Pogacar wint ook laatste bergrit in Giro d'Italia

Tadej Pogacar heeft zijn overmacht in de Giro d'Italia nog eens onderstreept. In de laatste bergrit met daarin twee keer de beklimming van de Monte Grappa was de Sloveen andermaal de sterkste bergop. Hij won met ruim twee minuten verschil.

De voorlaatste etappe in de Giro d'Italia was de laatste bergrit met in de laatste honderd kilometer twee keer de beklimming van de Monte Grappa, een beklimming van maar liefst 18 kilometer aan een gemiddelde stijgingspercentage van 8,1%. Voorafgaand aan de etappe had Tadej Pogacar kenbaar gemaakt dat hij wilde gaan voor de dagzege en nadat een kopgroep van elf wegreed was er al snel controle in het peloton van de ploeg van Pogacar.

De voorsprong van de kopgroep werd nooit groter dan vier minuten. Op de eerste beklimming van de Monte Grappa reed vanuit het peloton Giulio Pellizzari naar de kopgroep toe en hij zou ook als eerste boven komen op de zware beklimming.

Op de tweede beklimming reed Pellizzari de rest van de kopgroep eraf en de jonge Italiaan hield goed stand tegen het peloton, waar UAE Emirates nog steeds op kop reed. Op 5,5 kilometer zette Pogacar zijn aanval in en niemand kon de Sloveen volgen. Hij zou snel bij Pellizzari komen en hem achter zich laten. Pogacar reed naar zijn zesde ritzege en vergrote zijn voorsprong in het algemeen klassement naar bijna tien minuten.

Results powered by FirstCycling.com