Formule 2-sprintrace Monaco levert weer nieuwe winnaar op, Verschoor 16e

Op het stratencircuit van Monaco is zaterdagmiddag door de jongelingen in de Formule 2 de sprintrace verreden. Dat leverde alweer de zevende verschillende winnaar op van dit seizoen en weer een nieuwe winnaar in de F2-geschiedenis.

Taylor Barnard nam plaats op de poleposition, naast Gabriel Bortoleto. Achter hen stonden Dennis Hauger en Andrea Kimi Antonelli, voor Roman Stanek, Franco Colapinto, Paul Aron, Isack Hadjar, Victor Martins en Richard Verschoor, die zondag vanaf poleposition mag beginnen aan de hoofdrace.

Barnard had een moeilijke start, maar wist met stevig remmen toch de leiding te behouden, terwijl Martins na een slechte start in de problemen kwam en in bocht één in de barrière eindigde: safety car. Na de herstart ging het even goed, tot Pepe Marti in het middenveld bij het uitkomen van La Piscine tegen de muur klapte, Juan Manuel Correa kwam er op wonderbaarlijke wijze nog nét langs.

Met Barnard, Bortoleto en Hauger voorop konden we door, tot Verschoor de binnenkant raakte in Mirabeau en een stukje van zijn voorvleugel verloor: virtual safety car en Verschoor moest een stop maken. Na de groene vlag reed men weer door zonder problemen, in elk geval voorin: Barnard reed op kop, Bortoleto en Hauger volgden.

Zeven ronden voor het einde ging het weer fout: Zane Maloney, rijdend op plek elf, tikte Zak O'Sullivan aan in Rascasse en ging in de rondte. Kush Maini ontweek het weliswaar, hij liet zijn motor afslaan en kwam daar dus ook stil te staan. Opvallend snel werd de rode vlag gezwaaid, wat wellicht niet nodig was: een minuut later werden de auto's al aan de kant gereden en had men er rustig langs kunnen rijden.

Na een tijdje wachten kon er toch nog geracet worden en ook dit keer kwam Barnard geen seconde in de problemen, op fraaie wijze pakte hij zijn allereerste Formule 2-zege. Bortoleto bolde als tweede over de meet, voor Hauger. Verschoor moest het uiteindelijk doen met een zestiende plek.