Party: Decibel Outdoor 2004

Breuls
Neem de A20 richting Rotterdam, neem dan vervolgens de A16 richting Breda. Dan kom je uit op de A15 richting Europoort vanaf de A15 heb je dan de A29 nodig richting Ziekikzee. Dan is het afslag 21 richting 's-gravendeel. Hej! kijk Decibel bordjes!

Na een uurtje rijden komen we dan eindelijk de bordjes Decibel Outdoor tegen. Na een tijdje deze gevolgd te hebben worden we richting een graanveld gestuurd om de auto te parkeren voor ¤7,50. Ach ja de boer zal waarschijnlijk ook betaald moeten worden voor zijn stukje granenveld. Vrolijk huppelen we naar de weg toe om naar de ingang te komen. Deze weg is compleet versierd met allerlei promotiemateriaal voor aankomende feesten zoals "Nightmare in Rotterdam, Dancevalley Winter-editie, Hardbase, Q-base en zo kan ik nog wel even doorgaan. Van veraf kan je de hoofdingang van het evenement al zien. Er spugen grote vlammen uit de ingang waardoor het onwijs opvalt waar je moet zijn. Aangezien wij pers zijn moeten wij nog even zoeken naar de ingang waar wij ons moeten melden. Na verschillende beveiligingsmensen aangesproken te hebben komen we er achter dat we een heel stuk om moeten lopen langs de weg om via de artiesten parkeerplaats naar binnen te komen. Dat mag zeker de pret niet drukken! We zijn namelijk op Decibel! Langs de weg komt het geluid uit de tenten al naar je toe, en ik kan niet wachten tot ik binnen ben.
Carlos Groen
Binnengekomen lopen we eerst eens even rond om te kijken waar alles nou precies staat. In het voorste gedeelte bij de ingang staan de Techno, Jumpstyle en Hardcore tenten. Daar zijn ook de kluisjes, muntverkoop voor drank en WC's te vinden. Het terrein is zeg maar in twee delen verdeeld. Deze twee delen zijn met elkaar verbonden doormiddel van een smalle weg. Op het moment dat wij om half 11 binnen kwamen was de weg nog redelijk breed en kon je er normaal doorheen lopen. Pas rond half 1 besloot de organisatie toch maar de weg te verdelen in heen- en terugweg. Beetje raar om dit tijdens het evenement zelf te doen. Er moest een hijskraan komen om een vuilnisbak weg te halen en men was druk bezig met hekken zoeken en neerzetten. Aan de andere kant van het terrein aangekomen had je meteen de WC's voor je neus. Ook waren hier de Trance, Hardtrance, Hardstyle en Early Rave tenten te vinden. Je wist precies welke tent wat was want aan de voorkant stond netjes de naam aangegeven met elk een andere kleur.
Aan deze kant waren ook de drie eetstands te vinden waar je een patatje, broodje hamburger en fruit kon krijgen. Echter stonden hier maar 3 mensen in om te helpen met verkoop zodat het allemaal heel langzaam ging. Drie eetstands op zoveel mensen is ook best weinig. Ook was het niet echt duidelijk of je speciale foodmunten nodig had voor het eten. We hadden bij de ingang van het terrein wel de muntenverkoop gezien maar daar konden we kennelijk alleen drinken mee halen. Waar was die foodmunten verkoop dan? Na een tijdje zoeken kwamen we er achter dat er ergens twee loketten open waren voor foodmunten dit was haast niet te zien er hing namelijk alleen maar een A4tje met kleine letters "foodmunten". Op het moment dat we daar aankwamen kregen we te horen dat de munten op waren en dat het nog wel even kon duren voordat de nieuwe daar zouden zijn. Dan sta je toch wel even raar te kijken, dit had ik nog nooit meegemaakt op een evenement. Na een half uurtje waren de nieuwe munten op de locatie aanwezig en konden we eindelijk foodmunten kopen.
Carlos Groen
De aankleding in de meeste tenten was ook ver te zoeken. Laat ik wel zeggen dat een aantal tenten echt gaaf ingericht was, maar dat anderen daarentegen bijna helemaal niets aan aankleding hadden. Bijna elke tent had een bar behalve de Jumpstyle-tent, als ik mij niet vergis. In de Hardcore-tent hing een mega grote discobal met daar omheen allemaal ijzerwerk. De Jumpstyle-tent had helemaal geen aankleding en zoals ik al eerder zei ook geen bar. Een tent die wel een beetje leuk aangekleed was, was de Techno. De foto hierboven geeft de aankleding van de Techno aan. Veel gekleurde lasers en paars licht met op het podium bij de DJ grote blauwe zwaailichten en mechanische dingen. De Hardtrance en Trance-tenten hadden ook vrij weinig aankleding. Het podium bij de Hardtrance stond in het midden van de zaal. Daarop hingen een aantal TV's en dan hield het alweer op. In de Trance-tent stond ook het VIP-deck wat ook mager was aankleed met een bar en wat hangtafels. Het DJ podium leek op een huis met TV's erin gebouwd. De Hardstyle-tent vond ik zelf wel heel gaaf aangekleed. In het midden stond een groot houten ding en het podium bestond ook compleet uit hout
Wat een onwijs gaaf effect gaf met de groene lasers. Bij de Early-rave waren tractobanden opgestapeld bij het podium wat het effect moest geven.

We komen gelukkig niet voor de aankleding alleen naar een feest toe, eens kijken hoe de DJ's het die nacht deden...