FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 7

MrManiak

We zijn nog steeds in Léon, Nicaragua. Net zoals vorige week vinden we ook deze aflevering weer gesleur, geren en regen tussen Pepijn, Art, Soundos, Karin, Anna en Patrick. We weten nu dat Pepijn uit de show ligt, maar wat ging er aan vooraf? Zagen wij de Mol te werk? Mogelijk. Ga mee in een ontdekkingstocht in Léon. De finale begint langzaam maar zeker in zicht te komen, de pot staat op een bijna legendarisch lage stand. Het spel wordt fanatieker, de kandidaten zijn strijdlustiger en vertrouwen helemaal niemand meer om zich heen. Het is nu oog om oog, maar vooral 'Tand om Tand'.

Voor de aflevering
De Mol tweet iets bijzonders, namelijk:

Ook onder water ben ik actief. Nu op Nederland 1!
Bron: Twitter

Ook onder water actief. Soundos en Karin waren dit niet, blijven nog vier kandidaten over. Pepijn valt af, dus Patrick (die onder water tegen Anna klapte), Art (die vaak snoekduiken in de golven nam) en Anna (die meer dan eens kopje-onder ging)

Op het forum gaat een theorie rond die rond aflevering twee door Jor_Dii is gemaakt. Het aparte is dat de theorie nog steeds lijkt te gelden, namelijk de volgorde van de afvallers. Lees en oordeel:

In aflevering 1 zien we:

Hannah vraag 2 beantwoorden > afl 2 er uit
Horace vraag 3 beantwoorden > afl 3 er uit
Jan vraag 5 beantwoorden > afl 5 er uit
Karin vraag 10 beantwoorden
Patrick vraag 20 beantwoorden (Wie is de Mol?)

In aflevering 2 zien we:

Art vraag 11 beantwoorden
Anna vraag 8 beantwoorden
Pepijn vraag 7 beantwoorden > afl 7 er uit

Volgorde van afvallen zou dan zijn: Niemand, Hannah, Horace, Myrianna, Jan, Niemand, Pepijn, Anna, Soundos???, Karin (verliezer?), Art (winnaar?), Patrick (Mol?)

Opdracht 1: Labyrint onder water
Welkome to Rapture het strand van Léon. Weer een speciale WIDM-opdracht, namelijk een onzichtbaar labyrint. Volledig onder water is een touwenstelsel waaraan blauwe en rode kokertjes te pakken waren. Meer iets voor de gamers onder ons: Er wordt muziek van Metal Gear Solid gestart. Toepasselijk, in de game loop je ook in een groots labyrint. Ik dwaal af: wie deed wat tijdens deze opdracht...of juist niet?

- Waarom is Art de enige met een mounted camera op zijn borst? Geen enkele andere kandidaat heeft dit.
- Patrick zanikt weer dat hij ‘fysiek niet de sterkste van de groep was'. Jaja, dit weten wij inmiddels.
- Pepijn: "Je loopt wel een risico door het geld aan de Mol te geven". Soundos liet een koker los na deze uitspraak.
- Patrick klapt tegen de knie van Anna aan. Ze heeft duidelijk moeite met lopen tijdens de opdracht, maar erna lijkt het weer over te zijn. Gevalletje aanstellen?
- Karin zei dat ze geen enkele koker vasthad, terwijl er een shot was waar Karin duidelijk iets in haar hand had.
- Bij het natellen geeft Karin toe dat ze geen enkel kokertje heeft gepakt. De groep reageert hier nauwelijks tot niet op (afgezien van Soundos' motivatie waarom Karin verdacht is).

Etenstijd

Bij het middageten wordt Karin flink ondervraagd. Anna kijkt rond naar de groep en naar Karin, terwijl ook zij helemaal geen koker heeft gepakt. Wegens motivatie en spirit valt de groep over Karin, maar niet over Anna.

Opdracht 2: Zwarte Vulkanathon
Klimmen, tillen en rennen, het is een zeer mooie opdracht. Vertrouw niemand, ook niet mensen met hoogtevrees. Maar waar kan je nou mollen met het tillen van houten kratten? Is het wel mogelijk? Jazeker.

- Voor de fanatieke kijker: Kan iemand de flashes bekijken bij voor introductie van de vulkaan? Is er iets uit te halen?
- Op het forum ging er een discussie over wat er op de steen stond bij de eerste kist. Het is Nicarao Life Tours, een boekingbureau voor speciale verkennings- en ontdekkingstrips.
- Gedurende de hele beklimming heeft Karin helemaal niets getild. Ze zei dat ze hoogtevrees had en ze de rest van de groep maar het werk liet doen. Soundos past deze strategie van Karin vrij vroeg aan het begin ook al toe. Van Karin is het vreemd: Bij de Duivelspoort had ze ook immense hoogtevrees maar toch ging ze. Is dit weer een trucje a la George bij het abseilen? Karin was nu enkel en alleen extra ballast.
- Patrick: "Kleinere is makkelijker... " No shit, is wel 50% minder geld waard.
- Art: "Dat ding is zwaar". Hij wil de kist met 600 euro. Na een hoop geroep en argumenten gooien wordt toch de 1200-kist doorgetild, tot tegenzin en gemok van Art.
- Karin tript ‘m als enige van de groep volledig als ze moeten rennen van PJ.
- Kanttekening: Wat was het fantastisch om te zien hoe de groep van de berg afrende.

