LMA Professional Manager 2005

Heerlijk, we zien ons team (PSV natuurlijk) weer op het beeld staan. Het is het begin van het seizoen en we zijn net begonnen aan de voorbereiding. Wat meteen opvalt is de interface van het spel, het lijkt namelijk op Windows. Linksonderin heb je het menu en van daaruit klappen er menu\\\'s open (vergelijkbaar met start => programma\\\'s in Windows dus). De keuzes die je het meest maakt komen onderin beeld te staan en zijn zo langzamerhand persoonlijke snelkoppelingen.

Het hele spel laat zich op deze manier uitstekend spelen, al vergt het soms wat zoeken voor je alle opties gevonden hebt. Als je een beetje rondgekeken hebt bij de club is het tijd om te beginnen aan het echte werk, training bepalen, opstelling en tactiek kiezen en een beetje speuren naar jonge talenten en verbreding van de selectie.

<\/center>

Na een paar uur acht ik mijn team klaar voor de eerste wedstrijd, vriendschappelijk tegen ACV. Het laadscherm is een roterend Philips-stadion en het wedstrijdscherm laat je kiezen tussen de verschillende manieren om de wedstrijd te volgen; volledig in 3D, een tekstverslag (inclusief balbezit in procenten) en meteen de uitslag genereren.

Een wedstrijd kijken in 3D is als een echte wedstrijd kijken op tv, alleen nu heb je zelf input. Tijdens het spelen kan je namelijk de knoppen F1 t/m F12 gebruiken om een tactiek te roepen als coach zijnde, zo staat F1 voor een defensieve tactiek en F8 voor pressie-voetbal. Deze aanwijzingen werken meestal wel als je de juiste tactieken op de juiste momenten toepast en om de vijf minuten wisselen van de tactiek werkt niet. Het enige minpuntje dat wedstrijden volledig kijken heeft is de tijdsduur, als de wedstrijd niet spannend is gaat het snel vervelen.

De tekstmanier van een wedstrijd volgen is vooral voor degene met een wat tragere PC die de 3D beelden niet echt aankan. Heb je haast dan kies je ervoor om de wedstrijd gewoon te genereren. Dit zal je vooral gebruiken bij de kleinere wedstrijden. Tijdens de wedstrijd heb je de mogelijkheid om nog van alles aan te passen, tactiek, wissels, etc, het is uiteraard allemaal mogelijk.

<\/center>

Na de wedstrijd krijg je een overzicht van alle tegelijk gespeelde wedstrijden en een overzicht van de stand. Hier kun je kiezen om een wedstrijd in de herhaling te kijken, ook wedstrijden van de concurrent. Tijdens deze herhalingen krijg je ook commentaar, net alsof je Studio Sport zit te kijken, erg cool gedaan!

Na de wedstrijd pak je even die rust die nodig is om bij te komen en je gaat je langzaam weer klaarmaken voor de volgende wedstrijd. Je leeft van wedstrijd tot wedstrijd en zo ga je door tot je op het bordes van het stadhuis staat.