FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 9 november 2004

Playboy-cover Georgina Verbaan uitgelekt

De Playboy-cover met Georgina Verbaan is vroegtijdig uitgelekt. Babessite Mokkels.nl wist de cover ruim voor de officiële presentatie in de wacht te slepen. Verbaan siert het decembernummer, traditioneel gereserveerd voor een populaire Nederlandse schone.

Woensdagochtend om 12.00 uur wordt aan de pers de december-Playboy bekendgemaakt. Het eerste exemplaar van het blad met 'alles dat mannen boeit' zal bovendien aan Verbaan worden uitreikt.

Mokkels is blij met de scoop. "Behalve mooi is het technisch gezien een goede cover. Geeft niet teveel weg en maakt nóg nieuwsgieriger naar wat haar handen verbergen." Mokkels meldt op de site dat de Playboy ook daadwerkelijk gekocht moet gaan worden. "Bedenk dat dit soort shoots enkel mogelijk worden gemaakt wanneer er voldoende exemplaren over de toonbank gaan."


De foto's werden door Cornelie Tollens en Pim Thomassen geschoten in Brazilië. Wie wil weten wat er onder de cover zit moet overigens nog even geduld hebben. Vrijdag 12 november is Georgina pas overal in Nederland te koop.

[upd] Dode bij vechtpartij Rotterdam-Noord

Op het treinstation Rotterdam-Noord is vanavond bij een vechtpartij een persoon om het leven gekomen. De verkeersinformatie van ProRail meldt dat iemand na een vechtpartij onder een trein is gekomen en vervolgens overleed.

Het treinverkeer tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam-Alexander is stilgelegd en zal waarschijnlijk pas na middernacht worden hervat. Het station Rotterdam-Noord is op last van de politie gesloten.

Update 23:39
Het ANP meldt dat het zou gaan om een zoon, die ruzie had met zijn vader. De vader zou een mes hebben getrokken, waarna zijn zoon, die in verwarde toestand zou zijn geweest, door de trein werd geschept. De vader is aangehouden.

Heineken geeft informatie over drankgebruik

sizzler had ons via de nieuws-submit te melden:

Heineken gaat op al haar flesjes en blikjes een verwijzing naar een website plaatsen waar informatie te vinden is over het gebruik van alcohol. Eerder plaatse de bierfabrikant ook al in de Verenigde Staten berichten op haar producten om "drinken op een verantwoorde manier" aan te moedigen.

Een tekst op de blikjes en flesjes gaat naar de site Enjoyheinekenresponsibly.com verwijzen die informatie geeft over alcoholgebruik. "Alhoewel consumenten zelf verantwoordelijk zijn voor hun drinkgedrag, hebben wij de verantwoordelijkheid om deze te informeren en waarschuwen voor de gevaren van alcoholmisbruik", zegt directeur Thony Ruys van het bedrijf.

Het Nationaal Instituut Gezondheidsbevordering en ziektepreventie (NIGZ) is niet gelukkig met de actie van Heineken. "Wij hebben niet het idee dat deze teksten bij gaan dragen aan het verantwoord gebruik van bier", zo zegt een woordvoerder tegenover FOK! "Wij denken niet dat het publiceren van een website tot gevolg heeft dat een consument zijn drank-gebruik zal gaan veranderen".

Uitslagen derde ronde Amstel Cup

Er is begonnen aan de derde ronde van het Amstel Cup toernooi. Hieronder vind je de uitslagen.

Derde ronde Amstel Cup

Go Ahead Eagles* - Roda JC (2-0)
28' Kokmeijer 1-0
64' Tuhuteru 2-0

Helmond Sport - TOP Oss* (2-4) nv
10' Hendriksen 1-0 (pen)
31' Dijkhuizen 1-1
66' Vriesde 2-1
81' Rook 2-2
105' Dijkhuizen 2-3
110 Van der Sloot 2-4 (pen)

ADO Den Haag* - Emmen (3-1)
6' Van der Gun 1-0
30' Oosting 1-1 (pen)
72' Stroeve 2-1
74' Den Ouden 3-1

FC Volendam* - Heracles Almelo (3-1)
20' Fung A Wing 1-0
40' Ketting 2-0
53' Roelofsen 2-1
78' Bridji 3-1

Stormvogels/Telstar - FC Dordrecht* (0-2)
36' Monteiro 0-1
78' Monteiro 0-2

* door naar vierde ronde

Verkiezingssite omroepen populair

De website Amerikakiest.nl van de publieke omroep heeft in twee maanden tijd 7,2 miljoen pageviews gehad door 1,1 miljoen unieke bezoekers. De website is gemaakt en bijgehouden door de actualiteitenprogramma's op radio en televisie van alle omroepen samen.

De drukste dag op de site was 3 november. Op deze dag kwamen alle uitslagen binnen. De site trok toen 265.000 bezoekers, bijna een kwart van alle unieke bezoekers.

Pijnstillers volgens het Vaticaan alternatief voor euthanasie

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsVolgens het Vaticaan is het gebruik van pijnstillers een alternatief voor euthanasie. Men juicht het gebruik hiervan toe, maar laat wederom merken zich nog steeds te verzetten tegen euthanasie voor terminale patiënten.

Euthanasie blijft voor de katholieke kerk onbespreekbaar, zo vindt ook Kardinaal Javier Lozano Barragan. Lozano Barragan, de belangrijkste adviseur van Paus Johannes Paulus II op het gebied van gezondheidskwesties, meent dat we het leven van het begin tot zijn natuurlijke einde moeten beschermen. "Het leven is niet van ons, maar van God", aldus Lozano Barragan.

Woordvoerders van het Vaticaan benadrukken dat het nemen van levensverlengende maatregelen, zoals gebruik van sterke pijnstillende middelen, niet tot de plicht om het leven te beschermen behoort en daarom een zeer goed alternatief is voor euthanasie. De kerk is tegen het onnodig laten lijden van zieken en dat is niet nieuw, Paus Pius XII keurde in 1956 het gebruik van opiaten als pijstillers al goed.

Positie minister Remkes onder vuur

Icoon politiek binnenland nieuwsMinister Remkes van Binnenlandse Zaken ligt onder vuur nu gebleken is dat informatie van de AIVD bij extremistische moslimgroepen rond Mohammed B., de verdachte van de moord op Theo van Gogh, terecht is gekomen. Het nieuws van de uitgelekte informatie kwam bovenop een vermeende ruzie tussen Remkes en collega-minister Donner (Justitie). Remkes verweet Donner niet ver genoeg te willen gaan bij het aanpassen van wetten aan de terreurdreiging.

De uitspraken in het NRC Handelsblad gisteren leidden tot afkeuring bij verschillende politieke partijen. 'Ongepast', oordeelden D66 en GroenLinks, die van mening zijn dat het kabinet eensgezindheid moet uitstralen. Vandaag werd de vermeende ruzie door verschillende leden van het kabinet, inclusief de beide hoofdrolspelers, ontkend. Volgens Remkes zijn zijn uitspraken in het interview ''wat ongelukkig bij elkaar gezet'. Hij stelde dat er 'geen streep licht' zit tussen de opvattingen van hem en zijn collega. Donner noemde de berichtgeving 'buiten proportie'.

De Tweede Kamer houdt morgen een spoeddebat over de moord op Theo van Gogh. Vooraf zullen Donner en Remkes de Kamer een brief hierover sturen.

Nederlandse man (77) gedood op Curaçao

Dinsdagochtend is een Nederlandse man van 77 op Curaçao om het leven gekomen bij een overval. De man werd in zijn eigen huis aangetroffen terwijl hij aan handen en voeten vastgebonden zat. Er zijn nog geen verdachten aangehouden met betrekking tot dit misdrijf.

De man, in het verleden directeur van de OGEM (Overzeesche Gas en Electriciteit Maatschappij) woonde al enkele tientallen jaren op Curaçao. De politie wil in dit stadium van het onderzoek nog geen nadere mededelingen doen over de zaak.

Eerste Oostenrijkse sneeuw eist 3 levens

De eerste sneeuwval op lage hoogte van het winterseizoen 2004/2005 heeft in Oostenrijk aan drie mensen het leven gekost. Ook kwamen diverse automobilisten op de natte snelwegen in moeilijkheden. Vooral in het bondsland Salzburg waren de problemen groot, zo moest de zogeheten 'Tauernsnelweg' voor langere tijd afgesloten worden wegens een ongeval.

In de buurt van de plaats St. Pölten in Niederösterreich kwam een vrouw om het leven toen ze in een sneeuwbui in een slip geraakte en tegen een vrachtwagen aanbotste. In hetzelfde bondsland vond een bijrijder de dood toen de vrachtauto waar hij inzat tegen een personenauto knalde en kantelde. De vrachtwagen had geen sneeuwkettingen om de wielen, iets wat op dat moment wel verplicht was. Niet ver van de ongevalsplaats vandaan reed een 44-jarige vrouw tegen een boom. Ze was op slag dood.

Ook in de komende dagen wordt flinke sneeuwval verwacht. Vooral in Oost-Tirol en Karinthië moet men rekening houden met diverse verkeersopstoppingen door de sneeuw.

