Maker Bulwark: Falconeer Chronicles past titel aan op Steam

De titel van Bulwark: Falconeer Chronicles is door de Nederlandse ontwikkelaar Tomas Sala recent aangepast. De gefrustreerde Sala heeft er 'The Creative Buildign Sandbox' aan toegevoegd. Volgens Sala werd de game op Steam steevast gemarkeerd en beschreven als een strategiespel, terwijl dat niet het geval is.

"Bulwark is een chill builder die eruit ziet alsof het misschien wel een coole en diepe strategiegame zou kunnen zijn, maar dat is het niet. Ik hou gewoon niet van designs die er knus uitzien, maar dit is dus een chille sandbox", aldus Sala op X. De tags op Steam worden door gebruikers bepaald en die beschreven de game onder andere als '4X, strategy en immersive sim', iets dat vervolgens verwarring veroorzaakte in gebruikersrecensies.

"Bulwark: Falconeer Chronicles is een creatieve sandbox, geen fucking strategiegame. Je bouwt coole shit en je hoeft geen endgame te verwachten want het is een sandbox."

Bulwark: Falconeer Chronicles is het tweede deel is wat Sala The Falconeer Chronicles Trilogy noemt. Het is sinds 26 maart beschikbaar voor PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc.