FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 13 juli 2005

[Upd]Franse politie ondervraagt Dario Frigo

De Franse politie heeft Dario Frigo meegenomen naar het politiebureau in Courchevel. De Italiaan werd vandaag ondervraagd. Hij is niet begonnen aan de elfde etappe.

De politie heeft een eerste verklaring uitgegeven waarin staat dat in een auto die door Frigo's vrouw werd bestuurd dopingproducten zijn aangetroffen. Het gaat om tien doses EPO. Een woordvoerder van zijn ploeg Fassa Bortolo heeft de aanhouding inmiddels bevestigd: ”De politie kwam om half acht, arresteerde hem en nam hem mee voor ondervraging. Het is een zaak die alleen de rijder aangaat en niet het team.” Momenteel staat Frigo 52e in het algemeen klassement, op ruim twintig minuten van Lance Armstrong.

In 2001 raakte Frigo al eens betrokken bij een dopingrel. Toen vond de politie bij een inval (tijdens de Giro) in zijn hotelkamer diverse dopingproducten. Frigo ontkende ze te hebben gebruikt; het was 'voor het geval dat'. Hij werd toen een half jaar geschorst. De 31-jarige Italiaan heeft grote wedstrijden gewonnen: het Kampioenschap van Zürich, Parijs-Nice, de Catalaanse Wielerweek en in 2002 één etappe in de Ronde van Frankrijk.

Tourdirecteur Jean-Marie Leblanc haalt hard uit naar Frigo: ”Als de beschuldigig wordt bevestigd, dan is hij een recidivist. Hij maakt deel uit van een generatie renners die zo snel mogelijk moet verdwijnen om plaats te maken voor jongeren die meer respect hebben voor de ethiek.”

Update:
Zo pas zijn Dario Frigo en zijn vrouw door het gerecht op borgtocht terug vrijgelaten. De aanhouding van het koppel is niet langer nodig, maar ze blijven wel onder toezicht van het gerecht. Ondertussen benadrukt Fassa Bortolo dat de ploeg niks te maken heeft met dit incident. Als het gerecht bewijzen heeft tegen Frigo wordt hij dan ook ontslagen.

Star Trek Online pagina online

Perpetual Entertainment heeft de internetpagina van Star Trek Online open gesteld aan het publiek. Op de site zijn nu nog de nieuwtjes, Dev blogs en de F.A.Q. te vinden en dit zal in de toekomst waarschijnlijk uitgebreid gaan worden.

In Star Trek Online zal je als lid van Starfleet de ruimte kunnen verkennen en er wordt verwacht dat je je eigen Star Trek avonturen in het eerste kwartaal van volgend jaar kan meemaken.

'Home alone' maar dan anders

Rygar, Paff2005 en babsjuh hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Home AloneWie kent de bekende film niet? Een familie vergeet een kind mee te nemen op vakantie drie jaar achter elkaar. Een Zweeds gezin gebeurde hetzelfde. Alleen dit keer gebeurde het op een parkeerplaats en als het goed is maar één keer.

Op een parkeerplaats langs de snelweg van München naar Salzburg was het gezin gestopt omdat ze naar het toilet moesten. Hun negenjarig dochtertje lieten ze slapen op de achterbank. Toen ze wakker werd miste ze haar ouders en ging op verkenning. Ondertussen kwamen haar ouders terug bij de auto en zijn, zonder achteruit te kijken, weggereden. Daarbij vergaten ze dus hun dochter.

In Oostenrijk kwamen de ouders er pas achter dat er iemand ontbrak. In paniek schakelden ze de politie in en al gauw kon het gezin weer worden herenigd.

Saint & Mather: Prey Alone

Prey alone is de titel van een korte Ierse film van vijftien minuten over een Special SuperCop Agent Mister Person die ergens het een of het ander met iemand moet doen. Whatever.

Wat deze film echter cool maakt is dat alle, maar dan ook letterlijk alle decors uit de computer zijn getrokken, en al het acteerwerk voor een greenscreen is gedaan. "Who cares" hoor ik je denken, "Dat doet George Lucas ook!". Nuja, wat er zo tof aan is, is dat Prey alone is gemaakt met een budget van 'slechts' 80.000 euro en gewone huis tuin en keukenapparatuur. En dan heb je wel heule kekke achtervolgingsscene's met Harriers in de metro van New York.

Werp gerust eens een blik eens een blik op de site van de makers, bekijk er de trailer en kijk daarna eens op CGchannel waar ze een brute making off van de film hebben staan. Met hele hippe voor en na filmpjes...

Gamma Pack 3 voor Wipeout Pure te downloaden

Sinds vandaag is er weer een download beschikbaar voor de game Wipeout Pure voor de PSP. Deze 3e download pack 'Gamma Pack 3' genaamd bevat één nieuw voertuig (de Van Uber), één nieuwe track (Sebenco Peak) en een nieuwe skin (Team Felsar). Je kunt nu al Gamma Pack 3 downloaden van pspupdates.com of binnen enkele dagen gewoon via het menu in Wipe-out pure.
"[...]
Gamma Pack 3 brings you the agile van uber craft to add to your collection, returning to the track for the first time since the days of the f9000 league. You could put the van uber to good use right away by taking it for a tour of the high altitude sebenco peak circuit, a breathtaking, technical track set into the snowy summit of mount sebenco. Last, but not least, is the feisar team skin, bringing the colors of one of the most historic teams in anti-gravity racing to your Wipeout Pure menus.
[...]"



12 jaar geëist voor moord Jeanny Wagemans

Jeanny WagemansVoor de rechtbank in Maastricht is vandaag twaalf jaar cel geëist tegen de 20-jarige Mattie B. De jongen uit het Limburgse Obbicht is moord op zijn ex-vriendin Jeanny Wagemans (foto) ten laste gelegd. Behalve de gevangenisstraf hoorde de aannemerszoon tbs met dwangverpleging tegen zich eisen.

De 18-jarige Jeanny, afkomstig uit Born, verdween op vrijdag 7 januari. Naar later bleek had ze een heimelijke afspraak met haar ex-vriend Mattie. Die bracht haar nog dezelfde avond om, en dumpte het lichaam bij de Maas. Pas drie dagen later werd het lijk van het meisje gevonden. Mattie B. was samen met de 17-jarige Paul M. een dag eerder al gearresteerd. Door onder meer het gebruik van de gsm van Jeanny had Mattie de verdenking op zich geladen.

Tegen de inmiddels 18-jarige Paul M. is wegens medeplichtigheid zes jaar cel geëist. Hij zou Mattie hebben geholpen zich van het lijk te ontdoen. Over twee weken doet de rechter uitspraak in de zaak.

Genetische afwijking voornaamste reden hartaanval

Onderzoekers van het Amsterdamse Academisch Medisch Centrum (AMC) meldden dinsdag in een Amerikaans blad dat erfelijke factoren één van de belangrijkste oorzaken zijn van een hartaanval. Er werden voor het onderzoek 43 families, 333 mensen, onderzocht.

Bij alle families was er één persoon van veertig jaar of jonger onverwacht overleden aan een hartaanval. Bij veertig procent van die families bleek er een genetische afwijking aantoonbaar te zijn die het risico op stoornissen aanzienlijk vergroot. Voor dit onderzoek kon er nooit een oorzaak gevonden worden waarom jonge mensen steeds vaker overleden aan hartkwalen. Door het implanteren van een pacemaker of slikken van medicijnen kunnen mensen met de afwijking behandeld worden.

Lancering spaceshuttle uitgesteld

Icoon Buitenlands nieuwsDe lancering van de spaceshuttle Discovery is vandaag ruim twee uur voor de start afgeblazen om technische redenen. Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA ontdekten ingenieurs problemen met een waterstofsensor die het brandstofniveau in de tanks "meet". Er wordt vandaag in ieder geval niet meer gestart; wanneer wel wordt nog officieel door NASA bekend gemaakt.

De astronauten die mee zouden gaan zaten al ongeveer een uur in de spaceshuttle die om 21.51 uur Nederlandse tijd moest lanceren. Het zou de eerst vlucht met een ruimteveer zijn geweest sinds het ongeluk met de spaceshuttle Colombia begin 2003, waarbij alle zeven astronauten om het leven kwamen.

Het is niet het eerste technische probleem voor de te lanceren spaceshuttle. Afgelopen dinsdag viel een plastic en schuimrubberen afdekking van een raam naar beneden, op één van de twee manouvreringssystemen die het ruimteveer wendbaar maken. Enkele hittewerende tegels raakten hierdoor beschadigd maar de schade kon snel hersteld worden. Het weer had vandaag ook nog voor oponthoud kunnen zorgen; voor vandaag waren in het gebied rond Cape Canaveral stormen voorspeld die de lancering konden vertragen.


De spaceshuttle Discovery


Dit bericht is door vele FOK!kers gesubmit, waarvoor onze dank!

BMW richt zich puur op de Formule 1

Autofabrikant BMW, dat vanaf 2006 met een eigen team aan de start van de Formule 1 zal verschijnen, heeft gezegd dat ze een avontuur in de Formule 3 niet zien zitten.

Er deden geruchten de ronde dat BMW met de hulp van concurrent Mercedes een project wilde opstarten om talenten van BMW via de diverse raceklassen op te leiden richting de Formule 1. Maar de topman bij BMW, Mario Theissen heeft deze geruchten ontkend. "We hebben onszelf nu een geweldig grote taak opgelegd door zelf een Formule 1 wagen te gaan bouwen. Daarnaast gaat het ontwikkelen van de huidige V10 motor en de nieuwe V8, gewoon door."

"Ook hebben we het World Touring Car kampioenschap en de diverse Formule BMW programma’s, dus is er genoeg te doen voor ons, maar Formule 3 staat niet op ons programma", aldus Theissen.

Duitse politici willen rookvrije stranden

Strand Wie rookvrij wil genieten van een zonnig dagje strand kan wellicht binnenkort terecht aan de Duitse Noordzee- en Oostzeekust. Politici van de grootste Duitse partijen SPD en CDU hebben gepleit voor de invoering van rookverboden. Gemeenten zouden net als in treinen slechts beperkte gedeeltes op het strand voor rokers moeten bestemmen.

"De mensen moeten op het strand kunnen liggen zonder door rokers links en rechts lastig te worden gevallen", stelt Peter Danckert van de sociaal-democratische SPD. Samen met Werner Lensing van het CDU wil hij vooralsnog de regeling niet dwingend opleggen aan de kustgemeenten. De politici zijn voorstander van een 'zwaarwegende aanbeveling' om de lokale autoriteiten aan te sporen.

Bezoeker van kroeg overleden door nog onbekende oorzaak

The_Concrete_Mixer had ons via de nieuws-submit te melden:

Een negentienjarige man uit Emmeloord is vandaag overleden nadat hij afgelopen zaterdag ernstig gewond gevonden werd bij De Bierelier, een kroeg in zijn woonplaats. Wat er precies gebeurd is is nog onduidelijk. Wel is er al een 33-jarige Urker vastgezet en voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Een andere Urker die eerder deze week werd opgepakt is vandaag vrijgelaten

De politie van Flevoland heeft een vijftien man sterk team op de zaak gezet. Het OM kan nu nog geen uitspraak doen over of het een misdrijf is geweest en waarvoor de man uit Urk vast zit. Er zijn bloemen bij het café neergelegd en vrijdag word er waarschijnlijk een stille tocht gehouden.

Kleuter bijna mee met grofvuil

Rygar had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe vierjarige Jacob Deates uit Kenosha in de Amerikaanse staat Wisconsin was bijna met het grofvuil meegegaan. De kleuter had zich in een sporttas verstopt, die kort daarvoor door zijn moeder aan de kant van de weg was gezet. De tas was gevuld met een aantal oude dekens, waar de jongen zich onder verstopt had.