Grote politieactie in Oost-Brabant

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

In onder andere Geldrop, Helmond en Kerkdriel hebben politie en justitie vandaag op 26 plaatsen invallen gedaan. Aanleiding was een grootscheeps onderzoek naar fraude, fiscale delicten, witwaspraktijken, valsheid in geschrifte en hennepteelt op grote schaal. Zeven personen, vijf mannen en twee vrouwen, werden aangehouden.

De invallen vonden plaats in zowel woningen als bedrijfspanden. Naast kernpunten Geldrop, Helmond en Kerkdriel werd ook actie ondernomen in andere Brabantse plaatsen, Gelderland en België. De aangehouden personen zijn allen tussen de 26 en 48 jaar oud. Vijf van hen worden ook verdacht van deelname aan een criminele organisatie.

In het kader van het financiële onderzoek zijn diverse goederen in beslag genomen. Het gaat om ongeveer 70 auto’s, 25 boten en jachten, 25 buitenboordmotoren, 5 vuurwapens, contant geld, twee hennepkwekerijen, zeventig kilo verpakte, gedroogde henneptoppen en veel andere waardevolle, luxe goederen. Op enkele locaties is ook de administratie in beslag genomen.

De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch.

Volgend seizoen 19 races op de kalender

Vandaag kwamen negen van de tien teams in het Hilton-hotel in Heatrow bijeen voor overleg. Tijdens dit gesprek, waarbij Ferrari niet aanwezig was, zijn een aantal maatregelen besproken.

Bernie Ecclestone heeft de teams een financieel voorstel gedaan, waardoor er tenminste 18 of 19 races voor het komende seizoen op het programma staan.
De formule 1 teams gingen akkoord met dit voorstel. Dat maakt de weg vrij voor Frankrijk en Engeland om alsnog een plaats op de kalender te krijgen.

De Britse Grand Prix lag de afgelopen weken zwaar onder vuur. De BRDC kon geen akkoord bereiken met Bernie Ecclestone over de prijs die de circuitdirectie moest betalen.

'Vrouwen neuken vooral met de neus'

De vrouw gebruikt in bed vooral haar neus om te bepalen of ze seks met een man wil of niet. De geur van de man is volgens een Duits onderzoek namelijk bepalend voor een vrouw om de liefde te (willen) bedrijven. Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk 'de juiste stemming' en 'hygiëne'.

Het onderzoek werd onder zeshonderd vrouwen in de leeftijd van zeventien tot 71 jaar uitgevoerd in de Charité-universiteitskliniek te Berlijn. Naast de geur van de man speelden vertrouwen en openheid ook een belangrijke rol. Opmerkelijk is dat aantrekkelijkheid van de man, ervaring en verliefdheid veel minder belangrijk zijn voor een vrouw om seks te hebben. De lengte van het geslacht deed er al helemaal niets toe.

Negentig procent van de ondervraagde vrouwen gaf toe wel eens een orgasme te hebben gefaket, waarvan tien procent het zelfs regelmatig deed. Verder hadden zij gemiddeld acht seksuele partners gehad.

geur
Vrouwen vinden de geur van de man het belangrijkst tijdens het vrijen.

Jongen (15) komt onder trein en overlijdt

Jaucke en MrDoegewoon hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Op een spoorwegovergang in Hardinxveld-Giessendam (Zuid-Holland) is vanmiddag een 15-jarige fietsende jongen onder de trein gekomen. De tiener was op slag dood.

De overgang is enkel bewaakt met knipperlichten en geluid, volgens de politie hebben deze alarmsignalen naar behoren gewerkt. Meer details zijn nog niet bekend, er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeluk.

Voetbal ontploft ook in Nederland

Nadat eerder België een ontplofte voetbal had, heeft men op de Nederlandse voetbalvelden er ook kennis meegemaakt

Tijdens de wedstrijd Jong Ajax-Jong SC Heerenveen (4-2) keurde scheidsrechter Van der Lip een doelpunt van de Friese club af, nadat de bal was ontploft. Doelpuntenmaker Jos Hooiveld stond al bijna te juichen, toen de bal tot zijn grote verbijstering via een nop van Ajax-doelman Kenneth Vermeer ontplofte.

Van der Lip had waarschijnlijk lering getrokken uit de Belgische wedstrijd, want daar keurde de arbiter het doelpunt met de ontploffende bal wel goed.

Beide ballen zijn geproduceerd door Adidas en worden naar de fabrikant gestuurd voor onderzoek.

Testdagen beperkt door teams

De negen Formule 1-teams die vandaag bijeen waren in Londen hebben besloten tot een reductie van het aantal testdagen tijdens het seizoen. In plaats van de voorgestelde tien dagen zijn het nu wel 24 dagen geworden.

Ferrari bleef koppig en was dan ook vandaag afwezig bij de bespreking van de teams. Desondanks kwamen de teams wel tot een nieuw akkoord over het totaal aantal dagen dat er tijdens het seizoen zal worden getest. De negen teams hebben aan elkaar beloofd niet meer dan 24 dagen tijdens het seizoen te testen. Ferrari is niet aan deze afspraak gebonden.

De 24 testdagen zijn een halvering van de huidige limiet die er op het aantal testdagen staat, maar nog altijd aanzienlijk meer dan de tien dagen die eerder werden voorgesteld. Het wachten is op de reactie van Ferrari.

Ullrich betreurt route Tour

Jan Ullrich is niet te spreken over het parkoers van de Tour de France van volgend jaar. Vooral de vermindering van het aantal tijdritkilometers baart hem zorgen.

Het goede nieuws zal voor Ullrich zijn dat Armstrong overweegt om niet deel te nemen aan de Tour, al zegt Ullrich dat dat hem niks uitmaakt. Wel is hij blij dat de Tour een bezoekje brengt aan Duitsland: "Natuurlijk waardeer ik dat Karlsruhe en Pforzheim in de Tour zijn opgenomen."

Ullrich zal zijn training in december in Zuid-Afrika beginnen, zoals hij dat ook de afgelopen jaren heeft gedaan. Over Armstrong zei hij nog: "Het maakt me niet uit of Armstrong naar de Tour komt of niet. Wat echt telt is het winnen van de Tour en als je dat wilt moet je sneller rijden dan de rest."

PSV-stadion wil UEFA Cup-finale

Het Philips-stadion in Eindhoven heeft zich kandidaat gesteld om de finale van de UEFA Cup in 2006 of 2007 te mogen organiseren.

Dinsdag werd het stadion van PSV bezocht door een delegatie van de Europese voetbalbond, en de UEFA zou erg onder de indruk zijn van de presentatie. Naast Eindhoven zijn ook Glasgow, Moskou en Athene kandidaat.

In februari zal de UEFA een beslissing nemen over de definitieve locatie voor 2006.In 2002 was Nederland voor het laatst gastland van een Europese finale. De toen door Feyenoord gewonnen UEFA Cup-finale werd destijds gespeeld in de Kuip.

Theo van Gogh gecremeerd

In het Amsterdamse crematorium De Nieuwe Ooster in de wijk Watergraafsmeer hebben familie en vrienden afscheid genomen van de vorige week vermoorde film- en opiniemaker Theo van Gogh. De plechtigheid werd rechtstreeks op tv uitgezonden. Tijdens de plechtigheid spraken Theo's vader en moeder, zijn twee zussen, historicus Maarten van Rossem en oud-PvdA-minister en voormalig burgemeester van Rotterdam Bram Peper.

De moeder van Theo zei dat haar lijf zich na de moord vulde met haat. Een gevoel dat ze nog nooit eerder had gekend. Verder zei ze onder meer: ''Theo liet zich de mond niet snoeren. Hij was bezorgd, bang dat ons land in achterlijkheid en onvrijheid terecht zou komen, hij had bange vermoedens voor de toekomst''. Mevrouw Van Gogh noemde in haar rede ook minister Verdonk van Vreemdelingenzaken die de steun van haar en van haar overleden zoon had. Ook zei ze dat Tweede-Kamerlid Hirsi Ali (VVD) zich niet schuldig hoeft te voelen over Theo's dood. ''Theo werd al langer bedreigd'', aldus moeder Van Gogh.

Collega-columnist en Amerika-kenner Maarten van Rossem deelde zijn herinneringen aan zijn vriend met het publiek. Hij hekelde de media die de afgelopen week praatprogramma's vol kletste over Van Gogh in plaats van zijn films te draaien: ''Het beste monument dat je hem kunt geven is dat zijn films op dvd worden gezet en dat is beter dan dat Harry Mens een levensgroot bronzen beeld voor hem gaat oprichten.'' (Mens liet een beeld maken van Pim Fortuyn.)

Bram Peper ging in zijn toespraak uitgebreid in op de vrijheid van meningsuiting en de democratie. Volgens Peper moet de democratie continu verdedigd worden tegen types die haar omver willen werpen.

De twee zussen van Theo, Josine en Jantine, haalden veel herinneringen op aan hun broer, die lastig kon zijn, altijd volop aanwezig was, maar bovenal veel liefde en menselijkheid gaf.

De zichtbaar gebroken vader van Theo zei de afgelopen week veel gedacht te hebben aan zijn broer Theo, naar wie de filmmaker vernoemd was. De oom van Theo stierf in de Tweede Wereldoorlog ook wegens gebruik maken van de vrijheid van meningsuiting. Hij bedankte onder meer Theo's vrienden Theodor Holman en Max Pam voor het verwoorden van Theo's gedachtengang in de media de afgelopen week en Hans Teeuwen voor het mede organiseren van het afscheidsfeest dat gisteravond gehouden werd. De vader van Theo voegde verder toe dat zij die moskeeën in brand steken en besmeuren door Theo veracht zouden zijn, als hij nog zou leven.

