Boek: Club judge De 100 beste clubs van Nederland

In ons koude kikkerlandje beschikken we over een flink aantal discotheken en clubs. Maar er was nooit echt een compleet overzicht van de beste in ons land. Een gids die vragen beantwoord zoals: wat kost de entree, wat betaal je voor het ophangen van je jas. Club judge komt met het boek De 100 beste clubs van Nederland.

Elk jaar verschijnen er tientallen gidswerken over de beste, mooiste en meest chique hotels, bars en restaurants in Nederland. Maar opvallend genoeg zijn de beste clubs in Nederland nog niet in een overzichtelijk boekwerk terug te vinden. Toch een beetje vreemd toch? Het is toch erg handig om een overzichtelijke gids in je auto te hebben liggen voor als je een avondje wilt stappen. Dat dit nog niet zo gemakkelijk is bleek wel toen Club judge dit allemaal begon te inventariseren.

Het Club judge keurmerk
Het keurmerksysteem van Club judge bestaat uit elf criteria waaraan de uitgaansgelegenheid wordt beoordeeld: Locatie, capaciteit, entreeprijs, garderobe, openingstijden, licht, geluid en beeldkwaliteit, consumpties, dj/muziek, publiek, (brand)veiligheid, hygiëne en gastvrijheid. Dit vind je dan ook allemaal terug in deze gids. Club judge laat hun leden online ook de club waar ze zijn geweest beoordelen. Zo komt je niet alleen uit op een lading beoordelingen van mensen die daar werken, maar ook van clubgangers die daar ook daadwerkelijke echt geweest zijn. Je krijgt dan een goede indruk van hoe het er echt aan toe gaat.

De 100 beste
n deze gids vind je dus alle 100 beste Nederlandse clubs terug, niet op ranking maar op alfabetische volgorde. Voorin vind je de legenda wat alle symbolen bij de discotheek betekenen. Zo kan je bijvoorbeeld zien of een club contact geld accepteert, of het toegankelijk is voor invalide, of je er kan eten, mag je roken binnen. Vooraan kom je 013 tegen. Dit komt omdat de locaties op alfabetische volgorde in de gids vermeldt staan. Om even een voorbeeld te geven van een locatie pagina: Er staat een korte omschrijving van de locatie met een foto. Daarnaast vind je het aantal sterren die de locatie heeft gekregen met daaronder de algemene informatie over de openingstijden, clubspecificaties, en dankprijzen. In het stukje opvallend vind je wat leuke weetjes over de locatie terug. Mocht je toch gericht willen zoeken dan kan dat ook. Achterin de gids staan een aantal pagina’s waarop je kunt selecteren. Vind je het namelijk belangrijk dat je ergens met een creditcard kan betalen? Dan kan je op de pagina met creditcardbetalingen kijken waar dat kan.

et is niet allemaal clubs wat de klok slaat in de gids. Ook komen er dj’s aan het woord en hun ervaringen over verschillende clubs. Zo kom je bijvoorbeeld DJ Jean, Laidback luke, The Darkraver en Funkerman tegen. Het zijn trouwens niet alleen dj’s die even aan het woord komen. Ook een Adje en Ali B doen graag een duit in het zakje.

Volgens ons is dit DE gids voor clubs op dit moment. Alles is overzichtelijk in het kleine pocketboekje neergezet op een zeer stijlvolle manier. Aan alle dingen is gedacht. Van of je moet betalen voor de wc tot of je ergens naar binnen kan in een rolstoel. Ga je vaak naar clubs, of weet je vaak niet waar je naar toe kan gaan op een zaterdagavond? Pak dan deze gids erbij! En je hebt nog mazzel ook want met de code in het boekje kan je kans maken op gastenlijstplekken bij de club naar keuze!