Vuilnisman Inis Ramadani (49) had het grofvuil, waaronder de sporttas met Jacob, al in de vuilniswagen gegooid, en had net de knop ingedrukt om het vuil samen te persen, toen hij een kind hoorde schreeuwen. Hij zette het persen meteen stop, en zag vervolgens in de vuilniswagen twee handen uit de sporttas komen. Jacob had mazzel, want de vuilnisman bedient de pers in de regel vanuit de cabine van zijn vrachtwagen. De jongen hield slechts een bult op zijn hoofd aan het 'avontuur' over.

Inis Ramadani keek raar op toen hij een kleuter aantrof in zijn vuilniswagen
Inis Ramadani trof een kleuter aan in zijn vuilniswagen

Todt: We zijn de weg niet kwijt

Teambaas Jean Todt heeft gezegd dat Ferrari niet de weg kwijt is. De teambaas van de Italiaanse renstal vindt dat er niets veranderd is aan de manier van werken in vergelijking met voorgaande jaren. Todt zegt ook dat Ferrari zal blijven vechten om terug te komen aan de top.

"Het zijn dezelfde mensen als in de afgelopen jaren die voor Ferrari werken. Het is niet zo dat we de weg kwijt zijn. Alleen gaan we niet snel genoeg op dit moment," aldus de Fransman.

De Fransman weet niet of ze op korte termijn weer terug aan de top zullen keren. "Het is wel mogelijk, maar niet gemakkelijk. We moeten alles analyseren, net als Bridgestone. Daarna zullen we kijken wat mogelijk is. Het is in ieder geval een grote uitdaging. Maar we hebben al eerder moeilijke situaties meegemaakt."

Voigt is te laat en mag naar huis

Voor Jens Voigt is een abrupt einde gekomen aan zijn achtste Tour de France. De Duitser, die gisteren nog in de gele trui reed, moet de Tour verlaten nadat hij buiten de tijdslimiet finishte.

Voigt deed dinsdag in de rit naar Courchevel zware inspanningen om zijn trui te behouden, hetgeen de Duitser niet lukte. Vandaag moest hij zijn werk van gisteren bekopen met een vroegtijdig afscheid van de Tour. Hij kwam te laat binnen in Briançon en de Tourdirectie had geen medelijden: Voigt naar huis. Ditzelfde overkwam Kevin Hulsmans, knecht en vooral vriend van Tom Boonen. Tijdens de rit van vandaag gaven ook nog Nazon, Zanini en Kim Kirchen op. Kirchen was gisteren nog mee met de besten op Courchevel (hij werd achttiende), maar had vandaag last van zijn rug.

Man gewond geraakt door gegooide steen

Rygar had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 22-jarige man uit Hellevoetsluis is gewond geraakt toen zijn auto op de N57 bij Stellendam geraakt werd door een steen. Deze is vermoedelijk vanaf een viaduct op de wagen gegooid. Het incident vond zondagavond al plaats, maar het nieuws is pas vandaag naar buiten gebracht.

De automobilist geeft aan dat hij een jongen over de railing van het viaduct zag buigen, waarna hij een klap hoorde en een raampje brak. De man raakte gewond door rondvliegend glas.

Twee weken geleden werden vier mannen uit Rijswijk nog veroordeeld tot gevangenisstraffen tot zes jaar voor het medeplegen van moord op een 30-jarige automobiliste uit Uden. Zij werd op 9 januari dodelijk geraakt door een stoeptegel die door de daders van een viaduct af was gegooid.

Antwerps koppel wil in fles naar Amerika varen

De 67-jarige avonturier Fons Oerlemans en zijn acht jaar jongere vrouw Kee zijn van plan om in een grote fles naar Amerika te varen. Het is niet voor het eerst dat het Antwerps paar dergelijke overtochten maakt. Al meerdere keren voeren ze in vreemde voorwerpen. Zo stak Fons in een soort duikboot en op een vlot de Atlantische Oceaan over. Hun laatste reis dateert van twintig jaar geleden.

Het echtpaar kreeg het idee doordat ze tijdens hun reizen regelmatig flessen in de zee zagen dobberen. Fons kon het idee van een "flesboot" niet loslaten. Mede door de gestroomlijnde vorm van de flessen, besloot hij een fles van groot formaat te maken. De kosten draagt Fons zelf daar hij geen sponsors voor de reuzefles kon vinden.

De boot zal op de Schelde worden uitgetest. De 'flesboot' is van veel moderne snufjes voorzien. Zo heeft het paar een GPS aan boord. Toch wordt het vaartuig niet met een satelliettelefoon uitgerust. "Als je iedere dag naar huis belt, kun je jezelf geen avonturier meer noemen." De flesboot zal zaterdag te water gelaten worden in de haven van Antwerpen.

Kopmannen T-Mobile putten hoop uit ritzege

In het kamp van T-Mobile kon men vandaag opgelucht ademhalen na de ritzege van Alexander Vinokourov. De Kazak kondigt meteen alweer nieuwe aanvallen aan. Ullrich is intussen blij dat hij vandaag geen tijd heeft verloren.

Voor Vinokourov is het de tweede etappezege in zijn Tourloopbaan. Zijn eerste was in 2003 in Gap, maar die werd een beetje overschaduwd door de val van Beloki. Nu ging alle aandacht wel naar hem uit en dat één dag na zijn nederlaag in Courchevel. ‘Vino’ is een blij man na zijn zege: ”Ik ben tevreden dat ik gewonnen heb, zeker na dinsdag toen ik mijn ritme niet vond. Ik wilde vandaag zo vroeg mogelijk aanvallen om de rit op gang te schieten. Gelukkig kreeg ik Botero nog mee.”

De vlucht van Vinokourov brengt hem op de twaalfde plaats in het klassement. De renner van T-Mobile wil echter meer: ”We moeten zeker gaan aanvallen in de Pyreneeën. Deze overwinning geeft ons een mooi steuntje in de rug.” Ook Jan Ullrich was heel content na afloop van deze etappe, ondanks het feit dat hij geen seconde kon goedmaken op Armstrong: ”Onze tactiek heeft goed gewerkt: we hadden besloten om aan te vallen en dat lag Vinokourov goed.”

Ullrich weet zich ook nog niet verslagen: ”Er wachten nog twee zware ritten in de Pyreneeën en een tijdrit. Het is nog tien dagen tot in Parijs. Het is zeker prettig dat ik vandaag geen tijd heb verloren op Armstrong. Deze ritzege is bovendien super voor de ploeg.”

'Armstrong is een bedrieger'

'Armstrong bedriegt het publiek en het wielrennen. Niemand kent zijn ware gelaat. Dat moet maar eens veranderen' deze zware uitspraak komt niet van een misnoegde Ullrichfan, maar van Mike Anderson tot vorig jaar een boezemvriend en medewerker van Lance Armstrong.

Al dan niet toevallig op de dag dat Armstrong andermaal het hele peloton uiteen reed beschuldigde zijn ex-boezemvriend en ex-medewerker Mike Anderson hem in de Franse krant "Le Monde" van dopinggebruik. "In februari 2004 was ik aan het rommelen in Armstrongs huis in Gerona. In de badkamer vond ik een potje met het label van androstenini, een verboden spierversterkend middel. Enkele dagen na mijn vondst begon Armstrong heel koel tegen mij te doen, hij behandelde me sindsdien ook niet meer als een vriend, maar louter als een personeelslid." aldus Anderson die nog twee andere verhalen aan Le Monde vertelde.

In mei 2004 stonden er plots speurders van het Amerikaanse anti-dopingagentschap voor zijn ranch in Texas waar ik aan het werk was. Hij vertelde me altijd waar hij was, maar niet die bewuste dag. Tot hij opeens terug opdook toen iemand van zijn entourage me vroeg om te kijken of de speurders al vertrokken waren en ik dit bevestigde"

"In die periode praatte ik ook met hem over Johan Museeuw, ik vertelde hem dat volgens de pers Museeuw steroïden gebruikt zou hebben. 'Ach dat doet toch iedereen' reageerde Lance ijskoel."

Punten elfde etappe

Wederom een etappe met bergen en wederom verschuivingen in het klassement.

Ardje haalde deze ronde 197 en was daarmee de dagwinnaar. Met 191 en 183 punten waren hagel en wgboers de nummer 2 en 3.

In het algemeen klassement is Blackness nog steeds de nummer 1. Hij werd vandaag 40e. Arnim klimt een plaats en staat nu tweede. Ook Lionheaad schuift een plekje door. Kozzmic en Bonobo11 zijn twee nieuwkomers in de top5.

In de subleagues ging de dagprijs naar Kopfschmerz CC met 151 punten. Kukamaestro's werd tweede voor ipv trik trak.
Door hun tweede plaats neemt Kukamaestro's de leiding in het algemeen klassement over van Nijmegen Tourfanaten. Kopfschmerz CC behoudt de derde plaats.

Tot dinsdag 18 juli 00:01 kan er weer gewisseld worden.

Koreaanse proefkeeper voor PSV

Ki-Seok Cha is de komende week op proef bij PSV. Cha was de keeper van Zuid-Korea op het WK onder-20.

Momenteel is PSV op trainingskamp in Zuid-Korea. Cha zal vanaf donderdag een tijdje deel uitmaken van de selectie. In eigen land wordt de 18-jarige keeper een grote toekomst toegedicht. Cha staat tussen de palen bij Chunnam Dragons, een club uit de hoogste divisie van Zuid-Korea. Op het WK onder-20 werd hij al na één ronde naar huis gestuurd met zijn land, in een poule met onder meer de latere finalist Nigeria. PSV beschikt met Zoetebier, Coe en Gomes al over drie goalies.

Vinokourov neemt kleine revanche

Gisteren moest hij op Courchevel nog meer dan vijf minuten toegeven op Alejandro Valverde en Lance Armstrong, maar vandaag nam de Kazak Alexandre Vinokourov dan toch een beetje revanche voor die nederlaag. Na een lange ontsnapping versloeg hij in Briançon medevluchter Santiago Botero in de spurt.

Op de Col de la Madeleine, de eerste beklimming van de dag ging Vino er met zeven anderen vandoor. Uiteindelijk kon enkel het Phonakduo Santiago Botero en Oscar Pereiro hem volgen. Samen reden ze over de eerste twee Cols van de dag, maar op de laatste, de Galibier het dak van deze Tour, ging Vinokourov er opnieuw vandoor, hij kwam alleen boven en greep de trofee Henri Desgrange die uitgereikt wordt op het hoogste punt van elke Tour de France.

Maar in de lange afdaling richting de finish in Briançon haalde Santiago Botero hem opnieuw bij, de rit werd beslist in een spurt maar ook daarin bleek Vinokourov de snelste.

De groep met leider Lance Armstrong liet alles wat begaan vandaag, maar liep toch binnen op een goeie minuut van het leidende duo. Daar won Moreau de spurt voor de derde plaats.

Uitslag 11de etappe

Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
1 019Alexandre VinokourovTMOKAZ4h 47' 38"
2 061Santaigo BoteroPHOCOL00' 01"
3 101Christophe MoreauC.A.FRA01' 15"
4 023Bobby JulichCSCUSA01' 15"
5 151Eddy MazzoleniLAMITA01' 15"
6001Lance ArmstrongDSCUSA01' 15"
7044Cadel EvansDVLAUS01' 15"
8164Levi LeipheimerGSTUSA01' 15"
9057Mickael RasmussenRABDEN01' 15"
10161Georg TotschnigGSTAUT01' 15"
11038Alejandro ValverdeIBAESP01' 15"
12007Yaroslav PopovichDSCUKR01' 15"
13021Ivan BassoCSCITA01' 15"
14135Michael RogersQSTAUS01' 15"
15011Jan UllrichTMOGER01' 15"
16031Francisco ManceboIBAESP01' 15"
17096Jorg JakscheLSWGER01' 15"
18106Andrey KashechkinC.A.KAZ01' 15"
19066Floyd LandisPHOUSA01' 15"
20014Andreas KlödenTMOGER01' 15"
36052Michael BoogerdRABNed10' 27"

Klassement na 11de etappe
Pos.Nr.NaamTeamLandTijd
11ARMSTRONG LanceDSCUSA0
257RASMUSSEN MickaelRABDEN00' 38"
3101MOREAU ChristopheC.AFRA02' 38"
421BASSO IvanCSCITA02' 40"
538VALVERDE AlejandroIBAESP03' 16"
36052BOOGERD MichaelRABNED27' 17"

Britten in de ban van 'eigen zelfmoorddaders'

In Groot-Brittannië wordt het nieuws beheerst door het bekend worden dat de bloedige zelfmoordaanslagen in Londen zeer waarschijnlijk het werk zijn van jonge Britse moslims van Pakistaanse afkomst. Het waren op het oog normale jonge mannen uit de Noord-Engelse stad Leeds. Eén ervan was zelfs leraar op een basisschool. Een ander hield van cricket en bezat een sportdiploma van de universiteit. Familieleden zeiden in de Britse media niets van hun handelswijze te snappen.