Als laatste werd het lied 'Perfect Day' van Lou Reed gedraaid en konden de aanwezigen, waaronder Theo's 12-jarige zoon Lieuwe, een laatste groet aan hun dierbare brengen.


Theo van Gogh

AIVD-stuk gelekt naar groep Mohammed B.

Informatie van de Nederlandse veiligheidsdienst AIVD is terechtgekomen bij de groep moslimfundamentalisten waar Mohammed B., de verdachte van de moord op Theo van Gogh, deel van uitmaakt. Dit schrijf NRC Handelsblad vandaag.

De krant schrijft dat een vriend van Mohammed B. afgelopen zomer een ongeadresseerde envelop in de brievenbus kreeg. Hierin stond informatie over een extremistisch netwerk waarvan hij, volgens de AIVD, zelf deel uitmaakt. De vriend kwam geregeld met een aantal mensen, waaronder Mohammed B., samen om te spreken over koran en politiek. Het stuk zou volgens bronnen bij vele andere vermeende moslimextremisten "in de brievenbus" terecht zijn gekomen.

NRC Handelsblad zegt te beschikken over het interne onderzoeksverslag van de AIVD, dat dateert van afgelopen zomer. Hieruit blijft dat de geheime dienst een groep rondom terreurverdachte Samir A. in de gaten houdt. De groep wordt omschreven als de 'Hofstadgroep'. In het stuk wordt vastgesteld dat het "al geruime tijd rustig is geweest rond de groep". Maar recentelijk worden weer "meer bewegingen in de groep waargenomen." Er zouden weer vaker bijeenkomsten zijn. Hierna wordt in details beschreven welke bewegingen de AIVD in binnen- en buitenland heeft waargenomen.

Er is ondertussen een onderzoek naar het lek ingesteld. Bronnen rond dit onderzoek gaan er vooralsnog van uit dat het opnieuw de medewerker betreft die in oktober werd aangehouden op verdenking van het schenden van staatsgeheimen. Hij had vertrouwelijke informatie gelekt aan verdachten in een terroristenzaak in Utrecht. De AIVD zei vorige maand nog dat dit lek slechts "beperkte schade" had opgeleverd. De medewerker, die pas kort in dienst was bij de AIVD, zou de groep hebben willen waarschuwen dat ze in de belangstelling stonden van de veiligheidsdienst.

Verhaal over verkeerde snoepjes verzonnen

Druppeltje had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe vijf Haarlemse meisjes die claimden onwel te zijn geworden na het eten van snoepgoed, dat aangeboden zou zijn door een onbekende man, blijken alles te hebben verzonnen. De meisjes, vier van 12 jaar en één van 13 jaar, werden naar een ziekenhuis overgebracht nadat ze klaagden over duizeligheid, misselijkheid en brandende ogen.

Volgens de politie gaat het om een uit de hand gelopen grap en speelden ze toneel. De waarheid kwam boven tafel nadat de meisjes tegenstrijdige verklaringen hadden afgelegd. Ze zijn allen aangeklaagd omdat ze een valse aangifte hebben gedaan. Ook wordt onderzocht of de meisjes kunnen opdraaien voor de kosten van het politieonderzoek.

Meer kinderen vergiftigd met multivitaminen

QuietGuy had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Medisch nieuws Het aantal vergiftigingen door geneesmiddelen, planten, drugs en huishoud- en bestrijdingsmiddelen is in 2003 opnieuw toegenomen ten opzichte van 2002. Wat daarbij vooral opvalt is dat er in 2003 in totaal 233 kinderen onder de twaalf jaar werden vergiftigd door een overdosis multivitaminen, een stijging van 25% ten opzichte van 2002.

Dat blijkt uit het jaaroverzicht van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De forse toename van het aantal vergiftigingen met multivitaminen komt volgens het centrum doordat de pillen steeds minder goed van snoep te onderscheiden zijn.

Ondanks alle voorlichting krijgen jaarlijks nog steeds 15.000 kinderen medicijnen of schoonmaakmiddelen binnen. Het gaat hierbij vooral om kinderen tussen de één en de vier jaar.

Overdosis
Het aantal meldingen over vergiftiging door drugs bij volwassenen is de laatste jaren bijna verdubbeld, van 656 in 2000 tot 1210 in 2003. Hierbij gaat het meestal om een combinatie van verschillende soort drugs of om de zogenaamde 'smart products'.

Het aantal mensen dat een overdosis afslankmiddel of prestatieverbeteraar met de stof efedra innam is ook sterk gestegen ten opzichte van 2000; van 16 tot 110 in 2003. Uit het rapport bleek verder nog dat veel bejaarden de reinigingstabletten voor kunstgebitten aanzien voor pepermuntjes.

Rapport
Het rapport is alleen gebaseerd op het aantal meldingen dat het NVIC binnenkrijgt, dus niet op het absolute aantal gevallen in Nederland. Het NVIC is dag en nacht bereikbaar voor artsen en hulpverleners om antwoord te geven over effecten van vergiftiging, en wordt daarom vaak gebeld.

Vlaams Blok verboden als politieke partij

Twee anonieme submitters hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het Hof van Cassatie in Brussel heeft bepaald dat het ultranationalistische Vlaams Blok een racistische organisatie is en niet door mag gaan als politieke partij. Het Hof moest oordelen of het arrest van de Gentse rechtbank, eerder dit jaar, bevestigd werd. De rechter in Gent bepaalde toen dat het Vlaams Blok zich schuldig maakt aan racisme en discriminatie.

Het Hof meent dat drie aan het Blok gelieerde stichtingen, waaronder de eigen omroep voor zendtijd voor derden op de publieke zender VRT, zich schuldig hebben gemaakt aan racisme. De uitspraak is bindend, er is nu geen hoger beroep meer mogelijk. Door de uitspraak is de partij nu officieel een criminele organisatie.

Het Vlaams Blok zal nu onder een nieuwe naam (waarschijnlijk Vlaams Belang of Vlaamse Liga) verder gaan en de meest extreme programmapunten schrappen. Uit peilingen bleek eerder dit jaar dat het Blok de populairste partij van België is.

Nieuwe mogelijkheden voor Steam

De makers van o.a Half-Life 2 hebben een nieuwe update uitgebracht voor Steam. Deze update voegt extra mogelijkheden toe. Een van de nieuwe mogelijkheden is de optie om een back-up van je games te maken.

Half-Life 2 is een van de eerste grote titels die online verkocht zal gaan worden en dit wordt gedaan via het programma Steam. Valve is hard aan het werk om dit systeem goedwerkend en succesvol te maken. Er is nu een nieuwe versie van Steam beschikbaar waarin je met meerdere credit-cards kan betalen en back-ups kan maken van je Steam-bestanden. De nieuwe update wordt automatisch geïnstalleerd zodra je Steam opstart.

Uitwerpselen bij Marokkaans consulaat naar binnen gegooid

Stefkuh, Fonetic en FrEeZzE hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Rotterdam is het Marokkaanse consulaat aan de Calandstraat afgelopen nacht slachtoffer geworden van vandalen. Door onbekenden werd een zak met uitwerpselen naar binnen gegooid.

Volgens een woordvoerder van de politie werd de zak dwars door de ruit heen geworpen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

In Rotterdam-West waren vannacht ook twee Christelijke kerken het doelwit van brandstichters. Zowel in de christelijke gebedsruimte aan De Bruijnstraat als een kerk aan de Jagthuisstraat werd een poging tot brandstichting gedaan. De schade bleef beperkt tot zwartgeblakerde deuren.

Ondertussen is er een waar draaiboek voor moskeeën in de maak. Hierin is vastgelegd wat een moskee moet doen als er sprake is van een bedreiging. Het is een initiatief van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO), het krijgt de steun van minister Verdonk (Vreemdelingenzaken en Integratie). Alle moskeeën in Nederland zullen dit draaiboek spoedig krijgen.

Kerry mogelijk presidentskandidaat in 2008

melvinb had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon US verkiezingen 2Senator John Kerry, die het presidentschap een week geleden aan zich voorbij zag gaan, overweegt zich in 2008 opnieuw kandidaat te stellen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dit in tegenstelling tot de voormalige Democratische presidentskandidaat Al Gore, die de verkiezingen in 2000 verloor en zich volledig terugtrok uit de politiek.

Anonieme bronnen binnen de Democratische partij melden dat niet iedereen positief is over het plan van Kerry. Er zou een 'nieuw, fris gezicht' nodig zijn. Kerry zou vooral veel steun hebben gekregen van mensen die een grote afkeer van president Bush hebben. Die steun kan hij in 2008 vergeten, zo melden de bronnen.

Kerry zit de komende vier jaar niet stil. Hij wil zijn strijd tegen Bush in zijn hoedanigheid als Senator voortzetten.

Subheader
John Edwards en John Kerry, nadat ze hun nederlaag hebben toegegeven

Seedorf en Van Nistelrooij kandidaat Gouden Bal

Clarence Seedorf en Ruud van Nistelrooij behoren tot de vijftig voetballers die zijn genomineerd door het Franse tijdschrift France Football voor de Gouden Bal, de Europees voetballer van het jaar. Vandaag werd dit in Parijs bekendgemaakt.

