Merlier sprint in Rome naar derde dagzege; eindwinst voor Pogacar in Giro d'Italia

Tadej Pogacar heeft de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De Sloveen domineerde gedurende de drie weken en won met bijna tien minuten voorsprong op de nummer twee Daniel Felipe Martinez; Geraint Thomas werd derde. De slotrit was een prooi voor Tim Merlier, die Jonathan Milan klopte in de massasprint.

Tijdens de slotrit met start en aankomst in Rome was in het begin tijd voor veel foto's. UAE Emirates, de ploeg van winnaar Tadej Pogacar, had voor de gelegenheid andere shirts aan met de mouwen in het roze. Nadat het peloton het in een groot deel van de etappe rustig aan deed werd er in het laatste uur toch gekoerst in Rome.

Nadat een kopgroep van vier even vooruit was gaan rijden werd het toch een massasprint in Rome. Jonathan Milan, de beste sprinter in deze Giro, kreeg acht kilometer voor de finish te maken met pech. Na een achtervolging geraakte de Italiaanse sprinter op twee kilometer voor de finish weer vooraan in het peloton en werd de sprint voor Milan aangetrokken, maar hij was niet opgewassen tegen Tim Merlier, die naar zijn derde dagzege sprintte in deze Giro.

Results powered by FirstCycling.com