De Britten hebben met een mengeling van opluchting en afschuw gereageerd. Opluchting, omdat de schuldigen sneller zijn opgespoord dan gedacht, afschuw omdat het voor het eerst om zelfmoordacties gaat van jonge moslims, die hier waren geboren en getogen. Voorzover bekend zijn het ook de eerste zelfmoordaanslagen in West-Europa. Nu er één zo'n aanslag is geweest, valt te voorspellen dat er meer zullen volgen. Ook de leider van de Britse Moslim Raad, Iqbal Sacranie, toonde zich vandaag geschokt dat het om jonge moslims uit eigen kring gaat.

Van drie van de vier vermoedelijke daders staat de identiteit inmiddels vast: Mohammed Sidique Khan, een 30-jarige man die een vrouw en een acht maanden oude baby achterlaat. De 22-jarige Shahzad Tanweer en de 19-jarige Hasib Hussain. Deze laatste liet de bom ontploffen op de bus op Tavistock Square. De eerste twee en de nog onbekende dader sloegen toe in de metro. Er zou ook nog sprake zijn van een vijfde dader, die niet is omgekomen.

Brein
De Engelse opsporingsdiensten gaan ervan uit dat de daders, die geen crimineel verleden hadden, hulp hebben gekregen bij de voorbereiding van de aanslagen. Dat moet van een 'ervaren kracht' zijn geweest. Vermoedelijk is het brein achter de aanslagen al uit Groot-Brittannië vertrokken.

De Britse minister van Binnenlandse Zaken, Charles Clark waarschuwde vandaag voor nieuwe zelfmoordaanslagen: ''Ik denk zeker dat we ons in moeten stellen op het feit dat er meer mensen zijn die bereid zijn dit soort daden uit te voeren.'' De antiterreureenheid van de Britse politie is dezelfde mening toegedaan.

Strenge maatregelen
De Engelse premier Tony Blair heeft vandaag in het Lagerhuis gezegd dat de extremistische moslims maar een zeer klein deel van het totale aantal Britse moslims uitmaken. Hij waarschuwde ervoor niet iedereen over één kam te scheren. In Groot-Brittanië wonen ongeveer 1,5 miljoen moslims, circa 3% van de bevolking. Veruit de meeste van hen zijn eerzame burgers, zo benadrukte Blair.

De Britse regering zal de komende tijd bekijken hoe er nog strengere antiterreurwetgeving kan worden uitgevaardigd. Onder meer zal worden bekeken hoe het gemakkelijker kan worden gemaakt om mensen die tot haat oproepen, de toegang tot het land te ontzeggen of te deporteren. Blair zei ook dat hij met de moslimgemeenschap in dialoog zal treden om een eind te maken aan een ''geperverteerde en giftige misinterpretatie van de islamitische godsdienst.''

Oudste panda in gevangenschap overleden

Icoon Algemeen nieuwsIn de dierentuin van Guilin, in Zuid-China, is de oudste panda in gevangenschap gestorven. Meimei werd 36 jaar oud, wat ongeveer gelijk staat aan 108 jaar in mensenlevens. Ze leefde al vanaf september 1985 in de dierentuin. Daarvoor leefde zij in natuurreservaat Wolong, het belangrijkste onderzoekscentrum naar panda's in de wereld.

Alleen in de bossen van Midden-China komen er nog panda's in het wild voor. In deze bossen heerst een gematigd klimaat. In het wild leven er nog slechts 1600 exemplaren van de zwart-witte beer. In China zitten er ook nog eens 120 in dierentuinen en fokcentra.

Door een ernstig tekort aan leefruimte en grote activiteit van stropers worden de panda's met uitsterven bedreigd. Slechts één keer in de twee á drie jaar kan de vrouwelijke panda een kleintje krijgen. Hierdoor kan de populatie nauwelijks snel worden uitgebreid.
Panda
Kinderen leggen bloemen bij de overleden MeiMei

Engelaar wil niet 'perse' naar Feyenoord

In een interview met Het Belang van Limburg heeft Orlando Engelaar, die in de belangstelling staat van Feyenoord, gezegd dat hij niet per sé naar Feyenoord wil. De aanvallend ingestelde middenvelder wil zich voorlopig op zijn huidige club RC Genk richten.

Engelaar zou bij de Rotterdamse club de opvolger moeten worden van de naar Anderlecht vertrokken Bart Goor. Met Genk heeft Feyenoord ook nog geen contact gehad over Engelaar. "Voor mij hoeft die transfer niet per sé. Ik heb persoonlijk ook nog niets gehoord van Feyenoord. Dat heeft wel contact opgenomen met mijn manager. We zien wel wat het wordt."

De afgelopen dagen circuleerden vele namen in Rotterdam. Naast Orlando Engelaar, worden de laatste dagen ook de namen van Landzaat (AZ) Janssen (Vitesse) Barreto (NEC) Zonneveld (NAC Breda) Isaac (Grays International) en Ponzio (Real Zaragoza) genoemd in de media, maar tot een overeenkomst met een van hen is het nog niet gekomen.

Van den Eede twee weken uitgeschakeld

NEC zal het de komende twee weken zonder Bart van den Eede moeten stellen. De Belgische spits liep afgelopen zondag in een oefenwedstrijd tegen de amateurs van Quick 1888 een blessure aan zijn enkel op.

Afgelopen zondag moest de spits van NEC tien minuten voor het einde van de wedstrijd het veld noodgedwongen verlaten. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de enkelbanden aangetast zijn. Door de blessure zal van den Eede een deel van de voorbereiding missen waaronder het oefenduel woensdagavond tegen FC Porto.

GeenStijl ergert OM met stem Mohammed B.

PIM4EVER, Rygar en crazy-diesel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het Openbaar Ministerie en de Amsterdamse rechtbank betreuren dat de stem van de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed B., in liedjes is verwerkt die op internet te vinden zijn. Door een fout konden journalisten dinsdag in de perskamer van de beveiligde 'bunker' in Osdorp de laatste woorden van de B. opnemen. Weblog GeenStijl kreeg die opname in handen en zette hem op internet met de opdracht aan haar bezoekers om het te verwerken in allerhande (house)mixen. Daarvan staan er inmiddels een aantal op GeenStijl.

Justitie kan echter weinig tegen de mixen op internet beginnen. Het per ongeluk vrijgeven van de stem van B. was niet de enige blunder die het OM gisteren maakte. Zo werd ook een verkeerde versie van het requisitoir van de officier van justitie door het OM aan de NOS gegeven, waardoor de namen van enkele getuigen per ongeluk openbaar werden gemaakt. Ook kwam de verkeerde versie enige tijd op internet te staan. De getuigen zijn nu bang voor represailles, zo meldt dagblad Trouw vandaag. Zo werd bijvoorbeeld de naam van de ambtenaar van het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer die een foto maakte van de vluchtende Mohammed B., per ongeluk in de openbaarheid gebracht.

Uitslag MLB All-Star wedstrijd

De 76ste All-Star wedstrijd is gewonnen door de sterren van de American League, ze versloegen de mensen van de National League met 7-5.

Voor een publiek van 41.617 mensen werd voor de derde keer op rij gewonnen en dus ook voor de derde keer achter elkaar het thuiswedsrtijd-voordeel vastgelegd. Miguel Tejada werd bekroond tot de meest waardevolle speler doordat hij de wedstrijd opengooide met een home run en de defensie leidde met een zeer hoog kaliber spel. Hiermee is hij de vijfde Latijns-Amerikaanse MVP in de laatste acht jaar.

Verder waren er nog homeruns door Jones voor de National League en Teixeira voor de American league.

Team123456789Tot.HE
National League0000002125110
American League01220200x7111
Homeruns :
National League : Jones
American League : Teixeira, Tejada


Miguel Tejada

OM vervolgt Sparta-voetballer voor zware mishandeling

borisz had ons via de nieuws-submit te melden:

IconSparta-voetballer Rachid Bouaouzan zal voor zijn doodschop op Go Ahead Eagles-speler Niels Kokmeijer worden aangeklaagd wegens zware mishandeling. De zaak dient op 27 juli voor de rechtbank in Rotterdam

Bouaouzan beging de overtreding tijdens het competitieduel Sparta-Go Ahead Eagles, op 17 december van het vorige jaar. Daarbij raakte Kokmeijer dusdanig ernstig gewond dat hij zich gedwongen zag zijn voetbalcarrière te beëindigen. Het Openbaar Ministerie (OM) besloot de Spartaan aan te klagen voor zware mishandeling omdat ze van mening is dat Bouaouzan zijn actie uitvoerde met de intentie om Kokmeijer letsel toe te brengen. Het OM spant de zaak aan omdat ze de overtreding te ernstig van aard acht om de behandeling over te laten aan de tuchtcommissie van de KNVB.

De aanklacht houdt in dat Bouaouzan in theorie veroordeeld kan worden tot een celstraf van maximaal acht jaar. Overigens acht de advocaat van Kokmeijer, B. Dekker, de kans klein dat de officier van justitie daadwerkelijk een jarenlange celstraf zal gaan eisen: "Het klinkt spannend, de maximale straf acht jaar, maar er zit heel veel tussen nul en acht jaar. Ik ben benieuwd naar de eis. Ik heb nu geen mening over de tenlastelegging. Ik denk ook niet dat het het doel van Niels is om een zo hoog mogelijke gevangenisstraf voor Bouaouzan te krijgen," aldus de strafpleiter.

-
Voor meer voetbalnieuws kun je terecht op de FOK!Voetbalmanager.

Pancaro verlaat AC Milan voor Fiorentina

Giuseppe Pancaro verruilt AC Milan voor Fiorentina. De 33-jarige verdediger liet zijn contract ontbinden bij de ‘rossoneri’.

De routinier moet enkel nog een medische test ondergaan, alvorens een verbintenis bij zijn nieuwe club te ondertekenen. Pancaro kwam in 2003 naar AC Milan, waar hij in totaal slechts 39 competitiewedstrijden zou spelen. Dat kwam vooral door de pittige concurrentie bij Milan, met spelers als Maldini en Kaladze. Pancaro wil aan meer speeltijd toekomen en liet daarom zijn contract ontbinden. De Italiaan was eerder al actief voor onder meer Torino en Cagliari.

Albers komt in augustus naar Rotterdam

Christijan Albers zal zeker op 7 augustus in Rotterdam gaan rijden met zijn F1-auto. Lange tijd bestond er nog onduidelijkheid over het doorgaan van het evenement, maar nu is de kogel door de kerk. Het contract tussen de organisatie, Albers en het Formule 1-team van Minardi is getekend.

Tijdens 'Monaco aan de Maas', zoals het evenement al wordt genoemd, zal Albers een demonstratie geven met zijn Minardi. "Het is voor veel van mijn Nederlandse fans niet mogelijk om naar een Grand Prix te komen. Nou, dan kom ik toch naar de fans toe! Het is een prachtige manier om wat terug te doen voor mijn fans," aldus de Nederlander. "Ik ga het team vragen heel veel banden mee te nemen. Want ik ga zeker wat rubber op de Rotterdamse straten leggen!"

WAARSCHUWING

Dit filmpje is hier al eens eerder langs geweest.
Maar hoe vaak moeten we dit soort waarschuwingsfilmpjes nog laten zien voordat mensen zich gaan beseffen dat het niet veilig is in de buurt van auto's. Je moet gewoon altijd op je hoede zijn als je bij een weg bent.
De mensen in de volgende twee filmpjes zullen het er vast en zeker niet zonder botbreuken vanaf hebben gebracht en er zullen ook zeker zeer ernstig gewonden tot doden zijn gevallen bij deze ongelukken. Laat dit filmpje en dit filmpje een WAARSCHUWING voor ons allen zijn en dat we er vooral zelf heel veel van zullen leren.

Kan ZEER schokkend zijn...

Bouaouzan: zware mishandeling met opzet

Rachid Bouaouzan zal op 27 juli moeten voorkomen bij de rechtbank in Rotterdam. Drie maanden geleden legde het Openbaar Ministerie de 21-jarige aanvaller van Sparta zware mishandeling ten laste naar aanleiding van zijn zware overtreding op Niels Kokmeijer in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Bouaouzan hangt nu een gevangenisstraf van maximaal acht jaar boven het hoofd.

Op 17 december vorig jaar hield Kokmeijer een dubbele beenbreuk over aan de overtreding van Bouaouzan. De speler van Go Ahead Eagles moest zijn loopbaan per direct beëindigen en deed een aantal dagen later aangifte. Normaal gesproken wordt voor overtredingen een beroep gedaan op het tuchtrecht van de KNVB, maar het OM is van mening dat in deze zaak een grens is overschreden omdat de speler van Sparta opzettelijk zou hebben gehandeld. Het is voor het eerst in het betaalde voetbal dat justitie een speler voor een overtreding vervolgt.

Internazionale wil Alex

De Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport meldt woensdag dat Internazionale interesse heeft in de Chileen David Marcelo Pizarro van Udinese en Alex Rodrigo Dias da Costa van PSV.

Internazionale is al een tijd op zoek naar versterking voor in de verdediging, maar de komst van Walter Samuel (Real Madrid) of Cristian Chivu (AS Roma)lijkt van de baan. De Nerazzurri zijn wel in onderhandeling met de feitelijke eigenaar van de Braziliaanse centrumverdediger van de Eindhovenaren, het Engelse Chelsea.

Vorig seizoen maakte Alex veel indruk tijdens zijn eerste seizoen bij de Eindhovenaren. Bij Chelsea komt de verdediger nog niet in aanmerking voor een plaats in de selectie. Internazionale probeert haar elftal deze zomer zodanig te versterken, zodat ze aankomend seizoen weer mee kunnen doen om de titel, iets dat ze al ruim vijftien jaar niet heeft gewonnen.

Ecclestone tevreden over Silverstone

In andere jaren kreeg de organisatie van de Grand Prix van Engeland het naderhand altijd zwaar te verduren van Bernie Ecclestone, maar dit jaar heeft de grote baas van de Formule 1 dit jaar niets te klagen over het evenement.

Toendertijd gingen de klachten vooral over de bereikbaarheid van het circuit en de parkeergelegenheden. Dit jaar heeft de organisatie totaal geen problemen gehad met de verwerking van de stroom van 200.000 toeschouwers.

"Ik ben verschrikkelijk teleurgesteld met het hele gebeuren want we hebben de hele sfeer op Silverstone verloren", aldus een erg sarcastische Ecclestone. "Ik denk dat we van alle parkeerplaatsen maar weer een modderpoel moeten maken, de wegen moeten blokken en meer van dat soort dingen zodat we de oude atmosfeer terug krijgen. Ik mis die nu, ik kan niks anders zeggen dan dat ze fantastisch werk hebben geleverd."

Nieuwe natuurfoto's Far Cry Instincts

Om ons een beetje warm te houden in deze hete zomer stuurt Ubisoft wat vakantiekiekjes vanaf het eiland waar ze Far Cry Instincts maken. Zoals je kunt zien op de nieuwe screenshots weet de inmiddels verouderde Xbox toch erg mooie plaatjes uit te poepen. Je kunt deze omgevingen (hopelijk) vloeiend gaan bekijken in september, want dan verschijnt deze game.

Tevens werd er meteen even aangekondigd dat er vier verschillende multiplayer modes zullen zijn. Namelijk: Capture The Flag, CHAOS (Deathmatch style), TEAM CHAOS (tot 16 gamers in teams) en een Predator mode waarin je een basis moet beschermen tegen de predator.




Met dank aan RDJ134 die ons dit even wist te melden via ons chathok #GAM (irc.fok.nl)

Jeroen Kijk in de Vegte naar RTL Boulevard

Jeroen Kijk in de Vegte gaat werken bij RTL Boulevard. De presentator zal als vervanger van Albert Verlinde optreden. Afgelopen vrijdag werd al bekend dat hij een contract bij RTL Nederland heeft getekend. Hij zal ook aanschuiven in het ochtendprogramma van dj Rob Stenders op Yorin FM. Hij was al lang werkzaam voor BNN op Radio 3FM.

"Ik ben er zeer trots op dat ik bij RTL Boulevard kan aanschuiven. Ik zal mij als een waardige vervanger van Albert gedragen", aldus Kijk in de Vegte. Ook bij zijn vorige werkgever, Veronica, was de 31-jarige presentator zowel bij radio als televisie actief.

RTL Boulevard begint op maandag 15 augustus aan haar vijfde seizoen. Het team van Albert en de overige deskundigen zoals Peter van der Vorst, Marc van der Linden, Irene van de Laar, Fiona Hering, John van den Heuvel en Bram Moszkowicz wordt komend seizoen tevens versterkt door presentatrice Daphne Bunskoek.


Enkele Pokémon DS details

De makers van Pokémon hebben enkele nieuwe details van de DS-versies Diamond en Pearl losgelaten.

De DS-versies van Pokémon spelen zich af in een nieuw land. Er zullen waarschijnlijk geen nieuwe typen Pokémon geïntroduceerd worden, maar er zullen wel gloednieuwe Pokémon te vangen zijn. Je kunt ook je Pokémon van de GBA-versies overzetten naar de DS-versie door de GBA-versie in het GBA-slotje van de Nintendo DS te stoppen. Er gaan ook een aantal geruchten rond over een online WiFi-mode waarin 16 spelers het tegen elkaar kunnen opnemen.

De Pokémon-games voor de Nintendo DS zijn onlangs nog uitgesteld naar 2006 in Japan.

Connie laten opstijgen is niet langer rendabel

Icoon Binnenlands nieuwsHet Aviodrome, het Nationaal-Luchtvaart-themapark , zit met een groot probleem nu de verzekeringspremies, door Europese regelgeving, van vliegtuigen flink zijn gestegen. Door de stijging van de premies is het niet meer rendabel om de Lockheed Constellation (Connie), een van de pronkstukken van het museum, te laten opstijgen.

De verzekeringspremie voor het vliegtuig bedraagt 65.000 euro, vijf keer zoveel als vorig jaar. Woordvoerder Van de Noort: "Dat bedrag kun je nooit terugverdienen door een paar keer op een vliegshow te verschijnen. Want die betalen ons maar een paar duizend euro. We hopen op een Europese oplossing. Het geluk is dat er nog meer organisaties zijn met dit probleem."

Door de in Brussel gemaakte regelgeving hangt de premie nu onder andere af van het gewicht van het vliegtuig. Door het enorme gewicht van de Connie is de premie van dat vliegtuig net zo hoog als de premie van een Boeing 747. Dit is oneerlijk volgens het museum omdat de Connie maar twintig uur per jaar vliegt, terwijl een Boeing iedere dag in de lucht zit. "Het risico op ongelukken is bij ons dus veel lager, maar wij moeten wel hetzelfde geld betalen. Dat is niet juist."

CS
Een andere versie van de Lockheed

Het Aviodrome heeft toch al een moeilijke periode, omdat de Uiver, een ander vliegtuig van Aviodrome, vorige weekeinde beschadigd raakte bij een landing in Den Helder. Het museum is druk op zoek naar vervangende onderdelen voor onder andere de propellerbladen. Ook het staartstuk moet waarschijnlijk vervangen worden omdat dit nabije mobiele telefoons in Lelystad stoort wanneer het vliegtuig daar staat.

'Loovens naar Cardiff City'

Glenn Loovens speelt komend seizoen in The Coca-Cola Football League Championship, de Engelse eerste divisie. Het Rotterdams Dagblad meldt dat de 21-jarige verdediger van Feyenoord zal worden verhuurd aan Cardiff City. De onderhandelingen tussen beide clubs zouden bijna zijn afgerond.

Loovens had tevens een aanbieding van het Schotse Falkirk op zak. "In Schotland heb je natuurlijk zo'n beetje dezelfde speelstijl, maar daar speelt iedereen vier keer tegen elkaar. Engeland spreekt me meer aan. Cardiff speelt in een competitie met 24 ploegen. Dat lijkt me wel interessant", aldus Loovens over zijn keuze.

Tegeltjes

Je hebt wel eens van die delftblauwe tegeltjes met allerlei leuzentje erop.
Je ziet ze vaak in de wc hangen met teksten als: "Denk niet bij het laatste vel, wie na mij komt die red het wel."
Er zijn mensen die dit soort tegeltjes allemaal verzamelen, maar ik wil wedden dat ze deze niet hebben. Overigens kan je deze tegeltjes zelf maken... alleen dat wist je natuurlijk al .

Met dank aan BobRooney voor de submit

'Moordwapen Trotski duikt na 65 jaar op'

De ijsbijl waarmee de Russische revolutionair Leon Trotski in 1940 werd vermoord is weer boven water gekomen zo lijkt het. Het vermoedelijke moordwapen, dat tientallen jaren spoorloos was, blijkt het eigendom te zijn van ene Ana Alicia Salas. Haar vader ontvreemdde het wapen kort na de moord uit het politiebureau waar de ijsbijl aan een onderzoek werd onderworpen. Zijn doel was om het wapen te verkopen. De kleinzoon van Trotski is het moordwapen op het spoor gekomen en eist het terug voor het Trotski-museum in Mexico-Stad.

Het vermoedelijke moordwapen zal eerst door de autoriteiten worden onderzocht op authenticiteit. Aan de hand van bloedsporen op de ijsbijl zal worden gekeken of het daadwerkelijk gaat om de ijsbijl waarmee Trotski de schedel werd ingeslagen.

Trotski vluchtte in 1937 na een breuk met Jozef Stalin naar Mexico, waar hij op last van de Sovjet-dictator werd vermoord. Een geheim agent van Stalin, Ramon Mercader, sloeg hem op 20 augustus 1940 met een ijsbijl de schedel in.

Scarlett Johansson weigerde beha te dragen

Icoon Showbiz nieuws Scarlett Johansson heeft tijdens de opnames van een liefdesscène voor haar nieuwe film 'The Island' geweigerd om een beha aan te trekken. De 20-jarige actrice, die eerder dit jaar nog in FHM's top tien van de meest sexy vrouwen ter wereld terechtkwam, vond de beha veel te goedkoop en ging liever naakt.

Volgens Michael Bay, de regisseur van de film, zijn de meeste actrices juist erg voorzichtig als het gaat om het uittrekken van hun kleren. "We waren klaar voor de opnamen, maar de actrice was er niet", aldus Bay, die haar even later in haar trailer vond. "Daar zei ze: 'Ik weiger deze goedkope beha te dragen. Ik ga wel naakt!'"

Helaas voor de fans van Scarlett kon Bay dit niet toestaan. Volgens hem was de film bedoeld voor leeftijden van 13 jaar en ouder, dus moest ze haar beha wel aanhouden.

