Spaanse politie vindt 70 kilo cocaïne in container met zonnepanelen

De Spaanse nationale politie heeft in samenwerking met de politie van Portugal 70 kilo cocaïne gevonden in een container met zonnepanelen. Vier personen zijn gearresteerd in verband met de drugsvondst. De 4 arrestanten behoren tot een criminele organisatie die vanuit Zuid-Amerika de drugs Spanje binnenbracht door gebruik te maken van verschillende bedrijfsstructuren.

De drugs kwamen aan boord van commerciële containers aan in Portugese havens en werden van daaruit over de weg vervoerd naar verschillende delen van Spanje.

Het onderzoek werd gestart toen de politie op de hoogte werd gebracht van het bestaan van een criminele bende die cocaïne het Iberisch schiereiland binnenbracht aan boord van zee-containers, verborgen tussen legale goederen. Een dag voor de aankomst van de container namen ze contact op met de chauffeur om de eindbestemming van de goederen te wijzigen.

Panama
In het kader van het onderzoek ontdekten de agenten op 10 april in de haven van het Portugese Sines een uit Panama afkomstige container met goederen die door een in Valencia gevestigd bedrijf waren ingevoerd.

De agenten van de Polícia Judiciária de Portugal inspecteerden de container en stelden vast dat de lading binnenin bestond uit zonnepanelen, en aanverwante artikelen en onderdelen waarin ze na onderzoek 60 rechthoekige verpakkingen met cocaïne vonden.

Observeren
Er is een gezamenlijke operatie opgezet om de route van de drugs te volgen en de daders te arresteren. Na enkele uren zagen de agenten van de Policía Nacional España dat de vrachtwagen met de container geparkeerd stond in een opslagplaats in de provincie Cáceres en dat 4 personen de goederen begonnen uit te laden.