NHL: Rangers en Stars trekken stand gelijk in conferencefinales

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL zijn de conferencefinales in volle gang. Zowel in het oosten als in het westen is de tweede wedstrijd inmiddels gespeeld en in beide best-of-sevenseries is de stand na twee wedstrijden gelijk.

New York Rangers - Florida Panthers (0-1)
In Madison Square Garden was het al na ruim vier minuten raak en dit keer konden de thuisfans daar wel om juichen: Vincent Trocheck zette de Rangers op voorsprong. Nog voor de eerste periode voorbij was trok Carter Verhaeghe de stand echter weer gelijk, waarna de tweede periode én de derde periode niks opleverde. In overtime duurde het veertien minuten tot de Rangers de winst pakten: Barclay Goodrow scoorde en de Rangers trokken de stand in de serie gelijk.

Dallas Stars - Edmonton Oilers (0-1)
De fans in het American Airlines Center konden al na ruim drie minuten juichen: Jamie Benn tekende voor de openingstreffer, maar Connor Brown trok de stand nog geen minuut later gelijk. Vroeg in de derde periode was het weer raak voor de Stars, dit keer trof Mason Marchment doel. Dallas hield nu wel stand en aan het einde maakte Esa Lindell het af met een empty netter voor 3-1 en een gelijke stand in de serie.

Speelschema
Zondag 26 mei, 15.00u (21.00u NL) - Eastern Conference Finals, game 3; Florida Panthers - New York Rangers (1-1)

Maandag 27 mei, 20.30u (02.30u NL) - Western Conference Finals, game 3; Edmonton Oilers - Dallas Stars (1-1)