The Island is een sciencefiction thriller met Scarlett Johansson en Ewan McGregor in de hoofdrollen. In de film komen hun karakters er achter dat ze eigenlijk klonen zijn, die enkel en alleen bedoeld zijn om 'reserveonderdelen' te produceren. Ze slaan op de vlucht, maar uiteraard niet zonder achterna gezeten te worden.


Colin Powell gaat het zakenleven in

Icoon Buitenlands nieuwsDe oud-legerleider en voormalig minister van Buitenlandse Zaken van Amerika, Colin Powell gaat het zakenleven in. Kleiner Perkins Caufield & Byers (KPCB), een grote investeringsbank is er in geslaagd om Powell aan te strikken. Powell gaat jonge leidinggevenden helpen met hun groeiplannen voor hun bedrijven. "Mensen zijn op zoek naar het soort leiderschap, wijsheid, vertrouwen en inspiratie dat Colin Powell meebrengt", aldus één van de partners van KPCB.

Het hoofdkantoor van KPCB is gevestigd in Californië, in Menlo Park. Powell zal echter toch in Washington blijven wonen en zal met behulp van telefoonconferenties of zo af en toe een vliegtocht naar het kantoor in contact blijven. KPCB is vooral bekend om zijn kapitaalverstrekking voor beginnende internetbedrijven. Zo heeft het bedrijf onder andere een aandeel in de succesvolle zoeksite Google, waar zij 25 miljoen dollar in investeerden in 1999. Ook Amazon, Netscape en America Online werden onder andere door het kapitaal van KPCB naar hun grootse vorm gebracht.
Powell
Powell in zijn tijd als minister van Buitenlandse Zaken

Marlon Brando's stem niet in The Godfather?

Volgens een artikel uit de New York Times zal de stem van Marlon Brando niet te horen zijn in The Godfather, een game van Electronic Arts. Toen EA de stemmen opnam voor de game was Marlon Brando al in een zeer slechte conditie. Enkele maanden later overleed hij. Toch sluit EA niet uit dat er helemaal geen geluidsopnames met Brando gebruikt zullen worden.

Om het character van Don Vito Corleone toch een stem te geven is er een imitator ingehuurd. Dit komt omdat Marlon Brando tijdens de opnames van zijn stem, in februari 2004, alleen kon ademen met behulp van een zuurstoftank. Het lawaai van die tank maakte goede opnames onmogelijk. Dit meldt het artikel uit de New York Times.

Een woordvoerder van EA kon zeggen dat er inderdaad stemmen van imitators zijn opgenomen, naast de opnames van Marlon Brando's stem. Het team dat de game ontwikkelt moet bepalen welke stemmen gebruikt zullen worden.

Sparta wil Polak

Sparta heeft interesse in linksback Sjaak Polak van ADO Den Haag. De Twentsche Courant Tubantia meldt dat de Rotterdammers niet ver van een akkoord met ADO Den Haag zijn over een overgang van Polak.

Polak maakte vorig jaar de overstap van FC Twente naar de club uit de hofstad, maar zou zich daar niet erg gelukkig voelen. Hij heeft nog wel een doorlopend contract in Den Haag.

Mochten de clubs overeenstemming bereiken over Polak, dan zal de verdediger zelf ook nog om de tafel moeten gaan zitten met de Rotterdammers.

Sony gaat UMD-films voor PSP verhuren

Sony Pictures Entertainment heeft onlangs aangekondigd dat ze een experiment in Japan zullen starten waarbij mensen UMD-films kunnen huren in plaats van kopen. De test zal 16 juli van start gaan en op 27 juli komen er nog een extra aantal titels bij de veertien films die vanaf dan te huur zullen zijn. Sony heeft geen plannen om ook games te gaan verhuren. Als het experiment succesvol verloopt kan het misschien wel overwaaien naar Europa.

Een lijst met films die verhuurd zullen worden:

quote
Spider-Man 2
Resident Evil: Apocalypse
Hellboy
Invisible
The Punisher
Once Upon a Time in Mexico
Charlie's Angels
Thirteen Ghosts
Lock, Stock, and Two Smoking Barrels
You Got Served
Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid


En vanaf de 27e:
quote
Kung-Fu Hustle
SWAT
Crouching Tiger, Hidden Dragon


Statler and Waldorf From the Balcony

Statler en Waldorf wie kent ze niet. De 2 oudere mannen uit de Muppet show in hun nieuwe show "Statler & Waldorf from the balcony" reviewen de 2 nieuwe films met de nodige dosis humor.

In deze aflevering behandelen ze onder andere "Charlie and the Chocolate Factory" en "Fantastic Four" en hebben ze het nog even over "Kill-dren", dus klik snel om Statler and Waldorf From the Balcony te kijken.

Codemasters brengt K-1 Premium Dynamites naar Europa

Codemasters heeft vandaag aangekondigd dat ze K-1 Premium Dynamite zullen uitgeven in Europa. De game moet in oktober verschijnen. K-1 is een combinatie van verschillende vechtsporten, als karate, kickboksen, boksen en kung-fu. De sport is vooral in Azië populair, waar juist Nederlanders tot de beste ter wereld behoren. Remy Bonjasky, Ernesto 'Mr. Perfect' Hoost en Peter 'Lumberjack' Aerts zullen zeer waarschijnlijk ook hun opwachting maken in deze game. Het spel zal vier gameplay-modes krijgen. Ook zullen er meer dan 1000 verschillende klappen en schoppen uit te delen zijn, gedoopt in realistische animaties. Er is helaas nog geen screenshot beschikbaar.



Remy Bonjasky in actie

Grootste booreiland ter wereld zinkt mogelijk

Icoon Buitenlands nieuwsHet grootste "offshore-olieplatform" van de wereld heeft ernstige schade opgelopen door de tropische storm Dennis. Het platform hangt nu zo scheef dat men bang is dat het eiland zal zinken. Thunderhorse, de naam van het eiland, wordt voor 75 procent beheerd door oliemaatschappij BP en kost ruim een miljard dollar.

Het platform zou pas in 2007 beginnenThunderhorse met het boren naar olie, en zou per dag zo'n 250.000 vaten olie naar boven moeten kunnen pompen. Het eiland weegt zo'n 50.000 ton en ligt in de Golf van Mexico. Daar waar het eiland staat is de zee zo'n twee kilometer diep. De zorgen voor een eventuele zinking zijn ontstaan omdat in 2001, het toentertijd grootste booreiland, binnen een week, naar de bodem zonk na een explosie. Dat eiland hing slechts een fractie schever dan Thunderhorse op dit moment.

Het eiland wordt op zijn plaats gehouden door zestien ankers die vastgeketend liggen aan de zeebodem. Het eiland is verbonden aan negen oliebronnen en dit aantal zou mogelijk oplopen tot 25. Dit is ongeveer negen procent van de totale olie- en gasproductie in de Golf van Mexico. Het is goed voor een kwart van de productie van de Verenigde Staten.

Afgelopen vrijdag werden alle werknemers van Thunderhorse geëvacueerd uit voorzorg voor de aankomende storm Dennis. Vandaag kwamen zij terug voor het opnemen van de schade en het zoveel mogelijk repareren van het eiland. Dit omdat er een nieuwe storm, Emily, op komst is.

Fanclub FC Zwolle huurt stripper om spelers te inspireren

Icoon opmerkelijk nieuws Omdat leden van de onofficiële fanclub fczwolle.org niet zo tevreden waren met de prestaties van hun voetbalclub, hebben ze een stripper ingezet om de spelers te motiveren. Voor iedere wedstrijd die FC Zwolle in de eerste divisie wint, zal er een foto gepubliceerd worden met één kledingstuk minder.

Met de actie hoopt de fanclub de spelers van FC Zwolle extra te motiveren. "Als FC Zwolle vervolgens maar genoeg wedstrijden weet te winnen zal het niet lang duren voordat Alyssa helemaal naakt ligt op de heilige grasmat van FC Zwolle", aldus de website van de fanclub. Die benadrukt bovendien dat het niet gaat om een vulgaire actie, en dat de fatsoensgrenzen niet zijn overschreden bij het nemen van de foto's.

Het is overigens niet voor het eerst dat fans van een voetbalclub een stripper inschakelen in een poging de spelers, en natuurlijk de fans zelf, te motiveren. In het seizoen 2003-2004 ging de stripper Tamara ook al uit de kleren na iedere overwinning van Roda JC. De clubleiding was daar overigens destijds niet blij mee.


Alyssa trekt één kledingstuk uit voor iedere overwinning van FC Zwolle

Dramaserie over Irak in de maak

Er komt een dramaserie over de oorlog in Irak. De 61-jarige Amerikaanse televisieproducent Steven Bochco, maker van onder andere 'Hill Street Blues' en 'NYPD Blue', is al bezig met de opnames in een woestijngebied bij Los Angeles. Een naam heeft hij ook al: 'Over There'.

De serie moet vooral gaan over Amerikaanse militairen aan het front en hun families thuis. Heikele politieke kwesties zullen er niet in zitten. Volgens Bochco kan de serie gemaakt worden "op een volledig apolitieke manier. Uiteindelijk vindt een jonge man die wordt neergeschoten in een vuurgevecht die politiek echt hoegenaamd niet interessant."

Televisiezender FX begint over twee weken al met de uitzendingen van de serie.

Koppel maakt ruzie over web-accounts

Wat is het belangrijkste als je gaat scheiden? Volgens het Chinese koppel Wang en Ye zijn dat de online abonnementen op de online-game Legend of Mir 2. Meneer Wang wil de abonnementen voor zich houden en het appartement waarin ze wonen aan mevrouw Ye geven. Maar Ye wil dat het appartement en de accounts gelijk verdeeld worden.

Het koppel was nog wel zo lief in het huwelijk getreden. Ze ontmoetten elkaar tijdens een online game-sessie. Wang voorkwam in september dat een andere speler Ye's karakter doodde, en anderhalve maand later was het koppel getrouwd.

Afgelopen juni kwamen ze er achter dat het toch allemaal niet zo mooi was en vroegen ze een scheiding aan. Inmiddels hadden ze wel tien online abonnementen voor het spel waarmee ze topscores haalden. De karakters en virtuele voorwerpen zijn ondertussen vrij waardevol geworden.

Waarschuwing voor enorme hitte in Spanje

Icoon Buitenlands nieuwsIn Spanje worden de inwoners en toeristen gewaarschuwd voor de enorme hitte die het land op dit moment treft. Door de hete lucht die wordt aangevoerd vanuit Afrika loopt het kwik in Spanje op tot zeker veertig graden en daarboven. Afkoelen 's nachts doet het nauwelijks, in de Costa del Sol wordt het zelfs niet koeler dan 24 graden.

Het hele land wordt getroffen door de enorme hitte. De autoriteiten hebben mensen geadviseerd om vooral luchtige en lichtgekleurde kleding te dragen. Ook veel drinken is essentieel. Overigens is het niet ongebruikelijk dat de tempratuur de veertig graden bereikt in juli in Spanje. Door de enorme droogte woeden op enkele plaatsen al bosbranden.

Een vergelijking met het rampzalige jaar van 2003 gaat niet op. In dit jaar zorgde de hitte voor enorme problemen in het land.

Richard H. moordde mede om minnares

De 31-jarige Richard H. uit Zoetermeer die vastzit vanwege de moord op zijn vrouw en twee dochtertjes, heeft verklaard mede gehandeld te hebben uit het feit dat hij een minnares had. H. wurgde zijn vrouw Claudia van Veen (31) en zijn kinderen Marieke (5) en Charlotte (3) in april van dit jaar. Daarna begroef hij ze in een Brabants bos en meldde na enige tijd bij de politie hun vermissing.