Onder de genomineerden behoort ook Zinedine Zidane, die voor de negende keer werd genomineerd, wat een record betekende. Pavel Nedved maakt kans om zijn titel van vorig jaar te prolongeren.

Onder de 50 voetballers zijn zeven in Europa actieve Brazilianen, zes Fransen, zes Grieken, vijf Spanjaarden, vijf Portugezen en vijf Italianen.

Van Nistelrooy is ook kandidaat om wereldvoetballer van het jaar te worden. Samen met Roy Makaay vormt hij daar de Nederlandse kanshebbers.

De Gouden Bal werd in 1956 voor het eerst uitgereikt. Sir Stanley Matthews werd toen gekozen tot Europa's beste speler. Johan Cruijff (1971, 1973, 1974), Ruud Gullit (1987) en Marco van Basten (1988, 1989, 1992) zijn de Nederlandse winnaars van de trofee. Eind december wordt de prijs uitgereikt.

Twee DDoS'ers overheidssites opgepakt

Twisted_TpaU, Dirrkje en fyful hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft vanmorgen vroeg twee personen opgepakt die ervan worden verdacht begin oktober gedurende enkele dagen computeraanvallen op verschillende overheidssites te hebben gepleegd. Dit heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vanmiddag in Den Haag bevestigd. Het zou gaan om de alom bekende woordvoerder Eric de V. en iemand met de nickname D-Deamon.

De aanvallers, die middels DDoS'es (Distributed Denial Of Service) sites van de overheid platlegden, noemden zichzelf leden van de 0x1FE-crew. Door hun actie lagen sites als Overheid.nl en Regering.nl enkele dagen plat. Later werd ook weblog Geenstijl.nl het doelwit nadat daar het telefoonnummer (op één cijfer na) van één van de DDoS'ers geplaatst was.

Het zag er lang naar uit dat er niets tegen de aanvallers gedaan zou worden. Anderhalve week geleden werd echter bekendgemaakt dat er toch juridische stappen zouden volgen tegen Eric de V., één van de verdachten. Hij zou waarschijnlijk een schadeclaim van enkele tienduizenden euro's tegemoet kunnen zien.

De website van 0x1FE is inmiddels gesloten. Op de site is de volgende verklaring te lezen: "Beste bezoeker, we zijn gesloten omdat Falesco (Eric) en D-Deamon gepakt zijn. Het is niet zeker of we terugkomen, waarschijnlijk niet. Dit is dus het echte einde van 0x1FE. We hopen dat je genoten hebt, wij in ieder geval wel."

Paris St. Germain wil Kalou

De Franse sportkrant L'Équipe meldt dat Paris Saint-Germain interesse heeft in Salomon Kalou, en deze in de winterstop graag van Feyenoord wil overnemen.

De Franse club ziet in de 19-jarige Ivoriaanse voetballer de ideale aanvalspartner voor de Portugees Pauleta. Al eerder werd Kalou in verband gebracht met AJ Auxerre, de club waar zijn oudere broer Bonaventure voor speelt.

Na elf competitiewedstrijden voert Kalou, samen met ploeggenoot Dirk Kuijt, de topscorerslijst aan in de Holland Casino Eredivisie met negen doelpunten. Voor de Rotterdamse club is het vertrek van een aanvaller vooralsnog onbespreekbaar.

Nike Gran Turismo Limited Edition

Sony heeft aangekondigd dat er op 3 december in Japan (uiteraard) een 'Nike Gran Turismo Limited Edition' uitkomt. Zoals de naam al aangeeft, brengt Sony dit spel uit samen met Nike. Deze limited edition wordt geleverd in een set met een paar Nike schoenen (TOTAL MAGIA II GT LIMITED EDITION) en een Nike t-shirt.
Als je een EyeToy op je PS2 aansluit en het t-shirt aantrekt, herkent het spel het motief op het shirt. Hierdoor komt er een nieuwe wagen beschikbaar die door Nike-designers is ontworpen.
De oplage van het spel is slechts 1.000 stuks en de set wordt geleverd in een aluminium doos. Je moet niet denken dat die Japanners die schoenen voor niks krijgen, want ze moeten voor de set een bedrag van 246 euro neertellen.



Nieuwe info hardware Xbox 2

Op the Inquirer lezen we dat er meer details zijn vrijgekomen over de grafische kaart van de Xbox 2, ATi's R500. ATi zou nu de R500 taped out (het uiteindelijke ontwerp van de chip opgeslagen op magnetische tape) hebben, op tijd voor de presentatie van de next-gen console op 5 januari op de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

De R500 is een Shadermodel 3.0 kaart en zal vergelijkbaar zijn met de R520 (Zomer '05), de volgende generatie grafische kaarten voor de PC. De tape-out van de R500 zal een opluchting zijn voor ontwikkelaars welke op dit moment nog werken met 9800-serie kaarten die standaard zijn in Xbox 2 development kits.

nVidia liet aan the Inquirer weten dat er veel interesse was geweest in Geforce 6800 kaarten (Ook Shadermodel 3.0) van ontwikkelaars aangezien geen van ATi's huidige kaarten deze technologie ondersteunt.

De tape-out van de R500 had echter al veel eerder klaar moeten zijn, deze late tape-out betekent voor ontwikkelaars dat ze hard moeten werken aan de demo's waarmee ze het publiek in Las Vegas verstelt kunnen doen staan.

Nieuwe Xbox Live-beveiliging lijkt van kracht

Op diverse fora op internet sijpelen er berichten door van Xbox Live-users die bij het opstarten de bekende 'Modified Xbox error' krijgen ondanks dat ze op dat moment geen gebruik maakten van een mod-chip. Opvallend is wel dat deze users een grotere harde schijf in hun Xbox gemonteerd hadden.

Het lijkt er dus op dat Microsoft met de release van Halo 2 en de bijbehorende uniforme releasedatum ervoor heeft willen zorgen om een zo groot mogeljik aantal gamers met gemodde Xboxen te bannen op het Xbox Live-netwerk.

[update] Brandstichting Utrechtse kerk

Door onbekenden is maandagavond laat brand gesticht in de gereformeerde Triomfaturkerk in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. De daders sloegen een ruit in en gooiden brandbaar materiaal de kerk in. Het vuur werd snel opgemerkt en in een vroeg stadium door de politie gedoofd.

Voor het onderzoek is door de technische recherche de ruime omgeving van de kerk afgezet. De politie kan nog niets zeggen over de daders en hun motieven.

Update 12:12
Een gebouw van de Pinkstergemeente Immanuël in Amersfoort is vannacht ook doelwit geworden van vandalisme. Er werden enkele molotovcocktails tegen het pand gesmeten. De brand was snel onder controle.

De politie onderzoekt beide aanslagen. Een woordvoerder zei geen idee te hebben of de aanslagen een vergelding zijn voor de aanvallen op islamitische gebouwen de laatste dagen. De kerk in Utrecht was in 2001 overigens ook al doelwit van brandstichters.

Update 15:43
Vannacht is er ook brand gesticht bij een gebedsruimte en kerk in Rotterdam-West. De schade bleef waarschijnlijk beperkt tot zwartgeblakerde deuren.

Dronken automobilist houdt politie bezig

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie is tegenwoordig wel wat gewend. Toch moesten dienders in Almelo zich even achter de oren krabben toen het lijstje met overtredingen van een 29-jarige automobilist uit Westerhaar-Vriezenveensewijk opgesteld werd.

De bestuurder had te hard gereden en een doorgetrokken streep genegeerd. Daarnaast had de man tijdens zijn rit met zijn auto een aantal verdrijvingsvlakken overschreden. Omdat de coureur behoorlijk dronken was, werd hij aangehouden en naar het bureau gebracht. Hier blies hij 1,9 promille. Na kort onderzoek bleek dat de man al eerder voor hetzelfde vergrijp was aangehouden. Het rijbewijs was de bestuurder al lang kwijt. Sterker nog, hij had destijds al een rijontzegging tot 2009 gekregen.

De auto waarin de man reed bleek vervolgens niet verzekerd te zijn, waarop de politie het in beslag heeft genomen. Daarnaast wordt nog onderzocht of de verdachte ook is doorgereden na een aanrijding in Coevorden, eerder die avond.

Het leek de politie al met al een goed plan om de bestuurder op te sluiten. Daarmee was de kous echter nog niet af. De passagier die bij de aangehouden man in de auto zat - een 32-jarige man uit Heerenveen - is later namelijk aan de Violierstraat in Almelo aangehouden voor openbare dronkenschap.

"Eerste GP China goed verlopen"

De Chinese Grand Prix was goed georganiseerd en heeft China en de stad Shanghai veel goeds gebracht. Dat waren de reacties op een bijeenkomst die die weekeinde in Shanghai is gehouden.

In de stad kwamen ruim driehonderd vertegenwoordigers uit de politiek, sport en bedrijfsleven bijeen om voor het eerst over de race te praten. De organisatie kreeg veel lovende woorden toegesproken. Iedereen wil de race graag voor het land behouden.

