Mobiele Reviews: Week 2

LEGO-games: you love them or you hate them. Maar de laatste tijd is het steeds gemakkelijker om voor de eerste optie te kiezen. Batman bewees eerder al op de consoles dat zijn nieuwste miniatuur-avontuur zeker de moeite waard was, maar is het dat ook op iOS?

De LEGO-games voelen zich sinds Harry Potter steeds beter thuis op iOS. We zijn ondertussen al bij de derde in de iOS-reeks aangekomen en dat is eraan te merken. De ontwikkelaar heeft duidelijk de tijd genomen om de graphics aanzienlijk te verbeteren en de levels zijn minstens dubbel zo groot geworden. Dat eerste is zeker positief, maar als je mobiel gamet, wil je soms gewoon een paar minuutjes kunnen spelen en dan komen die grote gebieden niet zo van pas.

Het verhaal is hetzelfde als dat van zijn grote broers (de consoles) en volgt Batman, Robin en meer superhelden op hun tocht om The Joker en Lex Luthor tegen te houden om blablabla… Je kent het ondertussen wel. Het verhaal mag dan wel niet origineel zijn, voor de eerste keer werden er echte acteurs ingehuurd om de stemmen te verzorgen en zo zijn de makers in staat de personages toch iets meer te laten zeggen dan met een simpel knikje met het hoofd. Zo blijft het verhaal steeds overzichtelijk te volgen.

Lego Batman 2

LEGO Batman 2 bestaat uit veertien verhaalmissies. Als je deze allemaal uitgespeeld hebt, wordt er ook nog een set Justice League-missies vrijgespeeld waarin je aan de slag kunt met, je raadt het al, de Justice League. Levels zijn steeds lineair van opbouw en bestaan uit simpele puzzels, aangevuld met nog simpelere gevechten (lees: button mashing). Nieuw is dat je voortaan geen free play-modus moet vrijspelen zoals in de vorige games. Nu kun je meteen aan de slag met alle personages (na een aankoop weliswaar) in de verhaalmodus. Een leuke toevoeging, aangezien je de laatste levels zo niet meer zal moeten herspelen. 'Moeten', want hoewel de levels de eerste keer leuk zijn, blijven ze dat niet na meerdere speelbeurten.

Je hebt namelijk bijna geen enkele reden om levels te blijven herspelen. Collectibles zijn zo slecht verstopt dat je al meteen ziet waar je extra moet opletten en meestal heb je maar twee of drie extra personages nodig om ze allemaal in een level te kunnen verzamelen. Dat de levels zo lang zijn, helpt ook niet, aangezien je zo voor het verzamelen van één collectible vaak een halfuur of langer zal moeten spelen.

LEGO Batman 2: DC Super Heroes is een lichte teleurstelling. De elementen om een goede LEGO-game te maken zijn nog steeds aanwezig, maar de te lange levels, makkelijke collectibles en lineariteit zitten het spelplezier in de weg.

Prijs: €4,49 (iOS)

Gespeeld op iPod Touch 5. Dezelfde versie is beschikbaar voor PlayStation Vita en Nintendo 3DS. De andere versie is beschikbaar voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3.

Geschreven door WoutD.