Grand Prix van Catalonië in MotoGP kent valpartijen, maar mooie race

De Grand Prix van Catalonië in de MotoGP heeft zondag weer een mooie race opgeleverd. Het was feest op het circuit van Barcelona, waar de poleposition in handen was van thuisheld Aleix Espargaro, die onlangs aankondigde na dit jaar afscheid te nemen van de sport.

Op de eerste startrij stonden Aleix Espargaro, Francesco Bagnaia en Raul Fernandez, die in de sprint nog vanaf de leiding onderuit ging. Brad Binder, Pedro Acosta en Fabio Di Giannantonio volgden, voor Jorge Martin, Alex Rins, Jack Miller, Franco Morbidelli, Enea Bastianini en Maverick Viñales.

Bagnaia kende een goede openingsfase en pakte de leiding, maar Acosta viel wel aan. Martin sloot aan op plek drie, voor Binder, Espargaro en Fernandez. Het duurde niet lang voor Martin goed op dreef was, wat al snel resulteerde in een nieuwe leider in de race.

Martin reed een strak tempo en alleen Acosta kon echt volgen, maar dat werd duur: de jongeling gleed het grind in. Een paar ronden later was het Morbidelli die vanaf de zesde plek onderuit ging, terwijl Bagnaia voorin het gat naar Martin dicht had gereden en we zo een duo aan kop hadden.

Bagnaia ging zes ronden voor het einde langs Martin naar de leiding en reed vervolgens beetje bij beetje weg, op weg naar de overwinning. Martin finishte als tweede, Marc Marquez bekroonde een uitstekende race met de derde plek, vlak voor de afscheid nemende thuisfavoriet Espargaro.