Shanghai, de stad waar de race plaatsvond, heeft veel profijt gehad van het F1-circus, zo liet loco-burgemeester, tevens hoofd van het organisatiecomité, Yang Xiadou weten. Vice-president Xue Peijian vindt dat het beeld dat de buitenwereld van zijn land en de stad zelf heeft door de race sterk is verbeterd.

De Grand Prix van China, die dit jaar voor het eerst werd verreden, is op 29 oktober gehouden. De race werd gewonnen door Rubens Barrichello.

Sonck in Belgische selectie

Alhoewel Wesley Sonck afgelopen zondag ontbrak in de selectie van Ajax voor de competitiewedstrijd tegen Willem II, heeft de Belgische bondscoach Aimé Anthuenis de aanvaller toch opgenomen in de selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië-Montenegro.

De teamgenoot van Sonck bij de Amsterdamse club, Tom de Mul viel af. Ook Feyenoorder Thomas Buffel en Stein Huysegems van AZ werden geselecteerd. Feyenoord-speler Bart van Goor ontbreekt wegens de langdurige schorsing die hij moet uitzitten

GP Zuid-Afrika niet meer zo zeker

Een nieuwe ronde onderhandelingen over een Zuid-Afrikaanse Grand Prix is niet erg succesvol verlopen. Dat heeft David Gant, hoofd van het consortium dat de race wil organiseren, laten weten.

Eerder had F1-baas Bernie Ecclestone laten weten dat een race in het Zuid-Afrikaanse Cape Town zo goed als zeker was. Het was geen kwestie van óf, maar wanneer deze er zou komen.

Volgens Gant bleek uit een eerste ronde van gesprekken tussen de organisatoren en de overheid wel dat er politieke wil was, maar is het in een tweede ronde van gesprekken tussen beide partijen voorlopig stukgelopen. Volgens Gant zal het moeilijk zijn om de overheid over te halen het verbod op tabaksreclame te laten varen.

FIA: Verlate inschrijvingen toegestaan

Teams mogen zich na het verlopen van de inschrijftermijn toch nog inschrijven. Dat heeft de FIA bekendgemaakt. Voorwaarde voor de handreiking naar enkele teams is wel dat alle teams met een verlate inschrijving akkoord gaan.

Normaal gesproken zou men zich voor volgende week maandag in moeten schrijven voor het seizoen 2005, maar Jordan heeft zich nog niet geregistreerd omdat het nog met Toyota onderhandelt over een motordeal. Het team verwacht echter wel dat deze deal voor de start van het nieuwe seizoen wordt gesloten. "We hebben er alle vertrouwen in", aldus Ian Phillips, commercieel directeur van Jordan.

Stel maakt naaktfoto's in winkel

Gistermiddag hebben een ongeveer dertigjarige vrouw en een man naaktfoto's gemaakt in een lingeriewinkel in Hilversum. De winkel aan de Kerkstraat was nauwelijks open toen het stel binnenkwam. De geblondeerde vrouw wierp haar roze lakjas af en begon slechts gekleed in een paar sandalen met hoge hakken tussen de topjes te poseren voor de man met zijn camera.

De vrouw vertelde de verkoopster dat het voor een pornosite op internet was. Die mengde zich tussen de vrouw en de fotograaf en stuurde hen uit de winkel. Tot verbazing van voorbijgangers ging het stel voor de etalage van de winkel nog even door met hun naaktfotografie.

Het stel werd later gesignaleerd bij een pompstation aan de Vaartweg. De vrouw huppelde naakt tussen de benzinepompen door, trok haar jas vervolgens aan en stapte in. De politie heeft het kenteken van de auto waar de vrouw instapte. De politie is een zoektocht gestart naar het stel.

Buitenlandse pers kwaad op Rita Verdonk

Icoon Algemeen nieuwsDe Nederlandse overheid gaat niet goed met de internationale media om. Dat zegt Annette Birschel, voorzitter van de Buitenlandse Persvereniging (BPV). De persvereniging is naar eigen zeggen veertien maanden bezig geweest om een afspraak met de minister van Vreemdelingenzaken, Rita Verdonk, te regelen, maar deze afspraak werd anderhalf uur van tevoren afgezegd wegens 'een dringend ander overleg.'

Verdonk was niet tevreden over de manier waarop de buitenlandse media berichtten over de 26 duizend uitgeprocedeerde asielzoekers. Zo schreef de BBC dat de uitzetting van 26000 asielzoekers 'de grootste deportatie sinds de Tweede Wereldoorlog' in Nederland is. Dit heeft minister Verdonk zich aangetrokken. Ze stuurde onder andere een ingezonden brief naar een Britse krant om haar visie op de uitzetting naar voren te brengen. Mede daarom vindt Birschel het extra vreemd dat de minister zo weinig tijd inruimt voor de buitenlandse pers. Ze noemt het 'niet goed' dat de minister de afspraak heeft afgezegd. ''Ik zou zeggen: praat dan met ons''.

Subheader

Ebbinge weken aan de kant

Arjan Ebbinge kan zeker vier weken niet in actie komen voor NEC. De 29-jarige verdediger liep afgelopen weekend tijdens de Gelderse derby tegen Vitesse een scheurtje in zijn buikspier op.

Tijdens de wedstrijd tegen de Arnhemmers werd Ebbinge dan ook al na 50 minuten vervangen. Ook Pascal Heye en José Valencia moesten de wedstrijd vroegtijdig verlaten, maar hun blessures blijken mee te vallen.

Heye heeft een blessure aan zijn lies, waardoor hij woensdag niet mee kan spelen in de wedstrijd om de Amstel Cup tegen FC Twente. Valencia kan woensdag wel spelen. De Ecuadoraanse verdediger liep een kneuzing aan zijn hoofd op, maar de verwachting is dat hij er woensdag gewoon bij zal zijn.

Willem II test Fin Santala af

Willem II gaat niet in zee met de Fin Jukka Santala. De 19-jarige Finse verdediger van HJK uit Helsinki liep afgelopen week stage in Tilburg, maar kon geen echte potten breken.

"Santala liet een positieve indruk achter maar was minder sterk in de één-op-één situaties", aldus manager technische zaken Gerard Wielaert.

"Dat zijn toch specifieke kwaliteiten waar we naar op zoek zijn", vervolgt Wielaert. Willem II zal wel in Finland blijven zoeken naar versterking voor na de winterstop. Middenvelder Marco Kolsi is momenteel de enige Fin in de selectie van trainer Robert Maaskant.

Barreto in beroep tegen schikkingsvoorstel

NEC-speler Edgar Barreto gaat in beroep tegen het schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, die de aanklager betaald voetbal hem heeft aangeboden.

De Paraguayaan zou op 31 oktober in de uitwedstrijd tegen Ajax (1-0) een trappende beweging hebben gemaakt naar zijn tegenstander Steven Pienaar.

Door het beroep kan Barreto aankomende woensdag gewoon spelen tegen FC Twente in de derde ronde om de Amstel Cup.

Afterparty Bridget Jones-premiere ontruimd

Jape had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amsterdamse discotheek Escape is gisteravond rond 23:00 uur ontruimd omdat de politie bang was dat er een bom mee naar binnen was genomen. In de Escape vond op dat moment de afterparty van de première van de tweede film over Bridget Jones plaats. Ze trof echter niets aan, waarop de discotheek rond 01.30 uur weer werd vrijgegeven.

Na de première in bioscoop Tuschinksi kwamen de gasten, waaronder tal van bekende Nederlanders, in de zaal bijeen voor een feest. Toen de organisatie erachter kwam dat er mensen binnengelaten bleken te zijn, die niet op de gastenlijst vermeld stonden, belde ze de politie. De ongenode gasten kwamen binnen door zich uit te geven als medewerkers van een beveiligingsbedrijf. Toen deze personen echter al snel onvindbaar bleken, kreeg de organisator argwaan.

GTA: San Andreas één miljoen keer verkocht in UK

Het gaat hard, erg hard met de verkoop van Grand Theft Auto: San Andreas. Eurogamer meldt dat de game in negen dagen al meer dan één miljoen keer over de toonbank is gegaan in het Verenigd Koninkrijk. Dat de game de één miljoen zou halen was op zich niet zo'n verrassing, aangezien de game de eerste twee dagen al 677.000 keer verkocht is, maar het feit dat dit in elf dagen gebeurd is, betekent een nieuw record. Het oude record stond ironisch genoeg op naam van GTA: Vice City.

Buiten het Verenigd Koninkrijk schijnen de verkopen even goed te lopen en met een totale verkoop van twaalf miljoen Vice City-exemplaren is het de vraag hoe ver San Andreas zal gaan. Interessant is wel om te zien wat de invloed van de Halo 2-release komende week zal zijn op de verkoopcijfers van San Andreas.

Nintendo DS bijna uitverkocht

Hoewel de DS nog niet eens in de winkels ligt, is hij al bijna uitverkocht. Gisteren viel hij al niet meer te pre-orderen bij Gamestop en Electronics Boutique in Amerika, nu stopt ook Toys'R'Us In Canada met het aannemen van pre-orders.