De minnares van H., een vrouw uit Polen, blijkt in het weekend na de moord H. thuis te hebben bezocht. In januari van dit jaar, 3 maanden voor de moorden, had H. tegen haar gezegd dat hij getrouwd was en kinderen had, maar dat zij sinds enkele jaren werden vermist. Nadat de Poolse vrouw H. had bezocht, meldde hij bij de politie dat zijn vrouw en kinderen vermist werden.

De politie verdacht Richard H. er al snel van zelf achter de verdwijning te zitten. Hij werd aangehouden nadat bloedsporen in de woning en de auto van het gezin werden aangetroffen, waarna hij vlot de moorden bekende. Volgens Justitie heeft de Poolse minnares van H. niets te maken met de moorden.


Richard H.

-
Zie ook: Moordenaar Richard H. was vreemdganger

MMOG gooit roet in scheiding

Stel je voor, je speelt een MMORPG en komt iemand tegen. Het blijkt iemand van het vrouwelijke geslacht te zijn en je leert elkaar beter kennen. Een ontmoeting in het 'echte level' volgt en beide mensen worden stapelverliefd op elkaar. Een mooie bruiloft maakt het feestje compleet en niets staat een mooie toekomst nog in de weg. Tot de liefde is opgebrand.

Dit overkwam twee mensen uit China. De man en de vrouw speelden Legend of Mir 2 toen ze elkaar voor het eerst leerden kennen. Ze trouwden, maar na een tijdje bleek dat toch niet zo verstandig. Nu ze willen scheiden ruziën ze over de characters van de MMORPG. Ze hebben namelijk meer dan tien accounts aangemaakt, waarvan elke character zo rond de level 40-50 is. En aangezien scheiden ook delen betekent...De accounts, characters en items zijn zo rond de 50.000 yuan waard, wat ongeveer 3500 Britse pond is.

De man wil de accounts houden en biedt in ruil het appartement aan zijn vrouw aan waar ze in wonen. Maar de vrouw wil hier niets van weten. Zij wil het appartement verkopen en het geld delen. Daarnaast wil ze de accounts van de MMORPG ook eerlijk delen. De advocaten van het voormalige stel zoeken nog steeds naar een oplossing. Misschien moeten we blij zijn dat ze geen kind hebben.

Zeker 150 doden bij treinramp in Pakistan

Icoon Buitenlands nieuws Bij een grote treinramp in het zuiden van Pakistan zijn woensdag zeker 150 mensen om het leven gekomen. Mogelijk loopt dit aantal nog op tot boven de 300. Bovendien raakten er ongeveer duizend mensen gewond toen er drie treinen op elkaar reden.

De ramp vond 's nachts plaats op het station van Ghotki. Een sneltrein boorde zich met hoge snelheid in een stilstaande trein, die daar stond voor reparaties. Door de klap ontstond al een enorme puinhoop, maar die werd nog eens verergerd toen een derde trein uit de andere richting vol op de wrakken inreed. Veel slachtoffers zitten dan ook nog vast tussen de brokstukken.

"Ik sliep en werd wakker door het geluid van een enorme klap. Toen volgde de inslag en was er overal rook. Er heerste totale duisternis. Ik viel op de vloer en verloor het bewustzijn", aldus één van de passagiers.

De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend, maar mogelijk zou het om een menselijke fout gaan. Een technisch defect kan echter ook nog niet uitgesloten worden.


Bij het ongeval waren drie treinen betrokken

Opblaaspop?

Nou ja, een echte opblaaspop is het natuurlijk niet. Maar wat Jerome Abramovitch met zijn voorhoofd doet, is wel raar te noemen. En dan druk ik mezelf nog zacht uit.
Je moet zelf maar eens een kijkje nemen op zijn site vol met "forehead-inflation"-foto's.
En als je daar toch bent, kijk eens wat rond op zijn site. Het staat er vol met rare foto's: getattoeerde mensen, een fotoshoot in bad en een fetish-fotomap.

Met dank aan Silmarwen voor de submit

Barrichello: 'Williams wilde mij vorig jaar'

In een interview heeft Rubens Barrichello verklaard dat BMW Williams contact met hem heeft opgenomen nadat overgang van Jenson Button naar het team van Frank Williams door het gerecht was afgekeurd.

"Toen bekend werd dat Button niet naar Williams mocht heeft Frank mij opgebeld en bij zich thuis uitgenodigd voor een gesprek.We konden echter niet tot overeenstemming komen omdat ze bij Williams nu eenmaal niet dat kunnen bieden wat Ferrari wel kan," aldus de Braziliaan.

Over het contract dat hij met Ferrari heeft is hij ook duidelijk. "Mijn contract loopt tot eind 2006. De kans dat ik er blijft staat op dit moment op 50%."

Barrichello zegt verder dat hij de teams van Toyota en Honda wel scherp in de gaten houdt omdat zij een groot potentieel hebben. Hij spreekt verder tegen dat hij zou overstappen naar het team van BAR. "Gil de Ferran is een vriend van mij, en als ik die in de pitstraat tegenkom dan spreek ik met hem. Als ik dan iets kritisch zeg wil dat niet direct zeggen dat ik weg wil bij Ferrari."

Releasedata van Zelda: The Twilight Princess bekend?

Op de site van Amazon, een zeer bekende online shop, is er iets opmerkelijks verschenen. Bij de info van The Legend of Zelda: The Twilight Princess zijn er namelijk releasedata van zowel de Europese als de Amerikaanse versie verschenen. De Amerikaanse Zelda zal volgens de site op 14 november uitkomen en de Europese op 25 november. Nintendo heeft nog niet op dit nieuws gereageerd.

John Romero verlaat Midway

Ex-ID Software en ex-Ion Storm veteraan John Romero heeft bekend gemaakt dat hij weg is bij Midway waar hij sinds 2003 werkte.

Volgens geruchten is Romero ontslagen, maar dat is niet officieel bevestigd. Romero zegt zelf op het forum van zijn eigen website dat hij ontslag heeft genomen bij Midway, zo'n drie weken terug al.

John Romero werkte bij Midway als Creative Director en was betrokken bij Gauntlet: Seven Sorrows, een game waar nog steeds aan gewerkt wordt. Volgens Midway heeft de game geen vertraging opgelopen nu Romero weg is en het spel staat dan ook geplanned voor een release in de herfst.

Wat John Romero nu gaat doen is nog niet bekend, maar hij zegt zelf dat hij al een aantal projecten op het oog heeft waar hij graag aan mee zou werken. Wie, wat, waar en hoe laten we je weten zodra het bekend is.

Ghost Rider film gepaard met game

Majesco Entertainment heeft bekend gemaakt dat de première van de film Ghost Rider gepaard zal gaan met een eigen game. Het spel en de film zijn gebaseerd op de bekende Marvelcomic. De film zal uitkomen in de zomer van 2006 en de hoofdrol wordt vertolkt door Nicolas Cage.

Het spel wordt ontwikkeld door het Britse Climax en zal uitkomen voor PlayStation 2, Xbox en PSP.
Comicschrijvers Garth Ennis en Jimmy Palmiotti zijn het verhaal voor het spel aan het schrijven wat aan zal vangen na de gebeurtenissen die zich in de film voordoen. Daardoor vormt het spel een interactief vervolg op de film.

"[...]
The target demographic for games and comics has significant overlap, and oftentimes, comic properties translate very well into compelling video games. The Ghost Rider game offers a unique combination of high-impact combat and motorcycle action infused with supernatural elements.
[...]"


Aldus Majesco Entertainment senior product manager Liz Buckley.

[upd] Amsterdammer (17) gepakt met bom

neegij en Rygar hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Maandag is in het kader van het onderzoek naar terreurgroep 'de Hofstadgroep' in Amsterdam een 17-jarige jongen aangehouden. In zijn woning (het ouderlijk huis van de jongen) trof de Nationale Recherche een zelfgemaakte bom aan. De tiener wordt niet beschouwd als lid van de Hofstadgroep.

Het Openbaar Ministerie (OM) zegt dat uit voorlopig onderzoek blijkt dat de bom ''potentieel gevaarlijk'' was. Het explosief bestond uit ''een omwikkelde kartonnen staaf met kruit, kleine kogeltjes en een ontstekingsmechanisme.'' Het projectiel wordt momenteel onderzocht door experts van het Nederlands Forensisch Instituut.

De knaap, die de bom op zijn kamer had verborgen, was al enige tijd radicalistisch actief op internet. Onder pseudoniem liet hij daar blijken een aanhanger te zijn van extremistisch islamitisch gedachtegoed. Hij beheerde enkele zogeheten MSN-groepen waarop bedreigende teksten, filmpjes en beelden waren geplaatst. Via die sites kwam justitie hem op het spoor.

Morgen wordt de jonge bombezitter voorgeleid aan de kinderrechter.

Update 13:17
De jongen had het voorzien op Kamerlid Geert Wilders, is zojuist bekend gemaakt. Dat is gebleken uit afgeluisterde telefoongesprekken. Hij zou Wilders ook al eerder via internet hebben bedreigd.

De ouders van de jongen zijn van Britse en Nederlandse afkomst. De knaap zou volgens berichten op zijn 14e tot de islam zijn bekeerd, waarna hij in rap tempo radicaliseerde.

Zelfmoordaanslag eist veel kinderlevens in Irak

In het zuiden van de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn vanochtend zeker 24 kinderen gedood bij een zelfmoordaanslag. De dader had een Amerikaans militair konvooi als doelwit. Het explosief ging echter te laat af. De Amerikaanse voertuigen waren al gepasseerd. Slechts één soldaat kwam om het leven.

Dat zo een groot aantal kinderen het slachtoffer werd, komt doordat de Amerikaanse soldaten snoep uitdeelden aan de Iraakse jeugd. Door de enorme explosie vlak na de passage van het konvooi vonden zij de dood; ook drie woningen raakten zwaar beschadigd.

Volleybaldames beginnen met verlies

De Nederlandse volleybaldames zijn de finale van de World Grand Prix slecht begonnen. In het Japanse Sendai verloor het team van bondscoach Avital Selinger woensdag met 3-0 van Brazilië. Afgelopen weekeinde verloor Nederland in de laatste voorronde ook al van de Zuid-Amerikaanse vrouwen, toen werd het 3-1.

Nederland zal de komende dagen nog spelen nog tegen Japan, olympisch kampioen China, wereldkampioen Italië en Cuba. Nederland plaatste zich als laatste en zesde land voor de eindronde van het toernooi. Twee jaar geleden, dtoen het toernooi nog een andere opzet had, eindigde Oranje als vierde.

Atari en Activision werken samen aan retro-console

In 1979 verliet een groep developers bij Atari het bedrijf vanwege onenigheid over het feit dat ze geen credits kregen voor de games die ze maakten. Zij richtten toen het bedrijf Activision op.

26 Jaar later zullen de twee bedrijven wederom gaan samenwerken. Atari kondigde gisteren aan de rechten te hebben verkregen voor de twee grootste titels van Activision voor de Atari 2600, namelijk Pitfall en River Raid. Deze games zullen geïntegreerd worden in de aanstaande plug-and-play Atari Flashback 2 console.

De Atari Flashback 2 ziet er hetzelfde uit als de Atari 2600, inclusief het met hout afgewerkt paneel. Het apparaat heeft 40 spellen aan boord, waaronder eigen creaties en zeldzame prototypes van niet eerder uitgebrachte games zoals Aquaventure en Combat 2. De Atari wordt geleverd met twee controllers en zou in augustus in de winkel moeten liggen voor nog geen 30 dollar.

quote
Features:
  • All in One TV compatible gaming system
  • Modern update to the classic Wood grained console case, approx 2/3rd the size of the original 1977 Atari 2600 console
  • 40 Atari Games - 20 original classic 2600 games (Pong, Missile Command, Asteroids, Centipede, etc.) & 20 new "from the vault" Atari games
  • 2 Atari 2600 joysticks
  • Power supply & A/V cable
  • Single player and Dual player head-to-head
  • Backward compatible with all numerous existing 2600 controllers (i.e.: paddle controllers, trackballs, etc.)
  • Hackable console - true Atari fans can "home brew" new games or their old favorites
  • Utilizes original game code from Atari 2600 games


  • KNVB stelt PSV in het gelijk over Leandro

    De arbitragecommissie van de KNVB heeft PSV in het gelijk gesteld in de zaak tegen voetballer Leandro do Bomfim. De Braziliaan beweerde dat zijn contract bij de Eindhovense club niet langer rechtsgeldig was dan drie jaar.