- Soundos is maar net te laat. Zelfs Karin was sneller, apart.- PJ: "De Mol doet goede zaken." Soundos heeft bij de vulkaan niets binnengehaald. Karin en Anna hebben in de oceaan niets gedaan en binnengehaald.

Opdracht 3: Jokerextravaganza

- In de biecht zit Anna duidelijk met de Joker te zwaaien... met het Mol-logo duidelijk naar de camera gericht.
- Karin gaat meteen voor de eerste kans. Drie jokers. Dit kan een pure gok zijn, aangezien zij niets van de groep meekrijgt.
- Opvallende opsomming:

Karin knikte ‘Nee' toen PJ bij Art geen jokers in zijn hand had.
Karin twijfelt bij deze, ze kantelt haar hoofd heen en weer.

Art knikt ‘Ja' bij de eerste kans. Drie jokers voor Patrick.

Karin knikt nee bij de eerste graai van PJ voor Soundos. Inderdaad, leeg.
Tweede graai: drie jokers. Karin twijfelt en glimlacht. Drie jokers Soundos.

Nu komt het.
Pepijn is aan de beurt. De groep is in dubio, Karin twijfelt. 1 Joker wordt teruggelegd.
PF pakt drie jokers. Niemand doet wat. Drie jokers verloren. Karin knikt ook niet. Karin staat vol verbazing te kijken hoe Pepijn terugkomt zonder enige winst.

Waarom zou Karin dit doen? Pepijn zit op Karin. Het kan het uitschakelen van kandidaten die haar verdenken zijn.

De kans dat Pepijn / Anna eruit vliegen is zeer groot, aangezien ze 2 / 3 jokers achterlopen.

Wie zit op wie?
Patrick: Karin
Pepijn: "Karin, 100%"
Karin: "Pepijn doet geheimzinnig, maar toch spreiden."
Soundos: Patrick
Anna: "Art...of juist weer niet? Hij gedraagt zich teveel als mol."
Art: "Anna loopt altijd vooraan. Ze wil altijd als eerste. Mooie positie als Mol. Ik ga op Anna."

Roodshow

Alle uitspraken van de Mol tijdens de Roodshow. Iemand die hier iets uit kan halen?

1. Ten eerste
2. 10 jokers
3. aannemen
4. rooksignalen
5. eerst vragen
6. en dan
7. oh oh oh oh oh

Conclusie
Dit is de tweede keer dat mijn Mol eruit vliegt. Ik heb twee uitstapjes gemaakt in de afgelopen columns, namelijk naar Pepijn en Horace. Op het moment van verdenking zat ik echter wel constant op Patrick, die ik nog steeds flink verdenk.
Deze aflevering was een achtbaan van emoties en kansen. Wie is het? Op dit moment van het spel ben ik echt blanco. Soundos begint fanatieker en levendiger te worden, Anna wordt lakser en luier. Patrick blijft klagen over zijn gewicht, Art zit nog steeds met dezelfde gang overduidelijk te mollen. En Karin? Ze is Karin, maar dan met verdachte tikjes. Het is lastig. Op basis van deze aflevering begint Karin steeds hoger op mijn Mollenlijstje te staan. Toch ga en blijf ik weer bij Patrick. Vanaf aflevering 1 duwt hij mensen continu in het negeerhoekje, trekt een grote bek open en zoveel geld heeft hij echt niet binnengehaald. Steeds zichzelf angst inpraten omdat hij ‘fysiek niet de groep kan bijhouden', maar of dit een excuus is valt te betwijfelen. Nog een argument is dat Pepijn voor de volle 100% op Karin zat. Karin doet wel verdachte dingen, maar de Mol? Wellicht... Ze was wel ontzettend verdacht deze aflevering. Maar als Pepijn eruit is gevlogen terwijl hij maar op een enkel persoon zat, dan maakt dat Patrick enkel en alleen verdachter.Misschien moet ik niet zo eigenwijs zijn door af en toe over te stappen naar een andere kandidaat, want vanaf de eerste uitzending van dit seizoen verdenk ik meneer Stoof. Daarom blijf ik daar voor nu ook bij. Met andere woorden:

Patrick