Het lijkt er dus op dat de DS al een enorm succes is, nog voordat hij gelaunched is. Natuurlijk zijn nog niet alle exemplaren verkocht, maar het zegt toch al wat als de grote ketens hem niet meer kunnen leveren. Men kan ook niet echt zeggen dat Nintendo er weer te weinig geleverd heeft, aangezien er ongeveer 1 miljoen units geproduceerd zijn. Het ligt dus eerder aan het succes dan aan een tekort aan exemplaren dat de DS al schaars begint te worden.

NOS hoopt op 'Studio Sport-gevoel'

Het "Studio Sport-gevoel" moet ervoor zorgen dat de NOS de uitzendrechten van de samenvattingen van de eredivisie kan behouden. Dat zei NOS-directeur G. Dielessen gisteren tijdens een bijeenkomst in Hilversum waar werd gepraat over de toekomst van de omroep. De publieke omroep wil wel geld op tafel leggen voor de rechten, maar het moet wel "maatschappelijk verantwoord" blijven, zo zei Dielessen.

John de Mol wil met zijn bedrijf Talpa International ook gaan meebieden op de rechten, die aan het einde van dit seizoen vrijkomen. Hij heeft al aangegeven daarvoor flink in de buidel te tasten. "De Mol kan absurd hoog bieden, maar dat moesten wij maar niet doen", aldus Dielessen. "Na het debacle met Sport7 kijken de voetbalclubs niet alleen naar geld, maar ook naar aspecten als kwaliteit en continuiteit."

Welk bedrag de NOS gaat bieden, wilde Dielessen niet zeggen.

Nieuwe reeks "Wat is dit" - Seizoen 3

Maandag 15 november start het FOK!weblog team met een nieuwe reeks "Wat is dit" (WID).

De opzet is hetzelfde als de voorgaande delen (zie hier voor deel 2) en ook deze keer hebben we voor jullie spetterende prijzen

We wensen jullie allemaal veel suc6...

--- Hieronder staan de regels ---

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Celstraf dreigt voor 'dronken' Phelps

De Amerikaanse zwemmer Micheal Phelps hangt een celstraf boven het hoofd wegens het rijden onder invloed.

De zesvoudig olympisch kampioen werd afgelopen donderdag aangehouden nadat hij een stopteken had genegeerd. Bij zijn arrestatie bleek ook dat Phelps de alcoholregels had overtreden, in Amerika mag je pas alcohol drinken als je 21 jaar bent.

Als de zwemmer schuldig wordt bevonden, kan hij een celstraf van maximaal een jaar en een geldboete van 1000 dollar krijgen. "Ik heb een fout gemaakt. Het is verkeerd, gevaarlijk en onacceptabel om met drank op in de auto te stappen. Ik ben 19, maar het maakt niet uit hoe oud je bent. Je moet de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen daden. Ik heb er heel erg spijt van," aldus Phelps.

'Syriër betrokken bij moord op Van Gogh'

De Volkskrant schrijft vandaag dat de Nederlandse justitie jaagt op een Syriër die al langere tijd in Nederland verblijft. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Theo van Gogh en is mogelijk de spil van een aantal veronderstelde terroristencellen die in Nederland actief zijn. Hij zou bovendien in contact hebben gestaan met vier radicale moslims die in Nederland vastzitten op verdenking van terrorisme.

De Syriër wordt naast de betrokkenheid bij de moord op Van Gogh ook verdacht achter de doodsbedreiging van Kamerlid Geert Wilders te zitten en betrokken te zijn bij de voorbereiding van aanslagen op onder meer de Tweede Kamer en de kerncentrale in Borssele. In verband met die laatste zaak pakte justitie afgelopen zomer Samir A. op, een 18-jarige Amsterdammer. Deze Samir A. is weer een bekende van moordverdachte Mohammed B.

De twee personen (20 en 23 jaar) van Marokkaanse komaf die het afgelopen weekeinde werden aangehouden op verdenking van het bedreigen van politicus Geert Wilders met de onthoofdingsvideo, zouden ook zijn aangestuurd door de gezochte Syriër. Gisteren werd in deze zaak nog een andere verdachte aangehouden, een 20-jarige Amsterdammer. Van de twee die dit weekend werden gearresteerd is gisteren de voorlopige hechtenis met 10 dagen verlengd.

Mauresmo stuit op drie Russinnen

De Francaise Amelie Mauresmo is bij de loting voor het WTA Tour Championship gekoppeld aan drie Russinnen. Het afsluitende toernooi, dat tussen de acht beste speelsters van het seizoen gaat, gaat woensdag in Los Angeles van start.

In de Rode groep stuit Mauresmo op Wimbledon-winnares Maria Sjarapova, de winnares van de US Open Svetlana Koeznetsova en Vera Zvonareva.

De Zwarte groep wordt een strijd tussen Amerika en Rusland. De Amerikaanse nummer 1 van de wereld, Lindsay Davenport, is gekoppeld aan landgenote Serena Williams en de Russinnen Jelena Dementieva en Anastasia Myskina, de winnares van Roland Garros.

Verbeek assistent Advocaat

Pim Verbeek wordt de assistent trainer van Dick Advocaat bij Borussia Mönchengladbach. De bondscoach van de Nederlandse Antillen tekende maandag een contract bij de club die loopt tot medio 2007.

De 47-jarige Verbeek werkte in 2002 ook al als assistent, toen van Guus Hiddink bij Zuid Korea. Verbeek was in het verleden onder meer trainer van Fortuna Sittard en Feyenoord.

Advocaat werd vorige week aangesteld als de nieuwe trainer bij Borussia, als opvolger van de ontslagen Holger Fach.

Fok! awards 2004

Het is weer zover, de nominaties voor de Fok! awards van 2004.

Eind december/ begin januari zullen de awards uitgereikt worden, tot die tijd hebben jullie dus ruim de tijd om te nomineren.

Spelregels!:

Note: Voor het gemak van het tellen is het de bedoeling dat je alle nominaties even quote en bij iedere nominatie een naam invult.
Weet je niet bij iedere nominatie een naam, dan laat je deze nominatie 'leeg'.
Om de paar dagen een enkele nominatie neerzetten is erg lastig tellen.
Dit dus svp niet doen.
Probeer de nominaties te beperken tot 1 naam per categorie!
Op jezelf stemmen, wordt uiteraard ook niet meegeteld.

Users die bij hun gequotte rij nominatie-onderdelen overal slechts 1 en dezelfde naam noemen, worden helaas ook niet serieus genomen.
Je mag bij het onderdeel: 'Forum'.. maximaal 3 keer 1 en dezelfde naam noemen bij de nominatie-onderdelen.

Om te zien welke categorieen er zijn en om te nomineren kan je dit stemtopique voor de crew raadplegen en dit stemtopique voor de users.

Hitler-film trekt in Nederland volle zalen

Icoon Media nieuws De omstreden Duitse film Der Untergang, welke handelt over de laatste dagen van het leven van Adolf Hitler, trekt in Nederland volle zalen. Na het grote succes in Duitsland wordt de film in ons land vooral in kleine zalen vertoond.

In de eerste vier dagen bezochten ruim 20.000 mensen de film, aldus distributeur A-Film. "Er moesten in meerdere steden mensen weggestuurd worden omdat er geen kaarten meer waren", aldus een woordvoerster. Komende week zal de film in 14 extra zalen vertoond worden.

In Duitsland hebben inmiddels vijf miljoen bezoekers Der Untergang gezien. De film is omstreden omdat het de eerste keer is dat de Führer, gespeeld door acteur Bruno Ganz, menselijke trekjes heeft gekregen en niet alleen wordt neergezet als de personificatie van het kwaad.

De film is het werk van regisseur Olivier Hirschbiegel en baseert zich op ooggetuigenverslagen van de laatste dagen van Hitler in de bunkers in Berlijn. Hirschbiegel is onder andere bekend van de goed gewaardeerde film Das Experiment, die in 2001 uitkwam.

Bruno Ganz als Adolf Hitler
Acteur Bruno Ganz (inzet) kruipt in de huid van Adolf Hitler

_
Lees ook de review van de film hier op FOK!

Van Lottum half jaar uitgeschakeld

John van Lottum zal zeker een half jaar niet kunnen tennissen door een rugblessure. Volgende week woensdag zal de Nederlander worden geopereerd.

Aanvankelijk zou van Lottum omstreeks zes weken zijn uitgeschakeld, maar het Algemeen Dagblad zegt dat de tennisser een revalidatieproces van zeker zes maanden wacht. "Er worden twee wervels aan elkaar vastgezet met pinnen. Die wervels moeten aan elkaar groeien. Dat moet voorkomen dat ze niet langs elkaar schuren," aldus de tennisser.

Na de operatie zal van Lottum zeker twee maanden een korset moeten dragen. Ondanks de operatie kunnen de artsen de voormalige top-honderd-speler geen garanties voor de toekomst geven. "Als ik weer pijnvrij kan tennissen, ga ik er vol voor. Anders moet ik mijn conclusies trekken."

Turkse belager paus mogelijk snel vrij

Icoon Buitenlands nieuws De Turk die in 1981 op het Sint-Pietersplein een moordaanslag op paus Johannes Paulus II pleegde, Mehmet Ali Agca, komt mogelijk al eind volgend jaar vrij. Dat liet zijn advocaat gisteren weten. De paus raakte bij het incident zwaargewond door vier kogels in zijn lichaam.

