DVD: The starter wife - De complete serie

Debra Messing kennen wij allemaal wel van de tv-serie Will & Grace. Daar speelt ze een nogal naïef type wat aan haar vrienden hangt. In de serie The Starter wife komt ze in een soortgelijke rol terug. Hierin speelt ze de pas gescheiden Molly Kagen.

Op het eerste gezicht lijkt het verhaal van een gescheiden vrouw niet genoeg om een gehele serie aan op te hangen, maar Molly Kagen is niet zomaar een gescheiden vrouw. Zij was de vrouw van een Hollywoodmagnaat, ze had alles in haar leven. Van de rode loper tot aan de glamourjurken en uitstapjes. Als je als Hollywoodvrouw gaat scheiden van je smerig rijke man wordt je een starterwife genoemd. Je behoort niet meer tot het exclusieve clubje en je bent dan ook vanaf dat moment een nobody. Deze nachtmerrie overkomt Molly, ze wordt op een nacht via de telefoon “gedumpt” door haar man Kenny. Als een lopend vuurtje gaat dit slechte nieuws door de straten van Hollywood want de volgende ochtend is Molly al niet meer welkom bij haar clubje belangrijke vrouwen. Ze zal haar leven als alleenstaande moeder in Tinseltown weer op de rit moeten krijgen. Met de steun van haar vrienden die wel bij haar zijn gebleven en gedreven door haar onmiskenbare schrijftalent leert Molly haar nieuwe wereld langzamerhand te omarmen.

De complete serie bestaat uit maar 15 afleveringen van elk een uur. 15 uur kan je genieten van het gestuntel van de vroegere o zo rijke Molly en haar dochter. Het meest bizarre komt op haar pad, je kunt het zo gek namelijk niet bedenken. Valt ze niet als een blok voor een zwerver, dan wordt haar persoonlijke dagboek gestolen. In Nederland is volgens ons deze serie nog niet echt bekend, maar dankzij deze dvdbox met het complete seizoen kunnen de seriejunks weer even vooruit. Het is misschien iets meer een vrouwenserie dan een uniseks, veel actie en sensatie hoef je namelijk niet te verwachten. De lachspieren worden op sommige momenten wel flink getraind. Het is trouwens niet alleen maar Molly wat de klok doet slaan, haar leven is dan wel de rode draad door de serie heen maar ook het leven van Joan McAllister gespeeld door Judy Davis mag er best zijn. Deze typische alcoholist is getrouwd met haar stinkend rijke man Pappy. Ook Rodney Evans (Chris Diamantopoulos) beleeft in zijn leven behoorlijk wat clichésituatiesdie kenmerkend zijn voor een homo. In een boom half naakt hangen omdat de man van je dromen er niet compleet vooruit durft te komen dat hij homo is, is niets bij alles wat hij beleeft in deze serie.

Juist de aftakkingen naar andere levens maakt deze serie de moeite waard om te kijken. Teveel Molly gaat namelijk snel vervelen. Veel kijkers hebben kunnen Debra Messing niet zo heel goed verdragen. Toch doet ze het erg leuk in deze serie, en is de rol op haar lichaam geschreven. Kijk gewoon eens een aflevering en je zult merken dat je niet meer kan stoppen met kijken. Deze serie krijgt van ons 4 sterren.

The Starter Wife is trouwens vanaf zondag te zien op RTL8.