Debutant De Jong wint openingsronde op Roland Garros en stuit in tweede ronde op Alcaraz

Jesper de Jong heeft in de eerste ronde van Roland Garros voor een verrassing gezorgd. De Nederlandse debutant won in vijf sets verrassend van de Brit Jack Draper, de nummer 39 van de wereld: 7-5, 6-4, 6-7 (3), 3-6, 6-3.

Jesper de Jong had zich net zoals op de Australian Open via de kwalificaties geplaatst voor Roland Garros. In de eerste ronde moest de 23-jarige Nederlander het opnemen tegen de Brit Jack Draper. De Jong leek op weg naar een makkelijke overwinning in de eerste ronde. Hij won de eerste twee sets en in de derde set kwam de Nederlander op een break voorsprong, maar verspeelde die en verloor in de tiebreak ook de set. Na een regen onderbreking was de vierde set ook voor de Britse tennisser en was een vijfde set nodig.

Daarin kwam De Jong direct een break voor, maar leverde daarna direct zijn service in. Daarna ging het gelijk op tot 4-3 in het voordeel van de Nederlander, waarna Draper voor de tweede keer deze set zijn service in moest leveren. In de volgende game serveerde De Jong het uit op zijn eerste wedstrijdpunt en staat hij net zoals op de Australian Open in de tweede ronde. In die tweede ronde neemt de 23-jarige Nederlander het op tegen Carlos Alcaraz. De Spanjaard kende in zijn openingsronde weinig moeite met Amerikaan Jeffrey John Wolf.