LMA Professional Manager 2005

Voor de PC-versie heeft Codemasters de console-versie niet zomaar gepoort naar de PC, maar een hoop dingen aangepast. Het spel is op de PC uitgebreider en diepgaander dan de console variant. Daarom heeft de titel de toevoeging Professional heeft gekregen.

In LMA Professional Manager 2005 is het mogelijk om met de Spaanse, Duitse, Franse, Portugese, Engelse, Schotse, Italiaanse en Nederlandse competities te spelen. Van elk land zijn de ere- en de eerste divisie beschikbaar met uitzondering van de Engelse waar je meer competities hebt zoals bijvoorbeeld de Conference. De teams zijn zoals ze aan het begin van seizoen 2004-2005 waren en kloppen allemaal goed tot zeer goed. Het enige foutje dat ik heb kunnen ontdekken was dat Vennegoor of Hesselink alleen maar \'Hesselink\' heette, en dat is niet hinderlijk. Petje af voor Codemasters.

Als je een game aanmaakt in LMA Manager heb je verschillende opties. De meest vreemde optie is die om een \"Fantasy Team\" te gaan coachen. Hier kan je een team van nul creëren. Je bouwt je eigen club, je ontwerpt je eigen logo, kiest je eigen spelers en je kan een naam kiezen. Hoewel deze optie erg leuk is en het ontzettend vermakelijk is om een compleet nieuw team te maken speel je deze mode toch niet echt... Een soccer manager gaat in mijn ogen toch echt om het realisme, en daarvoor moet je bij de normale mode zijn die is zoals in elke andere manager: kies een club en coach die naar succes.

Eenmaal de hoofdmode gekozen komt de keuze om hulp in te schakelen. Je kan kiezen om het spel helemaal in je eentje te spelen, en dus ook de beslissingen over bijvoorbeeld financiën zelf te nemen. Denk je dat dergelijke beslissingen beter door iemand anders gemaakt kunnen worden of vind je het gewoon niet leuk genoeg dan zet je \'staff assistance\' aan welke een deel van de last wegneemt.

Het is nu tijd om een team te kiezen en daadwerkelijk te beginnen!