Undead Inc.

In Undead Inc. ben je een franchisenemer van een dochteronderneming van Endswell Medical genaamd Wellspring. De speler moet personeel aannemen, aansturen, het bedrijf uitbreiden, verschillende onderzoeken doen en vooral zijn zakken vullen. In Undead Inc. ben je namelijk niet bepaald de goedzak. Je moet je bedrijf zowel gedeeltelijk legaal als illegaal runnen via de 'Black Market'. Het is een leuk concept met een satirische knipoog naar de farmaceutische industrie maar is Undead Inc. de moeite waard?

Undead Inc.

In Undead Inc. moet je zoals al eerder aangegeven een farmaceutisch bedrijf runnen. Zie je bedrijf meer als een soort Umbrella Corporiation van Resident Evil, want helemaal zuivere koek is het allemaal niet. Naast legale medicijnen en hulpmiddelen kun je ook illegale medicatie, wapens en zelfs dodelijke virussen produceren (zombies!). Je kunt ook alles via de zwarte markt verkopen. Dit it is ook waar het grote geld te verdienen is in Undead Inc. Door illegale handelingen uit te voeren kun je alleen vrij snel in de problemen komen. Een klokkenluider binnen je bedrijf kan bijvoorbeeld informatie doorspelen naar de pers of er gebeuren zoveel rare dingen rondom Endswell Medical dat de politie toch maar even een kijkje komt nemen.

Je kunt gebruik maken van verschillende soorten personeel. Kijk goed wie je aanneemt, want niet iedereen past binnen de bedrijfscultuur en de kans op een klokkenluider wordt dan ook een stuk groter. Aan het begin van een level kies je je manager. Alle managers hebben hun eigen speciale vaardigheden. In Undead Inc. zul je ook moeten vechten. Het vechten is totaal geen toevoeging aan het spel, de besturing is onhandig en als je manager omkomt, is het game over. Het is niet mogelijk om meerdere personeelsleden tegelijkertijd aan te sturen, dus als je met je manager een ruimte met vier vijanden inloopt, kun je opnieuw beginnen. Het personeel heeft ook allemaal een eigen werk en rustruimte nodig. Het vervelende is dat personeel wel heel vaak pauze neemt vergeleken met de tutorial, dit maakt het spel dan ook gelijk een stuk moeilijker. Het is enorm frustrerend om te zien dat de hele wachtruimte vol zit met patiënten terwijl je doktoren lekker liggen te slapen.

Undead Inc.

In Undead Inc. moet je om een specifiek aantal dagen de franchise fee betalen. Dit is onmogelijk te doen op een legale manier en zul je veel gebruik moeten maken van de zwarte markt. De zwarte markt moet je echter eerst zien te veroveren, dit is al moeilijk genoeg, aangezien je maar één personeelslid of je manager kunt sturen. Dode personeelsleden leveren vragen op en waarschijnlijk een bezoekje van de politie en een dode manager is game over. Niet heel leuk dus. Vervolgens moet er 24 uur per dag in de ruimte een personeelslid aan het werk zijn, die je vaak eigenlijk voor andere dingen nodig hebt.

Als je genoeg geld hebt verdient (of weet dat je de franchise fee toch niet kunt betalen), maar het allemaal te heet onder je voeten wordt, kun je ervoor kiezen om te 'extracten'. Met deze keuze heb je een aantal minuten de tijd om zoveel mogelijk poen en items mee te nemen naar het volgende level voordat je je volledige bedrijf opblaast. Je kunt ook een aantal personeelsleden meenemen, maar goed... die zijn toch vervangbaar. In het volgende level begin je weer van voren af aan.

Undead Inc.

Conclusie:
Undead Inc. is een leuk concept dat op een totaal verkeerde manier is uitgewerkt. De kunstmatige intelligentie werkt dramatisch en luistert vaakt niet naar opdrachten die je geeft, de gevechten zijn niet leuk en voegen eigenlijk niets toe aan het spel en de franchise fee is bijna onmogelijk om op te hoesten. Er zitten wel leuke management concepten in het spel verwerkt die wel een uitdaging geven, maar daar is dan ook gelijk alles mee gezegd. Mijn advies: wacht op updates en blijf voorlopig van dit spel weg.

Gespeeld op pc.