Hamas lanceert 'grote raketaanval' op Tel Aviv

Voor het eerst in vier maanden tijd heeft de militante islamistische terreurorganisatie Hamas raketten afgevuurd op het gebied rond Tel Aviv. In het centrum van Tel Aviv werden verschillende explosies gehoord.

Het luchtalarm ging af in verschillende plaatsen in de agglomeratie van de kustmetropool. Volgens paramedici raakten twee vrouwen lichtgewond toen ze zich naar schuilkelders haastten.

Volgens Israëlische militaire bronnen werden acht raketten afgevuurd op Tel Aviv vanuit de stad Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Sommige raketten werden onderschept. Een verslaggever van het persbureau AFP in de Gazastrook zag ook dat er verschillende raketten werden afgevuurd vanuit Rafah.

Al-Qassam Brigades eisen verantwoordelijkheid op voor aanval
De militaire vleugel van Hamas heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de "grote raketaanval" op Tel Aviv. Het was een reactie "op de zionistische slachtpartijen tegen burgers", aldus de verklaring van de Al-Qassam Brigades op een Telegram kanaal.

Hamas heeft tijdens de Gaza-oorlog herhaaldelijk gebieden in Israël aangevallen. Tel Aviv werd voor het laatst aangevallen met raketten vanuit de Gazastrook op 29 januari.