FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 7

 

Net als vorig jaar gaan reviewers MrManiak en Beaudelaire op zoek naar De Mol in het AVRO-programma Wie is de Mol?. Zij proberen samen én tegen elkaar de identiteit van De Mol te onthullen. MrManiak belicht de theorieën en hints en Beaudelaire neemt de aflevering onder de loep. Dit jaar wordt het iets breder aangepakt: ook andere crew van FOK! proberen De Mol te onthullen. Wie zal dit jaar het aan het juiste eind hebben en belangrijker: Wie is de Mol?

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Inleiding 
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 1 
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 2 
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3 
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 4 
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 5 
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 6 


Beaudelaire

Het volgende slachtoffer van de Mol is weer gevallen. Circusartiest Pepijn Gunneweg moest het strijdveld verlaten en liet vijf kandidaten verder strijden in Nicaragua. Na een spannende aflevering in de zee, op een vulkaan en voor een kist kreeg hij een rood scherm te zien. Het niet winnen van jokers in de laatste opdracht heeft hem waarschijnlijk genekt. Maar onvoorbiddelijk als de Mol is, gaat het spel gewoon door.

De eerste opdracht was een zware. De kandidaten kregen eerst slechts tien seconden een plattegrond van een onderzeese doolhof te zien. Op de kaart stonden geldtekens en bommen, die kokers moesten voorstellen. Uiteraard mochten de laatste dingen niet gepakt worden. Met behulp van touw was er enige oriëntatie door het 'doolhof'. Opvallend was dat er geen een bom werd geraapt en dat er maar liefst negen kokers werden verzameld. De grootste verdachte is Karin, die geen enkele koker heeft gepakt. Zelfs Art pakte een koker van de zeebodem. Wellicht omdat hij de vorige aflevering in een hoek werd gedreven en hem werd gevraagd hoeveel geld hij heeft verdiend?

In de tweede opdracht moest er gesleept worden met (zware) kisten op een grote vulkaan. Er kon gekozen worden voor een zware kist (met veel geld) of een minder zware kist (met minder geld). Bij de laatste wissel waren Patrick en Art erg aan het pushen om de goedkoopste kist mee te nemen. Deze was wel kleiner, maar toch zwaarder dan de voorganger. Aan het einde bleek de opdracht toch nog niet voorbij te zijn. Om het geld (1200 euro) te verdienen, moesten de deelnemers binnen zeven minuten de zogenaamde Zwarte Piste afgerend zijn. Iedereen haalde het binnen de tijd, behalve Soundos. Enigszins verdacht, maar zij is het gewoon niet. 

Bij de laatste opdracht viel er weinig te Mollen. Op een plein stond Pieter-Jan met een kist jokers. Iedereen kreeg een joker, maar ook de kans om te gokken. Alleen Anna wilde niet gokken en hield gewoon haar joker. De andere vijf gingen één voor één voor Pieter-Jan staan en gaf ze drie keer een keuze om de jokers (of niet) te pakken. De kandidaat zag uiteraard niet hoeveel jokers er waren, behalve de overige deelnemers. Het enige opvallende was dat Art Patrick min of meer hielp aan drie joker door te seinen. 

We zijn alweer een aflevering verder, maar ik ben eigenlijk nog geen steek verder. Art is nog steeds mijn Mol, maar ik begin toch steeds meer te neigen naar Patrick. Hij doet wel zijn best, maar dan ook weer net niet. Karin en Soundos zijn het, volgens mij, nog steeds niet. Wat wel verdacht was is dat Pepijn in een biecht zei: "Anna kan gewoon de Mol niet zijn. Dat kan echt niet." Dat is juist een goede scène om bij de laatste aflevering te laten zien in het gezelschap van alle kandidaten. Over precies een maand zullen we het weten.