DVD: The lucky ones

Amerika en de oorlog met Irak blijft een onderwerp wat erg aantrekkelijk is voor scriptschrijvers. Zo vliegen dan ook de heldenfilms je om de oren. Het zal je dan ook niet verbazen dat The Lucky Ones gaat over een aantal teruggekeerde soldaten uit Irak. Wat maakte deze andere dan andere? Deze draaien op een roadtrip met elkaar in Amerika door, en niet thuis in de voortuin.

Soldaat T.K. Poole mag door lullige verwoning in Irak voor een periode terug naar Amerika om daar op krachten te komen. Wanneer hij in het vliegtuig stapt op weg naar huis, komt hij nog twee soldaten tegen die naar hun thuisbasis op weg zijn. Na wat geklets in het vliegtuig stappen de drie uit en nemen afscheid van elkaar. Niet voor lang blijkt wel meteen. Alle vluchten op de luchthaven zijn geannuleerd door een complete stoomstoring in de stad. Het drietal moet dus een andere manier zien te vinden om naar huis te komen. Cheever komt met het plan om een huurwagen te gaan regelen en zo naar huis te rijden. Poole en zijn vrouwelijke collega Collee willen graag meerijden. Al snel komt het drietal erachter dat dit niet meer de plek is waar ze een aantal jaar geleden afscheid van hadden genomen. Het leventje wat ze achterlieten voor de oorlog zal nooit meer hetzelfde zijn. Ze besluiten dan maar gezamenlijk hun geluk te gaan beproeven in Las Vegas, maar wat ze niet weten is dat het een complete roadtrip door Amerika zou worden.

The Lucky Ones'regisseur Neil Burger had na het zien floppen van de meeste oorlogfilms over Irak er helemaal geen behoefte meer aan om zijn film nog op het doek te tonen. Het zou zonde zijn geweest als hij deze niet had afgemaakt. The Lucky Ones is namelijk op de eerste plaats niet een film over de oorlog in Irak. Het is meer een roadtrip van soldaten die er op een harde leerschool achterkomen dat ze hun leven niet zomaar weer op kunnen gaan pakken. Juist door het aspect van de roadtrip, het met elkaar opgesloten zitten in een auto, is uniek voor dit soort films. Hoe verder je in de film komt, hoe meer je over het karakter te weten. Zo kom je achter de meeste geheimen van hhet drietal en de reden waarom ze het leger in zijn gegaan. Is de film serieus? Nee, je moet het meer zien als een mengelmoes tussen roadtrip en een film over de oorlog in Irak. Het is een beetje combinatie, maar als je hem de kans geeft kan de film behoorlijk droog uit de hoek komen op sommige stukken.

Op de dvd staan ook nog wat extra’s. Je kunt na de film nog even een kijkje nemen achter de schermen bij de film. Of je dit ondertussen nog een bonusitem mag noemen weten wij niet. Het staat namelijk tegenwoordig bijna op elke dvd. The Lucky Ones is een 'net niet'-film geworden. Erg vervelend om naar te kijken is het zeker niet. De karakters komen sympathiek op de kijker over en daardoor word je nog een beetje meegesleept in het nogal oppervlakkige verhaal. Al met al is de film dus toch nog goed voor drie sterren.