DVD: Ugly Betty - het compleet derde seizoen - Start Spreading The News

Let op! Onderstaande review kan spoilers bevatten als je de eerste twee seizoenen nog niet gezien hebt. Het is dan ook af te raden verder te lezen zodat je kijkplezier niet wordt verpest.

America Ferrera gaat al twee seizoenen door het leven als de niet-modebewuste Betty Suarez. Betty, die ooit graag een eigen tijdschrift op de markt zou willen brengen, kwam in het eerste seizoen terecht bij het modeblad MODE. Iets wat compleet niet bij haar paste aangezien ze met een foeilelijke poncho haar eerste werkdag tegen de deur liep op kantoor. Zij was de nieuwe assistente van Daniel Meade, de zoon van de zeer rijke Bradford en Claire Meade. Nog wat onwennig in de modewereld stuntelde Betty het eerste seizoen door. In het tweede seizoen had ze haar draai gevonden en kon ze al aardig haar mannetje staan in deze keiharde wereld. In dit derde seizoen van Ugly Betty gaat ze compleet nieuwe avonturen beleven.

Waar in het tweede seizoen nog twee mannen aan het vechten waren om haar hand, gaat Betty in dit derde seizoen eens alles goed op een rijtje zetten door eens lekker lang op vakantie te gaan. Compleet op zichzelf aangewezen komt ze tot de ontdekking dat het helemaal niet zo erg is om alleen te zijn, en ze begint dan ook steeds meer zelfvertrouwen te krijgen . Ze besluit dan ook dat als ze terug is ze op zichzelf gaat wonen in de stad. Ze neemt afscheid van haar pappie en haar zus Hilde en gaat op zoek naar een leuk appartement down town. Dat wordt de eerste stap in haar nieuwe leven. Helaas voor Betty gaat niet alles van een leien dakje. Als ze namelijk terug komt is er veel veranderd bij MODE. Wilhelmina is nu verantwoordelijk voor MODE, en Daniel is hoofdredacteur van een blad dat Player Magazine heet. Betty zal dus met Daniël een aantal verdiepingen naar beneden mee moeten verhuizen, waar ze zich vreselijk staande moet houden tussen de mooie vrouwen en de sportmannen.

Betty’s leven staat weer op zijn kop en het is weer volop genieten van Betty en haar vrienden. Het lijkt er ook op dat America Ferrera steeds meer zich in haar karakter kan begeven. Waar vooral het eerste seizoen het nog heel erg de kat uit de boom kijken was begint Betty een waar karakter te worden in de seizoenen die daarop volgen. Naast de 24 afleveringen van dit seizoen staan er op de dvdbox ook genoeg leuke extra’s. Kijk eens wie er steeds op komt duiken, Terug naar New York City, Mode after hours, Verwijderde scene’s en de heerlijke Betty Bloopers die zeker de moeite waar zijn om te bekijken. Allemaal leuke extra’s die voor de bettyholics een lust voor het oog zijn.

Betty raakt je, aan Betty wordt je verslaafd. Wij vinden het dan ook weer een heerlijk seizoen en dankzij deze dvdbox kunnen we het nog vele malen terug kijken. Zeker 4,5 ster waard!