Street Racing Syndicate

Street Racing Syndicate komt op het gebied van het racen zelf veel tekort. Allereerst is het snelheidsgevoel niet voldoende aanwezig. Je scheurt met 200km per uur over het wegdek en nog lijkt het niet echt hard te gaan. Dit wordt iets anders als je het nitrosysteem inschakelt zodat alles wazig wordt en je opeens veel harder gaat, maar dit truucje hebben we nu ook al in tig racegames gezien. Daarnaast sturen de auto\\\'s niet realistisch. Sommige auto\\\'s blijven bij alles wat je doet slippen en andere reageren zo goed dat je met 150 niet eens hoeft te remmen in een bocht.
Als je een slide maakt, op twee wielen gaat rijden of iets anders \\\'speciaals\\\' doet, dan krijg je punten (welke in nitro\\\'s omgezet worden), het is alleen zeer onduidelijk wanneer deze uitgedeeld worden. De ene keer maak je een slide en dan geeft het spel 10 punten weg, doe je het nog eens gebeurt er niks. Hetzelfde verhaal bij de \\\'slipstream\\\': het ene moment zit je op 300meter al in de slipstream van de auto voor je, het andere moment rijd je 10 meter achter hem en heb je dit niet. Erg vreemd.

Ook lijken bepaalde onderdelen in SRS direct gejat te zijn uit andere games. Het lettertype bij overwinningen bijvoorbeeld, lijkt precies uit GTA te zijn gekopieerd. Daarnaast deden bepaalde races me erg denken aan bepaalde parcoursen in Need for Speed: Underground (2), waarvan ook het nitrosysteem is gekopieerd. Maak je een slide, een draft of iets anders speciaals, dan krijg je punten en wordt het nitrosysteem bijgevuld, hetzelfde als in Underground. Niet te vergeten de \\\'neon richting borden\\\' die je zeer onrealistisch de kant op wijzen waar je heen moet gaan, deze zitten ook exact zo in de Underground serie.

<\/center>

Daarnaast is SRS niet foutvrij. Je zult meer dan eens last hebben van framedrops tijdens races. Ook ik ben een keer tijdens een race met hoge snelheid gewoonweg door een muur heen geraced, waardoor ik in de achtergrond van de stad terecht kwam. Nog irritanter was dat ik, nadat ik race op positie 1 had uitgespeeld en met het geld de auto wilde upgraden, het geld gewoon niet kreeg. Dat de eerste positie was behaald stond er wel, maar het geld kwam niet bij mijn totaal erbij. Het meest irritante is nog wel dat het spel zeer vaak vastliep, keer op keer reageerde het spel niet meer bij het bekijken van een bepaalde auto en dergelijke. Zeer storend te noemen dus.

De multiplayer is wel leuk, maar niet veel bijzonders. Je kiest allebei een auto uit de garage en gaat hiermee racen. Simpeler kan het niet. Echter, er zit bij de PS2-versie ook een mogelijkheid voor PS2 Online bij, waardoor je dus online tegen elkaar kan racen. Dat zou dit spel nou net het beetje extra kunnen geven dat het toch nog wat wordt. ...Kunnen geven? Ja, er moet dan wel iemand online zijn en in de tijd van het reviewen heb ik vrijwel niemand online gezien. Dit is zonde, want hierdoor zou het zich nog enigszins kunnen onderscheiden van de concurrentie.

<\/center>