NHL: Hurricanes en Bruins starten playoffs met overwinning

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn de playoffs zaterdagavond van start gegaan. De eerste twee series werden geopend, beiden in de Eastern Conference en in beide gevallen leverde dat een eerste thuiszege op.

Carolina Hurricanes - New York Islanders (Eastern Conference)
Het duurde niet lang voor de thuisfans konden juichen in Raleigh: na ruim anderhalve minuut kon Martin Necas in de powerplay voorgeven op Evgeny Kuznetsov, die de score opende. Zeven minuten later stond het echter weer gelijk en wel dankzij Kyle MacLean, op aangeven van Anders Lee.

In de tweede periode werd niet gescoord, maar in periode drie sloegen de Hurricanes weer toe: Stefan Noesen bracht de ploeg op aangeven van Brady Skjei weer op voorsprong. De Islanders lieten de kansen daarna liggen en kort voor tijd maakte Necas het met een empty netter af: 3-1.

Boston Bruins - Toronto Maple Leafs (Eastern Conference)
Al na dik twee minuten kwamen de Bruins op voorsprong: Johnny Beecher schoot raak. Vroeg in de tweede periode verdubbelde Brandon Carlo de score en tien minuten later was het Jake DeBrusk die vanuit de powerplay voor 3-0 zorgde.

Nog geen drie minuten later was DeBrusk opnieuw trefzeker, wederom vanuit de powerplay. David Kampf deed vroeg in de derde periode iets terug voor de Leafs, maar dat zette geen zoden aan de dijk, zeker nadat Trent Frederic het met een empty netter afmaakte: 5-1.

Speelschema
Maandag 22 april, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 2; Boston Bruins - Toronto Maple Leafs (1-0)
Maandag 22 april, 19.30u (01.30u NL) - Eastern Conference, 1st round, game 2; Carolina Hurricanes - New York Islanders (1-0)