    Door de bewering van Leandro, wiens contract tot medio 2007 liep, stapte de Braziliaan halverwege het vorig seizoen over naar FC Porto, zonder dat PSV het hiermee eens was en zonder dat de Portugese club een transfersom aan PSV betaalde. Met de uitspraak van vandaag verwacht PSV bij FC Porto, de huidige club van Co Adriaanse, alsnog een vergoeding af te kunnen dwingen.

    Quake Mobile screens

    In 1996 kwam Quake op de PC en het was één van de eerste 3D-shooters voor op de computer. Tegenwoordig zijn er al versies van het spel op de PocketPC en op de Palm-handhelds verschenen. Maar het gaat nu nog een stapje verder; ergens dit jaar zal Quake ook op de GSM te spelen zijn. ATI en Nvidia zijn beide bezig met 3D-chips voor mobiele telefoons die dit jaar zullen uitkomen. Met deze 3D-chips zal het dus ook mogelijk worden om echte 3D-games te spelen. Hieronder kun je een paar screens vinden van Quake Mobile:







    Het spel zal de single-player missies bevatten en zal hetzelfde zijn als de originele versie. Helaas zit er nog geen multiplayer ingebakken, maar hier zijn ze ook al mee bezig. Ook zullen beide expansion-packs voor Quake, Scourge of Armagon en Dissolution of Eternity, uitkomen voor de GSM. De PC-mods zullen ook werken op de mobiele versie. Quake Mobile zal eerst in Korea verschijnen en eind dit jaar ook in de USA. Wanneer Europa aan de beurt is is nog niet bekend.

    Film: Sahara

    Sahara is de verfilming van het gelijknamige boek, geschreven door Clive Cussler, die voor velen bekend staat als een gerenommeerd adventure-schrijver.
    Toch is Sahara geen standaard adventure-film geworden, maar een film die zichzelf in geen enkel normaal genre indeelt. Het is niet alleen adventure, het is niet alleen actie, en het is niet alleen comedy. Sahara heeft al die genres in zich, en gooit er nog een vleugje zelfspot bij.


    Nieuwe Mario Kart DS info

    Er is wat meer bekend gemaakt over Mario Kart DS. Zoals bekend kunnen er 8 spelers draadloos tegen elkaar gamen via een lokaal 'netwerk' en kunnen er 4 spelers online tegen elkaar gamen. Naast de gewone races zal ook de battle mod online gaan.

    De game bevat meer dan 30 tracks waarvan er 15 nieuw zijn en 15 zullen een selectie zijn van de beste banen in de voorgaande delen. De AI van de tegenstanders schijnt verbeterd te zijn en je kan de stylus gebruiken om je karts op te leuken.

    Rasmussen: "Ik ben nu podiumkandidaat"

    Michael Rasmussen was gisteren misschien wel de grootste verrassing tijdens de eerste Alpenrit. Slechts tijdens de laatste paar honderd meter moest hij het wiel van Armstrong loslaten. De Deen weet dat zijn perspectief nu is veranderd.

    Rasmussen eindigde op een derde plaats in Courchevel op negen seconden van Alejandro Valverde. De slechts 58 kilogram wegende Deen weet dat zijn uitgangspositie nu is veranderd: ”Ik moet mijn situatie nu helemaal anders bekijken. Zeker nu Denis Menchov, in principe onze man voor de stand, een rake klap kreeg te verwerken. Na mijn ritwinst van zondag dacht ik niet verder dan de bolletjestrui. Nu ik tweede sta in het klassement ben ik podiumkandidaat of zelfs favoriet. Ik ben er klaar voor, Armstrong is ook maar een mens.”

    De renner van Rabobank zegt dat hij met opzet niet ten aanval trok gisteren: ”Ik ben bewust niet voor een aanval gegaan, maar wilde kijken hoe lang ik me met de beste klimmers kon meten. Zo hoopte ik op het einde ook nog bergpunten te pakken. Ik ben blij dat alles is gegaan zoals het gegaan is.” De bolletjestrui lijkt in ieder geval al binnen voor de frêle Rasmussen. Hij heeft een voorsprong van zeventig punten op zijn naaste ‘belager’ Christophe Moreau. Voor een eventuele podiumplaats zal het lastiger worden, want er volgen nog slechts twee aankomsten bergop en één tijdrit van 55 kilometer. Tijdens de openingstijdrit (van slechts 19 kilometer) verloor hij al rond de twee minuten op Basso en Ullrich.

    Ook Michael Boogerd is erg te spreken over de verrichtingen van zijn ploeggenoot: ” Rasmussen verkeert in een supervorm. Of hij de bolletjestrui kan houden tot aan Parijs? Ik hoop het wel en ik denk het ook wel. Hij kan altijd proberen om ook nog de gele trui te pakken, want zijn achterstand is gering. Misschien lukt het wel, het zou erg mooi zijn, al was het maar voor één dag.” Zelf is Boogerd de beste Nederlander in het algemeen klassement met een 48e plaats op bijna achttien minuten van Lance Armstrong.

    Haug biedt Raikkonen excuses aan

    Norbert Haug van Mercedes Motorsport heeft de Fin Kimi Räikkönen zijn excuses aangeboden voor de motorwissels tijdens de Grands Prix van Frankrijk en Engeland. De Fin verloor op Silverstone opnieuw tien startplaatsen, waardoor hij de race als twaalfde moest beginnen.

    Raikkonen eindigde in Engeland als derde achter WK-leider Fernando Alonso en teamgenoot Juan Pablo Montoya. "Kimi heeft weer twee WK-punten verloren op Fernando. Zonder de motorwissel had hij een beter resultaat kunnen neerzetten. Dat spijt ons en we gaan nog harder werken. De snelheid van Kimi was indrukwekkend. Hij reed de snelste rondetijd van de race in zijn allerlaatste ronde," aldus Haug tegenover de BBC.

    Ontbijtje

    Veel mensen kunnen, nu ze vakantie hebben, een beetje uitslapen. Na het slapen hebben de meeste mensen honger en maken zich dan een lekker ontbijtje. Mensen die een hond hebben kunnen deze daarna uitlaten. Nu kun je natuurlijk ook eerste de hond uit laten en dan een ontbijtje nuttigen. Maar dat lijkt me na het eten van dit ontbijtje toch niet zo een goed idee. Want een 30.000 caloriën rijk ontbijtje moet je toch op de een of andere manier weer uit je lichaam krijgen. Misschien een extra groot rondje met de hond lopen dan?

    Inschrijving Dakar Rally nu al gesloten

    Auto- en motorsportfanaten die er aan denken om mee te doen aan de befaamde Dakar Rally zullen plannen moeten maken voor 2007. Een half jaar voor de start van de 28e editie van de woenstijnrace, die op 1 januari 2006 zal beginnen in Lissabon, is de inschrijving al gesloten.

    "We weten dat we talloze potentiële deelnemers nu frustreren, maar de belangstelling is nog nooit eerder zo overweldigend geweest. Niet alleen uit Frankrijk, 70 procent van de inschrijvingen komt uit het buitenland",aldus directeur Etienne Lavigne dinsdag.

    Maar liefst 350 belangstellende motorcrossers hebben zich gemeld voor de beschikbare 230 plaatsen. Ook de rest van de karavaan zit al helemaal vol met 180 auto's, 75 vrachtwagens en 240 voertuigen voor de assistentie.

    Schetsen van Hitler op veiling

    Veiling: schetsen van HitlerIn de Canadese stad Montreal worden op 19 juli vier schetsen van Adolf Hitler geveild. Het gaat om schetsen gemaakt met kool, gekleurde pen en inkt. Eén ervan bevat verbeteringen die de voormalige leider van nazi-Duitsland gemaakt zou hebben voor het ontwerp voor de opera in de Oostenrijkse stad Linz. Ook komen twee kerstkaarten onder de hamer, die dateren uit 1935 en '38. Deze bevatten Hitlers handtekening en zegel.

    De joodse gemeenschap in Canada is woedend over de voorgenomen veiling. De veilingmeester zegt echter dat hij alleen zijn 'historische plicht' doet: ''Mijn plicht is de historie over te brengen naar andere mensen en voorwerpen te conserveren die belangrijk zijn voor de mensheid.''

    David Beckham wil nieuwe tattoo op zijn kont

    Icoon Showbiz nieuwsVoetbalster David Beckham wil een nieuwe tattoo laten zetten, dit keer op zijn kont. Het moet een afbeelding worden van twee zwaluwen. Deze tattoo zag Beckham op Live 8 bij Robbie Williams en hij was er meteen helemaal gek van.

    "Beckham was helemaal verliefd op het design van de tattoo en hij wilde zo snel mogelijk de tattoo laten zetten. Hij bleef maar vragen of hij de afbeelding kon zien, zelfs toen hem werd verteld dat de afbeelding staat voor echte liefde en trouw omdat zwaluwen hun gehele leven bijrobbie elkaar blijven.", aldus een bron achter de schermen. "Er was achter de schermen een hoop geroddel over de tattoo, omdat het liefdesleven van David niet helemaal vlekkeloos is. Toen Robbie echter vertelde dat matrozen de tattoo droegen als een soort van hulp bij het goed en veilig thuiskomen, ging David helemaal overstag."

    Robbie Williams en David Beckham hebben een "strijd" over wie de meeste tattoos heeft. Op dit moment is dat nog Robbie Williams die dertien afbeeldingen op zijn lichaam heeft, tegenover tien van de Madrid-speler. Robbie gaf ook nog het advies aan David om een tattoo rond zijn nek te laten zetten met een soort ketting-afbeelding. Ook werden er adresjes uitgedeeld over de beste afbeeldingenmakers op de wereld.

    Vuurwerk

    Er zijn genoeg mafkezen op deze aardbol en we zetten er eentje in de hoogtepunten vandaag.
    Hij heeft een speciale truuc. Een soort van mini-ratelband die hij om zijn middel bind en jullie raden het al, aansteekt.
    Deze mensen sporen niet en waarom ze het doen god mag het weten, wellicht vroeger te vaak gepest waardoor ze bijna geen aandacht gehad hebben.

    In ieder geval, je kunt het filmpje hier bekijken.

    Michael Jackson opnieuw naar rechtbank

    Icoon Showbiz nieuwsMichael Jackson blijft een regelmatige bezoeker van de rechtbank. Opnieuw is Michael Jackson aangeklaagd, drie weken geleden werd hij nog vrijgesproken van kindermisbruik, dit keer omdat zijn honden een vrouw hebben aangevallen. Ook een financieringsbedrijf wil Jackson opnieuw in het beklaagde bankje hebben.

    Het financieringsbedrijf, Prescient Acquisition Group (PAG), werd door de popster ingehuurd om hem in woord en daad bij te staan bij het aflossen van zijn schuld aan een bank. De schuld bedraagt zeker 272 miljoen dollar (een kleine 225 miljoen euro). Voor het aflossen van deze schuld maakte de organisatie een bedrag van 537 miljoen dollar vrij. Ook zou een deel van dit bedrag ten goede komen aan het opkopen van het resterende deel van de rechten op Beatle-nummers.

    Volgens de PAG heeft Jackson het geld echter niet gebruikt voor de bestemde doeleinden. Hierom wil het bedrijf de popster aanklagen voor contractbreuk. Ook zou het bedrijf recht hebben op negen procent van de totale af te lossen schuld, maar het bedrijf claimt dit bedrag nooit te hebben gehad. Een rechtbank in Manhattan zal bepalen of en hoeveel geld Jackson aan het bedrijf moet betalen.

