Mobiele Reviews: Week 2

Game Ovens nieuwste game is Bam fu. Hoewel de naam niet echt tot de verbeelding spreekt, zit er wel degelijk een ezelsbruggetje in om te onthouden hoe de gameplay ongeveer gaat.


In Bam fu is het de bedoeling om vakjes in je eigen kleur te kleuren. Op het scherm staan een aantal van die vakjes gepresenteerd en je hebt als opdracht om al die dingen in je eigen kleur te krijgen door er op te tikken. Je tegenstander, altijd menselijk, heeft uiteraard dezelfde opdracht. Om ervoor te zorgen dat jij wint, moet je die ander er dus van weerhouden zijn vingers op het scherm te krijgen.

Dat loopt al gauw uit op het betere trek- en duwwerk. Je duwt constant de handen van je vijand weg, geeft elkaar een tik op de vingers of - en dan wordt het wat venijniger - je prikt en knijpt elkaar. Alles voor de winst. Het leukste is wel dat je een grens afspreekt, zodat het fysieke geweld beperkt wordt. Je tegenstander door twee kale Polen vast laten houden terwijl je op je dooie gemak de vakjes in je eigen kleur tikt, wordt namelijk heel snel saai weten we uit ervaring.



De koppeling van de echte wereld naar de digitale is een leuke vondst. Maar dit is niet Game Ovens eerste titel met deze opzet. Eerder maakten de twee game-ontwerpers al Fingle, waar je haast sensueel zacht met je vingers langs andermans vingers schuurt. Bam fu is wat dat betreft een stuk basaler. Wanneer de zoveelste klap een luide 'bam' oplevert, dan denk je op een gegeven moment: FUUUU. Maar het blijft altijd lachen.

Prijs: € 0,89
Gespeeld op Android-telefoon. Ook beschikbaar voor iOS,

Geschreven door: WesleyB

Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.