FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 3

 

Net als vorig jaar gaan reviewers MrManiak en Beaudelaire op zoek naar De Mol in het AVRO-programma Wie is de Mol?. Zij proberen samen én tegen elkaar de identiteit van De Mol te onthullen. MrManiak belicht de theorieën en hints en Beaudelaire neemt de aflevering onder de loep. Dit jaar wordt het iets breder aangepakt: ook andere crew van FOK! proberen De Mol te onthullen. Wie zal dit jaar het aan het juiste eind hebben en belangrijker: Wie is de Mol?

Vorige specials:

FOK! op het spoor van De Mol - Inleiding 
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 1 
FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 2 


Beaudelaire

Shit man, Horace eruit. Eén van de leukste kandidaten kreeg het rode scherm. Ondanks dat ik hem geen moment verdachte (behalve misschien een paar momenten tijdens deze aflevering), is het jammer dat juist de leukste kandidaten moeten vertrekken. Persoonlijk had ik liever Soundos of Karin eruit gehad. Het kunnen best leuke vrouwen zijn hoor, maar hun spel is vrij irritant. Maar stiekem zeg ik dat ook omdat die twee gevaarlijke outsiders zijn om de Mol te zijn. Bij hen ligt het er heel erg te dik bovenop, waardoor iedereen denkt dat ze het niet zijn. Omdat iedereen denkt dat ze het niet zijn, zijn ze juist een goede Mol. Enfin, ik draai door. Terug naar aflevering 3.

Tijdens de eerste opdracht moest de ene helft van de groep een schilderij maken (kunst -> Art, ik blijf het herhalen), zodat een kenner hun kunstwerk er niet uit zou halen (en met een goede camerahouding ten opzichte van Anna). De andere helft moest met behulp van zwarte, grijze en witte vierkantjes een persoon namaken op een groot billboard. Bij het afronden van de opdracht ging de schildergroep naar het billboard om de persoon te raden. Opvallend was dat Miryanna de juiste persoon raadde, terwijl de tekening helemaal niet duidelijk was. Nog opvallender was dat Patrick Elvis zei (terwijl die er helemaal niet op leek) en deze keuze probeerde door te drammen, maar uiteindelijk toch zwichtte voor Miryanna's Beatrix.

De blokjesgroep (zo noem ik ze maar even) moest vervolgens de muurschilderij van de schildergroep raden tussen vele andere schilderkunsten. Hé, geen kenner? Nee, niets is wat het lijkt. Horace merkte goed op "dat ze dat eigenlijk wel hadden kunnen verwachten." De groep heeft uiteindelijk de juiste schilderij niet eruit kunnen halen (mede door de vermelding van het jaartal 2008, bedacht door Patrick). 

Bij de tweede opdracht moest de groep zoveel mogelijk mensen vermaken en kregen ze voor elke toeschouwers geld. Wat opviel, toen Pieter-Jan zei dat ze ook 100 dollar kregen, dat Art wel erg snel naar het geld toe rende. Ook in de school, waar ze toeschouwers probeerden te werven, had ik het idee dat Art hoopte dat de kinderen pas later vrijwaren dan het begin van de voorstelling. Toen Jan (in het Engels) regelde dat ze eerder vrij mochten, had Art ineens een vreemde blik in zijn ogen. 

Na de relatief vrolijke eerste 45 minuten van de aflevering sloeg het ineens om. Het was een aflevering met een hoog contrast, toen de mannen hun bagage terug konden kopen in de derde opdracht, die ze in dezelfde opdracht waren verloren. De groep was verdeeld over hotelkamers en ze moesten met elkaar communiceren waar de sleutel lag van elke kamer. Ze konden namelijk elk één kamer zien en één kamer kon hun zien. Maar dat waren niet dezelfde kamer, dus moesten ze eigenlijk gebaren doorgeven aan elkaar (goed opgemerkt van Patrick). De Mol hoefde hier weinig te doen, omdat het toch al een chaos opzich was. Dat Jan en Art toch buiten stonden leek misschien minder verdacht, maar aangezien ze toch geen geld verdienden kon de Mo...ehhh Art toch wel de sleutel pakken onder het bed. Om zo zijn bagage weer terug te kopen en geld uit de pot te snoepen.

Het is nog steeds duidelijk, Art is de Mol. Het enige wat mij dwars zit, is dat zoveel mensen hem verdenken. Meestal is dat een slecht teken. Ook Patrick blijf ik nog steeds in de gaten houden, omdat ook hij weinig bijdraagt aan de pot. Karin en Soundos blijven de gevaarlijke outsiders, maar voor het kwaliteit van het programma hoop ik dat ze geen van beide het zijn. Zo kan zelfs ik nog de Mol spelen.

Ps. MrManiak: wanneer leer je nou eens om naar mij te luisteren? Pepijn is het niet en nu blijkt ook dat Horace het niet is. Ik had niet voor niets vorig jaar Kim goed, dus ga gewoon met mij mee en kies voor Art. Dat bier krijg ik nu toch al.