DVD: Heavy Petting

Eeuwig vrijgezel Charlie ontmoet eindelijk de vrouw van zijn dromen. Daphne is mooi, grappig en lief. Wat hij echter nog niet meteen weet als ze elkaar ontmoeten, is dat hij in de film Heavy Petting het gevecht aan zal moeten gaan met Babydol, de troetelhond van Daphne.

Charlie ontmoet Daphne op een feest in een locale discotheek. Ze komt in eerste instantie over als een mooie vrouw met veel verdrieten. Als Charlie met haar wat gaat drinken komt hij er achter dat haar hond “France Fry” net is overleden. Hij ziet zijn kans schoon om haar officieel mee uit te vragen. Na een flink aantal afspraken heeft ze een verrassing voor Charlie. Eenmaal aangekomen in haar appartement blijkt ze een nieuwe hond te hebben. Babydol was helemaal alleen achter gelaten en ze vond het zo zielig dat ze haar geadopteerd heeft. Dit leidt wel tot een klein probleem. Charlie houdt niet van honden en Babydol niet van hem. Het wordt dus een gevecht tussen beide om de charmante mooie dame. Net op het punt dat het er op lijkt dat hij gaat winnen gebeurt er wel iets heel vreemds.

Juist ja, een hond die zijn baasje zo beschermd dat hij alles saboteert wat jij doet. Het klinkt in ieder geval wel heel erg komisch. Was het dan niet dat Heavy Petting soms wel ggrappige momenten heeft, maar vaak ook geforceerd overkomen zodat ze gewoon niet grappig meer zijn. Het is net iets over de top met bepaalde scènes. Het verhaal zelf is ook niet heel erg sterk en het wordt dan ook niet veel beter gemaakt door het acteerwerk van Malin Akerman en Kevin Sussman. Beide hebben ze toch een flink aantal rollen gehad waarin ze wel goed naar voren kwamen. Maar Heavy Petting komt gewoon als verhaal niet goed uit de verf. Tuurlijk is Daphne charmant, lief en heb je met haar te doen, en ja het stuntelwerk van Charlie is ook wel grappig te noemen. Maar zelfs voor een zaterdagavondfilm is deze echt te saai voor woorden.

Deze film slaat net de plank mis. Je ligt niet op de grond te rollen van het lachen, het is niet vreselijk romantisch zodat je een zakdoekje nodig hebt. Nee, het is het allemaal net niet. Daardoor wordt het een 'mwah'-film. Leuk voor op de televisie zodat je nog eens naar een ander kanaal kunt zappen als het wat te saai begint te worden binnen de 90 minuten. Maar als je hem op dvd bekijkt zet je hem af met een mwah'-gevoel. Daarom krijgt deze film maar twee sterren van ons. Leuk geprobeerd, maar net niet!