FOK! Wat een weer: mist in het oosten, later enkele onweersbuien

weerbanner (Foto: FOK.nl)


Goede morgen!

Waarschuwing:
In het oosten (Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland) geldt in de vroege ochtend (tot 7 uur) code geel wegens mist, dit kan tot hinder leiden van activiteiten en het zicht belemmeren op de weg. Halverwege de middag geldt code geel in het hele land op de wadden na wegens onweersbuien. Raadpleeg de waarschuwingen van het KNMI voor meer informatie.

geel (Foto: KNMI)

Vanochtend de in het noordoosten aanwezige mist lost snel op en zijn er eerst zonnige perioden. Van het zuidwesten uit neemt de bewolking toe en in het zuidwesten kan al een enkele bui voorkomen. De wind is zwak tot matig uit het zuidoosten.

Vanmiddag schijnt de zon af en toe, maar vallen er ook enkele regen- of onweersbuien. Bij de buien zijn plaatselijk windstoten van 60-70 km/uur mogelijk. In het noordoosten blijft het nog lang overwegend droog en schijnt de zon nog vaak. De middagtemperatuur ligt rond 22°C. De zwakke tot matige wind komt uit uiteenlopende richtingen.

Vanavond vallen eerst nog geregeld regen- en onweersbuien. Bij de buien zijn eerst nog plaatselijk windstoten van 60-70 km/uur mogelijk. In het zuidwesten wordt het al vrij snel droog en klaart het op. Later in de avond wordt het ook in de rest van het land overwegend droog met opklaringen. Er staat weinig wind. Langs de westkust steekt een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind op.

Vannacht is het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. In het binnenland staat er weinig wind. Aan zee staat een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten. (Bron: KNMI)

Tot morgen!   

               

 Afgelopen week begon nog wel eens mistig, zo ook in Noordbroek (Foto: bondage)
Een mistig begin van de dag ((Archief)foto: bondage)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.