal mijn mooie theorie; Kees Tol is de Mol weer uit de kast. Ten eerste rijmt het zo mooi en ten tweede is hij nog lekker onopvallend. Heeft nog weinig geld binnengehaald en heeft wel een verbondje gesmeed. Hardmaken kan ik het nog niet, maar voor mij is de Volendammer de Mol.

Naam: Tha_Erik
Functie: Moderator / Redactie FP
Verdenkt nu: Carolien Borgers
Want: De aflevering heette 'tunnelvisie' en ik kan me daar in vinden. Het is meer een gevoel, ze manipuleert het spel volgens mij heel sneaky, want in de opdrachten doet ze weinig actief mis. Hoeft ook niet, ze mislukken toch veelal. Ze koos voor 2 jokers, geen geld, bij de sprong. Ik denk nog steeds dat ze het is, al komt loudmouth Tania m'n tunnel in. Die houden we ook nog in de gaten.

Poll: Wie is de Mol? 2013 - Aflevering 3

poll image
* Klik op het antwoord op het plaatje om te stemmen op jouw keuze!

Stemmen kan tot het begin van de volgende aflevering.

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Na aflevering 1 verdachten jullie Daniël nog het meeste, maar die is nu uit de top 3 verstoten. Hoofdverdachte is nu (afvaller?) Tim Haars met bijna 20 procent van de stemmen. Net voor Kees en Carolien.

WINNEN?


Dit jaar geven we een hele speciale prijs weg, deze unieke must-have kom je niet vaak tegen. Namelijk een op foamboard afgedrukte groepsfoto van dit jaar. Maar dat is nog niet alles, want de handtekeningen van presentator Art Rooijakkers en een aantal andere kandidaten zitten er gewoon bij! De eerste geven we weg aan degene die de Mol het meeste goed had. Stem dus in de poll op jouw Mol en wie weet wint één van de FOK!kers de prijs in plaats van een crewlid. De tweede geven we bij de laatste special weg onder de reageerders. Moge de beste speurder winnen!

Lees op pagina drie de hints en theoriëen van René.