Gedurende een periode van bijna twintig jaar zat Agca vast in Italië. Vier jaar geleden leverde het land hem uit aan Turkije. Daar moest hij weer achter de tralies voor tien jaar, ditmaal voor een moord de Turkse journalist Abdi Ipekci in 1979. Daarbovenop kreeg hij zeven jaar en vier maanden.

In Istanbul oordeelde de rechter dat Agca enkel de langstdurende straf hoeft uit te zitten. Omdat de man in 1979 lange tijd in voorarrest zat, komt hij mogelijk eind 2005 al vrij, aldus zijn advocaat. Agca’s motief voor de aanslag op de paus is nooit duidelijk geworden.

AZ en NAC willen Van Hooijdonk

Komende zomer hoopt Ton Lokhoff zijn vriend Pierre van Hooijdonk terug naar NAC Breda te halen. Vorige week verlengde de trainer van NAC nog zijn contract met twee jaar.

In Voetbal International meent Lokhoff dat het halen van Van Hooijdonk geen utopie is. 'Ik streef namelijk geen utopieën na', aldus de coach. Lokhoff: 'Pierre en ik hebben een goede band. Als hij nog fit is, kan hij voor ons heel belangrijk zijn. Pierre moet echter eerst zelf beslissen, of hij terug wil naar Nederland bijvoorbeeld.'

Radio Rijnmond meldde twee dagen geleden dat ook AZ grote interesse heeft in de voormalige aanvaller van Vitesse en Feyenoord. Henk Timmer, de doelman van AZ, heeft nog dagelijks contact met Van Hooijdonk sinds hij met hem samenspeelde bij Feyenoord. Beide clubs hebben overigens nog geen officiële gesprekken gevoerd met Fenerbahçe, de huidige club van de spits.

Bergkamp wil contractverlenging

Voor de liefhebbers van Dennis Bergkamp is er goed nieuws. De 36-jarige aanvaller heeft recentelijk gezegd dat hij nog lang niet van plan is om zijn kicksen aan de spreekwoordelijke wilgen te hangen.

Berkamp wil tot zijn 38e jaar doorgaan bij Arsenal, mits zijn fysieke gesteldheid het toe laat. Een transfer naar een andere club zit er niet in, Bergkamp heeft aangegeven alleen door te willen bij Arsenal. De voormalig topscorer van het Nederlands elftal heeft zich naar eigen zeggen nog nooit zo fit gevoeld als nu.

Mega Jackpot valt driemaal op één dag

Icoon opmerkelijk nieuws In het Holland Casino is het afgelopen weekeinde de landelijke Mega Jackpot gevallen. Op zich niet zo spectaculair. Bijzonder was wel dat deze driemaal viel binnen 24 uur. Volgens het casino is het uitzonderlijk te noemen dat ze zo snel achter elkaar vallen.

Op vrijdag viel eerst de jackpot met 520.584 euro in Breda en even later werd er 103.242 euro in Groningen gecasht. De volgende dag viel in Scheveningen de jackpot van 100.934 euro.

Gemiddeld valt de jackpot eenmaal per maand in het Holland Casino. Deze heeft een gemiddelde waarde van ongeveer 330.000 euro.

Nederlander radicaler na moord op Van Gogh

Uit een representatief onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction, gehouden in opdracht van de GPD (Geassocieerde Pers Diensten), blijkt dat Nederland na de moord op Theo van Gogh radicaler is geworden. De Nederlandse bevolking vindt nu bijna alle middelen geoorloofd om moslimextremisten aan te pakken.

Bijna 90% denkt dat mensen na de moord op Van Gogh minder verdraagzaam zullen worden. Bijna evenveel ondervraagden verwachten dat er vaker voor eigen rechter zal worden gespeeld.

De woede richt zich vrijwel uitsluitend op moslims, aldus de onderzoekers. Bijna 80% van de Nederlanders hoopt dat de moord op de film- en opiniemaker tot een harder integratiebeleid zal leiden. 40% hoopt zelfs dat het klimaat zo verandert dat moslims zich hier niet meer thuis voelen. 23% zou het toejuichen wanneer mensen vaker het recht in eigen hand nemen.

Motivaction-directeur F. Spangenberg concludeert dat ''gevoelens die voorheen onder de oppervlakte zaten, nu naar boven komen.'' De onrust in de samenleving is volgens hem nu concreter dan na de moord op Pim Fortuyn. ''Toen was er wel een ’scheiding’, maar menig politicus draaide zich nog eens om en alles bleef zoals het was. Nu is een grens overschreden.''

Zo'n 90% van de Nederlanders wil dat de politie en opsporingsdiensten meer vrijheden krijgen om onderzoeken in te stellen, ook als dat ten koste gaat van de vrijheid van henzelf. Cameratoezicht, telefoon- en internettaps, huiszoekingen en invallen in kerken en moskeeën zijn volgens de overgrote meerderheid van de bevolking geen enkel probleem meer.

Theo van Gogh column #289

Ik wil ten eerste hier even zeggen dat fanatieke moslims vredelievende mensen zijn die geloven in gelijkwaardigheid van mensen en vrijheid van meningsuiting, dat criminele Marokkanen aardige mensen zijn die gewoon slachtoffer zijn van de maatschappij, dat Hell's Angels gewoon jongens zijn die een gemeenschappelijke hobby hebben en dat hooligans eigenlijk hele loyale figuren zijn waar je respect voor moet hebben. Laat ik niet vergeten dat woonwagenbewoners ook heel vriendelijk zijn en vaak geïnteresseerd zijn in botanica. Linkse extremisten die een houder van een nertsenboerderij bedreigen met een vuurwapen omdat hij, binnen de wettelijk gestelde marges, zijn nertsen in kleine hokken stopt zijn gewoon leuke dierenvrienden. Laat dit duidelijk zijn!

Wilders schort werkzaamheden op

Icoon politiek binnenland nieuws Onafhankelijk kamerlid Geert Wilders heeft op basis van een ernstige dreiging het dringende advies gekregen om zijn werk als volksvertegenwoordiger voorlopig op te schorten of verregaand in te perken. Eerder moest hij al zijn tweede huis in de Kanaleneiland ontvluchten en onderduiken op een geheime locatie. Sinds drie weken kreeg hij al zware bewaking

Wilders wil niet ingaan op de aard van de bedreigingen. "Het is zeer te betreuren dat het zo ver heeft moeten komen. Het is een heel rare gewaarwording. Ik kan eigenstandig geen besluiten meer nemen. Zelfs waar ik zit of slaap, daar moeten anderen van zeggen of het mag of niet mag. Onwerkelijk."

Hoe dan ook is het kamerlid niet van plan om zich uit het veld te laten slaan. Zo wil hij sowieso aanwezig zijn bij de stemmingen en het Kamerdebat over de moord op Theo van Gogh. "Hoe dan ook wil ik deelnemen aan het Kamerdebat rond de moord op Theo van Gogh, omdat ik dat zelf heb aangevraagd. En ik wil ook aanwezig zijn bij de stemmingen over wetsvoorstellen, moties en amendementen, juist vanwege het democratische gehalte van die samenkomst."

De afgelopen maanden zijn er diverse doodsbedreigingen aan het adres van Wilders geweest. Zo verscheen een maand geleden op de website van indymedia een moordposter. Nog geen week later verscheen een video van Jama'at Al-Tawheed Wal Jihaad, waarin hem en Hirsi Ali werden verteld dat ze worden vermoord. De in het lichaam van Van Gogh vastgestoken brieven waren onder meer gericht aan hem en Hirsi Ali.

Rechter spreekt over racisme Vlaams Blok

Icoon Buitenlands nieuws In België zal vandaag het Hof van Cassatie een uitspraak doen in het proces omtrent Vlaams Blok. Het Hof moet oordelen of het arrest van de Gentse rechtbank, eerder dit jaar, bevestigd wordt. De rechter in Gent bepaalde toen dat het Vlaams Blok zich schuldig maakt aan racisme en discriminatie.

Indien het Hof van Cassatie het arrest van het Gentse hof van beroep overneemt, zal de financiering van de partij in gevaar komen. Daarnaast is alle medewerking aan de partij vanaf dat moment strafbaar.

Zo luidt de theorie. Echter in de praktijk probeert het Blok aan te tonen dat het heeft afgerekend met het (papieren) verleden. Afgelopen weekeinde besloot de partijtop al tot een wijziging van de grondbeginselen, stammende uit de jaren zeventig. Indien nodig zal de partij haar naam veranderen in de Vlaamse Liga.

Het proces is uniek in haar soort. Centraal staat de vraag tot hoeverre het recht op vrije meningsuiting ligt, evenals de grenzen binnen de Belgische democratie. Het Hof van Cassatie zal rond vier uur vanmiddag oordelen of zij het vonnis van de Gentse rechtbank overneemt.

Bioware: Game Developer of the Year

De Canadese spellenfabrikant Bioware Corp. heeft op het Billboard 2004 Digital Entertainment Awards Gala de prestigieuze prijs gewonnen van Game Developer of the Year. Bioware heeft deze prijs onder andere gewonnen door het spel Star Wars: Knights of the Old Republic en door de expansion packs voor Neverwinter Nights.
quote
"It is a great honor to be named Game Developer of the Year at the 2004 Billboard Entertainment Awards" said Dr. Greg Zeschuk, Joint CEO of BioWare Corp. "This award is truly a testament to the hard work of our entire staff, comprised of the most talented, creative, and original people in the world. This award recognizes their fantastic efforts over the last few years. "


Werknemer hecht aan eigen werkplek

Uit onderzoek van het RTL 5 programma 'De Werkplek' blijkt dat zeven van de tien Nederlanders hechten aan een vaste werkplek op kantoor. Driekwart van hen uit deze behoefte door de eigen werkplek met persoonlijke foto's in te richten.