    Jackson
    Jackson met zijn vader na de vrijspraak drie weken geleden

    Tour: Vandaag het dak van de Tour

    Woensdag zullen de renners het dak van de Tour de France passeren. De Col du Galibier is met zijn 2645 meter de hoogste col van dit jaar in de Tour. Eenmaal over de top wacht het peloton een veertig kilometerlange afdaling naar Briançon, dat al 61 maal eerder gaststad was van een Touretappe. De laatste winnaar in die plaats was Santiago Botero in 2000.

    De eerste berg van woensdag is de Col de la Madeleine die een van de buitencategorie is. Daarna zal in de aanloop naar de Galibier (buitencategorie) de Col du Télégraphe (eerste categorie) volgen.

    Lance Armstrong liet dinsdagmiddag weten dat er op de eerste Alpendag altijd verrassende dingen gebeuren. Verrassend was vooral dat geen van de uitdagers van de Amerikaan in staat waren te volgen tot de top in Courchevel.

    Armstrong zal daarom met een gerust hart vooruitkijken naar de zwaarste Alpenrit. Maar of hij ditmaal zelf voor de ritzege rijdt, is echter maar de vraag. De lange afdaling na het beklimmen van de Galibier biedt achterblijvers nog de kans om terug te keren en in een sprint met een groepje is Armstrong niet per se de sterkste. Mocht Alejandro Valverde net als op Courchevel omhoog meekunnen met de besten, dan heeft hij vandaag opnieuw goede papieren. Een andere kanshebber is de Italiaan Eddy Mazzoleni, die dinsdag met een zevende plaats goed in het spoor bleef van de beste klimmers.

    'Mierenneuker' kan duur woordje zijn

    Het woord mierenneuker bezigen kan wel eens een dure aangelegenheid worden. Ondanks dat een Alkmaarse politierechter onlangs de boete introk van een man die een parkeerwachter een mierenneuker had genoemd, worden er nog steeds mensen bekeurd die agenten zo benoemen. De politierechter in Alkmaar vond de kwalificatie wel onfatsoenlijk, maar juridisch gezien geen belediging.

    Sinds dat nieuws door de landelijke media is gebracht, onder meer De Telegraaf berichtte over de vrijspraak, is het woord 'mierenneuker' op plek één terechtgekomen in de top van scheldwoorden die agenten naar het hoofd geslingerd krijgen.

    In Brabant zijn de afgelopen dagen echter zeker twee mensen bekeurd die een agent uitmaakten voor 'mierenneuker'. Beiden kregen een boete van maar liefst 330 euro voor deze term. Politievoorlichtster Manon Ostendorf: ''Wij vinden het nog steeds een scheldwoord en het Openbaar Ministerie staat achter ons. Dus wij blijven voor mierenneuker gewoon proces-verbaal wegens belediging opmaken. En wie het er niet mee eens is, stapt maar naar de rechter.''

    Vis dreigt te 'ontploffen'

    Jaeder had ons via de nieuws-submit te melden:

    Een familie uit Burgum heeft een goudvis waarvan het lijkt dat deze op het punt staat te ontploffen. De vis, die al twee jaar rondzwom in de tuinvijver, lijdt aan een ziekte waardoor de buik steeds meer opzwelt. De familie heeft naar eigen zeggen het internet al afgezocht op zoek naar een oplossing, maar dat heeft nog niets opgeleverd.

    "Zo nu en dan spartelt de vis even, om vervolgens weer gewoon kopje onder te gaan en vervolgens weer ondersteboven naar de oppervlakte te komen drijven," aldus de constatering van enkele buurtbewoners. De goudvis is uitgedijd tot zo'n 20 cm groot. Vanwege het mogelijke explosiegevaar zwemt de vis inmiddels in een emmer, geïsoleerd van de andere vissen in de vijver.

    De goudvis die op ontploffen staat. Foto © Wâldnet
    De goudvis die op ontploffen staat. Foto © Wâldnet

    Grote terreinwagens niet aan te pakken

    Minister Carla Peijs van Verkeer en Waterstaat kan luxe terreinwagens, ofwel SUV's (Sports Utility Vehicles), niet aanpakken, ondanks dat ze dat graag wil. Uit een TNO-onderzoek blijkt dat dergelijke wagens onveilig en milieu-onvriendelijk zijn. Vooral voetgangers en fietsers lopen extra veel risico bij een botsing met zulke auto's, maar ook bij een botsing tussen een SUV en een personenauto is de kans dat iemand overlijdt al zesmaal groter dan bij ongevallen tussen twee personenauto's. Bovendien gebruiken de SUV's meer brandstof en stoten meer CO2 uit.

    Peijs heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat alleen de Europese Unie maatregelen tegen de terreinwagens kan nemen. Dat kan nog jaren duren omdat de EU bezig is met eigen onderzoek, zo zegt de CDA-minister. Alleen de bullbars - de extra grote zware bumpers - worden snel aangepakt omdat die extra gevaar voor voetgangers en fietsers opleveren.


    Bullbar wordt wel aangepakt

    Maagklachten voor Knaven

    Servais Knaven bedankte dinsdag na de tiende etappe in de Tour de France nadrukkelijk zijn ploeggenoten.

    De Nederlander in dienst van Quick Step heeft al enkele dagen last van diarree en was blij dat de groep achterblijvers waarvan hij deel uitmaakte niet al te hard naar Courchevel reed.

    "Ik denk dat ik anders vandaag had moeten opgeven", aldus Knaven die al vier dagen last heeft van zijn maag en darmen. "Gisteravond ging het iets beter, maar vanochtend was het weer helemaal mis. Ik heb het zwaar gehad." Dinsdagavond in het hotel klonk de Nederlander al weer wat optimistischer. "Ik heb gegeten en het blijft binnen. Ik hoop dat ik morgen een betere dag heb."

    Ex-werknemer gijzelt voormalige baas

    Troeta had ons via de nieuws-submit te melden:

    Een ex-werknemer van TPG Post is gisterenmiddag terug gegaan naar het bedrijf waar hij voorheen werkte en heeft daar zijn voormalige baas korte tijd gegijzeld. Dit gebeurde bij een vestiging van de TPG Post in Den Haag. Op het moment van de gijzelingsactie waren er ook andere mensen in het gebouw aanwezig, waarbij er paniek ontstond, omdat het leek alsof de gijzelnemer een vuurwapen bezat. De man gaf zich echter over op het moment dat de politie arriveerde. Hij is daarop aangehouden. Bij het hele gebeuren is niemand gewond geraakt; de baas en de overige aanwezigen in het pand kwamen met de schrik vrij.

    Later bleek dat de man niet bewapend was, aldus een verklaring van de politie Haaglanden. Wat zich precies in het pand heeft afgespeeld en waarom de man zijn voormalige baas in gijzeling nam, is nog niet duidelijk. Speculaties als dat de man ontslagen was en wraak wilde nemen op zijn baas worden niet bevestigd.

    Spierscheuring voor Ailton

    Ailton, de Braziliaanse spits van Schalke 04, heeft op trainingskamp in Oostenrijk een spierscheuring opgelopen. Een nieuwe tegenslag voor de aanvaller na een tegenvallend eerste seizoen in Gelsenkirchen.

    De spits leek zich er net mee verzoend te hebben te blijven bij Schalke 04. Zijn blessure (in het rechterbovenbeen) zal er waarschijnlijk voor zorgen dat Ailton de start van de Bundesliga aan zich voorbij zal moeten laten gaan. Een tegenslag voor de goalgetter, want de concurrentie bij Schalke is hevig, met spelers als Sand, Aasamoah en nieuweling Kuranyi. Bovendien wilde Ailton zich bewijzen na een voor zijn doen tegenvallend seizoen. Hij scoorde slechts veertien keer in het shirt van Schalke, terwijl hij een seizoen eerder voor Werder Bremen nog 28 keer het doel trof.

    Agenten rijden per fiets alcomobilist klem

    The_Order had ons via de nieuws-submit te melden:

    Tijdens een verkeerscontrole in Vlissingen, in de nacht van zaterdag op zondag, reed een bestuurder van een auto met hoge snelheid op een groep agenten af die daar werkzaam waren. Toen deze automobilist zelf in de gaten had wat hem te wachten stond, reed hij snel een zijstraat in. Daarop gingen enkele agenten met de fiets achter de auto aan, waar ze de auto met de bestuurder al snel aantroffen.

    De man vluchtte te voet weg met de kennelijke bedoeling om aan de agenten te ontsnappen. Dit mislukte, want een straat verder werd de man door de agenten op de fiets klemgereden en aangehouden. Vanwege de alcohollucht die de agenten tegemoet kwam, verzochten zij de man om een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij bijna twee maal zoveel alcohol in het bloed had dan is toegestaan. De man had bovendien tijdens zijn vlucht z'n autosleutels in de gracht gegooid, in de hoop zo te ontkomen aan de aanklacht wegens rijden onder invloed. Tevergeefs, want tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

    Dinamo Moskou koopt ook Enakarhire

    Dinamo Moskou blijft zich versterken met spelers uit de Portugese competitie. Nu maakt ook de Nigeriaan Enakarhire de overstap naar Rusland.

    Enakarhire is afkomstig van Sporting Lissabon, waar hij vorig seizoen één van de vaste krachten was. De Nigeriaan kost Dinamo Moskou zo’n zes miljoen euro. Een uitstekende deal voor Sporting Lissabon, want het afgelopen seizoen nam het Enakarhire transfervrij over van Standard Luik. Onderdeel van de transfer vormt ook de middenvelder Luis Loureiro, die nu naar Lissabon verkast. Dinamo Moskou is zeer slagvaardig op de transfermarkt: eerder trok het al Derlei, Costinha, Maniche en Seitaridis aan.

    Man gearresteerd voor naakt tegen bomen schreeuwen

    Scootmobiel en Marco666 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

    De 43-jarige Dieter Braun uit het Duitse Recklinghausen werd gearresteerd, omdat hij midden in een bos poedelnaakt tegen een boom stond te schreeuwen. De man verklaarde niet rijp te zijn voor een inrichting, maar in het kader van huwelijkstherapie te handelen op advies van zijn huwelijksconsulent, om zo te kunnen kalmeren en z'n woedes te leren beheersen.

    Braun werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij de agenten ervan probeerde te overtuigen dat hij, door zijn woede te uiten tegen de bomen, niet langer meer tegen zijn vrouw zou schreeuwen: "Als ik dat niet gedaan had, dan zou mijn huwelijk waarschijnlijk al voorbij zijn geweest. Mijn kleren had ik uitgedaan om me meer ontspannen te voelen. Het is als een relaxatietherapie. De wind voelen op mijn naakte lichaam kalmeert me."

    Uiteindelijk kon de politie niet volledig begrip opbrengen voor de man. Naar aanleiding van de vele klachten van de andere bezoekers van het bos in kwestie besloot men dat de relaxatietherapie van de man meer leek op het verstoren van de openbare orde dan op ontspanning. En daarvoor werd Dieter Braun formeel aangeklaagd.

    To script or not to script?


    Dat is een belangrijke vraag. Vaak worden games geadverteerd met stimulerende zinnen als: “totally unscripted events could take place at any moment at any time!”. Blijkbaar is dat iets om trots op te zijn. Ook wordt het een game kwalijk genomen als de gebeurtenissen in die games gescript zijn. Ja, logisch zou je zeggen, als je de game dan één keer hebt gespeeld ken je alles al, dan is er niets meer aan...
    Laatste reviews en specials
    special
    Random Pics van de Dag #1255
    special
    VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
    special
    FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
    special
    Random Pics van de Dag #1254
    special
    Random Pics van de Dag #1253
    special
    Random Pics van de Dag #1250
    ©FOK.nl e.a.