Uitvoerend televisieproducent Jelte Maarten Bol vindt het niet vreemd dat mensen vasthouden aan hun eigen stek op kantoor: "Onbekend maakt immers onbemind. De tendens is echter dat er steeds meer mobiele werkplekken zullen komen. Het is dus van belang dat bedrijven zich hier op gaan voorbereiden."

Verder blijkt uit het onderzoek dat het merendeel van de mannelijke werknemers de voorkeur geeft aan het delen van een werkkamer met iemand van het andere geslacht. Ook wil 69 procent zo min mogelijk bemoeienis hebben met hun superieuren; die kunnen wat hen betreft beter in een aparte ruimte bivakkeren.

Nog een opvallend, maar wel te verwachten feit: driekwart van het kantoorpersoneel drinkt meer koffie op 't werk dan thuis.

CD: Illdisposed - 1-800 Vindication

Illdisposed - 1-800 Vindication

Het Deense Illdisposed timmert alweer een behoorlijk aantal jaren aan de weg met hun in eerste instantie beukende Death Metal. In de loop der jaren werd hun sound een stuk melodieuzer, wat ze goede kritieken opleverde. Voor hun achtste album, dat de titel '1-800 Vindication' kreeg, scoorden ze een platendeal bij Roadrunner Records, een label dat er niet echt bekend om zijn Death Metalbands...

Zwemkampioen Phelps gepakt voor rijden onder invloed

Sinds zijn zes gouden medailles op de Olympische Spelen is zwemkampioen Michael Phelps een sports-celebrity in de Verenigde Staten en schijnbaar heeft hij 't daar nog wat moeilijk mee. Zo is hij, naar nu bekend is geworden, vorige week betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De pas 19-jarige zwemsensatie werd in de Amerikaanse staat Maryland aangehouden door de politie, nadat hij door een rood stoplicht was gereden. De dienstdoende agent constateerde toen ook dat Phelps gedronken had. Hoeveel hij precies op had, is evenwel niet bekend gemaakt.

Phelps riskeert een gevangenisstraf van maximaal een jaar en een geldboete van duizend dollar, al wordt algemeen verwacht dat hij er met een voorwaardelijke gevangenisstraf en een proeftijd vanaf zal komen. De staat Maryland verbiedt het drinken van alcohol voor mensen onder de 21 jaar, waardoor Phelps, als 19-jarige, in ieder geval op een fikse uitbrander van de rechter kan rekenen.

Michael Phelps, met z\'n goudoogst van Athene 2004
Michael Phelps, met z'n goudoogst van de WK in Barcelona 2003

Trailer Sentinel: Descendants in Time

The Adventure Company heeft een korte trailer vrijgegeven van de adventure Sentinel: Descendants in Time. Het korte filmpje laat beelden zien van een paar van de acht prachtige werelden waar dit spel zich zal afspelen, en geeft een indruk van het soort puzzels dat je tegen zult komen.

In het spel ben je Beni en ga je op zoek naar een legendarische schat, die echter bewaakt blijkt door een intelligent hologram. Het spel belooft erg non-lineair te worden en zal eind november in de winkels liggen.

De trailer is hier te vinden.



Terreurgroep waarschuwt Nederland

weet_ik_veel had ons via de nieuws-submit te melden:

Op een buitenlandse website, die veelvuldig wordt gebruikt door radicale islamieten, is gedreigd met aanslagen in Nederland als de serie aanvallen op islamitische instellingen in ons land niet stopt. Het dreigement is afkomstig van de 'Islamitische Tawhid Brigades', een tot nog toe onbekende groepering.

In een verklaring die dinsdag is geplaatst, staat: ''We vragen jullie voor de laatste keer en jullie hebben nog steeds een kans, om te stoppen met aanvallen op onze moskeeën, scholen en de moslimgemeenschap in Holland want anders betalen jullie een hoge prijs. We blijven niet machteloos toekijken. Dit moet stoppen anders zullen we de Nederlandse regering en het volk flink laten boeten.''

De 'Islamitische Tawhid Brigades' hebben ook de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslagen vorige maand in Egypte. Toen kwamen bij aanslagen in de Sinaï meer dan dertig mensen om het leven. De Egyptische autoriteiten hebben officieel geen verband gelegd tussen de aanslagen en de Islamitische Tawhid Brigades. De authenticiteit van het dreigement aan Nederland kon niet worden geverifieerd.

Vrouw gearresteerd voor seks met 8-jarige

In de Amerikaanse staat Connecticut heeft de politie maandag een 29-jarige vrouw uit Stratford gearresteerd die verdacht wordt van het hebben van seks met een achtjarige jongen. Het jongetje was een vriendje van haar zevenjarige dochter en kwam er regelmatig over de vloer. De vrouw zou meerdere malen seks met hem hebben gehad.

De vrouw, Tammy Imre, vertelde de politie een langdurige seksuele relatie met het jongetje te hebben gehad. Ze zei dat ze hoopte ooit een relatie met de jongen te krijgen en met hem te trouwen. Haar dochtertje Liv zei tegen de politie dat ze meerdere malen getuige was geweest van seks tussen de twee.

Imre gaf de jongen haar huissleutel en schreef hem meerdere malen briefjes. Hierin stonden teksten als "Morgen gaat het regenen, dus kun je langskomen en je weet wel doen" of "Ik wil alleen jou, Liv kan beneden tv kijken en wij kunnen samen naar boven gaan."

De receptioniste Imre is al enige tijd gescheiden van de vader van haar kind. Ze heeft geen strafblad, maar riskeert nu wel een gevangenisstraf van twintig jaar.

Chris Silos ontslagen bij BNN

Chris SilosOud Six Pack-presentator Chris Silos is ontslagen als 'P.A.' bij het 3FM-programma Wout! van de omroep BNN. "Er zijn bepaalde afspraken niet door Chris nagekomen en daardoor is het vertrouwen geschonden. Om die reden is het contract beeindigd," zo liet een woordvoerster van de jongerenomroep in een reactie weten.

Chris Silos ging voor het middagprogramma regelmatig het land in als 'Personal Assistant' om verslag uit te brengen van opvallende zaken. Daarnaast presenteerde hij ook het televisie-programma 'Met Één Been In De Finale'. Wie de opvolger van Chris Silos gaat worden op de radio en televisie, heeft BNN nog niet bekend gemaakt.

Klagen over stemmachine? Bel een sekslijn

De Amerikaanse krant The Florida Times-Union heeft op de voorpagina van haar speciale bijlage over de verkiezingen in de Verenigde Staten een flinke blunder gemaakt. Bij een advertentie voor een telefoonnummer voor vragen en opmerkingen over de verkiezingen werd in plaats van dit nummer namelijk het nummer van een sekslijn gepubliceerd.

"We hebben ons beleid niet goed gevolgd en het nummer niet gebeld voor we het publiceerden", aldus redacteur Pat Yack van de krant. Hij zegt dat er direct nadat men achter de fout was gekomen een correctie op de website van de krant is geplaatst. Ook is de fout de volgende dag toegeven in de krant zelf.

Need for Speed Underground 2 is gold

EA zal zich wederom netjes aan hun releasedate houden voor een van hun games. Need for Speed Underground is namelijk gold gegaan en is nu dus klaar om geperst en gedistributeerd te worden. Je kunt deze game de 19de in de winkels verwachten.

Dit tweede deel bevat meer dan 30 gelicenceerde wagens, nieuwe tune opties, en natuurlijk nieuwe plakplaatjes voor op de auto's. Er zijn in totaal zelfs 7 miljard verschillende combinaties te maken met al deze onderdelen, dus er is vast voor ieder wat wils.

Twijfel je nog een beetje over deze game? Probeer dan eens de PC demo uit.



Ruim 38 miljard dollar voor slachtoffers 9/11

Op dit moment is er in totaal 38,1 miljard dollar uitgekeerd aan slachtoffers en nabestaanden van overledenen van de terreuraanslagen op 11 september 2001 in de Verenigde Staten. Dit schrijft de Los Angeles Times maandag op basis van een rapport van Rand Corporation, een toonaangevende "denktank".

51 procent (ruim 19 miljard dollar) van het bedrag is uitgekeerd door verzekeringsmaatschappijen. De Amerikaanse overheid nam 16 miljard (42 procent) voor haar rekening en ook liefdadigheidsorganisaties hebben met bijna drie miljard dollar hun steentje bijgedragen. Het bedrag is het het hoogste ooit uitgekeerd na een ramp of een aanslag. Het is maar liefst dertig keer zo veel als het vorige recordbedrag.

Rand Corporation is er zo goed als zeker van dat dit bedrag nooit meer zal worden overtroffen. Dit komt vooral doordat verzekeringsmaatschappijen na de aanslagen hun polisvoorwaarden hebben aangepast en doordat de regering een grens heeft gesteld aan de aansprakelijkheid van de overheid.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.